» »

Ocenjevanje fotografij ter nasveti

Ocenjevanje fotografij ter nasveti

Temo vidijo: vsi
««
19 / 62
»»

timi:95 ::

Pozdravljeni sem nov na tem forumo, strani..
Imam fotoaparat fujifilm finepix s5700. Vem da to sploh ni profesionalni fotoaparat. ampak kaj ti bo fotoaparat če ne veš kk se slika ;) ;)

Prosim vas če lahko malce pokomentirate stran, slike in karkoli svetujete.

https://www.facebook.com/pages/Timotej-...

Aja pa še to .. slikam ko mi je dolgčas in zato ker mi je prijetno ob tem.
Če kdo pozna kako stran oz. priročnik za obdelovanje fotografij (po možnosti SLO) se priporočam.:)

Lep pozdrav,
Timotej
https://www.facebook.com/pages/Timotej-Photography/304861552972972?ref=hl
Lep pozdrav

figula ::

BigWhale je izjavil:

Obdelave pa prakticno nikoli ne delam, dokler fotk ne bom prodajal za v tisk oziroma jih dajal naprej.

Katero tržno nišo si pa izbral za prodajo svoje studijske fotografije z manekenkami? Fashion editorial je v SLO bolj bogo zastopana, nimamo niti pametnih odjemalcev. Mladi fotografi se urijo in prodajajo v Milanu. Za navadni, casual fashion pa je pri nas dober že vsak, ki ima fotoaparat >:D

freesty ::

Evo se dve moji:

http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

timi:95 ::

Z mojega stališča sta profesionalni ;)
https://www.facebook.com/pages/Timotej-Photography/304861552972972?ref=hl
Lep pozdrav

skyline ::

freesty, fino!
Ampak tadruga je čist neostra, škoda.

BigWhale ::

figula je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Obdelave pa prakticno nikoli ne delam, dokler fotk ne bom prodajal za v tisk oziroma jih dajal naprej.

Katero tržno nišo si pa izbral za prodajo svoje studijske fotografije z manekenkami? Fashion editorial je v SLO bolj bogo zastopana, nimamo niti pametnih odjemalcev. Mladi fotografi se urijo in prodajajo v Milanu. Za navadni, casual fashion pa je pri nas dober že vsak, ki ima fotoaparat >:D

Saj je nisem izbral. :) Zato se tudi ne ukvarjam s photoshopom. Pa itak sem Gimp shop. ;) Kar se tice 'studijske fotografije', pa mislim fotkat bolj PR stuff, ki ga obcasno potrebujem tudi za moje ostale stranke. V stilu: "joj mi smo firma, zdej bomo mel pa nove fotke za na naso spletno stran." Tle ne gre za nek high fashion, se za casual ne. :>

No, prav. Če bo skozi vrata vseeno prišla stranka, ki bo hotela modno fotografijo, ki si jo omenil na svoji strani, bi pa vseeno osvojil vsaj osnove PS.

Ker boš prodajal sanje, iluzije in fasado - tam pa nihče noče videti mozoljev :)

figula je izjavil:

No, prav. Če bo skozi vrata vseeno prišla stranka, ki bo hotela modno fotografijo, ki si jo omenil na svoji strani, bi pa vseeno osvojil vsaj osnove PS.

Ker boš prodajal sanje, iluzije in fasado - tam pa nihče noče videti mozoljev :)

Sej se tud to da recimo:

Samo zlo nerad to pocnem. :) Bom povprasal, ce lahko before fotko objavim... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

skyline ::

BW, pri retouchu kože je treba ohrant teksturo. Pa pazi na prehode okrog obrvi in ob laseh.

Jajks, kako si boleče 2x prekuril ozadje lepe gospodične.
Da se - a kot je že skyline povedal, ni ravno v redu, sorry. Se vidi, da zlo nerad počneš ... 8-)

Nikar ne bodi zadovoljen s povprečjem, če lahko narediš izjemno! :)

CaqKa ::

figula je izjavil:

jaz sem se odločil da nerealnosti ne bom nikomur prodajal.
sfižijo predstavo posameznika o svetu in nasplošno ne pomagajo k boljšemu človeštvu.

vsakega ki se je enako odločil zelo podpiram.

Ja, bravo, osamljeni novodobni pionirji boja proti medijskim zmotam in zavajanju.

Jaz tudi podpiram, absolutno. Če pa malo pretiravam zaradi učinka - lačen fotograf ne bo imel nič od najine podpore. :(

OrkAA ::

CaqKa je izjavil:

figula je izjavil:

sfižijo predstavo posameznika o svetu in nasplošno ne pomagajo k boljšemu človeštvu.

Ja! Evo jypeta:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

joej970 ::

Tukaj še je moja slika (original in preurejena). Slikano je z Xperio S (12M), zato se tudi opazi pomanjkanje svetlobe in posledično zrnatost.

Ta, osrednji, oprimek sem označil in naredil nov layer in potem temu manj povečal kontrast kot ozadju. Tako pride oprimek bolj do izraza.

