» »

LG TV in informacije o programu

LG TV in informacije o programu

SLO_Matej ::

Imam LG 32LE5300, vendar se mi zadnje čase pojavlja manjša težavica, ki pa zna biti kar nadležna.

Če med gledanjem nekega programa na daljinskem upravljalniku pritisnem tipko Info se v spodnjem delu ekrana normalno prikažejo informacije o trenutni oddaji na tem programu.


Če pa pritisnem tipko Guide za ogled TV sporeda in izberem neko oddajo, sploh ni važno katero, lahko tudi to, ki je trenutno na tem programu, ki sem se je prikazoval preden sem pritistnil tipko Guide, in pritisnem Info za ogled informacij o tej oddaji, pa jih tukaj ne pokaže. Pokaže sicer samo naslov in od kdaj do kdaj traja. Ostalega opisa pa ne.


Da pa je problem še malo bolj čuden; če takoj ko prižgem TV, pritisnem Guide in potem Info, da se prikažejo informacije o trenutni oddaji na tem istem kanalu se informacije pokažejo. A če jih zaprem in se malo premaknem po ostalih oddajah v TV sporedu in četudi se vrnem nazaj na to, kjer so bile informacije prikazane, jih sedaj ne bo več. Čudno se mi zdi, ker včasih je to delalo normalno. Programska oprema je najnovejša, ki se jo dobi na LG-jevi strani s podporo in sicer verzije 03.03.34. Imam pa kabelsko TV od SiOLa in na drugem TV-ju informacije normalno prikazuje - sicer 40" Samsung.

V čem bi bil torej problem, da TV informacije o oddaji kaže samo kadar program tudi dejansko gledaš, ne pa kadar želiš informacije pogledati v TV sporedu na njem?

Morda še tole: Kako to, da nekateri LG-ji, ki imajo sicer enako programsko opremo, prikazujejo za oknom Spored trenutni program (kolikor se ga ob strani pač vidi, ker okno ni čez celoten zaslon) in se sliši zvok tega programa? Namreč tale prikaže samo to okno, zvok od programa pa ugasne in slike zadaj se prav tako ne vidi. Verjetno je pri vseh teh modelih tako, kljub temu, da imajo v bistvu isto programsko opremo kot nekateri drugi, podobni modeli.

SLO_Matej ::

Nobene ideje, zakaj ne kaže informacij v oknu Spored?

RejZoR ::

To imajo neki sfukan na samih oddajah, ker do zdej niti na enem TV-ju nisem videl, da bi vse delovalo. Al so časi čist zgrešeni (piše, da se trenutno predvaja 24ur, v resnici pa je neki čist tretjega). Tud EPG je zadnjih nekaj tednov če ne že mesecev prazen kot da ni nobene informacije. Ne v službi na različnih znamkah TV-jev in ne doma na DVB-T sprejemniku.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

SLO_Matej ::

Aha, pol bo to to. No moram reči, da mi informacije kaže vsaj med prikazom programa (zgornja slika). :) Na drugem TV-ju, ki pa je Samsung jih pa kaže povsod (med ogledom programa in v TV sporedu). No, menda bodo enkrat že uredili. Verjetno je torej krivda pri SiOLu potem?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

D3 GO, Amis MobiaTV, T-2 tv2go [Hacked APK][ROOT] (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
482167334 (25532) yani2000
»

Nadgradnja diska v SiOl Box-u?

Oddelek: Pomoč in nasveti
254257 (3423) Daniel
»

Modem -> Router, statičen IP

Oddelek: Omrežja in internet
172987 (2661) crniangeo
»

Nova anketa: še gledate televizijske vsebine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
7811370 (8236) LuiIII
»

Težava po nadgradnji LCD TV Philips

Oddelek: Zvok in slika
173715 (3252) TheHijacker

Več podobnih tem