» »

EuroBasket 2025

EuroBasket 2025

oo7 ::

Gostujoče države Ciper, Finska, Poljska in Latvija.

Od 27 avgusta - 14 septembra
Tekmovalo bo 24 držav

Slovenija bo igrala v D skupini na Poljskem.

28. avgust: Slovenija – Poljska
30. avgust: Francija – Slovenija
31. avgust: Slovenija – Belgija
2. september: Islandija – Slovenija
4. september: Izrael – Slovenija

FTad ::

Bodo nasi spet pili na vecer pred tekmo s Poljsko?

Dzuro10 ::

dokler bo nekompetenten sekulic na stolcku, ne pridemo vec med top 6.

Kurzweil ::

Lepo, da si odprl topic za Eurobasket!

Sam na tem prvenstvu ne pričakujem nič, kar je lahko samo dobro tako za nas, ki ne bomo imeli visokih pričakovanj, kot za reprezentanco, da bodo lahko igrali bolj sproščeno, vedno je lažje igrati v položaju nekoga, ki ni contender in ima ta pritisk.

Jedro bo verjetno Dončič, Čančar, Prepelič... in priložnost, da dokončno pomahamo v zasluženo penzijo igralcem tipa Z. Dragić, Murić, Blažić in podobnim in da se da priložnost mlajši generaciji, ki sem prepričan, da bo dala več energije in borbenosti v ekipo, nekaj svežine... bi se pa to moralo zgoditi že prej, da bi vsako reprezentančno akcijo porinili v ospredje koga na novo, sedaj pa bo malce težje. Naj spomin, da naše mlade reprezentance še vedno posegajo po najvišjih mestih na evropskih prvenstvih, tako da mi nihče ne bo rekel, da ni potenciala, bi pa slovenska klubska košarka morala precej več delati na tem... Krka nekaj miga, za Ilirijo imam kar upanje, da bo dala svoj prispevek, Cedevita sicer mestoma da kakšnemu priložnost, ampak prav zares pa ne delajo dolgoročno z mladimi in tu je problem. Rezulatov pri COL tako ni nobenih, na koncu jih je lani celo izločila ekipa Mege, ki počne prav to, dela z mladimi igralci, ki pa jih potem razvija tudi za reprezentanco in ob tem Miško tudi fino služi, ker jih je že ceča plejada, ki so šli v NBA.

Tako kot večina, tudi jaz nisem navdušen nad tem, da je selektor Sekulić, njegovega CVja niti ne bom napisal, ker je žalitev za reprezentanco, ki je bila evropski prvak.

Verjetno nikdar nisem imel tako nizka pričakovanja kot sedaj, mogoče tam v 90', pred generacijo igralcev, kot so Dragič, Nesterovič, Brezec, Smodiš, Lakovič, Nachbar, Lorbek in podobni... bom pa seveda z veseljem pogledal vse tekme, kdo ve, mogoče celo grem pogledat kakšno tekmo na Poljsko...

Gledam zdej na RTVju... nisem vedel, da je Jeremy Sochan (San Antionio Spurs) po mami Poljak in bo kot takšen tudi igral na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo tudi na Poljskem. Če sem že ravno pri poljakih, evo širši seznam Poljske:

Mateusz Ponitka,
Michal Sokolowski,
Aleksander Balcerowski,
Jeremy Sochan,
Aleksander Dziewa,
Tomasz Gielo,
Daniel Golebiowski,
Lukasz Kolenda,
Michal Kolenda,
Kamil Laczynski,
Michal Michalak,
Dominik Olejniczak,
Kuba Pisla,
Andrzej Pluta,
Jakub Schenk,
Jakub Szumert,
Szymon Zapala,
Jaroslaw Zyskowski,
Przemyslaw Zolnierewicz.

Sicer pa priporočam roster tracker na uradni strani Eurobasketa, kjer sproti objavljajo in updejtajo rosterje za prihajajoče Evropsko prvenstvo v košarki.

Groot ::

Tudi jaz od letošnjega prvenstva ne pričakujem prav nič.