Original:

Preurejena:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joej970 ()

joej970, daj prosim kako drugo slikico gor. Res ne vem kaj lepega bi povedala o teh dveh :'(

joej970 ::

Sej ni neke 'zgodbe' pri tej sliki ampak je predstavljena majhnost oprimka, po katerih plezalci pležejo. Oz. menda niti to ni predstavljeno. :))

kuglvinkl ::

OrkAA je izjavil:

CaqKa je izjavil:

figula je izjavil:

Ja! Evo jypeta:

Kul, kdo je pa ta na biciklu?
Your focus determines your reallity

OrkAA ::

Jype.

jype ::

Ja, jaz sem. Nekdo me je očitno malo popravil na uni zgornji slikci.

Ko bi mi vsaj rdečo zvezdo narisal!

Lion29 ::

lol....huda :D
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Robi :P ::

https://plus.google.com/photos/10781409... bi kdo pokomentiral tale album? 2 Dni nazaj sem dobil svoj prvi DSLR :D Nikon D3100 z 18-55VR objektivom... objektiv je ok vendar pa je res bolj osnoven... zanima me kako lahko dobim še boljšo ostrino bližje ko sem predmetu... na službeni kameri imamo gumb macro ki ti omogoči zelo dobro izostritev na blizu... nekaj navodil sem prebral vendar pa sem bolj tak tip človeka ki rajši dobi direkten nasvet oz sam najde rešitev kot pa da preberem cel priročnik.... Skratka upoštevajte to da nimam veliko izkušenj z DSLR slikal sem lani enkrat poleti zunaj naravo ko mi ga je en posodil in pa eno plesno prireditev v jeseni...

Janac ::

Vsak objektiv ma dolocene cm na se katerih izostri. Poglej kok ma tvoj, blizje nemores razen ce bi bil objektiv makro...

Janac je izjavil:

Vsak objektiv ma dolocene cm na se katerih izostri. Poglej kok ma tvoj, blizje nemores razen ce bi bil objektiv makro...

vem :D in to sem zgoraj tut napiso :D nekje sem bral u priročniku za nek makro... na službeni kameri imamo gumb ki ti omogoči boljši fokus na blizu...

freesty ::

Kot je Janac napisal ima vsak objektiv doloceno blizino na kateri lahko ostri. Na tvojem objektivu je nekje 30cm. Ce ti je to premalo pa si lahko pomagas z makro predlecami, makro obrocki ali pa reverse ringom. Vse to ti bo dovolilo focusirati dosti blizje. Kaj je zate najboljse pa malo razisci na googlu. Cene so razlicne.

Najboljse je pa seveda, ce kupis temu namenjen objektiv ampak tisto je pa dosti drazja varianta.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

freesty je izjavil:

Kot je Janac napisal ima vsak objektiv doloceno blizino na kateri lahko ostri. Na tvojem objektivu je nekje 30cm. Ce ti je to premalo pa si lahko pomagas z makro predlecami, makro obrocki ali pa reverse ringom. Vse to ti bo dovolilo focusirati dosti blizje. Kaj je zate najboljse pa malo razisci na googlu. Cene so razlicne.

Najboljse je pa seveda, ce kupis temu namenjen objektiv ampak tisto je pa dosti drazja varianta.

ja zdej kar js naredim dam zoom dokonca na 55mm pa rečmo na 10 cm od predmeta pa fokus kolkr se da to je max ostrina več ne gre...
Mi razložiš mal več o tem "makro predlecami, makro obrocki ali pa reverse ringom" prosim...

drgač pa objektiv bom nabavo po izpitu za avtu vrjetno tamron 55-300 bom še vido no kako bo stanje takrat tole je biu maxium da sem lahk kupo zdej pred izpitom pa dokler da se naučim slikat bo vrjetno ok... aja pa prosil bi z nasvet kako naredim panoramo čim bolj ravno ker vedno dobim poševno ker nekako zaidem ko slikam in je poševna slika... Panoramo sestavim v Photoshop CS6...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Robi :P ()

Robi :P je izjavil:

Mi razložiš mal več o tem "makro predlecami, makro obrocki ali pa reverse ringom" prosim...

makro predleče, so isto kot filtri, namontiraš jih na konec objektiva, rabiš vedet kolko mm je premer za filtre.
makro obročki, se dajo med fotkič in objektiv.
reverse ring se spet da na filter navoj in potem objektiv z kontra strani namontiraš na fotoaparat.
sicer se pa za več dajo vse te zadeve poguglat.

CaqKa je izjavil:

Robi :P je izjavil:

makro predleče, so isto kot filtri, namontiraš jih na konec objektiva, rabiš vedet kolko mm je premer za filtre.
makro obročki, se dajo med fotkič in objektiv.
reverse ring se spet da na filter navoj in potem objektiv z kontra strani namontiraš na fotoaparat.
sicer se pa za več dajo vse te zadeve poguglat.

aha no saj samo hitro sem rabil kaj je kaj... bom zaenkrat kar z 18-55VRjem slikal drugo leto po izpitu za avto pa bom kupil tamrona 55-300... gledal sem cene okoli 199$ stane...

vse naštete opcije so hudo cenejše od objektiva...
reverse ring je par dolarjev... potem so makro filtri malo dražji (verjetno najcenejši že za okrog 20 dolarjev), potem pa obročki

Duhec ::

A se samo meni zdi, da kar nekaj postov manjka (med 12.7. in 18.7.) ali obstaja še kaka druga podobna tema ?

