» »

Monitor ugasne po 5s

Monitor ugasne po 5s

Laik007 ::

Imam sledec problem:

Ko prizgem racunalnik, se mi monitor ugasne se preden se pokaze spisek naprav (primary master,slave itd)...racunalnik pa "normalno" deluje naprej...ob tem pa tudi vse lucke kar jih premorem gorijo neprekinjeno...

Naj malo opisem kako je prislo do tega:

najprej se je zacelo tako,da mi je monitor ugasnil med igranjem Colin Mcrae 2 (ne krivim igrice za tezave,da ne bo pomote:) )...ko sem poskusil resetirat racunalnik,je bilo zaman...niti na "mehko" oziroma "trdo" resetiranje...tudi ugasnit ga ni bilo mogoce...samo na napajalniku sem ga lahko ugasnil.
naslednja tezave pa je bila v tem,da se ga ni dalo niti vec vklopit,pa sem zamenjal napajalnik,pa je bilo OK kar se tice vziga,ampak potem je nastopila zopet tezava z monitorjem. BTW tudi v BIOS ni mogoce prit.je BIOS sel po gobe?

hvala

ql000 ::

grafa al pa monitor! najprej tu lociraj napako!

K0K0 ::

Probaj resetirat bios. Če še vedno ne bo delal pober ven vse kartice in ram ter jim z alkoholom malo očisti kontakte potem pa daj sam grafo pa ram nazaj in probaj če bo delalo, ker lahko da ti je šla sam kaka mrežna al pa modem. Če ne bo pa se je verjetno poslovila plata al pa ram. A pc mogoče kej zapiska ko ga prižgeš?

boss-tech ::

najprej probi drug monitor- pol pa naprej

boss-tech: sem probal drug monitor,pa isto naredi...

bom probal se to kar pravi modri_zob,da dam vse ven,pa malo spucam itd..

btw grafa in mrezna sta integrirani,zal...

Dead_Eye ::

Hmm, vse to zgleda kot da je šla osn. plošča... poskusi še zbrisat bios, mogoče da pride k sebi8-)

aja pa še nekaj, preglej malo kondenzatorje na plošči, če so napihnjeni je 99% to vzrok.
The one and only

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dead_Eye ()

pregledal kondenzatorje na plošči..trenutno vsi OK...nikjer nobenega delčka prahu,nič črnega okoli elementov na plošči oziroma napajalniku...še procesor sem dal pod drobnogled pa zgleda povsem OK..

resetiral sem BIOS...torej s premikom jumperja na določena pin-a,pa nič...baterijo izklopil/vklopil,ponovno zagnal in mi napiše naslednje sporočilo...

CMOS checksum erros - default loaded

do tu mi je računalnik še najdlje prišel..

aja še to...od 100x-nih vklopov,mi je samo 1x zelo na glas zatulil računalnik,upam,da ni duše spustil:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317852 (13975) G_mAn
»

grafična ok, slike ni!!!???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352513 (1933) polde66
»