» »

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Temo vidijo: vsi
««
19 / 38
»»

_IKE_ ::

ttommy je izjavil:

Dajte ustvarit novo temo z naslovom Kazni za kolesarje/ kako nevarno je kolesarjenje za ostale udeležence v prometu......
Lenuhi, ki se jim ne da na kolo bodo itak zmeraj pljuvali čez kolesarje.

Domnevam da tole leti name; v eni drugi temi smo ugotovili da je moja lena malenkost čisto osnovnošolski vaji ki meri telesno pripravljenost kar precej hitrejša od ST kolo-guruja....

p.s ... kje vidiš pljuvanje ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

jype ::

ttommy> Dajte ustvarit novo temo z naslovom Kazni za kolesarje/ kako nevarno je kolesarjenje za ostale udeležence v prometu......

Dobra ideja: Vpliv družbenih arhetipov na percepcijo tveganja v prometu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

_IKE_ ::

hipi ....Želim da zbrišeš moj post katerega si uporabil v drugi temi

Bo šlo ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

kapitan ::

_IKE_ je izjavil:

@kapitan...primer je bil za ameriko,in ni čisto tako : Voznik motornega vozila bi bil ob vožnji preko rdeče luči pri čemer bi prevozil pešca na prehodu obtožen nevarne vožnje( reckles driving ) in to je po njihovi zakonodaji second class degree felony, zaradi česar mu zapor par let ( odvisno od države do države ) ne uide ...

Od kdaj pa je obtožba enaka obsodbi?

energetik ::

Madonca, ta tema je že čisto mimo..kje so moderatorji?

No, da napišem nekaj kar ustreza naslovu. Danes sem naredil ene par lepih turc okoli Rateč, 44 km, ~1100m višinske.
Rateče-Tromeja-Rateče-Belopeška jezera-Rateče-Tamar-Rateče. Res lepi tereni, sploh pa ločena kolesarska na trasi bivše železnice. Taka bi morala biti med vsemi večjimi kraji. Kolesarjev se je pa kar trlo.
Aja, bilo je svinjsko vroče. Cunje imam bele od švica in sončne kreme.

mr1two ::

Imaš posneto s kakšnim gps trackerjem?
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

first_line ::

Kaj pa kolesarji nič ne razmišljate o kožnem raku? Dolgotrajno izpostavljanje sončnim žarkom je za kožo zelo škodljivo. S tem da se tako človek tudi zelo stara, sploh zaradi dehidracije pri takem početju. Za sončne kreme pa v zadnjem času ugotavljajo da so bolj škodljive kot koristne.

Mipe ::

Nič bolj škodljivo kot nabiranje maščobe pred ekranom in zlivanje radlerja na čir.

Ja prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom je definitivno zelo škodljivo.

Prekomerno izpostavljanje soncu, da. Laufanje na kolesu vsake toliko, ne.

kitewing ::

first_line je izjavil:

Kaj pa kolesarji nič ne razmišljate o kožnem raku? Dolgotrajno izpostavljanje sončnim žarkom je za kožo zelo škodljivo. S tem da se tako človek tudi zelo stara, sploh zaradi dehidracije pri takem početju. Za sončne kreme pa v zadnjem času ugotavljajo da so bolj škodljive kot koristne.

Ne, ampak o klopni meningitisu in boreliji. Sonce me zažge na surfu, če nisem v neoprenu, na kolesu me še ni. Glede dehidracije se, da veliko narediti. En bidon na 1h in je dehidracija v spemjemljivih mejah.

Saj hec kožnega raka ni v temu da te opeče, to bi pa že lahko vedeli fantje. Preveč kolesa, premalo knjig.

Spet trolanje?
Če se slučajno spravim na bicikl takole sredi dneva, izberem kar se da senčno pot, namazan pa sem bil z debelo plastjo kreme s faktorjem 50. Ja, TiO2 in podobne zadeve lepo odbijajo UV sevanje.

Žalostno. Pričakoval bi da imate vsaj osnovne pojme razčiščene. Sončne kreme so škodljive sploh pa neučinkovite po daljšem času. Edine kvalitetne so 'cink' kreme.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: LuiIII ()

first_line> Žalostno. Pričakoval bi da imate vsaj osnovne pojme razčiščene. Sončne kreme so škodljive sploh pa neučinkovite po daljšem času. Edine kvalitetne so 'cink' kreme.