Nazadnje je @Janac spraševal zakaj dobi samo belo sliko, ko želi slikati vodo, da bo tekoča in ne zamrznjena.... nekaj podobnega, pa ND filter itd. ?

Hvala ! Sram me je ! :)

Jst ::

BigWhale: Kaj je s tvojimi fotkami? Si bil ti škrt ali je bil ubuntu škrt? Nobena fotka ni dosegljiva.

Imam nastavljeno na 250 postov/stran in sem preletel vaše fotke. Vidim, da imate nekateri res dober stil.

Supersonic: letos sem si uredil dnevno sobo, prepleskal večino z rdečkasto*, koti pa črni, kar je izpadlo zelo dobro z novo sedežno. Tista fotka "red train," če se jo da narediti v spodobni velikosti, bi jo kupil... ZS me.

*bleda rdeča ali bleda oranžna je prišla, malo sem tudi farbenblint oz. se ne znam ravno dobro izraziti, kakšno barvo vidim okoli spektra rdeče.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst je izjavil:

BigWhale: Kaj je s tvojimi fotkami? Si bil ti škrt ali je bil ubuntu škrt? Nobena fotka ni dosegljiva.

Huh, katere so pa nedosegljive? Sem sel pogledat za nazaj, pa se vse vidi.

Yacked2 ::

joej970 je izjavil:

Tukaj še je moja slika (original in preurejena). Slikano je z Xperio S (12M), zato se tudi opazi pomanjkanje svetlobe in posledično zrnatost.

Ta, osrednji, oprimek sem označil in naredil nov layer in potem temu manj povečal kontrast kot ozadju. Tako pride oprimek bolj do izraza.

Original:

Preurejena:

A tudi sam plezaš ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

BW: Vse, ki so na ubuntuone piše, "Could not locate object."

Jst je izjavil:

BW: Vse, ki so na ubuntuone piše, "Could not locate object."

Oooh. Tiste stare. Tam sploh nevem vec kaj je bilo. :/ Ponavadi je bilo tako, da so se slike pretocile na ST streznik. Mnja, UbuntuOne vsake toliko casa spucam, ker ga uporabljam predvsem za temporary odlagalisce.

Manj kot slabo leto nazaj, so "Oooh. Tiste Stare."?

Torej, si bil ti škrt ali je bil ubuntu škrt?

On je pobrisal, škrt je pa Primož!

Se pravi, je bil BW škrt.

Zakaj bi bil skrt? Na UbuntuOne mam se vrh glave prostora, stvari ne brisem zaradi prostora ampak zaradi tega, ker se scasoma nabere en kup navlake. :)

Nekdo ni pravočasno zmolzel slik.

Ampak če objavljaš neke fotke z online servisa in jih potem brišeš "zaradi navlake," jih zavestno po manj kot letu dni umakneš in sedaj nobeden ne more videti tvojih fotk. Razen če je bil to tudi namen.

Mislim, delaj kar hočeš. Samo škoda mi je, da v temi o fotografiranju, ni na voljo več tvojih fotografij (->razloga teme). Sicer bi pa to rekel za vsakogar, ampak manjkajo samo tvoje v celi temi.

Saj pravim, vcasih je bilo tako, da so slike zmozli na S-T. Ce se pa to v enem letu ni zgodilo, pa ne morem pomagati. Sem ze povedal, da ubuntuone uporabljam za priloznostno odlaganje in ne za nek permanent storage.

Kaj in kje sem pa objavljal eno leto nazaj, pa sploh ne vem vec.

Zakaj se sploh ukvarjam s tem!?

Da lahko jaz kritiziram Ubuntu. :)

kuglvinkl ::

Oj!;(
Your focus determines your reallity

einstein :P ::

premer kril ima kakih 15cm :)
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

dottor ::

Da bi ga ujel v naravi bi bla slika dosti bolj zanimiva. Tako izgleda vsaj zame zmontirana. Osebno metulje če že vedno slikam v naravi in ne na neki "umetni" površini.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

einstein :P> premer kril ima kakih 15cm :)

O, kitajski hrastov sprevodni prelec!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

einstein :P je izjavil:

premer kril ima kakih 15cm :)

Japonska sviloprejka
http://www2.arnes.si/~oskksavokl3/jamam...

Duhec> Japonska sviloprejka

A, tko se imenuje.

Tale je zelo podoben: to http://www.wormspit.com/pernyi.htm
««
19 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvečer ne zamudite Luninega mrka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7716114 (10697) Duhec
»

Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8216527 (14524) next3steps
»

Foto - Aprilska norost

Oddelek: Zvok in slika
294297 (1923) Super Sonic

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20428689 (25531) bluefish

Več podobnih tem