Forum » Pomoč in nasveti » Administratorske pravice
Administratorske pravice
huek111 ::
Formatiral sem računalnik.Prej so bili na njem XP sedaj Win7, tukaj pa je nastopila težava! Slike ki so bile na particiji D ne morem ne odpreti,ne kopirati in ne premikati.
Vedno mi napiše " Če želite spremeniti to datoteko,morate zahtevati dovoljenja od S-1-5-21-34818398... ", vendar tega uporabnika ni več,saj sem formatiral,administratorske pravice pa so bile izgleda dodeljene tem slikam že prej.
Kako naj rešim te slike?
Vedno mi napiše " Če želite spremeniti to datoteko,morate zahtevati dovoljenja od S-1-5-21-34818398... ", vendar tega uporabnika ni več,saj sem formatiral,administratorske pravice pa so bile izgleda dodeljene tem slikam že prej.
Kako naj rešim te slike?
energetik ::
Si imel kriptirane? Če je tako in hkrati nisi shranil certifikata iz XPjev, potem so izgubljene.
P.S.: in spet se čudim, zakaj nimate backupa? Še posebej, če se lotite raznih formatiranj, nameščanja OS, spreminjanja particij. Pa to ti ja zdrava pamet pove, da vsaj takrat narediš backup.
P.S.: in spet se čudim, zakaj nimate backupa? Še posebej, če se lotite raznih formatiranj, nameščanja OS, spreminjanja particij. Pa to ti ja zdrava pamet pove, da vsaj takrat narediš backup.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Ne vem ali so bile ali ne, ker comp ni moj in so to na njem ustvarili otroci(kako jim je to uspelo ne vem),
Backupa nisem delal, ker na njem ni ničesar pomembnega in nisem pričakoval zapletov pri slikah.
Kako naj ugotovim ali so bile kriptane?
Backupa nisem delal, ker na njem ni ničesar pomembnega in nisem pričakoval zapletov pri slikah.
Kako naj ugotovim ali so bile kriptane?
c3p0 ::
Verjetno niso bile. Dodeliti si moraš pravice za ogled datotek. Da si admin ni dovolj. Desni klik na mapo, properties in nato security/advanced.
Enterprise ::
klikni na posameznega uporabnika, pritisni uredi in daj vsem vse pravice ... no razen če za katerega nočeš ampak mislim da gre za 1 uporabnika ...
opeter ::
Kaj pa, če daš everyone (in read/write možnost)?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Cold1 ::
V raziskovalcu desno klikni na mapo, ki vsebuje tvoj podatke, v meniju izberi Lastnosti, v oknu Lastnosti pojdi na zavihek Varnost, klikni na gumb Dodatno, v oknu Dodatne varnostne nastavitve pojdi na zavihek Lastnik, označi svoje trenutno uporabniško ime na seznamu, obkljukaj izbiro "Spremeni lastnika na podvsebnikih in predmetih" ter klikni "Uporabi"
Sedaj ko si prevzel lastništvo, lahko spremeniš še dovoljenja; v taistem oknu Dodatne varnostne nastavitve pojdi na zavihek Dovoljenja, odstrani kljukico pri postavki "Vključi podedovana..." (če se pojavi okence ki te sprašuje po izbirah, izberi "Kopiraj") ter klikni Dodaj..., v oknu Izbira predmeta Uporabnik ali Skupina vpiši svoje trenutno uporabniško ime in klikni "V redu", v seznamu "Vnosi za dovoljenja" klikni na svoje uporabniško ime, nato klikni Urejanje... in v oknu Vnos za dovoljenje obkljukaj Poln nadzor (stolpec "Dovoli" in ne "Zavrni") potrdi z "V redu", nato pa izbriši vse stare vnose v seznamu, ostane naj le tvoje trenutno uporabniško ime in vgrajeni uporabniki, obkljukaj še izbiro "Zamenjaj vsa dovoljenja za podrejene..." in potrdi z "V redu".
Sedaj ko si prevzel lastništvo, lahko spremeniš še dovoljenja; v taistem oknu Dodatne varnostne nastavitve pojdi na zavihek Dovoljenja, odstrani kljukico pri postavki "Vključi podedovana..." (če se pojavi okence ki te sprašuje po izbirah, izberi "Kopiraj") ter klikni Dodaj..., v oknu Izbira predmeta Uporabnik ali Skupina vpiši svoje trenutno uporabniško ime in klikni "V redu", v seznamu "Vnosi za dovoljenja" klikni na svoje uporabniško ime, nato klikni Urejanje... in v oknu Vnos za dovoljenje obkljukaj Poln nadzor (stolpec "Dovoli" in ne "Zavrni") potrdi z "V redu", nato pa izbriši vse stare vnose v seznamu, ostane naj le tvoje trenutno uporabniško ime in vgrajeni uporabniki, obkljukaj še izbiro "Zamenjaj vsa dovoljenja za podrejene..." in potrdi z "V redu".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()
Cold1 tudi po tvojem postopku ni delalo,zato sem probal z ubuntu live in prav tako ni šlo.
Nazadnje sem še enkrat naložil XP-je in dobil odgovor you can´t copy file until not remove encrypt.
Torej je sedemletnemu fantku uspelo kriptati ne da bi vedel za to!
Če ve kdo kakšen način, da obidem šifriranje teh slik naj napiše, drugače pa se vam vsem skupaj zahvaljujem za pomoč!
Nazadnje sem še enkrat naložil XP-je in dobil odgovor you can´t copy file until not remove encrypt.
Torej je sedemletnemu fantku uspelo kriptati ne da bi vedel za to!
Če ve kdo kakšen način, da obidem šifriranje teh slik naj napiše, drugače pa se vam vsem skupaj zahvaljujem za pomoč!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
energetik ::
Če nisi izvozil certifikata iz "prejšnjih XP", se bojim da so slike samo še kup ničel in enic. Ravno to je smisel kriptiranja - če ti kdo ukrade disk, no more do tvojih podatkov.
fosil ::
Po moje gre tukaj samo za pravice, torej moraš prevzet lastništvo, take ownership - poguglaj.
Tako je!
Sedaj mi uspe spreminjati lastnika slik,vendar mi potem nikakor ne uspe pridobiti od lastnika dovoljenja za kopiranje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ničesar ni..Oddelek: Pomoč in nasveti | 5424 (4683) | nina_s85 |
» | Pravice in skupna raba datotek v Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5205 (4812) | SLO_Matej |
» | Težava z miško na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 3318 (3246) | Kla_Man |
» | brisanje praznih mapOddelek: Programska oprema | 3497 (3106) | Cold1 |
» | guest uporabnik odvzem vec pravicOddelek: Pomoč in nasveti | 1406 (972) | Cold1 |