Bi se pa morda obregnil ob komentar Gogija glede pomladitve ekipe, ki kroži te dni. Ja, se načeloma povsem strinjam z njim, da bi bilo smiselno poriniti mlade naprej. Ampak mi je pa malce tragikomično, ko se potem tudi Gogi sam v naslednjem stavku hitro znajde v težavah, ko poskuša našteti te mlade, ki naj bi dobili priložnost. Naštel je ravno samo Padjena in Cerkvenika, nato pa še sam priznal/dojel, da bistveno večjega bazena ni.

Sicer se bo do Eurobasketa zagotov še marsikaj spremenilo, ampak vseeno za malo zabave je moja napoved za naše sledeča: igra bo spet dokaj negledljiva s poudarkom na Luki. V skupini pričakujem nekje 3. mesto za FRA in POL. Potem naprej pa malo odvisno sicer od dnevne forme ker je takoj sistem na izpadanje, ampak se bojim, da znamo hitro zaključiti že v osmini finala. Križamo se namreč s skupino iz katere bi morali napredovati Španija, Grčija, Italija, Bosna/Gruzija, kjer nas realno lahko premaga katerakoli izmed navedenih.

IL_DIAVOLO ::

5 let prepozno za pomladitev ekipe. Zdaj bojo flikali ekipo do Donciceve penzije.

Ce bi iz vsake generacije potegnili enega nadpovprečnega igralca, bi danes lahko gledali dobro ekipo, ne pa odslužene kvartopirce.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

5 let prepozno za pomladitev ekipe.

No in s kom bi v zadnjih 5 letih ti pomladil ekipo?

Dajmo končno že enkrat ven imena teh silnih talentov, ki so bili spregledani. Že dolgo prosim vse, ki tako veselo pozivate k pomladitvi reprezentance ali pa več Slovencev v COL, da končno date na mizo konkretna imena. Misliš morda Glasa? Dobil en kup priložnosti, ampak oprosti pravega preskoka na nek Euroliga/Eurocup preprosto ni naredil. Macura? Jah najprej bo žal treba biti zdrav. Kdo še manjka?

IL_DIAVOLO ::

Kdo manjka? To pa bi treba kzs vprasat, zakaj dovoli toliko tujcev, ki posledicno zavirajo razvoj domacih igralcev.

Seveda jih ni in to zato ker so pogoji taksni, ki jih je ustvarila kzs.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Govora je o reprezentanci, kjer je dovoljen samo 1 naturaliziran igralec. Že praktično od leta 2000 je to pri nas nekdo na položaju 4/5, kjer se lahko postaviš na trepalnice pa ne najdeš niti enega slovenskega igralca, ki je zato zares izvisel, ker jih pač ni.

Bom kar citiral KZS:

Del strokovnega štaba slovenske reprezentance bo postal tudi Greg St. Jean, pomočnik trenerja pri Los Angeles Lakers. Greg je z našo reprezentanco že sodeloval med pripravami na EuroBasket 2022, zdaj pa se uradno vrača kot pomemben člen trenerske ekipe. Z Luko Dončićem je tesno sodeloval tako v Dallasu kot zdaj v LA-ju - zdaj pa bo svoje znanje in izkušnje prinesel tudi v slovenski tabor.

Caracas ::

a tole pa ne boš:

VELIKA OKREPITEV za #mojtim! ??

Sloviti Donnie Nelson, eden najvplivnejših mož NBA, se pridružuje Košarkarski zvezi Slovenije kot zunanji svetovalec!

Bivši GM Dallas Mavericks, človek, ki je v NBA pripeljal Dirka Nowitzkega in Luko Dončića, bo svetoval vodstvu zveze in reprezentančnemu štabu. ??

Nelson je dolgoletni graditelj šampionskih ekip, z ogromno mrežo stikov in bogatimi izkušnjami iz NBA, Evrope in reprezentančne košarke. Veseli nas, da bo del naše zgodbe!

Kaj bo Donnie delal za KZS pa res ne vem...