Kreme so za pussyje. Jaz grem najprej malo kolesarit po plavžu, da se koža utrdi, potem pa v najhujši vročini čez Stelvio na Mont Blanc in tako že zadnjih 50 let, pa še kar nimam kožnega raka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

first_line je izjavil:

Žalostno. Pričakoval bi da imate vsaj osnovne pojme razčiščene. Sončne kreme so škodljive sploh pa neučinkovite po daljšem času. Edine kvalitetne so 'cink' kreme.
Ja res so neučinkovite, zato sem danes čisto brez barve po rokah, kljub parim uram na UV indeksu 9. ;((

Kot sem že omenil:
While all suncreams contain filters to cut out UVB radiation - the type that causes sunburn - they don't all contain adequately strong filters for UVA radiation, which doesn't burn skin, but is equally carcinogenic and ages the skin.

Research in the British Medical Journal found that people who use sunscreen most are more prone to skin cancer - because it gave them a false confidence which encouraged them to sunbathe for longer and in the heat of the day.

Pa kožni rak se ne pojavi kar čez noč (ha ha, get it?).

sistemu filtrov za zaščito pred UVA in UVB sevanjem (90-odstotna absorpcija UVA žarkov v skladu z avstralskim standardom)

http://www.nivea.si/Izdelki/Zascita-pre...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

1. There's no consensus that sunscreens prevent skin cancer.
2. There's some evidence that sunscreens might increase the risk of the deadliest form of skin cancer for some people.
3. There are dozens of high-SPF products -- but no proof they're better.
5. The common sunscreen ingredient vitamin A may speed development of cancer.
...
nanomaterials or potential hormone disrupters...

Torej predlagaš, da gre folk raje nenamazan na sonce, zaradi nekaj domnev, ki niso zadosti statistično značilne?
Itak pa - zakaj to pišeš meni, ki sem v senci, kjerkoli in kadarkoli je to možno. Še na morju.
Če pa slučajno kdaj zaidem na sonce sredi dneva, se pa konkretno namažem in nosim tole.

Ma first_line ne razume, da smo kolesarji veliko prehitri, da bi nas UV žarki lahko sploh ujeli.

Raka pa že itak ima where the sun doesn't shine, kot ga imajo praktično vsi, ki se premalo gibljejo.

Nič ne predlagam, samo opozarjam kolesarje da je njihov boj za zdravje slednjemu zelo škodljiv.

Senitel ::

Ne ne... On predlaga, da se vsi zapremo v stanovanje/hišo, ruknemo dol rolete in se prehranjujemo izključno s "Halo pizza!"

Truga ::

fr4nc je izjavil:

To je pa čudno oz. kot bi bilo zanalašč tako parkkirano, saj je navada Slovencev taka, da skoraj nikoli ne parkirajo vzratno kljub temu, da je to edino "pravilno" parkiranje

Bull. Jaz vedno parkiram rikverc, ker je pol lazje/hitreje za spizdit.

To sploh ne drži. Prenizka doza izpostave sončni svetlobi ima zelo negativen vpliv na človeško zdravje. Nikjer ne omenjam da se človek ne sme ukvarjati s športom in pametno skrbeti za zdravje.

Le kolesarjenje ni zelo učinkovito sredstvo za zdravo in kvalitetno življenje. Ravno tako za veliko večino ni kvalitetno sredstvo za transport.

_IKE_ je izjavil:

Pravim, da dokler kolesarji ne bodo postali serijski morilci, tako kot avtomobilisti, ne predstavljajo resnejse groznje soudelezencem v prometu.

Od celotnega sestavka mi je najbolj zanimiv "dokler"....ki se ga ne da enostavno razumet drugače kot dokler je škoda majhna nima smisla ukrepat...
Zanimivo kako malo je vredno življenje drugega ....

Vsako leto umre precej vec ljudi od nesrec s cilkularkami kot s kolesarji. Po tvoji logiki moramo uredit zakonodajo za cirkularke, motorke, kuhinjske noze in multipraktike?

first_line je izjavil:

Le kolesarjenje ni zelo učinkovito sredstvo za zdravo in kvalitetno življenje. Ravno tako za veliko večino ni kvalitetno sredstvo za transport.

Ne piši neumnosti.

first_line> Le kolesarjenje ni zelo učinkovito sredstvo za zdravo in kvalitetno življenje.

