» »

So vam kdaj ukradli kolo?

So vam kdaj ukradli kolo?

1
2
3

Echbart ::

Ko sem bil študent sem iz kolesarnice študentskega doma vzel staro zaprašeno kolo in ga uštimal da je vozil - to je rto kar sem jaz izmaknil koles v LJ.

globalna80 ::

Eden je že omenil uspešno zasedo. Če bi neuspešna tatvina bila še posneta in objavljena na youtube bi bila kombinacija ubijalska.

S konstantnimi zasedami npr. na določenem delu mesta (faks, kjerkoli) bi se prek youtube-a hitro zvedelo tudi med lopovi katera mesta se je dobro izogibat. Pa mislim da bi bilo zanimanje za posnetke kar veliko saj je zanimivo videt kako dobiš lopova pri delu in kakšna je njegova reakcija8-)
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

jype ::

globalna80> Če bi neuspešna tatvina bila še posneta in objavljena na youtube bi bila kombinacija ubijalska.

Ni video, se pa zelo lepo vidi, kako tat opreza, se razgleda, odmakne slabše, nezanimivo kolo, še enkrat pogleda za vogal, ter moje kolo odpelje na kraj, kjer se loti ključavnice. Ker ga zmoti varnostnik, ki je poizkus tatvine opazil in takoj poklical policijo (policisti se niso odzvali na klic), se tat odloči pobegniti. Do polovice prerezano ključavnico hranim za spomin.

http://bou.si/rest/mf/index.html

Dragi ::

Da, so mi ga ukradli ravno mesec nazaj.

Kupil sem bicikel za 30eurov od prijatelja, se sel vozit in je padla veriga dol.
Priklenil sem ga pred banko in prijatelj ga je sel iskat par dni kasneje, ga servisiral in pustil pred hiso.
Ukradli so ga 5 minut kasneje. :))

Mehmed ::

marvin42 je izjavil:

murmur je izjavil:

mimogrede a se se komu zdi, da se je "lopovscina" vsega zivega zadnje case totalno razrasla?


Trenutno odrašča generacija, ki smo jo v 90-ih letih sprejeli kot begunce.

Bitch please. Pol koles po lj pokradejo studentje. Ker ko njim prvega ukradejo to pomeni, da jih lahko sami do smrti kradejo nazaj.

;-) ::

Jaz sem skoraj kupil svoje ukradeno kolo.

Zadeva je taka. Bil sem pri prijatelju in imel parkirano kolo pred blokom, seveda zaklenjeno samo zadnje kolo za štel. Ko pridem ven kolesa ni bilo, v jezi sem pokontaktiral enega đankija in mu rekel naj mi zrihta kolo, ker so mi ga ukradli. Ni me prav zanimalo iz kje ga bo potegno, popoldne je bilo tako da me je poklical naj pridem pogledat, da ima nekaj "finega" zame...seveda moje kolo :))

Seveda je vse skupaj komično izpadlo na koncu ampak dejansko mi je kreten hotel moje kolo nazaj prodat.

Lion29 ::

so what did you do? I hope you knocked out some of his teeth?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

strup121 ::

jp đankiju se najbl splača ko ga najde kak frajerček, da mu zbije par zob, potem mu pa nekaj let plačuje njegove mamilarske navade. Butci bodo vedno butci.

thramos ::

Ukradli so mi cca 5 koles, nobeno vredno več kot 100€.

Enega sem dobil nazaj, ko sem sredi Čopove zagledal novo lastnico kako ga priklepa. Po krajšem pogovoru mi ga je z veseljem vrnila :)).

Tear_DR0P ::

ukradli so mi tri kolesa. vsako vredno malo več kot 100 EUR. Enega iz kolesarnice v bloku, zaklenjenega za dvojnimi vrati. Dve izpred hiše, eno nezaklenjeno, drugo zaklenjeno samo okrog zadnjega kolesa. Okrog hiše je cca 2m visoka ograja, vrata se zaklepa. Obe kolesi sta šli v isti akciji. Pozneje sem izvedel da so v isti noči šla vsa kolesa iz ulice, ki so le bila parkirana kje na zunanji strani hiše. Takrat so sosedje vedeli povedati, da se občasno tatovi pojavijo kar s kombijem in ekipo, ki prečeše vrtove okrog hiš in poberejo vse kar najdejo. Seveda je slednje nepreverjena govorica.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

puffs ::

Mnogo let nazaj so mi ukradli krasno zeleno rogovo gorsko kolo ki sem ga dobila za rojstni dan :'( policija ga seveda ni nikoli našla, like they even tried.
Tole z gps trackerjem zgleda zanimivo, ima kdo? Zna kdo povedat če bi policija sploh posredovala v primeru da prideš k njim z lokacijo ukradenega kolesa? Ali si moraš pač omislit par goril in sam ke?

