Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Teemo ::
Danes sem sprobal kombinacijo photoshopa in Worda... za silo je :D problem nastane pri skicah, ker ne moreš natančno risat (vsaj ne dovolj hitro)

fireX88 ::
Preko siola bom vzel tablico in se odločam med Nexus 7 (96€) in Nexus 10 (144€). Potreboval bi jo samo za brskanje po netu in mogoče tu in tam kakšen film, če nebo drugega. Bolj se nagibam k Nexus-u 7.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

JerryP ::
Preko siola bom vzel tablico in se odločam med Nexus 7 (96€) in Nexus 10 (144€). Potreboval bi jo samo za brskanje po netu in mogoče tu in tam kakšen film, če nebo drugega. Bolj se nagibam k Nexus-u 7.
Zdj če nameravaš tablico prenašati okoli izven doma potem je bolj smotrno vzeti manjši 7" model. Če pa je mišljeno bolj za doma za v naslanjač je pa vsekakor nexus 10ka boljša izbira za tvoje zahteve.
Sam uporabljam lanskoletni model 7ke, ki sem si jo omislil ravno zaradi prenosljivosti. Na njej sm pogledal že mnogo serij in filmov, vsak dan jo uporabljam tudi za brskanje po spletu in mi ustreza.

Ang3lo ::
7" je sicer dokaj ozka. Poglej si primerjavo:
.
Ali še bolje v živo, npr. v Bigbangu.
.
Ali še bolje v živo, npr. v Bigbangu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ang3lo ()

Zheegec ::
Zanima me katero tablico priporocate? iPad mini (stari model) ali Samsung TAB3 8".
Če bi moral izbirati med tema bi vzel LG g-pad 8.3 ali pa Nexus 7 (2013) :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

FlyingBee ::
LG g-pad 8.3 je bil v eleclercu 255 z bonom, tako da je super cena ... pa velikost je ravno prava, N7 je premajhen

dr.Akula ::
A ugašate svoje tablice čez noč ali samo izklopite vse radie (wifi, podatkovni prenos pri tablicah ki to podpirajo...)? Zdajle sem malo gledal po tujih forumih in je nekako 50/50, ni pa nekega definitvnega odgovora da je eno dobro, drugo pa slabo.
ni podatka

Zakaj bi kaj izklopil? Tistih par % baterije, ki ti gre v enem dnevu sleepa je pa res zanemarljivo...

mailer ::
To je odvisno od uporabe vseeno pa se mi zdi bolje, da ponoči zadevo izklopiš.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

LordPero ::
In potem čakaš preciozne sekunde za celoten boot, ko bi naslednjič tabličiral? Unmogoče!
Tabla je tam zato, da ko hočeš kaj pogledat, tudi če samo par sekund, da je takoj tam ...
Drugače pa tudi telefona ne sklapljam čez noč -zakaj bi pa bilo bolje, da bi bile te zadeve izklopljene? Enako kot računalnike jih pač samo dam spat (ko bi le enako sebe lahko dal :)).
Ravno na njih (tabli/telefonu) ne spim, tiste pol %, kolikor gre čez noč za maile/IMje pa bi itaq skuril ob bootu.
Tabla je tam zato, da ko hočeš kaj pogledat, tudi če samo par sekund, da je takoj tam ...
Drugače pa tudi telefona ne sklapljam čez noč -zakaj bi pa bilo bolje, da bi bile te zadeve izklopljene? Enako kot računalnike jih pač samo dam spat (ko bi le enako sebe lahko dal :)).
Ravno na njih (tabli/telefonu) ne spim, tiste pol %, kolikor gre čez noč za maile/IMje pa bi itaq skuril ob bootu.
LordPero

LapD ::
Pomojem da sam izklop/vklop naprave pokuri več baterije kot bi jo naprava v pripravljenosti. Kvečjemu če jo daš na airplane mode čez noč, but then again, whats the points za tistih ušivih par procentov.
web&motion designer

jalovec09 ::
Ne se mi smejati, ampak zanimam se za nakup tabličnega računalnika, ki bi predvajal filmčke iz USB ključa, katerega med najcenejšimi bi to zmogu...

