» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
67 / 185
»»

Tomson ::

Ok, iPad Mini 2012 se dobi od 260€ naprej, iPad Mini 2013 pa od 315€ ... Ipad Mini 2013 ima IPS 2048x1536. O 4 jedrnem procesorju je škoda besed, ker poglavitna je optimizacija sistema. Žal Android potrebuje štiri jedra da deluje tekoče (pa še to ne v vseh primerih), medtem ko iOS že leta z dvemi jedri deluje popolnoma tekoče. Skratka, specifikacije na papirju so eno, praksa pa drugo. Pa ne narobe razumet, ne zagovarjam iPada, le glede na svoje izkušnje s tablicami ne bi nikoli rekel da je iPad Mini slabši od G Pada ... Druga pesem pa je operacijski sistem, a nekomu sploh leži iOS ali ne. Sam bi rekel da sta iPad Mini in Nexus 7 absolutna najboljša v svoji kategoriji.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Ang3lo ::

Android dela čisto tekoče na 2 jedrnih procesorjih zadnje generacije, celo na nenativnih x86. Odvisno je, koliko navlake doda proizvajalec. Asus se mi zdi kar v redu v tem pogledu, Samsung malo manj, kakšni kitajci se pa lahko zelo slabo odrežejo (dogaja se recimo, da dajo noter ekran z veliko resolucijo, kar zgleda dobro na papirju in nek star procesor, ki ga komaj poganja).

Lonsarg ::

Android deluje na vecino dvojedrnih popolnoma tekoce. Na tistih ko pa ne ke la vzrok neoptimizacija z strani proizvajalca. Imas pa Windows tablice, ki jih neglede na proizvajalca optimizira Microsoft, podobno kot vse inalrave optimizira Apple. In delajo tekoce vsi. Pri Androidu pa se pac drzis pravih firmah in imas prav tako resen problem.

Drži. Odvisno je od navlake ki jo doda proizvajalec. Odvisno je od neoptimizacije proizvajalca. Skratka, odvisno je od katerega proizvajalca je tablica, kateri model, itd. To sem hotel izpostavit, pri Androidu ni vseeno kaj kupiš. Res pa je, da dobiš tablico za 80€, a mislim da je boljše da je ne bi, ker lahko pusti bolj frustrijajočo uporabniško izkušnjo ...

Zheegec ::

Tomson je izjavil:

Ok, iPad Mini 2012 se dobi od 260€ naprej, iPad Mini 2013 pa od 315€ ... Ipad Mini 2013 ima IPS 2048x1536. O 4 jedrnem procesorju je škoda besed, ker poglavitna je optimizacija sistema. Žal Android potrebuje štiri jedra da deluje tekoče (pa še to ne v vseh primerih), medtem ko iOS že leta z dvemi jedri deluje popolnoma tekoče. Skratka, specifikacije na papirju so eno, praksa pa drugo. Pa ne narobe razumet, ne zagovarjam iPada, le glede na svoje izkušnje s tablicami ne bi nikoli rekel da je iPad Mini slabši od G Pada ... Druga pesem pa je operacijski sistem, a nekomu sploh leži iOS ali ne. Sam bi rekel da sta iPad Mini in Nexus 7 absolutna najboljša v svoji kategoriji.

Ipad mini Retina za 315€? Kje pa? Vzamem 100kos!

FlyingBee ::

iOS na ipad mini 2012 je lahko še vedno boljši od novega Androida na G Pad, ampak vse drugo pa je "pase"

Tomson je izjavil:

V tujini ... KLIK

Tomson je izjavil:

Tomson je izjavil:

V tujini ... KLIK

OK, to je cena za demo model, ki ga ni na zalogi. Kaj pa dejanska cena za iPad mini Retina?

Jup, my mistake, nisem dobro preveril, model 2013 od 360EUR dalje v tujini, model 2012 od 300EUR dalje ... Sorry, nič ne bo z nakupom 100kos!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

direstrait ::

Ali naj kupim novi Asus nexus 7 ali iz bolhe?
Zanima me kakšna je obraba oz. ali je sploh razlika med par mesecev starim in novimi?
Telefon sem namreč kupil rabljen in je buil kot nov.

Razlika v ceni je pa cca 30eur.
Tukaj ugodno prodajajo neprodane zaloge http://www.altstore.si/tablica-asus-nex...
Na bolhi so pa take cene: http://www.bolha.com/iskanje?q=asus+nex...

