» »

Programi za sinhronizacijo ure

Programi za sinhronizacijo ure

egomez ::

Pogledal sem si
http://www.pool.ntp.org/en/use.html
kjer predlagajo sinhronizacijo z w32tm.
Je pa ta rešitev precej netočna. V mojih testih nisem uspel sinhronizirati računlanikov bolje kot na 1-2s točnost.
Tudi pri microsoftu pravijo:
»The W32Time service is not a full-featured NTP solution that meets time-sensitive application needs and is not supported by Microsoft as such.«
Vir
»The W32Time service cannot reliably maintain sync time to the range of 1 to 2 seconds. Such tolerances are outside the design specification of the W32Time service.«
Vir

Na strani IJS-ja je sicer precej napisanega:
http://www.ijs.si/time/#public-servers
vendar neke enostavne rešitve nisem opazil.

Rad bi imel čim bolj točno uro na Windows server 2003, Windwos server 2008 in Win7, na računanikih v SLO, UK in USA.
Rad bi tudi nastavil, kdaj se sinhronizacija izvaja, ne le inteterval med eno in drugo sinhronizacijo.

Gledal sem programčka:
NetTIME
AtomicCLOCK
vendar uporabljata SNTP, tako da verjetno to ne bo bistveno natančnje kot sinhronizacija z W32tm.
NIST predlaga razne proizvajalce, vendar je spet kopica dela vse to pregledat.

Ima kdo nagledan kakšen programček za omenjene operacijske sisteme za NTP sinhronizacijo?

Mavrik ::

Zelo pomaga pri predlogih, če jasno poveš kakšno natančnost ure rabiš - SNTP v končni fazi je v večini primerov natančen tam na 100ms, odvisno koliko latenca tvoje povezave niha.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

egomez ::

Da bi mi bilo uporabno, bi potreboval odstopanje največ nekaj ms.

SNTP v teoriji bi res mogel biti dober za potrebe nekje do 100ms odstopanja. Vendar ker z vgrajenim windowsovim w32tm nisem dosegel take natančnosti, potem nisem preizkušal ostalih programčkov, ki delujejo na SNTP ker sem skeptičen, da bo kaj boljše.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinhronizacija časa - windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
274667 (1394) Ledstorm
»

Sinhronizacija časa - Windows 2003

Oddelek: Operacijski sistemi
61674 (1519) imagodei
»