Lonsarg ::
A sploh kdo tukaj kupuje Windows tablice?:) V naslovu teme ni nikjer omenjeno android tablice. Jaz sem to nedeljo imel 12ur časa, da se odločim za en tablet, ker je kolega v Ameriki in sem imel torej okoli 33% nižje cene od Evropskih. Moral sem se odločit za velikost(7-10"), ter za OS(sicer sem preferiral Windows 8 z x86 procesorjem, ampak ker so navadno taki tableti stali goro denarja oziroma bili zanič je bil v igri tudi Android). Dejansko v igri je bilo VSE, ne boste verjeli celo navaden Surface RT, ki je v akciji za 199$. Pač za tako ceno zna človek že pogledati mimo pomankljivosti RT sistema:)
Odkril sem da obstajajo 8" x86 Windows tableti z noro dobrim price/performanse. Noro zato, ker stanejo z 32GB zgolj 300€ v EU, čeprav imajo PC zmogljivost v majhnem lahkem(350g+) 8" ohišju. Imajo svoje problema(odvisno od modela do modela), ki pa jih za tako ceno res zlahka oprostim... Gor deluje Photoshop brez najmanjšega problema, tudi marsikatere igre delujejo, tudi kak Oblivion, COD4,.. zna za silo pogoltnit. Intel Bay Trail si ne zasluži blatenja z imenom Atom, bi ga morali rebrandat.
Vsi imajo 4 jedrni Intel Atom 37xx, 2GB ram, ter 1280*800 resolucijo, ker so zgleda vsi kopiral nek referenčni model. Osebno sem izbral Dell Venue 8 Pro(ima najbolši zvok, ter Wacom nadomestek od Synaptics, ki pa je zaenkrat res totalno bugast, (ampak se nadejam mogoče v prihodnosti da driverje spravjo ured in pride kak poceni third party Stylus, poleg tega pa tudi v trenutnem stanju lahko uporabljaš zadevo kot zelo natančen input, samo presure sensitivity in palm rejection moraš izklopit, ker ne delata zadosti stabilno, da bi bila uporabna), obstajajo pa še Acer W4, Lenovo Miix2 8" in Toshiba Encore, morda bi izbral Acerja, ker ima HDMI, samo ga še ni na zalogi, tako bom pač moral se matrat z malo dragimi Miracast oziroma USB-HDMI adapterji.
Vglavnm 8" PC FTW!
Odkril sem da obstajajo 8" x86 Windows tableti z noro dobrim price/performanse. Noro zato, ker stanejo z 32GB zgolj 300€ v EU, čeprav imajo PC zmogljivost v majhnem lahkem(350g+) 8" ohišju. Imajo svoje problema(odvisno od modela do modela), ki pa jih za tako ceno res zlahka oprostim... Gor deluje Photoshop brez najmanjšega problema, tudi marsikatere igre delujejo, tudi kak Oblivion, COD4,.. zna za silo pogoltnit. Intel Bay Trail si ne zasluži blatenja z imenom Atom, bi ga morali rebrandat.
Vsi imajo 4 jedrni Intel Atom 37xx, 2GB ram, ter 1280*800 resolucijo, ker so zgleda vsi kopiral nek referenčni model. Osebno sem izbral Dell Venue 8 Pro(ima najbolši zvok, ter Wacom nadomestek od Synaptics, ki pa je zaenkrat res totalno bugast, (ampak se nadejam mogoče v prihodnosti da driverje spravjo ured in pride kak poceni third party Stylus, poleg tega pa tudi v trenutnem stanju lahko uporabljaš zadevo kot zelo natančen input, samo presure sensitivity in palm rejection moraš izklopit, ker ne delata zadosti stabilno, da bi bila uporabna), obstajajo pa še Acer W4, Lenovo Miix2 8" in Toshiba Encore, morda bi izbral Acerja, ker ima HDMI, samo ga še ni na zalogi, tako bom pač moral se matrat z malo dragimi Miracast oziroma USB-HDMI adapterji.
Vglavnm 8" PC FTW!

