» »

HP Pavilion G7 1220-sm Switchable Graphics

HP Pavilion G7 1220-sm Switchable Graphics

omegag ::

Lep pozdrav

Dva dni nazaj sem kupil omenjen prenosnik na Mimovrste. Prenosnik ima dve grafični. Intel HD(onboard) in AMD Radeon HD 6470M. Zdaj pa imam problem, da nemorem prestavit na Radeona. Skoz dela na on onboard grafični. Updatal sem bios in nikjer nima funkcije switchable graphich. Tudi nikjer v nastavitvah nima te funkcije. Če pa onemogočim onboard grafično v widowsih pa se pojavi klicaj na obeh in sploh nobena ne deluje.

Nevem kaj naj več naredim. Driverji so vsi najnovejši, bios,... Ima kdo mogoče omenjen laptop in kako je rešil težavo? Za paviliona dv7 so rešili težavo, ko so izdali novi bios s funcijo switchable graphics. Za G7 pa tega nisem zagledil nikjer na netu.

Mislim da je to moj 2. in zadnji HP! Pri prvem mi je šla plošča, polnilec sem menjaval na 1 mesec, pri novem pa to.
Bolje včasih z mehkim, kot nikoli s trdim
  • spremenil: omegag ()

Prilagam slike
 SLIKA

SLIKA

jJack ::

Nekateri prenosniki imajo bližnjico - gumb nekje na tipkovnici (po navadi kje na vrhu), da lahko switchaš med načini delovanja prenosnika (moj Asus ima tako), npr. high performance, office, entertaiment, quiet mode itd... Ko daš na high performance, ti sam prestavi na Radeon grafiko, če imaš na recimo quiet način ti uporabi integrirano. Če ni gumba, je po vsej verjetnosti, da bo sam prestavil ko boš v igri na močnejšo grafiko ali pa ima software, s katerim prestavljaš.

Probaj s tem:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jJack ()

Ja na netu sem bral da so za HP-je DV6 in DV7 popravili switchable graphics, kot je tudi v videu. Pri mojem G7 pa te funcije ni, kjer bi lahko prestavil. Pa tudi v igrah ne prestavi avtomatsko. Moral bi obstajat bios, pa ga nisem našel nikjer.

SLIKA IGRE

SLIKA IGRE

Slišal sem, da se da bios "baje" odklenit. Da so ti potem na voljo vse funkcije. Je komu kaj znano to?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z zagonom prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
81016 (825) Mendos
»

2 grafični v prenosniku?

Oddelek: Strojna oprema
304242 (2588) Stari89