Sem šele kasneje opazil to novico in sem hotel zdaj :) ... v nadaljevanju pa sem hotel dodat širši seznam Bosne:

Amar Alibegovic,
Edin Atic,
Jusuf Nurkic,
Miralem Halilovic,
Amar Gegic,
Dzanan Musa,
Ajdin Penava,
Aleksandar Lazic,
Sani Campara,
Adin Vrabac,
Adnan Arslanagic,
Kenan Kamenjas,
Ismet Sejfic,
Luka Garza,
Xavier Castaneda,
Fahrudin Manjgafic,
Markus Loncar,
Asim Gutic,
Tarik Hrelja,
Haris Delalic,
Kosta Kondic,
Njegos Sikiras,
Jasmin Jakupovic,
Amsal Delalic

... ko je že ravno @Groot prej omenil, da se lahko potencialno Slovenija križa z Bosno... se mi pa ne da popravljat šumnikov...

Je pa na youtube zdajle prenos U19 Slo-IZrael, ob polcajtu vodijo naši za 10.

Ni pa tole za Groota, ker pravi da mladih mi sploh nimamo ;) (mal heca Groot, ne me vzet na nož)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Evo, v polfinalu, razbili Izrael za 24pik. Dobra igra, Smrekar, Kroflič, Padjen, Hrabar... Vsi ki so prišli na parket so dobro igrali.

bm1973 ::

Naši košarkaši so totalni anti-semiti...

Ne, samo ti si bolan... V U19 vlečeš politiko, bebec...

Super zmaga U19 reprezentance :D In ja seveda imamo mlade, ampak žal je tole precej daleč od nivoja, ki je zahteven za nek Eurobasket. Pa preden kdo začne s trditvami, da sta bila tudi Gogi in Luka mlada, ko sta bila potegnjena zraven. Takrat sta bila oba že kar nivo, dva ali pa tri in več višje kot tejle fanti.

Upam pa, da bosta iz te U19 ekipe vsaj Smrekar in Padjen že letos priključena vsaj na širši seznam reprezentantov.

Slovenska U19 reprezentanca je osvojila bron na Svetovnem prvenstvu v košarki!

Slovenija - Nova Zelandija 91:87

Torej še ena medalja za naše mlajše selekcije!

Ni hudič, da ne bodo naši klubi kaj naredili iz njih... Smrekar bi že moral dobiti 30min na tekmo pri Krki letos! Sicer pa še Padjen, Hrabar, Kroflić...

GupeM ::

Ampak kako so pa skoraj zakockali na koncu... to je pa neverjetno.

Evo, če koga zanima finale ZDA-Nemčija čez slabo uro... live stream

Evo, naš širši seznam:

Miha CERKVENIK
Vlatko ČANČAR
Žiga DANEU
Luka DONČIĆ
Zoran DRAGIĆ
Vit HRABAR
Gregor HROVAT
Robert JURKOVIĆ
Martin KRAMPELJ
Urban KROFLIČ
Edo MURIĆ
Josh NEBO
Aleksej NIKOLIĆ
Mark PADJEN
Klemen PREPELIČ
Rok RADOVIĆ
Žak SMREKAR
Leon STERGAR
Luka ŠČUKA

Pripravljalne tekme:

Priprave se bodo začele 23. julija. Čeprav je bila sprva načrtovana pot na Kitajsko, je letos ta odpadla.
8. avgust: Slovenija - Nemčija (Ljubljana - Stožice)
10. avgust: Nemčija - Slovenija (Mannheim)
15. avgust: Litva - Slovenija (Šiauliu)
16. avgust: Latvija - Slovenija (Riga)
19. avgust: Slovenija - Velika Britanija (Ljubljana - Stožice)
21. avgust: Srbija - Slovenija (Beograd)

Če bi šli na prvenstvo brez Dragica, Murica bi bilo kar ok. Pa bosta seveda med 12.

Skyman ::

Kje je dimc?:))

Polda ::

Mr NBA ,nosilec prstana in grelca klopi Čančarja naj ne dajo v ekipo, ker bo vse zajebal.

Pri Franciji bo manjkal centerski trojec Gobert, Lessort, Wembanyama...

Donte DiVincenzo is officially receiving Italian citizenship and will be eligible to join the national team in the 2025 EuroBasket

tony1 ::

Kurzweil je izjavil:

Pri Franciji bo manjkal centerski trojec Gobert, Lessort, Wembanyama...

Batum še igra?