@nny ::

Številka: 0! Čakam, kdaj se bo zgodilo....:(
Kakšne podatke je treba v primeru kraje dati policiji, poleg številke karoserije in slike?

jype ::

puffs> ima kdo?

Ja, ampak je unwieldy in precej drago, pa če odvijačijo sedež (kar baje naredijo zelo pogosto) koordinate ne odražajo več lokacije bicikla.

puffs> Zna kdo povedat če bi policija sploh posredovala v primeru da prideš k njim z lokacijo ukradenega kolesa? Ali si moraš pač omislit par goril in sam ke?

Začuda je ogromno odvisno od policista, ki mu prijavljaš. Meni so že zatrdili, da "ne morejo nič, tega je preveč", so pa tudi takoj ukrepali in tatove dejansko našli (a takrat ni šlo za moje kolo - na 113 sem klical ko sem opazil kako so krepki fantje celo stojalo s kakimi 15 bicikli naložili na poltovornjak).

RockyS ::

V LJ vam dejansko prežagjo verige? V MB pridejo s klešči in adijo, 10 sekund dela.
Je pa tak, da ljudje mislijo da če imajo gor nevem kako debelo verigo, da je nemogoče preščipnit kaj takega. A za verigo so dali 1€/meter, za komplet treh žabic pa 2€ :D

jype ::

Kvalitetne ključavnice niso poceni, a potrebuješ zares močno orodje, da jih lahko zlomiš.

Npr http://www.kryptonitelock.com/products/... se obnese odlično proti vsem oblikam klešč in žag.

zee ::

V casu, ko sem bival v Ljubljani, so mi ukradli eno kolo (nepriklenjeno, prazna guma, razsut menjalnik, zarjavel). So pa kolo odtujili kolegici, tatu pa sem naslednji dan srecal na omenjen kolesu in mu povedal, kaj je na stvari. Brez nasilja.

In kolo vrnil lastnici. 8-)

Se pa strinjam, da bi policija lahko naredila vec pri raziskovanju kraj koles. Kaksna medijsko pokrita aretacija bi bila na mestu. Se pa v precejsnji meri strinjam z uporabnikom, ki je tatu svojega dragega kolesa nalomil...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

RockyS ::

jype je izjavil:

Kvalitetne ključavnice niso poceni, a potrebuješ zares močno orodje, da jih lahko zlomiš.

Npr http://www.kryptonitelock.com/products/... se obnese odlično proti vsem oblikam klešč in žag.


99,9% ne uporablja takih tako da...

puffs ::

Je priklepanje kolesa na prometne znake prepovedano oz. lahko dobiš kazen? Nerada počnem ampak včasih ni boljšega okoli.

Sicer je pa bedno ko vidiš koliko ljudi poznaš ki jim ni noben big deal ukrast kolesa, enkrat me je kolegica celo skušala prepričat naj ji pridem pomagat odpeljat kakšen poni iz rožne ker ji je počila guma na starem in bi šlo preveč dela/denarja v novo.
Sošolki so izpred faksa najprej odpeljali sprednjo gumo ki jo je ravno sveže zamenjala, ko je v mukah spet nabavila novo so ji odpeljali cel bajk :))
Sošolcu so ga tudi ukradli izpred faksa, par dni kasneje ga je našel parkiranega za faksom. Ugotovil je da se je z njim pripeljala sošolka ki ga je dobila od bratranca. Ta ji je toplo svetoval naj ga zaklepa za faksom, ker pred faksom kradejo. ;((
Se pa očitno da dobit nazaj če veš kje in pri komu iskat, fantu so ga ukradli in ga je isti dan uspel najti okoli metelkove. Cops are useless @nny, izpolnili bodo en papir in šli na kavo.

