» »

Videokamera?

Videokamera?

n0_body ::

Zdravo,
upam, da je to pravi oddelek za to temo.

Za prijatelja kupujem videokamero za (zaenkrat) amatersko snemanje pa me zanima kaj se sploh najde v rangu do 250€, oziroma mi ni jasno kakšne so sploh razlike razen v ločljivosti in sposobnosti upočasnevanja slike.

Hvala za kakoršnekoli nasvete.

krebs11 ::

Buggy ::

Prosil bi nekoga, ki bi mi znal svetovati, da ne odkrivam tople vode saj ne vem na kaj biti pozoren pri nakupu kamere.

Torej 11 let stara ogromna MiniDV kamera mi je opesala in bi rad kupil nekaj novega/manjsega.
Ne iscem nic specialnega temvec neko vsestransko zadevo. Uporabljalo bi se jo za ujeti kaksne posebne trenutke, zato bi stvar morala biti ne prevec okorna, da jo imas pogosto s seboj. Zazeljeno bi bilo tudi snemanje na pomnilnisko kartico/disk, morda tudi FHD. Je sploh smiselno kupovati namensko kamero ali bi bil ze kaksen fotoaparat zadosten in bolj uporaben? Morda tudi kaksna "Go" kamera, ki bi se lahko uporabila tudi v avtu? Cena nekje do 400€..prosim za nasvet.

JohnMcclane ::

Buggy je izjavil:

Prosil bi nekoga, ki bi mi znal svetovati, da ne odkrivam tople vode saj ne vem na kaj biti pozoren pri nakupu kamere.

Torej 11 let stara ogromna MiniDV kamera mi je opesala in bi rad kupil nekaj novega/manjsega.
Ne iscem nic specialnega temvec neko vsestransko zadevo. Uporabljalo bi se jo za ujeti kaksne posebne trenutke, zato bi stvar morala biti ne prevec okorna, da jo imas pogosto s seboj. Zazeljeno bi bilo tudi snemanje na pomnilnisko kartico/disk, morda tudi FHD. Je sploh smiselno kupovati namensko kamero ali bi bil ze kaksen fotoaparat zadosten in bolj uporaben? Morda tudi kaksna "Go" kamera, ki bi se lahko uporabila tudi v avtu? Cena nekje do 400€..prosim za nasvet.

Definitivno GoPro! Ravnokar je izšla trojka, čez mejo jo že lahko dobiš. Mogoče se ti edino splača počakati na GoPro Hero 3 Black Edition, ki omogoča še celo snemanje v 4K pa lahko potem vn kar kvalitetne slike vzameš.

Hvala Dreamcore, bom malo spremljal cene razlicic, bo pa 1080p cisto zadosti za moje potrebe.

prosim za mnenje koga, ki se spozna na tele gadgetke...moje pricakovanja so napisana zgoraj.

bo tole OK? :Nikon 1 J1

hvala!

Tomson ::

Bom kar prilepil moj odgovor iz podobne teme, ker gre za isti proračun:

Na področju videokamer vlada "pravi kaos" saj imajo vsi proizvajalci (npr. Sony - 13 modelov v rangu 300€-1500€) en kup modelov in variacij med katerimi se kupec kar malo izgubi ...

Nasplošno veljajo kot top znamke SONY, PANASONIC in CANON, (predvsem zaradi kvalitetnih objektivov, senzorjev) vsak od njih ima svoje prednosti in slabosti, treba si je vzet čas pregledat modele in ugotovit kaj želiš, oz. kaj potrebuješ, koliko si pripravljen zapravit, kaj ti najpomembnejši faktor, itd.

Pri nakupu se je treba opredelit glede: zooma, ločljivosti posnetka, kvalitete stabilizacije, uporaba fotoaparata, vrsta in velikost pomnilnika, zmogljivosti baterije, viewfinderja, ločljivost zaslona, itd.

Kot neko izhodišče recimo nekaj predlogov v rangu 400€, kamere ki veljajo v tem cenovnem rangu za best-buy:

- SONY HDR-PJ260 za 468€ --> KLIK
(kvalitetna allarround kamera z zanimivim, komu zelo uporabnim dodatkom - vgrajenim projektorjem (do 13 Lumov, 640x360)
PREBERI VEČ...

- PANASONIC HC-V700 za 435€ ---> KLIK
(Ponuja izredno veliko za ta denar v smislu kvalitete posnetkov, nekako trenutno velja za bestbuy v tem rangu)
PREBERI VEČ ...

- CANON HF M56 za 430€ ---> KLIK
(zelo solidna kamera, z predvsem dobrim razmerjem cena/kvaliteta)
PREBERI VEČ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero HD kamero - domača uporaba

Oddelek: Zvok in slika
295196 (2956) einstein :P
»