» »

Nakup Piaggio Ciao

Nakup Piaggio Ciao

Slooki ::

Star sem 14 let razmišljam o nakupu Piaggio Ciao (49ccm). Zanima me kaj vse potrebujem razen zaščitne čelade. Imate izkušnje ?

Oglas:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=609...

Aja pa kakšen se vam zdi ? (priporočate/odsvetujete)
  • spremenil: Slooki ()

tilenmpower ::

zdravo, sam imam doma štiri vendar različne modele ko kopujes je najbolje da ima motor dokument ( zelena italjanska prometna ) ko te policaj recimo ustavi da imas nek dokument sicer pa ne potrebujes čelade, no jaz jo sicer nosim zarad svoje varnosti drugače dober za vozit lp

Hvala za odgovor!

lp.

komar88 ::

ta zadeva naj bi šla 25 km/h a ne? Doma sem imel Tomosa Avtomatic standard, sedaj imam Tomos Youngster Racin'. Do sedaj nobenih problemov (pri nobenem). Če ti ni problem dati kakih 600€ ti bi bolj svetoval Tomosa (deli itd.). Z Piaggio Ciao pa nimam izkušenj.

Na žalost so mi prejšnji oglas že prodali, tako da vas vprašam za mnenje tega ciao-ta.

Oglas:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=617...

Janac ::

in kako naj mi vemo kaksen je ta moped? To se da samo v zivo videti. Sem pa skoraj preprican da bos moral menjati uplinjac, filter,cin spulo in svecke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Janac je izjavil:

in kako naj mi vemo kaksen je ta moped? To se da samo v zivo videti. Sem pa skoraj preprican da bos moral menjati uplinjac, filter,cin spulo in svecke.

Po čemu to sklepaš ? hvala! za odgovor

sklepam po tem da so teli mopedi, ze tako zjebani in v slabem stanju, da je to ze znano. Je pa treba videt v zivo kako vziga, so tudi izjeme.

hvala :)

komar88 ::

Če mopeda ne potrebuješ takoj raje kak mesec spremljaj avto.net in sigurno boš našel kaj bolj ohranjenega, kaj v boljšem stanju..
MAN UTD <3

francek1 ::

Ciao je zelo hvaležno kolo(tako se pač imenuje po novem zakonu). Težave so le z vplinjačem, pač kupiš novega in imaš mir. Stane pa par gum 70€ tako, da je fajn, če so kolikor toliko malo obrabljene.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

mr1two ::

Pa tudi če kupiš nove gume, se boš verjetno na njih vozil še pa še cajta. Verjetno boš moped prodal z njimi-ko ga boš. Teli moped-kolesa praktično ne morjo gume znucat.

Sam sem od mopedov imel samo Tomose, ampak po mojem mnenju, je ta Ciao kr dobra izbira. Seveda pa pazi, kot pri vsakem nakupu rabljene robe, da zadevo dobro pregledaš- če ima kakšne "lufte", kako zavore primejo, kako vžge(hladen in topel!) in konc koncev kako gre(tudi kako se mašino sliši).
BTW so pa kosi za Tomose precej razširjeni in se da dobit rabljenega precej+ kolikor se spomnem, cene niso bile nikoli pretirane. Mogoče za Ciao-ta velja isto.

Predlagam pa ti, da se opremiš s čelado, čeprav to ni nujno obvezno- saj gre za tvojo glavo.

Hvala vsem za nasvete !

Lep Pozdrav

Lahko grem s tabo te mopede gledat:D

Go-ahead ::

Si lastim enega.

Je izredno trpežno kolo (z motorjem), ki skoraj ne potrebuje vzdrževanja. Boljši imajo variator s katerim se lahko zapelješ tudi po kakšnem klancu (navzgor). Sicer mu hitro zmanjka zraka.

mr1two ::

Imajo variante brez variatorja tudi pedala? Če majo, potem si za kakšen kratek strm vzpon rešen- mal povrtiš pa je.

;-) ::

Jaz sem pred časom kupil rogovega pony expressa. Dal sem 15€ -na avto.net je mel ceno 120 ali 130€, ko sem ga videl sem rekel max 50 bi dal. Po daljšem ogledu mimogrede motor je bil v škafu, okvir pa posebaj sem rekel da ga žal nemorem vzet ker mi bo vzel preveč dela...no na koncu sem dal 15€ :D

Še isti dan ko sem ga pripeljal sem doma sestavil motor iz škafa skupaj, kupil 2 nova ležaja in ko prvič zavrtim pedala je stari tomos zapalo. Tudi v kakšen klanec ni problem če imaš zalet, čene pa malo zagoniš zraven. Jaz sem pričakoval manj. Sedaj zgleda tako:

Zadnjo alu felno imam doma pa se mi neda dat gor, baje bi rabil izpit, ampak sem se že ene 3x peljal mimo policajev pa ni bilo nič. Čelado imam zaradi sebe.

Go-ahead ::

mr1two je izjavil:

Imajo variante brez variatorja tudi pedala? Če majo, potem si za kakšen kratek strm vzpon rešen- mal povrtiš pa je.

Imajo.