dolenc ::

Klučavnice tudi zamrznejo s tekočim dušikom(da niso kaki slo-tech navijalci?) in sam pade, tudi tukaj so tele kryptonite odlične, ker ne zmrznejo kar tako :)

Mi sicer niso še nobenega ukral, res izbiram kje ga puščam, v centru lj sigurno ne :D

Tilen ::

jype je izjavil:

Kvalitetne ključavnice niso poceni, a potrebuješ zares močno orodje, da jih lahko zlomiš.

Npr http://www.kryptonitelock.com/products/... se obnese odlično proti vsem oblikam klešč in žag.


Cca 100€ za ključavnico je res precej. Poleg tega se mi zdi tale premalo fleksibilna. Imaš izkušnje tudi s kakšno Abus ključavnico? Nekdo je omenjal, da so bojda dobre in kolikor gledam Ebay, tudi ugodnejše.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

dolenc ::

Tiste abus, ki so dobre, niso nič cenejše.

zee ::

Imel Abus, kolo vselej priklenjeno na debelo "stango" ali na stango in meni na oceh. BP.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Spock83 ::

Jaz sem enkra dobil tatu, ko mi je žagal ključavnico v kleti. Dal sem mu šamar in ga izpustil. Je pa živel par blokov stran od mene.

Zdaj imam novo kolo sem dal cca 500EUR in sem si takoj nabavil kryptonite. Kljub temu ga še vedno ne upam pustiti z vida. Razen v bloku in pred firmo.

Super Sonic ::

Se pa strinjam, da bi policija lahko naredila vec pri raziskovanju kraj koles. Kaksna medijsko pokrita aretacija bi bila na mestu.

To je zelo optimistično, da bodo policaji skakal po mestih in iskali bicikle. Sploh v tem času, ko jih je bistveno premalo za to početje in ko se varčuje na veliko. Čisto iz praktičnega vidika, je kolo dosti lažje skriti in predelati. Bo pa to čedalje večji problem, ker so kolesa postala že resnično draga in to čisto za splošno uporabo se kupuje kolesa za par tisočakov, ali vsaj tisočaka, kar v bistvu pomeni, da je škode marsikje več, kot pa pri kakšni nesreči dveh avtomobilov ali pa kar kraji avtomobila samega. Tako, da na neki točki bodo morali nekaj narediti bolj konkretnega.

Veliko se bere o tem kako organizirani so tisti, ki kradejo bicikle, ampak na koncu ti ga lahko vzame tudi kakšen študenstki "outsider". Čisto random zadeva.

Da bi zakon jemali v svoje roke in kloftal ljudi-zločince... rajš pomislite kakšna tržna niša se odpira s tem, da bi naredil neko bulletproof ključavnico za razumen denar.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

dolenc ::

Sej je link zgoraj :D

zee ::

Da bi zakon jemali v svoje roke in kloftal ljudi-zločince... rajš pomislite kakšna tržna niša se odpira s tem, da bi naredil neko bulletproof ključavnico za razumen denar.


Policiste se placuje z namenom. Ce tega niso sposobni zagotoviti, naj znizajo davke in bodo ljudje rajsi najeli lokalne siptarje/_vstavi_poljubno_, ki bodo cuvali kolesa in parkirisca.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mihec87 ::

Tilen je izjavil:

jype je izjavil:

Kvalitetne ključavnice niso poceni, a potrebuješ zares močno orodje, da jih lahko zlomiš.

Npr http://www.kryptonitelock.com/products/... se obnese odlično proti vsem oblikam klešč in žag.


Cca 100€ za ključavnico je res precej. Poleg tega se mi zdi tale premalo fleksibilna. Imaš izkušnje tudi s kakšno Abus ključavnico? Nekdo je omenjal, da so bojda dobre in kolikor gledam Ebay, tudi ugodnejše.


Ključavnica za 100eur ali pa novo kolo?

Čeprav še vedno ti lahk ukradejo-sedež,feltno z gumo ipd..

