Forum » Pomoč in nasveti » WINDOWS 7 Ultimate(32bit) ne zazna enega RAMA
WINDOWS 7 Ultimate(32bit) ne zazna enega RAMA
easyrider3 ::
Sedaj imam naloženi Windows 7 Ultimate(32bit) in če grem pogledat pod SYSTEM mi pokaže kot da imam samo 1Gb Rama in ne 2Gb kot sta vstavljena v računalnik.
Zakaj mi windowws tako pokaže a to potem tudi deluje samo z 1Gb Rama in ne 2Gb. Prosim za kakšen nasvet
Zakaj mi windowws tako pokaže a to potem tudi deluje samo z 1Gb Rama in ne 2Gb. Prosim za kakšen nasvet
Nisem mogel točno videti kaj se izpiše ob zagonu,drugače pa tudi v EVEREST pokaže kot da je samo 1Gb RAMA
bluefish ::
Everest tako ali tako vidi enako kot Windows.
Iz reže iztakni en RAM modul, zaženi računalnik in preveri količino. Nato enako ponovi z drugim modulom v isti reži.
Iz reže iztakni en RAM modul, zaženi računalnik in preveri količino. Nato enako ponovi z drugim modulom v isti reži.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Sem šel odpret računalnik in ven vzel oba RAMA in potem sem šel korak za korakom.Najprej sem z enim RAMom šel v prvi slot in potem še drugi in je zmeraj kazalo pravilno 1Gb spomina.Nato sem vzel drugi RAM in ponovil isto kot pri prvem in bilo je isto za vsakič je pokazalo 1Gb spomina kar sem bil kar vesel,ker bi potem z obema moralo delovati in pokazati 2Gb RAMA.
Zatem sem vsavil oba v reži in prižgal računalnik,šel pogledat pod system kaj bo pokazalo in zaznalo je oba RAMa skupaj 2Gb(1+1).
Sedaj vidim da je včasih krivo že sam stik RAMa priključenega v režo in potem ga ne zazna ali pa včasih dela včasih pa ne.
HVALA vsem ki ste mi pomagali in lep dan vsem želim.
Zatem sem vsavil oba v reži in prižgal računalnik,šel pogledat pod system kaj bo pokazalo in zaznalo je oba RAMa skupaj 2Gb(1+1).
Sedaj vidim da je včasih krivo že sam stik RAMa priključenega v režo in potem ga ne zazna ali pa včasih dela včasih pa ne.
HVALA vsem ki ste mi pomagali in lep dan vsem želim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik med igranjem igric šteka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7984 (6591) | klkkkkkkkkkk |
» | Windows 7 32bit vs. 64bitOddelek: Operacijski sistemi | 7089 (6197) | Blisk |
» | Razlika med pomnilnikom DDR2 (667Mhz) in DDR3(1333Mhz)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3948 (3468) | kixs |
» | Nadgradnja Dell Vostro A860Oddelek: Strojna oprema | 4638 (3617) | Mare2 |
» | A64 2800+ problem z ramomOddelek: Strojna oprema | 1321 (1026) | AnubisOfDoom |