Stvar osebne odločitve. Sam za 30€ ne bi razmišljal in bi kupil novega. V kakšnem stanju pa dobiš nekaj mesecev staro napravo pa je odvisno predvsem od prvega lastnika ...

Vkun ::

Mene mika novi Nexus, samo pri nas je 250 eurov, ko pa pogledaš za koliko ga lahko Američani dobijo, se ti pa zjoče :)

Je že res da imajo američani res ugodne cene zabavne elektronike, ker je prodaja le te pri njih ena močnejših potrošniških vej, samo po drugi strani, ko malo pogledaš kako večina američanov živi (pa ne tisti mali procent bogatih), se je za zjokat. Raje dam 40% več za tablico in živim v Sloveniji - vsaj zaenkrat ;)

Jerry000 ::

Eno vprašanje. Zakaj uporabljate tablice? Sprašujem ker mam rad tehniko in te stvari. Lastim si Nexus 4 mobitel. Ampak me vleče k nabavi Nexus 7. In tkole malo razmišlam...sej že tko vse počnem na mobitelu, tablica mi res nima kej nucat. In glede na to da imaste vi pomoje tut že dobre android mobije, me zanima, zakaj kupujete/uporabljate tablice:)?

Okapi ::

Zakaj imaš televizor? Saj lahko vse gledaš na telefonu.

O.

Iz lastne izkušnje(8" tablica). Tablica mi je zaradi večjega ekrana, ampak enake mobilnosti(vsaj kar se tiče uporabe znotraj zidov) praktično popolnoma nadomestila telefon za vse "smart" zadeve. Pravzaprav mi je nadomestila tudi zelo veliko uporabe desktop računalnika, mobilnost je pač luksuz, ampak mobitel je vseeno zelo majhen in potem vseeno čepimo zelo dosti za računalnikom, kjub ugodju mobilnosti. Je pa res da nikoli v življenju nisem imel laptopa, razlog zakaj ga nisem imel, kjub temu da sem velik gadget freak pa je v tem, da mi enostavno ni upravičil nakupa. Ker mi je premalo mobilen, in bi kljub laptopu jaz ušel na mobitel(mam 3"+ že ene 6let, Nokia E90 FTW!) ali desktop, odvisno od potrebe. V bistvu jeklasični laptop "desktop on the move" in ne prava mobilna naprava.

Enostavno je tablica zelo dober kompromis ugodja velikega ekrana, ter ugodja mobilnosti. Zame osebno absolutno 8", pojstelja, kavč, občasno uporaba med raztegovanjem,... Brat ima 10" in veliko uporablja na mizi, kjer dodatna 2 incha res prideta do izraza, jaz pa za mizo tableta ne uporabljam niti sekundo, tam imam 27", tako da bi me dodatna velikost/teža samo motila(če bo napredek prinesel manjše bezle, ter lažje in tanjše naprave sem pripravljen iti višje). Ampak to je že stvar okusa in osebne uporabe. 10" je dosti bolj primeren kot za silo "desktop on the move" z ustreznimi dodatki, kot pa 8", pa še vedno precej zakon tudi v pojstelji/kavču. Ampak jaz nimam potrebe po temu, ker sem bodisi doma, bodisi zunaj brez torbe, kjer še tableta ne morem imeti, oziroma redkeje z torbo, v katero lahko dam tablet.

Vglavnam mobitel še vedno rabim za extremno mobilnost, hitro kominikacijo in seveda za kamero. Mi je pa zdaj, ko sem dal za tablet, ki je res top okoli 300EUR, nelogično dajati take nore denarja za telefon, telefon bi moral biti po vsej logiki cenejši kot tablet!!!, kakršnikoli! In bo ta nakup tableta pravzaprav povzročil, da bom prišparal pri gadgetih, malo bom počakal na poceni rabljenega fotič/telefona(Lumia 1020), da kupim enega za res dolgo in to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ang3lo ::

Tudi jaz telefon redko uporabljam. Imam enega poceni 100€ androida, toliko da je za klicanje, skok na internet, če rabim kakšno informacijo in GPS mapo, če se kdaj izgubim. Gor imam tudi urnik in seznam z nujnimi opravili, da jih ne pozabim.

