» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
66 / 185
»»

tattoo ::

Alamar je izjavil:

tattoo je izjavil:

Alamar je izjavil:

Da

Kako pa to, da je ne najdem? :)
Kako ne najdeš? Saj je na uradni strani
http://www.prestigio.com/catalogue/Mult...

Drugo vprašanje je, če je naprodaj pri nas.

Še na geizhals.at ga ni, razen dvojedernega, tak da je to tak-tak.

dr.Akula ::

huelz je izjavil:

Ne vem zakaj nihce ne omenja Asusovih memopadov (HD)? Solidna cena, primerljiv s starimi nexusi (7 in 10").
Preizkusil tako starega nexusa 7 kot memopada 7 in prakticno ni razlike, tudi reviewi kazejo v to smer.
Sam odlasam z nakupom memopada 7 samo zato, ker je Asus najavil 8". Ce bo cena cca 200 eur je to bestbuy zame (7 mi je vseeno malo premajhna, 10 pa prevelika za okol trogat).

Vsi ostali majo pa svoje hibe, poceni kitajska jajca delajo napol, samsungi pa acerji so pa IMHO predragi glede na to, kar ponuja Asus.

Ja, za povprečnega, dokaj nezahtevnega uporabnika je Memo pad kar solidna izbira za to ceno. Moj oče ga ima zdaj par tednov (7") in zanj je čisto super. Sicer stari Nexus 7 najbrž vseeno deluje precej bolj tekoče, ker je stock Android.
ni podatka

Alamar ::

tattoo je izjavil:

Alamar je izjavil:

tattoo je izjavil:

Alamar je izjavil:

Da

Kako pa to, da je ne najdem? :)
Kako ne najdeš? Saj je na uradni strani
http://www.prestigio.com/catalogue/Mult...

Drugo vprašanje je, če je naprodaj pri nas.

Še na geizhals.at ga ni, razen dvojedernega, tak da je to tak-tak.

Zadeva je precej frisna. Najbolje bo, ce povprasas uvoznika, ali postavis vprasanje na facebook strani, pa ti bodo povedali, ce bo in kdaj bo na voljo v nasih trgovinah.

Vkun ::

V L'eclercu imajo akcijo od srede dalje, dobiš Asus T100 (32GB) za 400 eur + 80 eur na bon.

Lonsarg ::

Vkun je izjavil:

V L'eclercu imajo akcijo od srede dalje, dobiš Asus T100 (32GB) za 400 eur + 80 eur na bon.

- 80€ in ne +80€, da ne bo kdo narobe zastopil:) Torej za 320€ jo dobiš, kar je kar precej nižje ne od slovenskih, ampak celo od Nemških/EU cen!

FlyingBee ::

ja, leclerc gre v decembru na veliko

bosmla ::

Pa saj obstaja samo v 32 in 64GB varianti... pa zalon je samo 1366*768.

pa še kot prenosnik je brezveze, kot tablica pa tudi, saj je w8.1 še vedno krš

Zheegec ::

Kako je brezveze? Kaj boš pa vzel za 400EUR pa da je boljše? Pa da imaš 64GB in keyboard dock seveda...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Pa da mas 1366*768 in Win8 gor. Rajs pozabi. Razen ce nujno rabis MS Office pol mogoce.

Kaj pa predlagaš boljšega? Ni nujno, da ima Win8.

bosmla je izjavil:

Pa saj obstaja samo v 32 in 64GB varianti... pa zalon je samo 1366*768.

Zdaj pa hitro našteti za podobno ceno ene 10 tabletov, ki ima več kot 64GB in več kot to resolucijo, ker očitno jih je na tone, če so ti take specifikacije nepredstavljivo slabe.

Ne pozabit na quad-core Atom, GPS, 9ur baterije in pa keyboard dock... Tega je še in še in še! :)

Zgoraj je sicer govora o 32GB (64 je cca 450) ampak moras racunat, da to gre vecinoma za okna pri 32 ti ostane (na zacetku - win se postopoma kar debeli) cca 15GB... ja pa se v zivo je ekran precej slab za okenske programe (metro app so ok) tekst pa samo za dobre oci.
Kaj pametnega gor ravno ne delas - razen office oz ce veliko tipkas za drugo pa ni bog ve ke...
Clovek se zagreje ko vidi specifikacije, ko pa se ohladis pa je ze tako vse mlacno.

