» »

digitalna video kamera

digitalna video kamera

angus255 ::

Razmisljam o nakupu le te, pa me zanima na kaj moram bit pozoren pri nakupu. Pa ce kdo mogoce pripise kaksen model s katerim je zadovoljen.

aljazh ::

Ključno vprašanje je, koliko si zanjo pripravljen odšteti in za kakšen namen jo potrebuješ. Brez te informacije je nemogoče karkoli svetovati.

angus255 ::

Recmo tam 400-500 evrov. Bla bi pa za domaco uporabo, pac kisn praznik kej posnet, kak dopust...

angus255 ::

Kaj pravite za to digitalno http://www.enaa.com/oddelki/foto/produc... za 440 evrov. Se splaca jo kupit ?

aljazh ::

Hja, omenjena kamera snema na trdi disk. Nanj gre (glede na zapisano na enaa) 4,5 ure posnetkov. Kar je veliko. Ali pa zelo malo, če si na dopustu in s seboj nimaš prenosnika, kamor bi lahko pretočil posnetke, ko zapolniš disk.

Osebno ravno zaradi tega (in pa mpeg-2 kompresije) ne bi kupil kamere s trdim diskom, dokler tudi v consumer razredu ne napravijo takšne z izmenljivim diskom. Glede na to, da sta Sony in SanDisk pred kratkim dala na trg 16GB flash memory card za profesionalne kamere, najbrž tudi ni več daleč čas, ko bo flash memory dominiral v consumer razredu. A to je stvar nekaj let, zato se vrnimo nazaj.

Za dobrih 500€ bi jaz raje vzel tole Panasonicovo, ki sicer snema na miniDV, a ima 3CCD čipe. Razlika med sliko posneto s 3CCD ali 1CCD je ogromna. Ko enkrat imaš 3CCD ne bi več šel nazaj na 1CCD.

Vprašanje pa je seveda, ali se ti ljubi ukvarjati s postprodukcijo, ki je pri snemanju na miniDV nujna in vzame kar nekaj časa. Če ne, je morda res primernejša kamera, ki snema na trdi disk, pri čemer je potrebno upoštevati omejitve neizmenljivega HDD.

angus255 ::

No v bistvu se je da dobit ceneje kot na enaa in to kar za 100 evrov (cca 440 evrov je) Sicer pa ciljam na kamero s trdim diskom. 4,5 ure mi je dovolj, oziroma vsaj mislim da mi bo. Pa casa ravno velik nimam za se ukvarjat s postprodukcijo. Sprasujem ce je glede na to, uredo ta kamera, al priporocate katero drugo za ta cenovni razred (cca 450 evrov)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angus255 ()

lonz ::

Tale JVC-jeva kamera ni najbolje oenjena na netu, pa tud kolega jo ima pa ni najbolj hepi. Sem bolj navdušen nad Sony-em še posebej tole: http://www.sonystyle.ca/commerce/servle...

Luštna igračka. Pa mislim da majo v trgovinah od A - Ž to kamero po neki zelooo normalni ceni.
...arrrrrr, shiver me timbers...

uros678 ::

jaz sicer zaradi narave snemanja ne morem brez Sony-a, ampak če bi zadevo uporabljal za "normalne" namene, bi trenutno tudi vzel GS320 od Panasonic-a...

MiranRxx ::

Se moj nasvet.
Imam JVC kamero mislim da nekako takole GR24. Trenutno nedelujoca, ker se zaslonka ne odpre. Vprasal na servis, kjer imajo enako z enako napako. Cakam na oceno popravila. Baje bo precej, ker mora zamenjati celo "plosco". Serviser ocenjuje, da je to serijska napaka. Sedaj gledam vasa priporocila, bom kupil drugo.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup VIDEOKAMERE - z zapisovanjem na...?

Oddelek: Kaj kupiti
273623 (2934) franci
»

kamera za 350 eurov

Oddelek: Zvok in slika
81295 (1080) Mlchk
»

nakup VIDEO KAMERE

Oddelek: Zvok in slika
82415 (2174) Mlchk
»

Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...

Oddelek: Kaj kupiti
392892 (2038) BaTeMaN
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395044 (3883) Gwanaroth

Več podobnih tem