Tablico imam v glavnem za gledanje in branje zabavnih vsebin, zato mi 10' kar prav pride. Koristijo mi tudi flash kartice za učenje jezikov in drugih zadev, pa branje zapiskov iz PDFjev, itd. RDP (oddaljena povezava) na domač računalnik mi tudi prav pride, ko rabim recimo dostop do polnega Worda in drugih programov, ali pa da na hitro upravljam s HTPCjem.

Laptop imam zelo cenen (slab ekran, integrirana grafična) in je večinoma samo za programiranje in kot WiFi hotspot za druge naprave.

Stacionarni PC pa je bolj konkreten, toliko da lahko z njim poganjam najnovejše igre, virtualke, itd. Običajno sem toliko len, da se mi večine programov ne ljubi inštalirat še na laptop in jih uporabljam kar z domačega PCja preko RDP.

Meni vsaka vrsta naprave pride prav za nekaj :D . Odvisno od potreb se da število naprav tudi zreducirati - nekomu recimo sede super laptop s FullHD ekranom, ali pa ekstra velik telefon, ki ima vse v malem. Čeprav moja razporeditev se mi zdi kul, ker ima vsaka naprava svojo baterijo. Tako lahko na daljšem potovanju poslušam glasbo na telefonu, pa mi ostane dovolj soka za nekaj ur videa na tablici in delo, ali pa nezahtevno igro na laptopu.

gslo ::

eno leto star galaxy nexus 10' ali novejši galaxy nexus 7'? na posodobljeno verzijo 10'-ke ne bi čakal, ugotavljam tudi, da bi 7' zadostovala za moje potrebe.

a je še kak drug android tablet, vreden pozornosti? iščem bestbuye, ki so že na trgu, nexus pa zmaga zaradi googlovega androida, ki ni bloated z vsem možnim sranjem..

Cicek1 ::

gslo je izjavil:

eno leto star galaxy nexus 10' ali novejši galaxy nexus 7'? na posodobljeno verzijo 10'-ke ne bi čakal, ugotavljam tudi, da bi 7' zadostovala za moje potrebe.

a je še kak drug android tablet, vreden pozornosti? iščem bestbuye, ki so že na trgu, nexus pa zmaga zaradi googlovega androida, ki ni bloated z vsem možnim sranjem..

Kaj pa ta ta nov od LG-JA izgleda vrhunsko... Evo še link...

http://www.gsmarena.com/lg_g_pad_8_3-56...

Cicek1 je izjavil:

gslo je izjavil:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cicek1 ()

bom pogledal, hvala. če ni googlov nexus (ki je itak dobro podprt) mora bit kako drugače dobro podprta tablca s strani kakšnega communitya kot je cyanogenmod, torej najpopularnejši flagship modeli..

Cicek1 je izjavil:

gslo je izjavil:

Cicek1 je izjavil:

gslo je izjavil:

https://www.racunalniske-novice.com/nov...

Jst mislm da je tale LG trenutno najbolša izbira...

po tem kar sem prebral v linku na računalniške novice, je LG res v igri. danes sem pri testiranju tablic sicer ugotovil, da se bolj nagibam k 10' varijanti, k sreči je ta 8,5 in bi znalo bit zadost. na jetra mi gre tud ipad look, ampak vidim, da obstaja tudi črna barva.

kdaj pa nexus 10 updejtajo? neki sem bral, da so prestavili na 2014, upam da januar? do takrat morda še zdržim. :-)

fireX88 ::

JerryP je izjavil:

fireX88 je izjavil:

Preko siola bom vzel tablico in se odločam med Nexus 7 (96€) in Nexus 10 (144€). Potreboval bi jo samo za brskanje po netu in mogoče tu in tam kakšen film, če nebo drugega. Bolj se nagibam k Nexus-u 7.

Zdj če nameravaš tablico prenašati okoli izven doma potem je bolj smotrno vzeti manjši 7" model. Če pa je mišljeno bolj za doma za v naslanjač je pa vsekakor nexus 10ka boljša izbira za tvoje zahteve.

Sam uporabljam lanskoletni model 7ke, ki sem si jo omislil ravno zaradi prenosljivosti. Na njej sm pogledal že mnogo serij in filmov, vsak dan jo uporabljam tudi za brskanje po spletu in mi ustreza.

Ang3lo je izjavil:

7" je sicer dokaj ozka. Poglej si primerjavo:

.

