» »

Razlika med pomnilnikom DDR2 (667Mhz) in DDR3(1333Mhz)

Razlika med pomnilnikom DDR2 (667Mhz) in DDR3(1333Mhz)

easyrider3 ::

Mene pa zanima,če je v hitrosti odzivanja računalnika kaj med tema dvema RAM-a: DDR2(667Mhz) in DD3(1333Mhz)? Nekdo mi je rekel,da mi ne bo nič hitreje delal računalnik vendar po mojem bi moral.Saj bi delal z enkrat več Mhz seveda mora tud plošča podpirat isto tolko Mhz.

WarpedGone ::

Odgovoril ti bom z vprašanjem: kolk hitreje greš po AC če daš ventilator klime na MAX?

Frekvenca/prepustnost RAMa ima svojo vlogo, vendar podvojitev njegove hitrosti ne pomeni podvojitev hitrosti cele mašine. Stvari ki ful berejo/pišejo po RAMu se izvajajo nekaj hitreje a v veliki večini primerov pohitritve ne občutiš. Čutiš lahk razliko med 2 in 1 sekundo, ne čutiš pa razlike med 2 in 1 mikrosekundo.
Zbogom in hvala za vse ribe

easyrider3 ::

Recimo pri brskanju po internetu bi si zelel,da bi mi hitreje odpiralo.Potem recimo,če bi imel Ram DDR2 4Gb(667Mhz) bi mi isto odpiralo kot z DDR3 4Gb(1333Mhz)

vorantz ::

Glavno ozko grlo računalnika je disk...nabavi ssd
Drugo se bo poznalo zanemarljivo

dzinks63 ::

Napiši kakšen računalnik in kakšno linijo do interneta imaš. Menjaj ali vsaj navij cpu in kupi SSD. Ram pri brskanju po netu nima nobene veze, opazil ne boš niti malo razlike med tema dvema. Sicer kako boš menjal ram ddr2 z ddr3, a imaš kakšno p5kc ali kakšno drugo ploščo katera podpira oba rama?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

easyrider3 ::

Linijo interneta imam 4Mb in do sedaj je v računalniku disk Seagate Barracuda http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?v...

Kje bi se pa dalo kupit SSD disk.Do sedaj sem že veliko diskov pregledal pa nikjer ni pisalo da bi bil kateri SSD. A je mogoče tale na spodnjem linku od Samsunga SSD?

http://www.mimovrste.com/artikel/206006...

SkyEye90 ::

Ne. Saj imaš tudi kategorijo SSD: http://www.mimovrste.com/katalog/2236/s...

easyrider3 ::

Cena je pa dosti večja kot pa za HDD disk.Kaj je bolj važno da ima disk več predpomnilnika ali da je vmesnik sata zmožen 3Gb/s ali 6Gb/s.

opeter ::

Vse. Sploh pri SSD-ju. Pri navadnem diksu pa zelo velike razlike med 16 MB in 32 MB predpomnilnika ne boš občutil.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

hojnikb ::

Če hočeš da ti hitrej dela internet, si umisli en spodobn brskalnik (Google Chrome, Opera, Firefox), spucaj komp, pomožnosti nabavi hitrejšo linijo in bo stvar delala hitrej.Če pa vse to ne pomaga pol pa upgrejdaj komp, amapk ram ti je nizka prioriteta
#brezpodpisa

st0jko ::

ne se hecat fantje... nekomu ki "hoče da mu hitreje odpira spletne strani" predlagate SSD?

:))

ne..

:8)
keks?

easyrider3 ::

Kaj pa potem,da bi hitreje delovalo.

black ice ::

Hojnikb ti je lepo razložil.

easyrider3 ::

Sem prejšni vikend popolnoma sformatiral dva računalnika in potem vse na novo naložu,windows xp.Nazadnje sem bil kar malo začuden in jezen,ker je drugi računalnik od brata delal dosti hitreje in to na isti internetni liniji.Pri bratovem računalniku celo še Explorer deluje kar dobro,kar za svojega ne morem reči,dela zelo počasi zato tudi uporabljam Google Chrome,ker mi on še najhitreje dela.Razlika v hitrosti pri brskanju po internetu je bila zelo očitna pri bratovem je kar odpiralo kot za šalo pri mojem pa je kar za sekundo nalagalo in nato odprlo stran. Kaj po statistikah a ni moj računalnik dosti bolj zmogljiv kakor od brata?

