» »

Onboard grafika ne deluje, PC ne zazna vseh ramov

Onboard grafika ne deluje, PC ne zazna vseh ramov

gazibo ::

Zanima me ali je mozno da mi onboard grafika na plati (Asus P8Z68-M Pro) ne deluje zaradi kaksne okvare na procesorju (i5 2500k) ? Pravtako mi ne zazna vseh 16GB rama temvec samo 8GB (palcke po 4GB) ? Sem probal vse zivo glede rama in noce nikakor zaznat vsega, pravtako DVI/VGA in HDMI ne oddajajo signala pa sem reinstaliral sistem, resetiru CMOS, posodobil BIOS, razstavu PC v prafaktorje in ga pustil cez noc razstavljenega, probu drug disk (HDD in SSD), drug napajalnik, vse mozne nastavitve obrnu v BIOSu, parkrat pre-namestil procesor, pogledu da nima kaksnih fals pinov...nic.

Nesu v trgovino kjer sem ga kupil in so povrsno opisali napako, tako da so na servisu kasneje rekli da je vse ok in mi vrnili plato nazaj.

Predvidevam da je lahko samo CPU, ceprav kolikor sem seznanjen, ce je karkoli narobe z procesorjem se tako ali tako ne zalaufa sistem, ali pa je na plati kaj v vezju slo po gobe.

Serviser je Avtera

Hvala

freesty ::

Si probal v biosu aktivirat iGPU?

BIOS vem na pamet zdej. Vse sem probal, samo navijal ga se nisem. Ko sem dobu nazaj plato sem takoj vse probal in sestavil PC in isto ko prej. Ne dela to dvoje

EDIT: sej ubistvu me samo zanima ali je lahko CPU kriv za to ? Ker ce ni, bom tako ali tako danes nazaj nesu na servis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gazibo ()

stock ::

Vse je možno :) Si probal palčke posebej? 1 po 1 pa v različne reže?

Vse. Posamezno vsako palcko v vsak slot

BIOS si pa posodabljal potem preko vstavljene grafične? 8pin konektor za cpu si priklopil ne, verjamem da si zgol fora, ker se tudi to dogaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stock ()

hehe ok nisem n00b :P da bi take malenkosti izpustu kot so kabli. drgac ja BIOS se je posodabljal preko HD 6870

Ja, potem vse zgleda kot, da z matično nekaj ni kul. Ko si probal nastavit iGPU si dal 6870 vn ne.. da nebi kej. Čeprav bi moral delat tud tako. Za drug problem bi bla fora da najdeš kje še kako 2Gb palčko.. Kaj več pomoje tudi ni za delat, to je vse plug and play..

amigo_no1 ::

Testiraj z drugim procesorjem, če si že vse drugo eliminiral.
Če se simptomi ponovijo, potem je mb.

Kaj pa el. napeljava ? 40 let stara ?

Zgodovina sprememb…

x45 ::

cpu je delno crknu al pa kak drug error, a je bil navijan?

Sistem je sprva delal normalno, nakar sem po parih tednih opazil da naenkrat ni vec vseh ramov na razpolago, tako da elektricna napeljava ne more bit. To se deloma najbolj bojim da je CPU ker je najdrazja komponenta pa se iz nemcije je (ebay.de 2nd hand). Ampak danes sem se enkrat obrnu cel google in kokr sem videl je vecina trdila da ce je CPU vsaj delno kaput da se sploh ne zboota. V skrajnem primeru pa tudi CPU sposodim od nekoga pa testiram.

zee ::

Bodisi zanic RAMi, bodisi zanic maticna plosca. Procesor nima nic pri tem. IMO.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC ne pokaze slike po 3 mesecih neuporabe

Oddelek: Strojna oprema
472883 (1794) polde66
»

Intelova prva procesorja iz družine Skylake (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
14958231 (24531) m0LN4r
»

Problem z Intel HD grafiko in izklapljanjem PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
222055 (1084) Bellzmet
»

Kako ugotoviti zakaj se mi ugasne računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153117 (2770) Jst
»

[BIOS]Asus P8Z77V + 3770K na 1.5V!!!

Oddelek: Navijanje
151587 (1314) Jst

Več podobnih tem