Težko si dober sumo borec če veliko kolesariš, to drži. Za vse ostale je kolesarjenje ena najboljših in najbolj zdravih načinov rekreacije.

first_line> Ravno tako za veliko večino ni kvalitetno sredstvo za transport.

98,7% je velika večina, a v šoli za otroke s posebnimi potrebami ne učijo več relacije večje - manjše?

Če je zate definicija zdravja: hemeroidi, nižja plodnost, izguba testisov, okvare ledvic, kožni rak....

Saj res, dobro, da si me spomnil...

Včeraj sem bil v tehle hribih proti Zasavju tule vzhodno od Ljubljane, pa sem izgubil levo modo... Poštenega najditelja prosim, če ga prinese na najbližjo postajo ljudske milice. Hvala!

bluefish ::

first_line je izjavil:

Kaj pa torej je?

first_line je izjavil:

Če je zate definicija zdravja: hemeroidi, nižja plodnost, izguba testisov, okvare ledvic, kožni rak....
Že parkrat s članki podkrepljeno, da je to bull****.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

fr4nc ::

first_line je izjavil:

LoL!

Kaj pa če se greš kopat pa si ponavadi cel dan na soncu... pa nogometaši na tekmi, vsaj 90min so na soncu ipd.

BTW: Vsi normalni smo na soncu tako ali drugače.

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fr4nc ()

Truga je izjavil:

_IKE_ je izjavil:

Pravim, da dokler kolesarji ne bodo postali serijski morilci, tako kot avtomobilisti, ne predstavljajo resnejse groznje soudelezencem v prometu.

Od celotnega sestavka mi je najbolj zanimiv "dokler"....ki se ga ne da enostavno razumet drugače kot dokler je škoda majhna nima smisla ukrepat...

Vsako leto umre precej vec ljudi od nesrec s cilkularkami kot s kolesarji. Po tvoji logiki moramo uredit zakonodajo za cirkularke, motorke, kuhinjske noze in multipraktike?

+1...

BTW: Naj prepovejo tudi računalnike, saj jih vsako leto vsaj nekaj umre za računalniki - vsaj kolikor je meni znano.

Lp

fr4nc je izjavil:

Kaj pa če se greš kopat pa si ponavadi cel dan na soncu... pa nogometaši na tekmi, vsaj 90min so na soncu ipd.

BTW: Vsi normalni smo na soncu tako ali drugače.

Lp
Pretiravanje v drugo smer tudi škodi. Na morju so cel dan na soncu samo neuki ljudje, ki se ne zavedajo tveganja. Nekaj je 2h kolesarjenja na jutranjem/večernem soncu, spet nekaj drugega pa celodnevno/večdnevno praženje na plaži, ko UV index dosega 9.

Ja jaz sem na kolesu tam do 4 ure - več nekako ne zrdžim :'(... sicer se pa ne mažem z nobeno kremo za/po sončenju ipd.

Sicer pa w/e, enkrat itak morem umret :D.

Lp

Blinder ::

fr4nc je izjavil:

Truga je izjavil:

_IKE_ je izjavil:

+1...

BTW: Naj prepovejo tudi računalnike, saj jih vsako leto vsaj nekaj umre za računalniki - vsaj kolikor je meni znano.

Lp

ja nekaj jih umre od dehidratacije ko igrajo par dni zapred igrice brez pauze haha
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Blinder je izjavil:

ja nekaj jih umre od dehidratacije ko igrajo par dni zapred igrice brez pauze haha

Ja no... treba to tudi zakonsko uredit - vsakemu na dom enega zdravika, da bo pazil na to, da ne bo prišlo do dehidracije ipd.
Sej je vsako življenje isto vredno, mar ne?

Lp

Limit-sky ::

Sam tudi predvidevam, da ne bodo kolesarji farbenblind. Morda pa zaradi tega jype hiti v rdeče križišče. Postavi zadevo čisto v drugo luč.
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Trol, ki se vozi z avtom do trgovine onkraj ceste, naklada, da kolesarjenje ni pravi način zdravega življenja.

Mipe je izjavil:

Trol, ki se vozi z avtom do trgovine onkraj ceste, naklada, da kolesarjenje ni pravi način zdravega življenja.

