Forum » Šola » naključni dogodek in doseganje 100% range-a
naključni dogodek in doseganje 100% range-a

urosz ::
nisem najbolj vedel v katero temo naj vprašam, prav tako ne vem najbolj, kakšen naslov topica naj dam, ampak če opišem na kratko:
slovar ima 6 tisoč izrazov. na 1x mi vrne le en izraz, ki je naključni - z njihovim algoritmom za naključje nisem seznanjen. pridobivam lahko recimo tisoč naključnih izrazov brez problemov. koliko paketov po 1000 naključnih izrazov naj zajamem, da bom overall imel pokritih vsaj 99% izrazov :D
upam da me razumete, pa lp ;)
slovar ima 6 tisoč izrazov. na 1x mi vrne le en izraz, ki je naključni - z njihovim algoritmom za naključje nisem seznanjen. pridobivam lahko recimo tisoč naključnih izrazov brez problemov. koliko paketov po 1000 naključnih izrazov naj zajamem, da bom overall imel pokritih vsaj 99% izrazov :D
upam da me razumete, pa lp ;)

McHusch ::
Povej s kolikšno verjetnostjo hočeš imet pokriti 99 % izrazov. Ker s 100 % ne boš nikoli, lahko se ji pa poljubno približaš.

jaz bi rad, da bi se čim bolj lahko približal, pa da vseeno ne bom zdaj tam delal milijon requestov :D
neko kul razmerje med dobro pokritostjo in čim manj requesti želim. si pa niti približno ne predstavljam, koliko requestov to pol naj nanese.
neko kul razmerje med dobro pokritostjo in čim manj requesti želim. si pa niti približno ne predstavljam, koliko requestov to pol naj nanese.

Mesar ::
Sproti beleži izraze v PB pa nared skripto, da se ustavi ko prideš do želene cifre...
Your turn to burn!

^TMS^ ::
Najbolj učinkovito bi bilo, da bi celoten set ključev prekopiral v neko drugo generiranju bolj prijazno strukturo, potem pa iz tam generiral naključen izraz in ga obenem iz te množice izbrisal. V tem primeru, bi v prvih 6000 poskusih dobil željenih 100%, bi bilo pa dokaj potratno s prostorom.
Generiranje z "x-zahtevki" je sicer zelo nedeterministično (enkrat bi uspelo, drugič ne).
Generiranje z "x-zahtevki" je sicer zelo nedeterministično (enkrat bi uspelo, drugič ne).
To iterate is human, to recurse divine.

težava je v tem, da jaz nimam celotnega seta ključev. ne vem, kateri vse obstajajo.
Mesar-jeva opcija mi je kar všeč drugače
Mesar-jeva opcija mi je kar všeč drugače
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB mora povrniti škodo zaradi phishinga (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 52987 (46058) | tony1 |
» | Spremembe kazenskega zakonika na obzorju (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 43232 (33893) | BlueRunner |
» | [Python] Ali se da narediti...Oddelek: Programiranje | 3632 (2837) | Rias Gremory |
» | Kriptografija in kriptoanalitika (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9416 (7507) | [D]emon |
» | [C] generator naključnih številOddelek: Programiranje | 3578 (3096) | Thomas |