Matako ::

Saj zato smo pa v LJ vedno imeli še kako kolo, "ki ga ni škoda" - samo tistega je bilo pa škoda ravno zato, ker ga ni bilo škoda. No, saj enkrat, ko ti je bilo prevozno sredstvo na lasten pogon odtujeno si zelo ugodno kupil rabljeno, verjetno odtujeno drugemu.

Vidite, naši lopovčki so že dolgo pred Zokijem izumili souporabo mestnih koles!
/\/\.K.

Dr_M ::

Do zdej mi se niso ukradli kolesa. Moram pa pogledat v klet, ce je trenutno kolo se not. Ga nisem videl ze vsaj 5 let. :))

mihec87 ::

Čeprav ko bodo boljše ključavnice v uporabi bojo tatovi sabo nosili baterijske kotne brusilke..

Super Sonic ::

Sej je link zgoraj



A to?

Policiste se placuje z namenom.

No, pričakovat, da bodo ljudje delal kar hočejo, policaji pa vse poštimal, je utopija. Vzgoja in kultura ljudi, potem pa naprej.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Mimogrede, o alarmu je že kdo razmišljal? Kitajske s senzorjem premika dobiš za en burek, za tri bureke pa take, ki so vključeni na ključavnici.

"Šok terapija" s 100dB+ bi znala biti kar efektivna, čeprav ni perfektna.

jype ::

RockyS> V LJ vam dejansko prežagjo verige? V MB pridejo s klešči in adijo, 10 sekund dela.

Odvisno od tega kdo krade. Narkomani v krizi ne kradejo najbolj premišljeno, priložnostni tatovi ki se jim zgolj ne ljubi pešačit kradejo predvsem nezaklenjene bicikle, profesionalni tatovi pa itak kradejo s profesionalno opremo (električnimi izvijači in kombiji) in se ne ukvarjajo s ključavnicami.

Super Sonic> A to?

Ja, samo je precej novejša (in je kar zoprna za odpret brez ključa).

RockyS ::

Super Sonic je izjavil:

Se pa strinjam, da bi policija lahko naredila vec pri raziskovanju kraj koles. Kaksna medijsko pokrita aretacija bi bila na mestu.

To je zelo optimistično, da bodo policaji skakal po mestih in iskali bicikle. Sploh v tem času, ko jih je bistveno premalo za to početje in ko se varčuje na veliko. Čisto iz praktičnega vidika, je kolo dosti lažje skriti in predelati. Bo pa to čedalje večji problem, ker so kolesa postala že resnično draga in to čisto za splošno uporabo se kupuje kolesa za par tisočakov, ali vsaj tisočaka, kar v bistvu pomeni, da je škode marsikje več, kot pa pri kakšni nesreči dveh avtomobilov ali pa kar kraji avtomobila samega. Tako, da na neki točki bodo morali nekaj narediti bolj konkretnega.

Veliko se bere o tem kako organizirani so tisti, ki kradejo bicikle, ampak na koncu ti ga lahko vzame tudi kakšen študenstki "outsider". Čisto random zadeva.

Da bi zakon jemali v svoje roke in kloftal ljudi-zločince... rajš pomislite kakšna tržna niša se odpira s tem, da bi naredil neko bulletproof ključavnico za razumen denar.


WTF? Premalo jih je? Pa slovenija je ja na vrhu po številu pandurov na prebivalca...

jype ::

darkolord> Mimogrede, o alarmu je že kdo razmišljal? Kitajske s senzorjem premika dobiš za en burek, za tri bureke pa take, ki so vključeni na ključavnici.

Jaz pogosto premikam kolesa, ki so parkirana, da jih ne poškodujem, ko svojega vlečem iz stojala.

mihec87 ::

No ja

jype ::

To je tist ključ k ga majo stari računalniki za tipkovnco zaklent.

Sodobne ključavnice majo drugačne mehanizme.

Jaz imam najraje ključavnice na številke, ker potem ne morem izgubit ključa.

Super Sonic ::

Ja, samo je precej novejša (in je kar zoprna za odpret brez ključa).

Kar še vedno daje dovolj prostora, da se še kdo tega loti in poiskusi.

WTF? Premalo jih je? Pa slovenija je ja na vrhu po številu pandurov na prebivalca...