MeGreat ::

francek1 je izjavil:

Ciao je zelo hvaležno kolo(tako se pač imenuje po novem zakonu). Težave so le z vplinjačem, pač kupiš novega in imaš mir. Stane pa par gum 70€ tako, da je fajn, če so kolikor toliko malo obrabljene.

Kje si pa to cifro dobil mi pa tudi ni jasno. Jaz sem dal za 2x sava gumo + 2 zračnico 30e, prodaja pa en na dolgem mostu

Drugače pa so vredu motorčki, jaz sem imel enega z variatorjem 65cc cilinder, malo spremenjeni bloki in vplinjač pa je šel 65 + super pospeški.

Na koncu sem prodal, ker sem skoraj imel srečanje z policaji :)

aja no kaj je treba gledati:
Daj plastiko dol in probaj na roke zavrteti sklopko, če gre prerado je kompresija zanič, poglej okoli cilindra če je mastno pomeni da so tesnila zanič oz. jih ni.
Potem dvigni zadnjo gumo v zrak, daj gas če vse skače je guma oz kolo "bulasto". Malo pomigaj obe kolesi levo desno, če je preveč lufta so ležaji zanič.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

jab bi tudi kupil en tak moped za ene 100eur,kaj priporocate

Za 100 kolk gledam na avto net in bolhi bo bolj boga.

pozimi bi dobu za tak denar samo bolj bogega

MeGreat je izjavil:

francek1 je izjavil:

Kje si pa to cifro dobil mi pa tudi ni jasno. Jaz sem dal za 2x sava gumo + 2 zračnico 30e, prodaja pa en na dolgem mostu

Drugače pa so vredu motorčki, jaz sem imel enega z variatorjem 65cc cilinder, malo spremenjeni bloki in vplinjač pa je šel 65 + super pospeški.

Na koncu sem prodal, ker sem skoraj imel srečanje z policaji :)

aja no kaj je treba gledati:
Daj plastiko dol in probaj na roke zavrteti sklopko, če gre prerado je kompresija zanič, poglej okoli cilindra če je mastno pomeni da so tesnila zanič oz. jih ni.
Potem dvigni zadnjo gumo v zrak, daj gas če vse skače je guma oz kolo "bulasto". Malo pomigaj obe kolesi levo desno, če je preveč lufta so ležaji zanič.

Original guma za Ciao.

Lol in zakaj rabis original gumo. Jas sem kupo savino gumo za 5-10eur in lepo spila. Saj to negre 200 da bi rabo neko high gumo.

;-) je izjavil:

Lol in zakaj rabis original gumo. Jas sem kupo savino gumo za 5-10eur in lepo spila. Saj to negre 200 da bi rabo neko high gumo.

Če to vprašaš, ti itak nima smisla razlagat zakaj. Zakaj le folk kupuje original Rolexe, če pa dobi ponaredek za 2$ ?

Mislim, da si dal link kar za komplet platišče. Nimam pa pojma zakaj bi nabavljal iz italije, kjer so napihnjene cene. Na dolgem mostu ima en starejši možakar skoraj vse dele za ciaote po ok cenah. Mislim da se piše Vojc?

francek1 je izjavil:

;-) je izjavil:

Če to vprašaš, ti itak nima smisla razlagat zakaj. Zakaj le folk kupuje original Rolexe, če pa dobi ponaredek za 2$ ?

ni ista primerjava

mihec87 ::

Pač če gdo hoče met originale takšne gume kot so tovarniško gor so dražje..dobijo se pa lih tako savine za manj denarja..

Da nebota sedaj diplomirala iz gum..

Ja pa vrjetno tak clovek ki kupuje moped za 100e nebo hoto met oem gum samo zaradi belega roba okoli, pa tudi te se dobijo za dosti manjso ceno od povedane

mihec87 ::

To je njegov problem kake gume hoče...Včas bi kiker šenkano rad mel ko novo..

Brihtn ::

Mene tut zanima kakšen moped na pedala.Ali gdo kaj prodaja?Največ bi pa da tam okol 150€.:D

Jaz prodajam piaggio ciao, komplet, samo da je v delih delno. Kupil sem ga v ljubljani za 200€, razstavil, menjal nekaj delov-tako da je čisto vse v nulo, kupil sem tudi variomat za 60€, moped dal pekat in prašno barvat na belo. Vse kar je je treba dat gor plastike, bremze, šlauh za bencin, našponat verigo in gasa.

Sedaj zgleda vse skupaj takole:

Beli je sedanje stanje, rdečega boxerja iz zgornje slike dam zraven za 150€ vse skupaj. Oba imata vse dele, ki jih potrebujeta za delovanje, žal zaradi službe nimam časa da bi jih spravil skupaj in denar ki sem dal za oba skupaj (360€) podvojil :) Torej kdo prvi pride prvi melje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moped (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8017314 (5073) woroh4
»

PIaggio ciao in ustreznost za vožnjo brez vozniškega dovoljenja

3921000 (10178) konspirator
»

Za katera kolesa z pomožnim motorjem je potreben izpit?

3933194 (3296) St235
»

piaggio ciao (strani: 1 2 3 )

12812877 (10420) nej kralj
»

Piaggio-poceni nakup

243302 (2883) komar88

Več podobnih tem