Tomson ::
Okapi je kakšen teden nazaj nabavil Asus T100, kolikor se spomnim je kar zadovoljen, sicer pa mislim da se tukaj kupuje cca. 70% Android, 20% Ios in 10% Windows tablice. :)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Okapi ::
Zadovoljen, samo 8" za tablico z W 8.1 se bojim, da bi bilo premajhno, vsaj zame. Namreč, tablico z Windowsi hočeš imeti zaradi programov za Windowse, ti se pa ne znajdejo dobro na majhnih tabličnih zaslonih. Že 10" je v resnici malo.
V glavnem, kot zamenjava za prenosnik se mi za zdaj Asus odlično obnese. Je čisto nekaj drugega v torbo dati polkilsko tablico kot 2,5 kilski prenosnik:-), pa potem na sestanku na mizo, da imam pred sabo službeno bazo podatkov v Lotusu. Ker za to je res idealna - na sestanku potrebujem samo dostop do podatkov, ni treba praktično nič pisati, podatki so pa v Lotusu in ne moreš drugače do njih kot v Windowsih. Se mi zdi, da bodo v roku enega leta na naših sestankih prevladovale tablice z Windowsi;-)
Office mi sicer tudi prav pride, ampak bi lahko živel tudi z androidnimi "offici". Aja, pa ugotovil sem, da mi prav pride tudi flash v spletnem brskalniku, za streamanje tv-športnih prenosov. No, pa povezava v domače omrežje oziroma dostop do zadev na diskih v računalniku je precej bolj preprosta kot z Androidom (v resnici to najbolj prav pride na drugih lokacijah, če krajevnega omrežja nimajo prilagojenega za povezovanje z androidnimi tablicami).
Za običajne "tablične" namene (brskanje po netu, gledanje filmov, igranje, e-pošta, branje stripov, Skype ...) je pa Android boljši. Recimo jaz veliko igram fliper na tablici. Za Windowse je par bednih fliperjev (in en dober, ki ga pa lahko uporabljaš samo s tipkovnico), za Android pa nekaj odličnih. Tudi za branje stripov so androidni programi boljši in večja izbira brezplačnih je. Pa recimo tale Asus nima GPS-ja, pa tudi če bi ga imel, je izbira navigacijskih programov sigurno manjša za Windowse. V glavnem, Nexus 7 je še vedno veliko v rabi.
Ni pa Asus čisto brez muh. Ene parkrat je totalno zmrznil in me je že kar malo zaskrbelo, ker nima tipke za reset, pa akumulatorja tudi ne moreš ven vzeti. Ampak je za zdaj še vedno deloval reset s pritiskom na vklop+glasnost (ampak ne kar v prvo, sem kar nekaj časa pritiskal in vmes že kar malo zašvical - ne od napora, ampak ker me je zaskrbelo, da bo treba po enem tednu nesti zadevo na servis:-).
O.
V glavnem, kot zamenjava za prenosnik se mi za zdaj Asus odlično obnese. Je čisto nekaj drugega v torbo dati polkilsko tablico kot 2,5 kilski prenosnik:-), pa potem na sestanku na mizo, da imam pred sabo službeno bazo podatkov v Lotusu. Ker za to je res idealna - na sestanku potrebujem samo dostop do podatkov, ni treba praktično nič pisati, podatki so pa v Lotusu in ne moreš drugače do njih kot v Windowsih. Se mi zdi, da bodo v roku enega leta na naših sestankih prevladovale tablice z Windowsi;-)
Office mi sicer tudi prav pride, ampak bi lahko živel tudi z androidnimi "offici". Aja, pa ugotovil sem, da mi prav pride tudi flash v spletnem brskalniku, za streamanje tv-športnih prenosov. No, pa povezava v domače omrežje oziroma dostop do zadev na diskih v računalniku je precej bolj preprosta kot z Androidom (v resnici to najbolj prav pride na drugih lokacijah, če krajevnega omrežja nimajo prilagojenega za povezovanje z androidnimi tablicami).
Za običajne "tablične" namene (brskanje po netu, gledanje filmov, igranje, e-pošta, branje stripov, Skype ...) je pa Android boljši. Recimo jaz veliko igram fliper na tablici. Za Windowse je par bednih fliperjev (in en dober, ki ga pa lahko uporabljaš samo s tipkovnico), za Android pa nekaj odličnih. Tudi za branje stripov so androidni programi boljši in večja izbira brezplačnih je. Pa recimo tale Asus nima GPS-ja, pa tudi če bi ga imel, je izbira navigacijskih programov sigurno manjša za Windowse. V glavnem, Nexus 7 je še vedno veliko v rabi.