Če sem čisto iskren, ne poznam iz glave strukture Policije pri nas, ampak če vprašam ljudi, ki so zaposleni kot policaji in izvajajo delo na terenu kot policaji, se ti gladko nasmejijo, ko pride tema na ukradena kolesa. Včasih celo avtomobilske nesreče/kraje čakajo po uro, da kdo pride. Ker enostavno ni nikogar.

Kar jaz vidim v tem je, da se lahko lovi razne kriminalne združbe teh, ki kradejo kolesa, ker to je organizirano in se nekako ve/sumi kdo to dela (v krogih policije). Ampak ti še vedno ne pomaga, če ti en študent potem zadevo odtuji, doma prebarva, ipd. Skratka, naprej kultura in vzgoja, kjer bomo dojeli, da se tega ne dela kot apriori in da to ni zabavno, ter, da se s tem ne postavljamo pred prijatelji, nato pa še Policija.

Pa cenejše kolo v osnovi, ker so tista za 500€ verjetno dovolj dobra za večino, če ne celo kar za vse, kar bazira na amaterski ravni.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

mihec87 ::

V tem stilu?

jype ::

mihec87> V tem stilu?

Ja, ampak boljšo:

Sba ::

Meni so ga ukradli iz garaže, ki se je nahajala bolj ob cesti in je bila po vsej možnosti še odprta. Za naslednje kolo sem nabavil neko U ključavnico, ki se mogoče še kje valja doma.

Sedaj pa sploh nimam ključavnice in kolo uporabljam le za rekreacijo, ne več kot prevozno sredstvo. Nazadnje, ko bi šel lahko spotoma v trgovino, sem šel raje z avtom do trgovine in šele potem na kolo.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

driver_x ::

Ravno prejšnji teden sem šel mimo ene srednje šole v Ljubljani. Pred parkiriščem koles je na svojem kolesu sedel policaj, v rokah držal nek papir in preverjal kolesa. Predvidevam, da je imel v rokah spisek ukradenih koles.

Master_Yoda ::

Moje mnenje:

Ce ti hocejo kolo ukrast, ti ga ukradejo in ti nobena kljucavnica ne pomaga. Finta ta dobrih (in dragih) kljucavnic je v tem koliko casa tatovi potrebujejo, da lahko kolo odnesejo/odpeljejo. Baje je tudi najbolje zaklepati kolo z 2 razlicnima tipoma kljucavnic (U in ketna). Ter verjetno najbolje je imeti kolo parkirano in zaklenjeno tam, ko je se nekaj drugih koles zraven.

Ce imas namen ukrasti kolo se bos spravil na kolo z dobro kljucavnico (oz. kolo zaklenjeno z vecimi kljucavnicami) ali na kolo zraven z kljucavnico za 5 eur ?

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Je že kdo razmišljal, da bi čipiral svoje kolo? Potem pa prek GSM izsledit kolo in tatu.

jype ::

Smo že naredili hardver za to (sledenje prek GPS in SMS sporočil), ampak je v obliki prototipa precej nepraktično.

A dam projekt na kickstarter?

Mipe ::

Ni šans, ne sprejemajo projektov onkraj luže. Sem že enkrat probal.

jype ::

Saj mam tam firmo.

Mipe ::

Pol pa kar. Ampak v obliki, da se ga ne da enostavno odstraniti (ali opaziti). Morda kot tubica v ogrodju, če je kolo zložljive sorte. Ali pa v sedežu.

jype ::

Problem ogrodja je da precej zmanjša učinkovitost anten, ki bi jih dal not, če ni karbonsko.

Pod sedežem bi šlo, ali pa kot ploščat modul ki se privijači med držalo za bidon in okvir.

Sba ::

Saj neki GPS trackerji za kolesa že obstajajo.
Primer: spybike
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ključavnica za kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
709648 (3553) Samael
»

Najboljš zaščita prot kraji pecikla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13944996 (32739) Daliborg
»

Iskanje ukradenega kolesa po malih oglasih

Oddelek: Na cesti
3610460 (6564) Kaj
»

Ukradeno kolo Nakamura Catch 70 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7524660 (21915) mihec87
»

Parkiranje kolesa - Lj Center (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6511611 (10354) ---

Več podobnih tem