BRAT ima: -procesor Intel Pentium Dual-Core E2160-(1800Mhz) http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29...
-osnovno ploščo Biostar G41-M7 http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/con...
- RAM 1Gb
-grafična integrirana na ploščo

JAZ pa imam: -procesor Amd Athlon X2 Dual Core 3800+ http://www.amdboard.com/athlon_64_3800_... ali http://products.amd.com/pages/DesktopCP...
-osnovna plošča Gigabyte GA-M61SME-S2 http://www.gigabyte.com/products/produc...
-RAM 2.5Gb
-Grafična kartica Asus AH 3450-512Mb

Celo še drugi računalnik ki ga imam Pentium 4 2400Mhz z 1Gb RAM-a deluje skoraj hitreje kot pa AMD Athlon

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Tvoj in bratov komp sta skor ista po preformancu ...

Sicer pa neki narobe delaš kr na takem kompu bi mogu kirkoli browser letet.
Da nimaš kakih virusov nabasanih ?
pa omrežne nastavitve maš vse poštimane ?
#brezpodpisa

easyrider3 ::

Nobenih virusov nimam gor in internetne nastavitve so tud pravilno pošlihtane in sicer je na obeh računalnikah internet priključen na matična ploščo.Mogoče je kaj narobe z matično ploščo,ker se mi zdi da že lep čas delal tako tud pred formatiranjem.

Scorpia ::

Tukaj se mi zdi bolj problem router po možnosti wireless če imate. Poglej kakovost signala, tudi če je signal zadovoljiv ni pogoj da ti bo internet hitro delal. Sicer velike datoteke snema tako hitrost kot imaš, ampak ko se gre za pošiljanje/prejemanje več zahtevkov v sekundi je tuka wifi problematičen. Po možnosti bi dal drugo mrežno/wireless kartico.
////

easyrider3 ::

Mogoče je problem LAN ker imam na ploščo priključeno linijo in zato ne dela dobro. Bom šel nabavit LAN kartico pa bomo potem vidli.A je kaj važno kakšna kartica je,bo zadostovala taka 10/100 Mbps ali mora biti 10/100/1000 Mbps. Od brata matična plošča podpira 10/100/1000 Mbps za to pa ne vem,a mogoče je tudi tukaj kakšna razlika. Od sedaj naprej imam linijo interneta 4Mb ker je Siol kar iz 1Mb povečal na toliko.

st0jko ::

Ne no.. Tista na plošči je vredu. Kaj ti pokaže test na www.speedtest.net
keks?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: st0jko ()

blackbfm ::

2.5 GB rama praviš..to imaš nekaj skombinirano, lahko so tukaj konflikti da računalnik deluje počasnje.

easyrider3 ::

Saj pravim da je mogoče nekaj z ploščo narobe in jo bom zamenjal z drugo.Bomo pa potem vidli kaj bo.

WarpedGone ::

Najverjetneje je s ploščo vse v OK.
Če nanjo nabiješ več različnih RAMov, začno vsi delovat kot najpočasnejši izmed njih. Ali pa še BISTVENO počasneje.

2,5 GB RAMa je ZELO sumljiva številka, zato je nasvet, da vrži tistih 512 MB ven, zelo na mestu. Mašina zna začet delat kot prerojena. Poskusi.

Edit: Na plati maš samo dve reži za RAM, kar pomeni da maš not en 2 GB modul in en 512 MB modul. Grem stavit levo jajco, da je teh 512 še navaden DDR2 400 izpred 5ih let. Še enkrat: vrži to ven. Pa kak prijatu, ki se mal spozna na zadeve, ti naj pogleda nastavitve v BIOSu, da ni kaka smrdljiva nastavitev not.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Kako si pa mislu ddr3 na svojo plato stlačit?
Z macolo?