Ni pa Asus čisto brez muh. Ene parkrat je totalno zmrznil in me je že kar malo zaskrbelo, ker nima tipke za reset, pa akumulatorja tudi ne moreš ven vzeti. Ampak je za zdaj še vedno deloval reset s pritiskom na vklop+glasnost (ampak ne kar v prvo, sem kar nekaj časa pritiskal in vmes že kar malo zašvical - ne od napora, ampak ker me je zaskrbelo, da bo treba po enem tednu nesti zadevo na servis:-).
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Lonsarg ::
Se strinjam, za uporabo, ki si jo opisal je absolutno 10" tablica ali celo kak inch večja najbolj primerna. Vseeno pa jaz vidim veliko uporabnost za desktop podporo tudi na 8", ne sicer kot glavni način uporabe, ampak kot sem pa tja. Pa nimam samo v mislih izključno povezovanja na večji eksterni ekran za kake prezentacije ali doma za delo, čeprav zna za mnoge že to biti odločilna funkcionalnost napravm androidu. Jaz sebe vidim tudi uporabljat desktop Picaso na 8" v pojstelji/kavču da urejam svojo svežo zbirko tisočih fotk iz potovanja. Ki jih iz fotoaparata direkt kopiram na ta tablet, tam uredim in tudi sihroniziram z Skydrivom ter mojo x86 backup rešitvijo preko WiFi na server. Pod urejanje fotk iz potovanja jaz skoraj obvezno štejem tudi obdelavo videa z avidemux ali kakih podobnim programom, tega Android še dolgo ne bo zmogel, Picasa urejevalnik nadomesti pa sicer že obstajajo. Pa to je samo en primer, morda mi čez kake 3 leta, ko grem ponovno v nakup desktop podpora ne bo več tako pomembna, ker bo to vedno bolj "legacy" zaenkrat pa vidim v tem veliko dodatno vrednost, programov je res cele gore.
Na android tablicah(eno sem si lastil celo leto) pa me nekak kar precej motijo tisti softwarski gumbi in status vrstica, sploh v landscape načinu, kjer ne vem zakaj niso te gumbi ob strani, ker če so ob dnu poleg potrate prostora tudi pomenijo oteženo uporabljanje nekaterih aplikacij, ki imajo ravno tam gumbe. Kjub temu pa se strinjam da Android je pač zakon za izključno mobilno uporabo, ker pride prav imeti za skoraj vsako stvar optimizirano aplikacijo za mali ekran.
Na android tablicah(eno sem si lastil celo leto) pa me nekak kar precej motijo tisti softwarski gumbi in status vrstica, sploh v landscape načinu, kjer ne vem zakaj niso te gumbi ob strani, ker če so ob dnu poleg potrate prostora tudi pomenijo oteženo uporabljanje nekaterih aplikacij, ki imajo ravno tam gumbe. Kjub temu pa se strinjam da Android je pač zakon za izključno mobilno uporabo, ker pride prav imeti za skoraj vsako stvar optimizirano aplikacijo za mali ekran.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

smarty ::
Katero tablico potem priporočate tja do 200 eur, ker nisem zasledil, da ste komu odgovorili? :)
Pravtako bi rabil za surfat pa kak film pogledat. Recimo velikost okoli 10 inch
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smarty ()

kreki ::
Tudi sam potrebujem tablico za povezovanje na računalnik preko Remote Desktopa a ne vem če se lahko povežeš tudi z Androidom. Ali kdo kaj ve???
Priklopljen na šštrom.

filip007 ::
http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy...
Ta ima že, kar 27" ločljivost, madonca, še malo pa bo 4k.
Ta ima že, kar 27" ločljivost, madonca, še malo pa bo 4k.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

n10 je že 1 leto vzunaj, v Slo. je cena okoli 360 EUR v prosti prodaji, 300 ppi je minimum za te napravice, tako da je samo az pozdravit tako odločitev in vse kavalitetnejše zaslone

travica ::
Imam novo Samsung Note ( 2014 edition) tablico. A se komu sanja, zakaj je tako painfully počasna. Prehodi s screena na screen. Ko odpiram tabe v Operi traja sekundo, dve. Scrolanje po strani na webu je tudi počasno in nič kaj smoooth (ok, mogoče net povezava kriva). Imel sem v rokah Nexusa 10 in se mi zdelo, da deluje bistveno bolj tekoče... A se kje nastavi smooth scrool ali hitrost delovanja tablice?

touchwizz problem, android še zdaleč ni kot Apple, tako da za tak denar zdaj veš kaj kupit, če hočeš buttery smooth

AvtoR ::
Doma imam Asusa T100 s polnimi Win8.1 in je teče popolnoma gladko, bistveno bolj kot vse kar sem videl na androidu. Je pa res da ta Asus ni full HD.