No pol pa tako povej "tablet ima Windows 8 in je zato zanič" ne pa da ovinkariš in daješ vtis, kot da so ti specifikacije krive, ki pa so več kot dobre.

Sicer pa, že 3 dni se špilam z Venue 8 Pro(64GB + 64GB microSD sicer, ker spadam v geek kategorijo, ki vsekakor rabi prostor :) ) in je čisto zakon. Tudi iger na Store je več kot bi si mislil, glede na vse komentarje o malo modernih aplikacij na Windows 8. Celo dobre stare klasične Lemmingse sem našel, na Androidu so same neke modernizirane verzije z zombiji:) Če kdo vseeno najde klasične portane na Android se moj brat močno priporoča, ali vsaj modernizirane variante, ki so zelo podobne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

pegasus ::

Za fotra iščem nekaj ploščatega, primarno za brat knjige. Wifija pri bajti ni. Kaj mi priporočate?

Tomson ::

Če to pomeni da bo bral veliko knjig, veliko ur, potem sigurno kakšen E-Bralnik. Če pa bo knjiga tu in tam, sicer pa tudi ostale "tablične zadeve", pa npr. novi Nexus 7 32GB LTE (2013) za 330€, če želiš pa malo prihranit pa Nexus 7 32GB 3G (2012) za 200€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vkun ::

Spet odvisno kakšne knjige, dokler je primarno tekst pa to so e-bralniki super, se mi zdi pa za kaj z enačbami, grafi ipd., pa je preštorasto vseskupaj.

Offtopic: če si pegasus iz AS, potem vidim, da si še živ. :D

mare_ ::

Kaj priporočate: Nexus 10 ali Galaxy Tab 3 10?

Nexus deluje bolje od Galaxy Note 10, kaj šele od Galaxy Tab 10. Edino MicroSD nima.

mare_ ::

Hvala!
(ma kje nas se pa človk znajde med vsemi padi, podi, tabi, notei in podobnimi zadevami :P)

Ang3lo ::

Imaš pa še Asus memopad FHD ^^.

Company ::

Lonsarg je izjavil:

A sploh kdo tukaj kupuje Windows tablice?:) V naslovu teme ni nikjer omenjeno android tablice. Jaz sem to nedeljo imel 12ur časa, da se odločim za en tablet, ker je kolega v Ameriki in sem imel torej okoli 33% nižje cene od Evropskih. Moral sem se odločit za velikost(7-10"), ter za OS(sicer sem preferiral Windows 8 z x86 procesorjem, ampak ker so navadno taki tableti stali goro denarja oziroma bili zanič je bil v igri tudi Android). Dejansko v igri je bilo VSE, ne boste verjeli celo navaden Surface RT, ki je v akciji za 199$. Pač za tako ceno zna človek že pogledati mimo pomankljivosti RT sistema:)

Odkril sem da obstajajo 8" x86 Windows tableti z noro dobrim price/performanse. Noro zato, ker stanejo z 32GB zgolj 300€ v EU, čeprav imajo PC zmogljivost v majhnem lahkem(350g+) 8" ohišju. Imajo svoje problema(odvisno od modela do modela), ki pa jih za tako ceno res zlahka oprostim... Gor deluje Photoshop brez najmanjšega problema, tudi marsikatere igre delujejo, tudi kak Oblivion, COD4,.. zna za silo pogoltnit. Intel Bay Trail si ne zasluži blatenja z imenom Atom, bi ga morali rebrandat.

Vsi imajo 4 jedrni Intel Atom 37xx, 2GB ram, ter 1280*800 resolucijo, ker so zgleda vsi kopiral nek referenčni model. Osebno sem izbral Dell Venue 8 Pro(ima najbolši zvok, ter Wacom nadomestek od Synaptics, ki pa je zaenkrat res totalno bugast, (ampak se nadejam mogoče v prihodnosti da driverje spravjo ured in pride kak poceni third party Stylus, poleg tega pa tudi v trenutnem stanju lahko uporabljaš zadevo kot zelo natančen input, samo presure sensitivity in palm rejection moraš izklopit, ker ne delata zadosti stabilno, da bi bila uporabna), obstajajo pa še Acer W4, Lenovo Miix2 8" in Toshiba Encore, morda bi izbral Acerja, ker ima HDMI, samo ga še ni na zalogi, tako bom pač moral se matrat z malo dragimi Miracast oziroma USB-HDMI adapterji.

