» »

#

#

dedekbedenko ::

#
  • zaklenil: ahac ()

mr1two ::

Kako so pa ti nemci prišli do podatkov? Uporabljajo kakšno orodje za špijoniranje(potem so tudi oni v prekršku- se mi zdi), da lahko z gotovostjo trdijo, brez fizičnega pregleda(da pridejo z nalogom seveda), da ima to podjetje res piratsko verzijo programa?
Brez uradne preiskave, brez da se poišče odgovornega stroilca, jaz nebi nič plačeval. Potreben bo daljši dialog, na grožnje ni dobro palit.

lonz ::

Pri nas so pristojna slovenska sodišča in slovenski inšpektorji. Če ti ena nemška firma klamfe serje glede kazni, jih mirno ignoriraš. Da ne omenim, da je njihovo početje kaznivo (vohunjenje pa to...).
Bi pa na kolegovem mestu legaliziral software ali pa ga zbrisal; nemška firma lahko vseeno da prijavo na slovenski inšpektorat (anonimno...)
...arrrrrr, shiver me timbers...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lonz ()

dedekbedenko ::

Zdaj sem dobil še dodatne informacije. Keolega je iz strahu že kontaktiral slovenskega zastopnika(za to podjetje iz Nemčije) in povedal, kakšen problem ima. Ta slovenski zastopnik je potrdil, da so že dobili informacijo, da ima skrekan program. Torej, če prav razumem, dokler ti ne pridejo kriminalisti na firmo, nimajo dokazov? Je lahko pogovor z zastopnikom, kjer je priznal, da ima skrekan program dokaz?

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

Tale pridobitev je nezakonita pomoje.

Mipe ::

Veliko programov, zlasti z "težko" licenco, pošilja podatke na sedež podjetja. Temu rečejo validacija, preverjanje za posodobitve itd.

Ziga Dolhar ::

Morda ne bi bilo slabo, če bi to podjetje stopilo do kakega odvetnika, ne pa da povsem nediskretno o tem govori z zastopnikom podjetja (in mu prizna kršitev) ter svoje kršitve celo obelodani na spletu.

Z obema dejanjema so si precej otežili položaj.

Just a thought.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Veliko programov, zlasti z "težko" licenco, pošilja podatke na sedež podjetja. Temu rečejo validacija, preverjanje za posodobitve itd.

Oz po domače "calling home".Firewall pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje s senetic.si

Oddelek: Kaj kupiti
4216198 (3690) Dafer
»

Stanje CAD licenc pri nas (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10418876 (11473) vres.ales
»

Še ena nova dobra praksa: Informacijski pooblaščenec opušča ti. kavč inšpekcije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5024467 (21175) Saul Goodman
»

crm za mala podjetja

Oddelek: Programska oprema
347010 (3189) DJ-DUST
»

Enaa + računalnik brez OS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
10616021 (11063) Zvezdica27

Več podobnih tem