Tomson ::
Katero tablico potem priporočate tja do 200 eur, ker nisem zasledil, da ste komu odgovorili? :)
Če želiš res kvalitetno tablico (dober zaslon, odzivnost, kvaliteta izdelave) je Kindle Fire HD 8.9 največ kar lahko dobiš. Je pa treba naročit iz tujine, pri nas mislim da ni prodajalca.
Če pa želiš kupit pri nas in želiš 9.7/10.1" je pa Prestigio Multipad 4 Quantum 9.7/10.1 za 230€ kar ok nakup. Ima dobro strojno opremo, IPS zaslon, ni pa tako odziven, kvalitetno izdelan kot Kindle Fire HD.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super

Imam novo Samsung Note ( 2014 edition) tablico. A se komu sanja, zakaj je tako painfully počasna. Prehodi s screena na screen. Ko odpiram tabe v Operi traja sekundo, dve. Scrolanje po strani na webu je tudi počasno in nič kaj smoooth (ok, mogoče net povezava kriva). Imel sem v rokah Nexusa 10 in se mi zdelo, da deluje bistveno bolj tekoče... A se kje nastavi smooth scrool ali hitrost delovanja tablice?
Zakaj ne bereš vedno zadnjih par strani te teme pred nakupon? Sem to že napisal, da šteka, sploh pa v primerjavi z Nexusom. Kakšno stran ali 2 nazaj. Prodaj, pa kupi nexus 10, ali pa počakaj na novega nexusa 10...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()

Anney ::
Bi še jaz rabil nek nasvet, kaj izbrati od teh tablic. (samo teh, ne mi dajati drugih linkov in nasvetov)
1. Acer Iconia B1
2. Goclever Tab Orion 70 l
3. TpaD CT70.C2
Tablica se bo uporabljala, samo za brskanje po spletu(prioriteta), prebrati kakšno e-knigo(ne veliko), in pa amis mobiaTV (občasno). Igric se ne bo igralo.
lp
1. Acer Iconia B1
2. Goclever Tab Orion 70 l
3. TpaD CT70.C2
Tablica se bo uporabljala, samo za brskanje po spletu(prioriteta), prebrati kakšno e-knigo(ne veliko), in pa amis mobiaTV (občasno). Igric se ne bo igralo.
lp

Mi zna kdo izbrskati ppi ekrana (Pixel density), za acerja vem da ni briljantno, vendar je tudi edina za katero najdem podatek.
Kako so pa ostale pa ne vem.
Kako so pa ostale pa ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Pa ne zaradi ppi, barve niso najboljše. Ppi je sekundarna stvar... Samo, če asus memopad hd7 ne pride v poštev... Je to to za ta denar.

DeusB ::
Se splača kupit tole za otroka?
Beex S1 7"
kapacitiven multitouch screen
4 gb spomina
512 ram
800x 480
Allwinner a13 ARM
Andriod 4.2
za 55 €?
Beex S1 7"
kapacitiven multitouch screen
4 gb spomina
512 ram
800x 480
Allwinner a13 ARM
Andriod 4.2
za 55 €?

Gregec ::
Zdravo.
Odločil sem se za nakup Nota 10.1 (2014); glede štekanja in tega sem prebral (travica, ALIEn3001 ... pa še v raznih reviewih po spletu). Baje je to zaradi touchwizz-a. No, kakorkoli, LTE varianta z močnejšim čipom bi naj bila dovolj zmogljiva in bi naj bilo celoten vtis mnogo boljši.
In tu moje vprašanje: LTE verzije še nisem zasledil pri nas in jo mislim kupit v Avstriji. Kako je potem z jezikom? Lahko nastavim slovenščino ali Touchwizz in razni programi, ki so specifični za Samsung, šele naš uvoznik "posloveni"?
Lp,
Gregor
Odločil sem se za nakup Nota 10.1 (2014); glede štekanja in tega sem prebral (travica, ALIEn3001 ... pa še v raznih reviewih po spletu). Baje je to zaradi touchwizz-a. No, kakorkoli, LTE varianta z močnejšim čipom bi naj bila dovolj zmogljiva in bi naj bilo celoten vtis mnogo boljši.
In tu moje vprašanje: LTE verzije še nisem zasledil pri nas in jo mislim kupit v Avstriji. Kako je potem z jezikom? Lahko nastavim slovenščino ali Touchwizz in razni programi, ki so specifični za Samsung, šele naš uvoznik "posloveni"?
Lp,
Gregor