Drugač pa ja, prvo dej ven 512mb pa probi kako dela potem.

easyrider3 ::

Sem šel pogledat kateri RAM je notri in sta bila dva komada.Eden je bil Kingston 2Gb z 667Mhz,drugi pa 512Mb z 533Mhz.Sedaj bom pa dal nazaj notri dva RAM-a po 512Mb z 533Mhz pa bom videl kaj bo potem

b ::

A da bi pustil samo enega, ki je hitrejši in večji kot onadva skupaj (kot so ti že napisali zgoraj ene 2x) to pa ne, a?

easyrider3 ::

Sem probal računalnik z tistima dvema RAM-a ki sta bila že originalno noter 1Gb(533Mhz) in lahko rečem da je hitreje odpiralo kot pa poprej z 2.5Gb. Sedaj bom pa vstavil samo enega z 2Gb(667Mhz) spomina in mislim da bo delovalo kot je treba.

DeeCoy ::

Cjoo.. pri takih ljudeh te glava začne bolet..

Kaj če bi dal noter 2x 256 Mb? Mogoče bi delalo bolje..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeeCoy ()

technolog ::

Kaj pa če bi za foro poskusil kako linux distribucijo?

Pa če boš, poročaj prosim!

easyrider3 ::

Sem probal tudi samo eden RAM vstavit v ploščo in to tistega 2Gb pa mi dela računalnik bolj počasi kot pa z dvema po 512Mb. Kaj sedaj to pomeni,da je mogoče RAM že v okvari,da se je pregrel.....? Bom zaenkrat dal kar nazaj tista dva ki sta bila v novem računalniku.
Skoraj nič hitreje mi ni delal računalnik z tistim Kingstonem 2Gb spomina kot drugi računalnik Pentium 4(2400Mhz) z 1Gb spomina.

vorantz ::

Najboljše, da stestiraš ta 2GB modul z memtest

eieieie1 ::

Steinkauz je izjavil:

Kako si pa mislu ddr3 na svojo plato stlačit?
Z macolo?



Hahahahahah :D

kixs ::

easyrider3 je izjavil:

Sem probal tudi samo eden RAM vstavit v ploščo in to tistega 2Gb pa mi dela računalnik bolj počasi kot pa z dvema po 512Mb. Kaj sedaj to pomeni,da je mogoče RAM že v okvari,da se je pregrel.....? Bom zaenkrat dal kar nazaj tista dva ki sta bila v novem računalniku.
Skoraj nič hitreje mi ni delal računalnik z tistim Kingstonem 2Gb spomina kot drugi računalnik Pentium 4(2400Mhz) z 1Gb spomina.


Verjetno dve ploscici delujeta v Dual Channel nacinu. Samo ena pa v Single. Kar se nekaj seveda pozna.

Pametno bi bilo preverit nastavitve v Biosu pod Memory Timings in kaj spremenit - poglej, ce imas vsaj kaksne v naprej nastavljene vrednosti (Optimum, Fast, Fastest...). Dodatno preveri se Command Rate (tudi pri Memory nastavitvah) - ce ima plata to moznost in nastavi iz Auto ali T2 na T1.

WarpedGone ::

Vse te nastavitve parametrov imajo bistveno premajhen učinek, da bi lahko povzročale razliko, ki jo občutiš brez benchmarka - reda nekaj % max.

Sumim, da mu plata različne module ganja na zelo nizki frekvenci, ki je nižja od obeh deklariranih ali pa z obupno mnogo Wait Stati med posameznimi akcijami. Da dva 512 že po občutku delata hitreje kot en 2GB je precej sumljivo. Zna bit tut da plata enostavno ni ravno zelo kompatibilna s tem konkretnim modulom in ga posledično ganja zelo za silo - čakanja tuki in tam, na nizki frekvenci.

Hmm, a ni CpuZ je nekoč znal povedat na kaki frekvenci in parametrih dela RAM? Al je le prebral parametra iz ROMa na modulu?
Zbogom in hvala za vse ribe

kixs ::

Se vedno lahko pozene kak memory benchmark - Aida64 - enkrat z dvema ploscicama in 1x z eno 2GB.

 .

.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star prenosnik-windows xp ali 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8414106 (10370) Spajky
»

Vprašanje o dual channel RAMu?

Oddelek: Kaj kupiti
252152 (981) Mitja358
»

Dokup RAMa

Oddelek: Kaj kupiti
202015 (1537) Hanzo
»

Problem dodajanje RAM-a v prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
171883 (1479) Pyr0Beast
»

Pohitritev računalnika

Oddelek: Strojna oprema
333458 (1879) Icematxyz

Več podobnih tem