Vglavnm 8" PC FTW!

Dell Venue 8 Pro 64GB sem dobil pred 10 dnevi, stal je 299,99$ ter davka 66€. Sem ga dobil v akciji, zato je cena tako dobra. Po nameščenih programih (tudi Word in Excel, ki sta serijsko nameščena) ostane še cca 50 GB prosto. Mogoče je malo majhna resolucija za Desktop, medtem ko Metro appsi niso problematični.

LP!

sennheiser ::

Zanimam se za tablico galaxy note 2014 verzijo. Ali se mi splača dodati za LTE verzijo, glede na hardware ali ne? Poleg tega, se mi splača počakati mogoče nexus 10 novo verzijo? Sicer so mi zelo všeč, predvsem zaradi dejstva da pridejo updati najhitreje. Ampak me malo moti da nimajo micro sd reže. Vrjetno velike razlike med note 2014 in nexus 10 ne bo, glede na to da bo nexus narejen pri samsungu...

Okapi ::

A se ti splača počakati je odvisno od tega, koliko nameravaš zaslužiti z rabo tablice.>:D

O.

sennheiser ::

Zaslužit hm ne vem no težko rečem koliko bi bila dejansko v uporabi za službene namene, saj imam služben laptop. Bolj je to v smislu zabave in da imam ločeno... Pač sj ok lahko uporabljam laptopa za use, ampak bi raje za "neumnosti" imel tablico. Pa mogoče mi je tudi še zanimivo da lahko s pomočjo prilagojene aplikacije Battlefield4 comanderja igraš.

Nuja mi ni to je dejstvo, amapk če bo nexus brez reže za kartico, potem itak nimam kaj dosti za razmišljat.

kreki ::

Mene pa zanima kakšno tablico bi potreboval za dostopanje do računalnika preko remote desktopa? Na računalniku so win7.
Priklopljen na šštrom.

Katero koli...

kreki ::

Ali obstaja preverjeno na androidu takšen program da deluje??
Priklopljen na šštrom.

Anney ::

TeamViewer for Remote Control

https://play.google.com/store/apps/deta...

Killermode ::

https://play.google.com/store/apps/deta...

Jst uporabljam tega že kr neki časa.

ToniT ::

Jaz uporabljam 2x Client.
Zelo zadovoljen :)

keitai ::

Ali pa uporabiš uradni microsoftov program - MS remote desktop.

NejcSSD ::

V zadnji Harvey Norman reklami se mi zdi da to dobiš tistega Transformerja+Win8.1 + Office (Student)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

nendzi ::

Pozdravljeni.

Dejte mi povedat, za katero tablico se naj odločim (zmogljivost, pomnilnik,hitrost,internet(wifi in 3G)), kamera mi niti ni tako pomembna)? Nisem najbol vešč glede teh tabličnih računalnikov, pa tudi ogromna ponudba je... Iskanje bi zožil na velikost 10,1 in ceno med 300€ in 400€.

Hvala za prijaznost...

Če želiš največ za svoj denar je to absolutno Google Nexus 10 32GB, ga dobiš od 350EUR dalje. Če se ti ne mudi lahko počakaš na nov model, se pričakuje v decembru in bo seveda TOP. Edina pomanjklivost je odsotnost SD reže, če lahko preživiš z vgrajenim 32GB pomnilnikom, je to to.

Sicer pa od 320EUR dobiš Asus MemoPad FHD 10, ki sicer ni na nivoju Nexusa, ima pa razširljiv prostor za SD kartico ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

tiran2000 ::

počak novga nexusa rajši

Kakšno oznako bo pa imel?

nexus fcking pad 69

Zgodovina sprememb…

Na Enaa se dobi Memopad FHD 10 za 300€: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... . Imam ga tudi sam in po moje je trenutno to najcenejša 10' tablica, ki se jo še splača nabavit.

