» »

tablični računalnik al prenosnik?

tablični računalnik al prenosnik?

simone ::

Kaj mi priporočate kaj kupiti tablični računalnik ali prenostnik?Sicer mam hišni računalnik ampak nekako bi si rad kupil prenosnik ali tablični zdj pa se ne morem odločit.Uporabljal pa bi ga za internet, musko poslušat....kaj je boljše tukaj da kupim?

Ramon dekers ::

prenosnik. Če ga želiš imeti še za resno delo. Tablica je itak bolj za igrat se, kaj resnega tam nimaš za delat.

DragonHeart ::

Tablica je ok če želiš le malo brskati po facebooku, morda pogledati kak filmček na youtubu in brskati po gmailu. Pač za brskanje po netu je tablica dokaj ok zadevica. Se pa zatakne že pri pisanju daljših sporočil...zate nevem vendar jaz obožujem klasične tipkovnice. Touchscreen mi enostavno ni ok.

Vsekakor je prenosnik zakon.

abyssus ::

Tablica je samo igračka. Prenosnik over and over again. :)

2x'=2 ::

Tablica in laptop sploh nista primerljiva, se bolj dopolnjujeta. Tipkovnice za tablice se tudi dobijo, prednost tablice je v lažjem branju; časopisi, revije, pdf-ji, lažjem brskanju, je lahka, majhna, se ne greje. Računalnik je tudi igračka če na njem igraš igrice...

Razmisli za kaj misliš zadevo uporabljat, ker za brskanje je oboje ok, za muziko pa so boljše druge stvari.

Cold1 ::

Uporabljal pa bi ga za internet, musko poslušat....kaj je boljše tukaj da kupim?

Tablica, jasno. Če pa želiš veliko tipkati še potrebuješ še brezžično tipkovnico. Sicer pa preizkusi, preden kupiš.

pegaso ::

Tablico imam tri tedne in od takrat se na prenosniku nabira prah. Z njo sem bolj opravilen, mobilen, hitrejši... Fotke pokažem strankam na licu mesta, plačila izvršim kjerkoli, pošto odgovorim v hipu, ob kavi lahko preberem novice, pa ko je malica odgovorim na kakšen post ;-) avtonomija je svetlobna leta pred prenosnikom, koledar z opomniki mi sedaj res služi, ker je zadeva vedno pri roki, u glavnem več prednosti kot slabosti...
Pa še na nov OS se navajam.

abyssus ::

In kakšno resnejše delo? Oblikovanje kakšnih spletnih strani, programiranje?

floyd1 ::

pegaso je izjavil:

Tablico imam tri tedne in od takrat se na prenosniku nabira prah. Z njo sem bolj opravilen, mobilen, hitrejši... Fotke pokažem strankam na licu mesta, plačila izvršim kjerkoli, pošto odgovorim v hipu, ob kavi lahko preberem novice, pa ko je malica odgovorim na kakšen post ;-) avtonomija je svetlobna leta pred prenosnikom, koledar z opomniki mi sedaj res služi, ker je zadeva vedno pri roki, u glavnem več prednosti kot slabosti...
Pa še na nov OS se navajam.

Po drugi strani pa poznam veliko ljudi, ki praktično točno te stvari z lahkoto naredijo tudi na smartphone-u.

bdoxx ::

da, vendar je uporabniška izkušnja boljša na tablici...

Yohan del Sud ::

Eh zadeva je relativna. Poznam kup ljudi, ki bi jim zadostovala tablica, ker samo pogledajo na mail in iščejo vozne rede, pa hočejo imet jurja vreden prenosnik za to. Kot tudi obratno, nekateri propagirajo v uber tablice, ampak za kakšno sicer simpl samoumevno zadevo (npr. tapkanje več kot stran teksta), si potem lomijo prste in iščejo okoli rit v varžet rešitve, ki apriori niso za tablice. Saj se da vse z obema narest, samo koliko s katerim je kaj praktično, je drugo.

Več podatkov torej, za KAJ točno rabiš gizmo? Od kje, kakšno glasbo, kako uporabljaš internet ...
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tablični računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
73440 (3308) krneki0001
»

Po treh letih rast prodaje računalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5721878 (16948) trnvpeti
»

Prodaja osebnih računalnikov upada, pametnih telefonov pa ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6230000 (27040) čuhalev
»

Kaj kupiti: laptop ali tablico?

Oddelek: Kaj kupiti
223702 (3046) matobeli
»

e-bralnik, mobilnik, tablica

Oddelek: Kaj kupiti
5973 (931) Ramon dekers

Več podobnih tem