IQ42 ::
Ima kdo izkušnje s temle:
Yarvik luna 10c
Sem ga sicer mislil za ženo, ki je jako všeč moj Galaxy Tab 2 10.1, je pa le malo cenejši.
A bo užaljena?
Yarvik luna 10c
Sem ga sicer mislil za ženo, ki je jako všeč moj Galaxy Tab 2 10.1, je pa le malo cenejši.
A bo užaljena?
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Vens ()

mailer ::
Seveda bo užaljena, če ji kupiš manj kot tab3, Nexsus 10 ali Note se lahko zgodi, da boš celo leto na suhem.
Kupi ji Ipada pa bosta srečna oba

Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

IQ42 ::
Seveda imaš prav. Prokreacija je hudičevo draga zadeva.
I have learned from my mistakes

Prestigio je solidna zadeva.
Svoji sem vzel tole Acer Iconia B1 (90EUR) in je super zadovoljna za to kar uporablja, je rekla da je 7' pravšnja velikost, če bi bil večji bi jo motilo. Tablica je kljub majhnemu ramu zelo odzivna (do zdaj še ni štekala), baterija kljub majhni kapaciteti (2710 mAh) z lahkoto zdrži cel dan uporabe browsanja in gledanja filmckov youtube, facebook, tablica ima nasploh majhno porabo. Z lahkoto gresta čez 2 filmčka po cca 2h, pa še ostane za kakšno uro ali dve browsanja. Problem je edino display (stara tehnologija), kar moti le mene, nje pa ne. :)
Wifi je super odziven prav tako ima GPS (tega moram še dejansko preizkusit), za enkrat sem ga samo na balkonu. :)
Imam le eno vprašanje? Jezik operacijskega sistema je angleški, je kakšna možnost da se nastavi na slovensko?
Svoji sem vzel tole Acer Iconia B1 (90EUR) in je super zadovoljna za to kar uporablja, je rekla da je 7' pravšnja velikost, če bi bil večji bi jo motilo. Tablica je kljub majhnemu ramu zelo odzivna (do zdaj še ni štekala), baterija kljub majhni kapaciteti (2710 mAh) z lahkoto zdrži cel dan uporabe browsanja in gledanja filmckov youtube, facebook, tablica ima nasploh majhno porabo. Z lahkoto gresta čez 2 filmčka po cca 2h, pa še ostane za kakšno uro ali dve browsanja. Problem je edino display (stara tehnologija), kar moti le mene, nje pa ne. :)
Wifi je super odziven prav tako ima GPS (tega moram še dejansko preizkusit), za enkrat sem ga samo na balkonu. :)
Imam le eno vprašanje? Jezik operacijskega sistema je angleški, je kakšna možnost da se nastavi na slovensko?
Zgodovina sprememb…

http://mob.hr/prestigio-multipad-4-quan...
3G: - Putem USB modema
http://www.gsmarena.com/prestigio_multi...
3G: - Putem USB modema
http://www.gsmarena.com/prestigio_multi...
Zgodovina sprememb…

Alamar ::
Kako ne najdeš? Saj je na uradni straniDa
Kako pa to, da je ne najdem?![]()
http://www.prestigio.com/catalogue/Mult...
Drugo vprašanje je, če je naprodaj pri nas.

huelz ::
Ne vem zakaj nihce ne omenja Asusovih memopadov (HD)? Solidna cena, primerljiv s starimi nexusi (7 in 10").
Preizkusil tako starega nexusa 7 kot memopada 7 in prakticno ni razlike, tudi reviewi kazejo v to smer.
Sam odlasam z nakupom memopada 7 samo zato, ker je Asus najavil 8". Ce bo cena cca 200 eur je to bestbuy zame (7 mi je vseeno malo premajhna, 10 pa prevelika za okol trogat).
Vsi ostali majo pa svoje hibe, poceni kitajska jajca delajo napol, samsungi pa acerji so pa IMHO predragi glede na to, kar ponuja Asus.
Preizkusil tako starega nexusa 7 kot memopada 7 in prakticno ni razlike, tudi reviewi kazejo v to smer.
Sam odlasam z nakupom memopada 7 samo zato, ker je Asus najavil 8". Ce bo cena cca 200 eur je to bestbuy zame (7 mi je vseeno malo premajhna, 10 pa prevelika za okol trogat).
Vsi ostali majo pa svoje hibe, poceni kitajska jajca delajo napol, samsungi pa acerji so pa IMHO predragi glede na to, kar ponuja Asus.