Konkurence v tem cenovnem razredu ni veliko.
Nexus 10 ne bi imel, ker je precej dražji in nima microSD reže. Meni že samo materjal za učenje jezikov zasede 7gb, potem pridejo pa še serije, mange, slike, itd. tako da imam s sabo vedno vsaj še eno 32gb kartico.
Galaxy tab 3 ima enak procesor kot Memopad, ampak še kar nima ne IPS, ne FullHD resolucije, pa smo že skoraj v letu 2014. Poleg tega je Samsungova programska oprema še bolj napihnjena v primerjavi z Asusovo, kar negativno vpliva na performans.

kaj pa Prestigio za 219 eur, kar velika razlika, dosti večja kot v ceni med memopadom in nexzsom

ASUS MeMO Pad 10 FHD LTE (ta ima 3G) in ASUS MeMO Pad 10 FHD (ta ga nima).Tukaj kolikor sem pogledam je razlika v procesorju pa zaslonu, grafični in pa pomnilniku. Samo ali je vredna LTE 100EUR več zaradi tega? Pa kolikor sem gledal Google Nexus nima 3G omrežne podpore?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nendzi ()

@Stojansto
Odvisno kateri model točno misliš. Prestigio je rahlo mešana vreča. Imamo eno njihovo tablico, ki dela brez problemov in en telefon, ki precej šteka, odpira menije sam od sebe in ima še kup drugih težav. Nekoliko je le bolj zanesljiv od drugih kitajskih firm.

@nendzi
Odvisno za kaj ga rabiš - arhitekturno gre za dva precej različna izdelka. LTE verzija ima Qualcommov procesor, ki je nativen Androidu in grafično, ki brez težav zmelje tudi zahtevnejše igre. Navadna verzija pa ima Intelov procesor na x86 arhitekturi in grafično, ki ne prebavi vseh iger tekoče.

s53rw ::

Pozdravljeni!

Asus MeMO Pad ME173X HD 7 ali Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Za 10-letno hci (ki pa je precej racunalnisko pismena), kupujemo 7" tablico. Uporabljala jo bo za surfanje in igranje nezahtevnih iger na spletu in iz GooglePlay. Po tehnicnih podatkih gledam, da ima Asus boljse karakteristike, pa tudi nekaj cenejsi je. Zanimajo me izkusnje, ali so Asus tablice izdelane kakovostno (tako kot Samsung?). Vcasih uporablja moj Samsung Galaxy Tab 10.1, ceprav ji ne pustim nalagati nekih silnih igric (da mi ne bi tablica stekala)... Vendar ta moja ima seveda pocasnjesi procesor (pa tudi stari Jelly Bean...) Ali ima kdo izkusnje (pozitivne lai negativne) z zgoraj omenjenima tablicama? Kaj priporocate?

Hvala, pa lep in vesel December!
GreGor

nexus 7 ali pa LG G Pad 8.3 za še večji zaslon v ne tako večjem ohišju, seveda ne vemo koliko je max. denarja

s53rw ::

Hvala za odgovor. Iscem pod 200eur.
Oba sta v akciji, Asus MeMO Pad ME173X HD 7 je 150/160/180 EUR (odvisno od barve), Samsung Galaxy Tab 3 7.0 je 170 EUR.

tiran2000 ::

v leclerku mas do danes (ce je ostalo se kaj zaloge). nexusa za 220 na kartico... a kdo ve ce v leklerku prodajajo nove ipade (mini ali air retina), pa po kaki ceni so? mam nekaj denarja na kartici se namrec...

s53rw je izjavil:

Hvala za odgovor. Iscem pod 200eur.
Oba sta v akciji, Asus MeMO Pad ME173X HD 7 je 150/160/180 EUR (odvisno od barve), Samsung Galaxy Tab 3 7.0 je 170 EUR.

asus bo ob nakupi deloval dosti bolje, čez 2 leti bo deloval pa noro bolje :) pa boljši ekran ima Asus in baterijo. Samsunga se je pri tablicah pametno izogibati, imaš na izbiro Asuse (vse nad ME172 je super), LG G Pad in Nexuse ter iPade če bi rad dobro tablico. čeprav ipad mini za 300eur je dosti slabši od recimo G Pada, ampak še vedno boljši od Samsung Tab 3.0 8.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

s53rw je izjavil:

... čeprav ipad mini za 300eur je dosti slabši od recimo G Pada, ampak še vedno boljši od Samsung Tab 3.0 8.

Nisem opredeljen glede Androida/iOsa, ker imata vsak svoje prednosti in slabosti, ampak tale argumentacija me pa res zanima! :D

4 jederni proc pa ips 1980x1200 resolucija je dosti boljša od ipda mini 2012
««
66 / 185
»»