Ali še bolje v živo, npr. v Bigbangu.

malo pozno, ampak po vajnih objavah sem se dokočno odločil za n7, morem pa še počakat do začetka januarja! tnx
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

medenko ::

THIS:

COMSHOP :)

COMSHOP :)

Hja, ta Samsung akcija je zanimiva ja (jo imaš povsod po Sloveniji), samo še vedno imaš na koncu... Samsunga :)

samo pri comshopu imaš še nakupe na kartico, ki se ti seštevajo + nad 500EUR dobiš darilo po izbiri za 1EUR....tako, da ;)

če kdo kupuje poceni samsung tablico naj vzame 7'' za 179EUR, meni pa odstopi 8'' za 150 :PPPPP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Aar2rk ::

novi nexus 10 mogoče sploh ne pride (jaz pa čakam in čakam)kao da bojo dali ven 8-ko, ampak mislim da ne bom več čakal.
Kakšen vsež nasvet kaj drugega naj vzamem?
Grem pogledat, če se kje dobi tisti LG 8" in za koliko....

škoda, da si zamudil eleclerc ko je bil LG G Pad 8.3 iz 319 znižan na 255 EUR, razlika je šla sicer na bon z njihovo kartico, ki si jo lahko porabil za nakup ostalih stvari

Ja, res škoda. Vidim, da ga imajo v Trstu v MediaWorld za 299€
Vidim pa tudi, da ima Android 4.2 in Google po iskanju o updejtu ponuja samo aparate, kupljene na Google Playu, ne pa za nas boge reveže brez dostopa do Playa.
Ima kdo LG G 8.3? Od kje? Kako je z updejtom in kakšni so splošni vtisi?

hvala za info.

LG deluje presenetljivo dobro, prav tako ima ekran skoraj na ravni Nexusa 7. Sem bil impresioniran, je pa res da ga nisem veliko sprobaval.

birtija ::

Aar2rk je izjavil:

Vidim pa tudi, da ima Android 4.2 in Google po iskanju o updejtu ponuja samo aparate, kupljene na Google Playu, ne pa za nas boge reveže brez dostopa do Playa.

hvala za info.

BigBang, od včeraj. 329Eur in boni za 30Eur,torej 299 netto. Za bone sem kupill spominsko kartico. Prvi vtis je enkraten. Ekran super! Baterija traja in traja. Android 4.2.2, še ni bilo posodobitev čeprav je vključeno samodejno posodabljanje.
Toliko za zdaj. V glavnem za splet.

Sem se tudi sam malo igračkal z LG G Pad 8.3 in je res kar na nivoju tale tablica. Če bi bila cenejša bi lahko kar resno konkurirala Nexusu 7.

birtija je izjavil:

Aar2rk je izjavil:

hvala za info.

BigBang, od včeraj. 329Eur in boni za 30Eur,torej 299 netto. Za bone sem kupill spominsko kartico. Prvi vtis je enkraten. Ekran super! Baterija traja in traja. Android 4.2.2, še ni bilo posodobitev čeprav je vključeno samodejno posodabljanje.
Toliko za zdaj. V glavnem za splet.

tale bigbangova LG tablica pride verjetno z LG okusom androida, kajne? a kdo ve, če je kje na voljo googlov pure kitkat android za te tablice (glede na to, da so baje že v playstore)?

nebi se s kakimi CM nightyliji zajebaval, LG pa baje tud en kup bloatwarea gor naserje. :-/

saj so video primerjave na netu med lg okusom 4.2.2 in 4.4 stock ... niti en niti drug nista brez napak

dukedl ::

Aar2rk je izjavil:

novi nexus 10 mogoče sploh ne pride (jaz pa čakam in čakam)kao da bojo dali ven 8-ko, ampak mislim da ne bom več čakal.
Kakšen vsež nasvet kaj drugega naj vzamem?
Grem pogledat, če se kje dobi tisti LG 8" in za koliko....

sm obupal za nexus 10 v2, tko da sm prejšn tedn kupil v1. deluje super, v pol ure odkar sem ga dal na wifi je sam našel 4.4 preko ota. dela super, mal me mika, da bi se poigral z cyanogenmodom in pa cwr...ga pa imata starša za mail in net (prej sta imela xpad v1)

zaslon je vrhunski, baterija gre dokaj hitro, wifi dela bp..uglavnm super tablica
lp dukedl

GenZNPC ::

Mene zanima, če je že kaka poceni tablica na vidiku, ki bi bila za branje/učenje recimo vsaj dimenzija A5 lista, pa da bi tudi prikazala A5 dokument v 100% velikosti ?
Gledam te razne tablice pa si ne predstavljam, kera bi bila najbližje temu.