Če se pelješ onkraj ceste še nisi kolesar. Sam grem peš in niti nikjer ne navajam da se vozim 100m daleč stran z avtom.
Če nisem kolesar še ne pomeni da sem lenuh. Drugega zaključka kolesarji očitno niste sposobni- ne kolesari=lenoba zavaljena. Moje zdravje krepim na mestih kjer ne oviram preostale populacije. Moj cilj ni da se prisilno razkazujem (kar kolesarji ki ovirajo promet dejansko počnejo), ampak da izboljšam svoje psiho fizične sposobnosti ki so koristne v vsakdanu.

first_line je izjavil:

Moj cilj ni da se prisilno razkazujem (kar kolesarji ki ovirajo promet dejansko počnejo), ampak da izboljšam svoje psiho fizične sposobnosti ki so koristne v vsakdanu.
Javne ceste so na voljo v uporabo _vsem_ udeležencem v prometu, če to ni drugače nakazano s prometnim znakom.
Poleg tega - a veš, da obstajamo tudi gorski kolesarji? Aja, verjetno ne, če vidiš samo cestne.

first_line je izjavil:

Če nisem kolesar še ne pomeni da sem lenuh. Drugega zaključka kolesarji očitno niste sposobni- ne kolesari=lenoba zavaljena. Moje zdravje krepim na mestih kjer ne oviram preostale populacije. Moj cilj ni da se prisilno razkazujem (kar kolesarji ki ovirajo promet dejansko počnejo), ampak da izboljšam svoje psiho fizične sposobnosti ki so koristne v vsakdanu.

To ni res...
Torej kako ti krepiš svoje zdravje - na kakšen način ter kje?
Moj cilj tudi ni razkazovanje, ampak uživanje v naravi ;).

Lp

Ja, namen cest mi je jasen. Samo vam, dragi kolesarji, očitno ni.

driver_x ::

first_line je izjavil:

Jaz se celo zimo po dve uri na dan utrjujem v solariju, tako da potem sonca še opazim ne. Pa kakšne kreme neki!

first_line je izjavil:

Moj cilj ni da se prisilno razkazujem (kar kolesarji ki ovirajo promet dejansko počnejo), ampak da izboljšam svoje psiho fizične sposobnosti ki so koristne v vsakdanu.

Kot je videti iz tvojega pisanja, ti to ne uspeva najbolj. Vsaj tisti psiho del sposobnosti ti malo šepa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: driver_x ()

Vajenc ::

Poleg tega - a veš, da obstajamo tudi gorski kolesarji?

Poleti sem z otroci kar precej po gozdovih in po mojih izkušnjah so gorski kolesarji bolj nevarni sprehajalcem in tudi sami sebi napram cestnim kolesarjem. Pa ne odpiram novega flaminga, samo povem svojo izkušnjo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc je izjavil:

Poleg tega - a veš, da obstajamo tudi gorski kolesarji?

Poleti sem z otroci kar precej po gozdovih in po mojih izkušnjah so gorski kolesarji bolj nevarni sprehajalcem in tudi sami sebi napram cestnim kolesarjem. Pa ne odpiram novega flaminga, samo povem svojo izkušnjo.

Gorski kolesarji smo nevarni zgolj sami sebi, pa še to se s pravilno tehniko minimalno. Tistih nekaj sprehajalcev, ki jih srečam jih že opozorim s pozdravom.

V soboto je bilo napeto:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kitewing ()

first_line je izjavil:

Ja, namen cest mi je jasen. Samo vam, dragi kolesarji, očitno ni.
Ceste so predvsem za hodit gor. Vse ostalo je prislo kasneje, tako kolesa kot avti.

Utk ::

Ceste so zato, da nekam prideš čim hitreje. Za rekreacijo, sprehanje sebe, otrok in cuckov so pa druge površine, ki so tudi bolj varne. Če se kdo odpravi s kolesom iz Ljubljane v Celje, ker mora tam prit, tudi prav, samo dvomim, da je takih veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk> Ceste so zato, da nekam prideš čim hitreje.

Teci, miško, teci!

Utk je izjavil:

Ceste so zato, da nekam prideš čim hitreje.

Hmmm... zakaj se jih po velikih mestih potem toliko vozi z avti? Če dejansko veliko hitreje/ceneje prideš s kolesom do cilja?

Lp
««
19 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14222785 (15612) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552647 (45936) BigWhale

Več podobnih tem