» »

Kazenska ovadba zaradi spornega pisanja

Kazenska ovadba zaradi spornega pisanja

vedez2 ::

Torej, ovaden sem bil policiji, ker sem na enem forumu napisal, da sem vedeževalec in da so karte pokazale enmu smrt (jasno sem še dopisal, da to ne drži nujno, ker se mi zdi, da jih je dosti na tem forumu nekako omejenih in očitno vsako vedeževanje vzamejo kot resnico). Napisano je bilo tudi bolj po domače in cinično, da se ja kak bumbar ne bi mogel v kaj zapičiti, a se je pa čeprav je bila poata le v norčevanju iz vedeževanja, ker se na tem forumu pač velikokrat zatekajo k raznoraznim vedežavanjem in podobnim bedarijam. Seveda je bilo vse skupaj le brezvezna provokacija in vsak normalen bi jo tako tudi vzel, a ker jo eni niso sem večkrat moderatorjem predlagal izbris teme. Tema je bila aktivna mogoče dobre pol ure nato je šla v izbris zdaj pa so me mislim da uredniki ali kdo drug prijavil policiji zaradi spornega pisanja. Meni se vse skupaj res zdi pomilovanja vredno ampak če se že grejo tožarjenje pa naj se gremo! Imam čas in denar tko da mi ni nek velik problem najeti kakšnega boljšega odvetnika pa da če ne druga da bom vsaj oproščen ali pa da jim vrnem milo za drago, ker je forum slabo moderiran, brez nekih jasnih pravil, brez potrebne registracije, sporočil se ne da urejati ne brisati, večkrat sem jim rekel naj temo izbrišejo itd. pač precej kao anonimno svoboden in zdaj me grejo kazensko ovaditi zaradi ene neumnosti. Torej, kaj lahko zdaj pričakujem? Kazenska ovadba je padla. A me bo zdaj obiskali strici v modrem, kriminalisti, bom dobil kaj iz sodišča al kako? Približno kdaj lahko to pričakujem? Pozna kdo kakšnega dobrega odvetnika, ki je bolj vešč internetnih zadev, da ne bom dobil kakšnega šalabajzerja? Kar stopim do odvetnika, čeprav še nič nisem dobil, da mu razložim kako je na stvari ali raje počakam kakšen poziv itd.?

francek1 ::

Če se tisti, ki si mu to napisal, počuti ogroženega, si fasal ovadbo zaradi ogrožanja varnosti. In prav je tako. Iz tega se ne dela norca! Kot polnoletna opravilno sposobna oseba bi se tega MORAL zavedati. Si že kdaj slišal za rek: "Nepoznavanje prava škodi"?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

stock ::

Kako pa veš da si bil kazensko ovaden če še nič nisi dobil? Najprej počakaj, potem pa verjetno najbolje, da stopiš do odvetnika, oziroma boš videl prej kakšne so sankcije!

vedez2 ::

Tisti, na katerega je to letelo zagotovo teme ni prebral torej ovadba za ogrožanje varnosti zihr ni. Ne vem no, ampak da mi težijo zaradi šloganja... pa še kot sem omenil, tema je bila izbrisana zlo hitro, jasno je bilo zapisano, da je to šloganje. Mislim, kr neki... a zdaj, če napišem, da so karte pokazale, da je Janez Novak mrtu bom na dom dubu kr kriminalista al kaj? Mislim, se ne spoznam na pravo ampak zgleda, da bo treba nabaviti dobrega odvetnika, ker zgleda, da smo že v Ameriki! Kr neki, jutri stopim do kakšnega...

RejZoR ::

Lol, pol je treba ovadit tud vse na Astro TV, ki ti zatrdijo, da bo kredit odobren (čeprav ti ga banka ne bo dala) in da bo z zdravjem bolje (pa čeprav imaš kakšno neozdravljivo bolezen).
Skratka al nej zakonsko prepovejo šlogarje al pa naj se ti speljejo. Mislim, a zdej te že za vsak drek prijavijo lol? Še mal pa bomo imel na lončkih za kavo opozorila "VROČE!" kot kaže...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Yugos ::

potem moramo ovadbe dati vernim osebam ki v imenu boga rečejo da če ne verjameš kakor oni mislijo da boš šel v pekel, in to hočejo prodati kot predmet v šoli!

Zanimivo, karkoli rečeš v imenu vere ima socilano licenco, še več karkoli proti rečeš ima socialno fatvo!

vedez2 ::

stock je izjavil:

Kako pa veš da si bil kazensko ovaden če še nič nisi dobil? Najprej počakaj, potem pa verjetno najbolje, da stopiš do odvetnika, oziroma boš videl prej kakšne so sankcije!