Al mogoče kaka tablica, ki prikaže A4 v 100% ? Če so, kake so?
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Okapi ::

A4 ima diagonalo 14", A5 pa 10". Zdaj pa sam pogruntaj, kaj lahko kje vidiš v naravni velikosti.;)

O.

A4 tablic ne najdem, vem pa da mislijo neke večje uporabit v zdravstvu, nisem prepričan ampak se mi zdi, da za kartoteke...
skibidi

Formula 1 ::

GenZNPC je izjavil:

A4 tablic ne najdem, vem pa da mislijo neke večje uporabit v zdravstvu, nisem prepričan ampak se mi zdi, da za kartoteke...

Še najbližje temu je Samsung Galaxy Note Pro z 12" ampak ne bo nitipodrazno poceni. Cena bo najbrž 700-800€.

A4 minus prazni robovi, ki so vedno prisotni na tisku pa prideš z 10" skozi.

Kupil LG G8.3, tipkam zdaj na njega, prvih 10 minut je super :-)

keitai ::

Lonsarg je izjavil:

A4 minus prazni robovi, ki so vedno prisotni na tisku pa prideš z 10" skozi.

10" je zelo na meji. Raje vsaj 11.6" ali 12".

@m0LN4r: Imaš par android kitajcev 13.3" za cca 200-250e. Žal imajo obupno resolucijo za to velikost (1280x800), ostale specifikacije pa žal tudi niso ravno na nivoju (link).

Tile kitajci so kr dobra ponudba za to ceno. Očitno bo še treba malo počakat, da pride vn neka tablica oz. tablepaper.
skibidi

šel počekirat LG gpad 8.3 v bigbanga, imajo obe barvi, seveda LG android.

sedaj besno iščem informacije po xda-developers in se sprašujem, a bo ta tablica na splošno postala dovolj popularna, da bo imela dobro podporo in po možnosti GPE verzijo kitkata.. fantje se nekaj trudijo, vendar jim zaenkrat brickne.

ta od LG je v500, od googla je v510. dileme, dileme..

Na LG G8.3 je nekaj solate, ampak, presenetljivo, kar sem probal sem lahko odinstaliral.
Zaenkrat še vedno zadovoljen.

baje je celoten lg skin na nekaterih koncih ogaben. ampak ok, tablico grem iskat jutri tudi jaz, ko sem prebrskal vse teme na xda-developers sem dobil občutek, da kaj kmalu lahko pričakujemo GPE 4.4.2 rom, nightlyi za CyanogenMod 11 že hodijo ven (baje je za uporabo OK tisti iz iz 16.12. 2013), paranoidandroid baje dela že kar OK in je v beta,..

še dobro, da večina držav še vedno ne more normalno naročit telefona prek google play, zato bo v500 model očitno postal kar popularen v communityu. *YAY* :-D

Po dveh dneh neintenzivne rabe je mnenje o LG GPadu še vedno zelo pozitivno. V bistvu je edini pravi minus (tudi na reviewjih, ki so sicer vsi pohvalni, top 5 tablet in podobno), da je baterija malo bolj švoh, ampak ne moteče. Glede na to, da sem se že za telefon navadil, da ga ponoči priklopim, bom pač občasno še tablico.
Vse LGjeve Qnekaj funkcije niso moteče, nekatere celo koristne. Zaslon je super, predvajanje HD filma dela brez kakršnihkoli problemov. Kakšne bolj zahtevne igre še nisem probal (kakšno priporočilo katero, sem čisto out.)
Za 4.4. kitKat se pa strinjam z gslo, še dobro, da play store ne dela povsod.

Aja, če koga zanima, kupil v Trstu, MediaWorld, 296€, tako da neke velike razlike (BB) očitno ni.

322€ pri nas, pošljejo na dom.

Unilseptij ::

Ravno te dni kupil ASUS T100TA. Zadeva res deluje in poganja polne Windows 8.1 z licenčnim Office vred. Zaenkrat lahko rečem le, da je to to. Res pa je moja prva tablica :).
««
67 / 185
»»