» »

Brezžično + žično omrežje obenem

Brezžično + žično omrežje obenem

ShowDown ::

Zadeva je sledeča - imam računalnik, ki je povezan na žično in brezžično omrežje. Brezžični router (192.168.1.1) ima dostop do interneta in je v drugem prostoru, medtem ko drugi router (na katerega je računalnik povezan s kablom) dostopa do interneta nima in ima nase priklopljene zgolj tiskalnike. (192.168.1.3)

Ker sem noob, bi rad da mi nekdo zaupa kako bi naredil, da bi kljub temu da je računalnik povezan na dve omrežji, vedno delovala internetna povezava. Sem poskusil z bridgeom teh dveh povezav, vendar ne deluje vedno. (sprva deluje a ko se računalnik zbudi iz spanja povezave ni) Je potrebno nastavit kakšne gateway-e? Žal se na omrežja ne spoznam ravno najbolje. :)

amigo_no1 ::

Drugi router priklopi v lan port (sedaj imaš v wan).

Mavrik ::

Najlažja opcija, je da sta omrežji ločeni - pri tebi je problem da imaš oboje na istem podomrežju.

Daj tiskalnike (in tisti router) na 192.168.2.x, zatem pa poskrbi da imaš na Windowsih samo nastavljen gateway na 192.168.1.1 (na "printer" routerju nastavi DHCP, da NE pošilja gatewaya) pa bo vse delalo.
The truth is rarely pure and never simple.

ShowDown ::

Routerja seveda nista v isti sobi zato žična povezava med njima ni opcija. Obenem bi rad da sta omrežji ločeni. Ko bom lahko bom preizkusil Mavrikov predlog. Tnx zaenkrat. :)

amigo_no1 ::

Oba routerja sta wifi ?
Če ti podpirata wds, potem bi šlo.

ShowDown ::

Žal ne podpirata WDS.

@Mavrik: Sem dal tiskalnike in dotični router na 192.168.2.x, ampak še vedno ni rešen problem, da se računalnik hoče neumno povezovat preko žičnega omrežja, ki seveda nima interneta. Nisem pa razumel kateri kartici naj dodelim Gateway 192.168.1.1. - žični ali brezžični? Poskušal sem tudi ročno nastaviti IP-je za zično povezavo, ampak se v tem primeru omrežje sploh ne identificira pravilno (unknown network) in dostopa do tiskalnikov ni. Mogoče me malce heca tudi router, ki ima priklopljene tiskalnike.

ShowDown ::

Rešil. Žični mrežni sem nastavil statični IP in spremenil subnet mask. Sedaj imam internet in povezljivost s tiskalniki obenem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213145 (5884) AC_DC
»

Kako povezat dva routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
74379 (4156) Piqui
»

Kako nastaviti router?

Oddelek: Omrežja in internet
488350 (7376) Miha_T
»

Domače omrežje --- zanimivo ???

Oddelek: Omrežja in internet
72716 (2397) Spc
»

Dvojna lokalna mreža, je mogoča?

Oddelek: Omrežja in internet
131419 (1167) jerry2000

Več podobnih tem