Zagotovo so me ovadili. Nočejo pa povedati kdo me je ovadil (ali so bili uredniki, kr en ali kdo k je bil užaloščen). V glavnem, da se jim da s tem ukvarjati. Še vedno sem pa odprt za predloge, če pozna kdo kakšnega dobrega odvetnika, ker malo so me pa res ra****dili z vsem skupaj in pri odvetniku ne mislim šparati.

francek1 ::

KAZENSKI ZAKONIK
REPUBLIKE SLOVENIJE

Nasilništvo
299. člen

(1) Kdor drugega hudo žali, z njim grdo ravna, mu dela nasilje ali ogroža njegovo varnost in s tem v javnosti
povzroči zgražanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh let.

Se pa močno strinjam, da je vsako šloganje vsaj prekršek, če ne celo kaznivo dejanje.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

vedez2 ::

Nobenega nisem hudo žali, z nobenim nisem grdo ravnal, nisem bil nasilen, nisem ogrožal varnosti... verjetno sem povzročil le zgražanje ampak še to po moje pri tistih, ki napisanega niti niso razumeli in verjetno niti do konca prebrali. Pa drugače nisem šlogar ali kaj! Samo norčeval sem se iz vedeževanja v smislu, da se lahko vsak bumbar izdaja za šlogarja in piše neumnosti, ki jih očitno nekateri vzamejo za sveto resnico.

RejZoR ::

Lej, jezst se na tvojem mestu sploh en bi obremenjeval dokler ne dobiš na dom pravnomočne zadeve iz sodišča.
Tipi lahko tud bluzijo v smislu da se bo mulček itaq ustrašil blablabla.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

;-) ::

Se pa močno strinjam, da je vsako šloganje vsaj prekršek, če ne celo kaznivo dejanje.


Kaj pa tisti po tv šlogajo cele dneve pa nič ?

noraguta ::

kurc če si vedež morš stat za tem! v ostalih primeh pa policija pri grožnjah s smrtjo ne more posredvat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Urc ()

turk1990 ::

Pa kako sploh veš, da si bil ovaden?

Kurzweil ::

Bolj jasnega odgovora, kot ti ga bo dala Nataša Pirc Musar neboš dobil, tule ti 40 strani teme nebo objektivno toliko pomagalo, kot en stavek od nje. Ona je tista, ki se s tem ukvarja in ti mora dat odgovor. Za razliko od ostalih zavaljenih kravatarjev, je lahko tudi vprašaš na bolj oseben način ali pa pač preko obrazca, priporočam ti to, sam pa mnenja nebom podal, je pa to smešno. Če greste samo na kakšen forum kakšnih navijačev je tam po teh kriterijih za cel Dob ljudi...

Ziga Dolhar ::

Ona se pa s tem področjem res ne ukvarja ...
https://dolhar.si/

Kurzweil ::

No potem pa povej, koga še lahko sploh vpraša, razen spletnega očesa (ki bo dajensko po možnosti nastopil proti njemu). Mogoče to ni njena obveza in primarna profesija, koliko pa vem pa bo od nje dobil užiten in uporaben odgovor.
Če pa že nimam prav, kaj mu potem ti predlagaš na koga se naj obrne za odgovore, ki bodo malce bolj koristni od večine zgoraj, verjetno, glede na to da je tožen ni sem prišel po odgovor v smislu, prav ti je...

Ziga Dolhar ::

Zaenkat ni nobenega (zanesljivega) podatka, da naj bi bil sploh ovaden in česa. Ker upravitelj foruma (verjetno) ne pozna niti njegove identitete, mu policija oz. DT, tudi če bi hotela, verjetno ne bi mogla povedati, če je res ovaden, saj jim (verjetno) (še) ni znana njegova identiteta. Če so upravitelji foruma samoiniciativno posredovali njegove osebne podatke ... se bodo v zagati znašli tudi sami, uporabnost podatkov v kazenskem postopku pa bo vprašljiva.

Skratka - dokler mu vsaj policisti ne potrkajo na vrata, je vse skupaj bolj kot ne megla. Ko pa mu bodo potrkali, o tem ne bo vedel ničesar (če bo pamet'n).

https://dolhar.si/

kuglvinkl ::

Žiga, carsko, zdele gledam, real common law sense :).