Batum ne bo igral na Eurobasketu, evo celoten širši seznam Francije:

Isaia Cordinier,
Bilal Coulibaly,
Moussa Diabate,
Ousmane Dieng,
Sylvain Francisco,
Nadir Hifi,
Jaylen Hoard,
Mouhammadou Jaiteh,
Timothe Luwawu-Cabarrot,
Yoan Makoundou,
Theo Maledon,
Frank Ntilikina,
Elie Okobo,
Vincent Poirier,
Zaccharie Risacher,
Alexandre Sarr,
Matthew Strazel,
Guerschon Yabusele

Za Francijo prihaja eno novo obdobje, igralci, ki smo jih bili vajeni z zadnjih letih bodo tokrat odsotni, tako ne bo De Cola, Fournierja, Goberta, Lessorta, Turiafa, Serephina, Heurtela, Albicyja, Batuma, Beauboisa, Lauvergna, Toupana... in seveda tudi Wembanyama od te novejše generacije... je pa tu seveda ena "povsem nova" generacija, z ogromno potenciala, če vemo, da je samo v zadnjem letu bilo na draftu pobranih 6 košarkarjev... kdor malce bolj redno spemlja košarko ve, da gre še vedno za odlično ekipo, poimensko pa mogoče res ne izstopa tako zelo... ja, ima Francija res lep pool igralcev in prepričan sem, da bo čez kakšno leto/dve tale ekipa že malce bolj zrela in precej bolj nevarna, kot bo morda letos, če se še ne poklopi vse...

By the way, je pa naša rep. do 20let izgubila vse tekme na Evropskem, proti Srbiji mislim da za 44pik...proti Franciji, Srbiji in še proti Islandiji

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Caracas je izjavil:

By the way, je pa naša rep. do 20let izgubila vse tekme na Evropskem, proti Srbiji mislim da za 44pik...proti Franciji, Srbiji in še proti Islandiji

Sem te dni povsem v gužvi, tako da nisem mogel pogledat niti ene same tekme, sledim pa rezultate in sem kar malce presenečen, ljudje, ki jih imam za verodostojne v tej debati pravijo, da se pač s temi fanti ni delalo dobro od mlajših selekcij pa do članskih ekip, sploh te ekipe, ki nimajo rezultatskega imperativa, budgeta oz. ki imajo po večini povprečne domače igralce in tier 3 tuje igralce za eno sezono, bi lahko več delali z mladimi... sicer pa, kot se rado zgodi s študentsko košarko in temi številnimi odhodi, je Vide menda povsem izgubil občutek za basket, ne bi pa rad trdil kaj preveč, ker nisem gledal... so pa to nekateri fantje, ki so v mlajših selekcijah bili v vrhu... če ti mladi ne dobijo priložnosti, seveda stagnirajo.. naše fante reši še samo kakšna Mega, SC Derby, FMP, Baskonia, Barcelona in podobne zgodbe... ko dodamo še NCAA... tako da je zlata vredno kar dela recimo Krka s Smrekarjem, pa recimo Ilirija z Padjenom... vsak klub bi moral forsirati tistega 1-2 igralca, seveda tisti manjši klubi še toliko bolj... to, da vržeš igralca v nek sistem in mu ne dodeliš neke vloge, potem pa čakaš do njegovega 22. leta, da lahko potem rečeš, da si dal priložnost in da ni fant material, tako seveda ne gre, govorim v večini primerov za Cedevito Olimpijo, pa vem, da sem v tem trenutku komu dvignil pritisk... gledam COL ves čas, podpiram, nisem tipičen hater in šank komentator, ampak to je dejstvo. Je pa tudi dejstvo, da v kolikor Atlantic Group ne da več denarja, je to edina pod za COL, da razvija mlade, z Beringerjem se je fino izšlo, je pa roko na srce fant sicer bil dober ulov Cedevite Jr. Seveda če ni domačih prospectov, delaš tudi z mladimi iz tujine, kot je Olimpija to že nekoč počela in bi morala po mojem še več danes...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2024/25 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Šport
26618655 (957) Kurzweil
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

82259092 (29875) 2dark
»

SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )

12620580 (17748) Kurzweil

Več podobnih tem