» »

Izklop monitorja in zvoka med igranjem

Izklop monitorja in zvoka med igranjem

SkyFog ::

Pozdrav,
danes se mi je zgodilo naslednje; medtem ko se sem igral igro (Kingdoms of Amalur Reckoning) se mi je kar naenkrat ugasnil monitor. Najprej sem mislil, da je težava v njem, ampak potem sem ugotovil, da ne dela niti zvok. Računalnik je še vedno laufal, vendar z ugasnjenim monitorjem in tihim "brenčanjem" v zvočnikih. Nisem imel druge izbire, kot da ga nasilno ugasnem. Ko sem ga spet vžgal, je vse delalo normalno. Nevem ali je kriva igrica, ali hardware. Specifikacije računalnika so naslednje:
Intel Core i5 2.8GHz
nVidia GTS 450
4GB RAM
Windows 7 Ultimate 64-bit
Monitor pa je LG Flatron 20", vklopljen preko VGA

Hvala.
~SkyFog

amigo_no1 ::

Napajalnik ?
Temperature cpu, vga, mb so v redu ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

SkyFog ::

Temperature bi mogle biti v redu, saj se je vžgal takoj potem ko sem ga izklopu. Pa tudi nevem zakaj bi se monitor ugasnil, ponavadi se računalnik če so temperature visoke. Glede napajalnika pa nevem kaj misliš, kot sem rekel je računalnik še naprej deloval normalno ko se je monitor ugasnil

matonson ::

A se je monitor ugasnil, a je ostal samo brez slike(signala)?

Jst tud mislm, da je napajalnik. Ali je nekaj pokvarjeno, ali pa je prešvoh. Ni pa nujno, da se računalnik kar ugasne. Poženi Prime95 (large FFTs) pa boš hitro vedel, če je napajalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matonson ()

TechBeats ::

mogoče imaš probleme z TDR - Timeout Detection and Recovery, to se pogosto dogaja bolj na čeap nvidia čipom.. sploh 260/450/460/550/560.. Pa tudi kakšna 470/570 se najde, samo zelo redko.
http://forums.nvidia.com/index.php?show...

Pojdi v nvidia nadzorno ploščo in odpri profil za to špilko, pri Power Management mode nastavi prefer max. performance (privzeto je na adpative), če bo kaj boljše.
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TechBeats ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden problem z OSom nasploh (težko definirat)

Oddelek: Operacijski sistemi
17979 (673) Meizu
»

Računalnik se mi kar ugaša

Oddelek: Pomoč in nasveti
452123 (1782) mojo31
»

Monitor ugasne po 5s

Oddelek: Pomoč in nasveti
61178 (1031) Laik007
»

ugašanje pc-ja