» »

Zunanji disk WD 1.5TB je postal počasen pri odpiranju map

Zunanji disk WD 1.5TB je postal počasen pri odpiranju map

DoberDan ::

Imam tale zunanji disk: http://www.amazon.de/Western-Digital-WD...

Uporabljam ga kot disk za vse dokumente, ga ne prenašam med računalniki in je vedno vklopljen v moj komp.
Virusov ni, uporabljam NOD32, zaseden pa je 20%.

Težava: Ko dostopam do datotek na tem zunanjem disku, se mi mape odpirajo grozno dolgo. Včasih tudi 1 minuto. Včasih pa nič. Sistem pa disk vedno zazna in opre. Ponavadi se mi na oknu pokaže tudi "not responding" in explorer.exe zašteka.

Kje je lahko težava?
  • spremenil: DoberDan ()

Ja, karkoli? :)

Venum ::

Kaj pa če probaš drug usb vhod?

Sssaga ::

Uf, ja tale je kar počasen. Imam ga ene 2 leti in ga imej raje usb-ju na plati zadaj. POčasen je ja, cela particija zafilana 1ZB mi je šla po gobe enkrat. Pr tak linij k jo mam jaz je blo to res žalostno.

Izklopi indeksiranje, meni pomaga.

hornbeam ::

Mogoče bi tole pomagalo:

1.) Zapri vse programe in dokumente.

2.) Odpri ukazno vrstico CMD v Windowsih.

3.) Zaženi program chkdsk /f "D": pri čemer je "D" črka tega diska (pazi na dvopičje za črko). Možnosti so sledeče:
- program se pritožuje, da trenutni uporabnik nima dovolj privilegijev (povečaj nivo privilegijev: prijavi se kot admin* ali CMD v elevated mode),
- program se pritožuje, da ne more preveriti diska, potrdi, da ga preveri ob naslednjem zagonu. V tem slednjem primeru ponovno zaženi računalnik.
- ali pa se vse izvede.

4.) CHKDSK program bo preveril disk, če je kaj "zaštrikano" in bo odštrikal. !! LAHKO tudi kaj IZGUBIŠ :: BACKUP JE MATI VSEH MODROSTI!! Cel proces lahko traja kar nekaj minut (uporabi rezervne živce).

5.) Po uspešnem koraku 4 uporabi program MyDefrag http://mydefrag.com in najprej naredi SAMO analizo. Boš videl kaj ti bo rekel ... Po potrebi defragmentiraj.

Sporoči rezultate ....

Hvala za nasvete. zaenkrat sem samo vtaknil v sosednji USB vhod na matični in onemogočil indexiranje, kot je svetoval Sssaga. Ampak mislim da je bila zadeva rešena že po prvem koraku. :P

Koliko časa bo tako, bom pa videl. Če bo še kaj nagajalo, bom šel še čez tvoje napotke in potem sporočim ;) (sedajle ne morem, ravno nekaj nalagam...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk - problem !?!

Oddelek: Strojna oprema
242251 (938) buttcrack
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245694 (4565) Bye
»