» »

Zagon računalnika - ekran ne dela!

Zagon računalnika - ekran ne dela!

b3rni ::

Sicer je nekaj podobnih tem, a vseeno nisem našel odgovora.

Na računalniku se mi je crknil napajalnik (ko je zmanjkalo elektrike). Dobil sem novega in ga zamenjal.
In sedaj je stvar je taka, da ko zaženem računalnik, se napajalnik in vse vklopi normalno (ventilator na procesorju se vrti, disk zažene), slika na ekranu pa kar utripa in se nič ne pokaže. Grafično sem že odstranil, tako da imam priklopljen vga kabel na integrirano grafično na matični, prav tako odklopil cd-rom ter ostale naprave, odstranil in menjeval sem tudi rame, pa enako. Zanimivo pa je, da mi je kakšen teden nazaj, ko sem se že ubadal s tem problemom, enkrat vmes pokazalo normalno sliko na ekranu, vendar sem računalnik nato ugasnil, saj še nisem imel priklopljenih vseh usb naprav (tipkovnice, ...). Po tistem pa situacija vedno enaka - ekran utripa, celo če ne priklopim nobenega usbja in naprave, razen diska torej :)
Naj omenim še to, da se ob vklopu tipke reset npr. ne zgodi popolnoma nič, vse se vrti normalno naprej.

Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
  • spremenil: b3rni ()

jat2406 ::

Popikaj vse iz matične plošče - razširitvene kartice, RAMe, vse kable, razen za vklop, reset, zvočnik.
Torej pustiš golo matično in procesor.
Prižgi in poslušaj - pojaviti bi se morali dolgi piski, kar pomeni, da sta plošča in procesor živa in ni rama.
Če piskov ni, je fuč ali matična ali procesor.
Najverjetneje matična, ki bi jo lahko skuril stari napajalnik.

Če dobiš piske vstavi en ram pa poskusi še enkrat....

zelenjava ::

In če ti matična in rami delujejo,posklušaj še posodobiti bios.Lp

jat2406 ::

Zakaj bi že poskusil posodobiti BIOS??
Mogoče zato, da mu na koncu plata res ne bo več delala, ali kaj??
Če se sam ni spomnil odklopiti vsega s plate, potem prav gotovo ni vešč še posodabljanja BIOSa.

BIOS se posodablja šele takrat, ko je potreba za tem, (nov CPU, grafična....) ne pa zaradi lepšega.

amigo_no1 ::

Kaj od komponent imaš ?
Mogoče imaš prestar bios za sedanji cpu ali kaj podobnega ?

Naj omenim še to, da se ob vklopu tipke reset npr. ne zgodi popolnoma nič, vse se vrti normalno naprej.

Nimaš prav priklopljen "front panel", reset sw , power/hdd led, power on.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110850 (9441) inbox
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317825 (13948) G_mAn
»

Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )

12325703 (24027) mihibo5
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355022 (3150) Riff
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

2410178 (7961) Tac20

Več podobnih tem