Kurzweil ::

No to pa si že lepo napisal. Njegovi osebni podatki so pa v domeni Nataše Pirc Musar. Kakorkoli, brez naloga nihče nemore pridobiti osebnih podatkov, še manj pa nek moderator na forumu, je pa lahko v ToS ali disclaimerji ali kakorkoli se že reče pravilno na forumu v tistih pogojih s katerimi se strinjaš marsikaj navedeno (naprimer Google drive ima med drugim da "vaši podatki, so naši podatki" med drugim). Sem pa mnenja da pravo ime, naslov in podobno uporablja verjetno 1% uporbnikov foruma.
Je pa z ovadbo, če se je res zgodila policoja lahko pridobila od sodišča pravico da izsledi uporabnika foruma (zaradi tega je tudi zaenkrat še molk in se nihče ni oglasil, da se ne ovira postopka do takrat). Od tam naprej pa ni več megla vse skupaj kot praviš Žiga. Ampak iz pošeno povedano še nisem slišal za primer, da bi zaradi česa takšne narave sploh kdo nasankal, če pa že je pa je šlo bolj za primere, ko je nekdo konkratno govoril v pravem imenu in je stvar letale na dotično osebo nesposredno in še to ne govorimo o šloganju. Zato sem mnenja da je tole kar ti govorijo zgolj grožnja.
V primerih, ki pa jih poznam pa ni bilo ne denarne ne zaporne kazni ampak je bila odvzeta vsa računalniška oprema (s tiskanikom in vsem mogočim zraven) seveda do konca postopka, ki pa je padel in ni nihče bil na koncu ničesar kriv, se pa je ta možakar umiril. Poznam tudi primer, ko lahko sodišče zahteva blokado ISPjem, oz. bolj razumno imaš na domačem naslovu prepoved, da bi imel naročniško razmerje oz. priklop na internet, ker si večini "nevaren".

Isotropic ::

upravitelj foruma jih lahko tudi prostovoljno izroči policiji, mu noben ne brani...

Mesar ::

Isotropic je izjavil:

upravitelj foruma jih lahko tudi prostovoljno izroči policiji, mu noben ne brani...


Ne. Z osebnimi podatki ne smeš početi kar se ti sprdne... še celo kazensko si odgovoren če zaradi tebe pridejo v napačne roke.
Your turn to burn!

Kurzweil ::

Isotropic je izjavil:

upravitelj foruma jih lahko tudi prostovoljno izroči policiji, mu noben ne brani...


Možakar od kot tebi sploh ideja, za kaj takšnega?
Lepo sem napisal, s tvojimi podatki lahko razpolaga administrator/moderator le v primeru, da je to posebej navedeno v pravilniku foruma, katerega ti kot uporabnik ponavadi obkljukaš ali pa klikneš strinjam se s pogoji.
Takšen kot je tvoj post, če mene vpršaš je prvi na seznami, ki se izbriše, ker dejansko je lažen in brez vsake podlage ali argumenta.

francek1 ::

;-) je izjavil:

Se pa močno strinjam, da je vsako šloganje vsaj prekršek, če ne celo kaznivo dejanje.


Kaj pa tisti po tv šlogajo cele dneve pa nič ?


Moje mnenje velja tudi za njih. Pa za čudežne praške tudi....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

PaX_MaN ::

Kurzweil je izjavil:

Možakar od kot tebi sploh ideja, za kaj takšnega?
Lepo sem napisal, s tvojimi podatki lahko razpolaga administrator/moderator le v primeru,


Kurzweil je izjavil:

da je to posebej navedeno v pravilniku foruma, katerega ti kot uporabnik ponavadi obkljukaš ali pa klikneš strinjam se s pogoji.


Kurzweil je izjavil:

Takšen kot je tvoj post, če mene vpršaš je prvi na seznami, ki se izbriše, ker dejansko je lažen in brez vsake podlage ali argumenta.


A tko k Gugl k pravi "nč ne čekiramo podatke čez odprt WIFI, častna pionirska!"
:D:D:D:D:)):)):))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Kurzweil ::

@PaX_MaN
Kaj natančno hočeš povedat? oz. kaj od tega kar si napisal skoraj že nepismeno bi naj bilo v kontekstu s to temo?
In na to, kar si napisal lahko samo nekaj rečem, google (ki v tem primeru res nevem kakšno neposredno povezavo ima s tem postopkom) s temi podatki že manipulira, ampak predvsem v marketniške/statistične/reklamne namene ali pa za kakšne resne preiskave onkraj Atlantika, kar pa je dosegljivo verjetno samo FBIju in CIA-i.
Pa tudi takšnega seta smeškotov nisem navajen na slo-techu, kot si ga ti naštancal, verjamem pa da je to praksa na Frendi and flirt ali kakšnem lokalnem forumu.

Če pogledam vsebino in izgled tvojega posta in tvoj podpis, je pa vsaj to v kontekstu.

kuglvinkl ::

Move on.

Yohan del Sud ::

No ja, vedez2 je sam priznal, da je drezal tigra v kletki, in se ni niti zavedal, da je odprta ... To še ne pomeni, da se mu bomo nujno režali, ko ga bodo živga požrli ...

Lej, veliko sivo polje tu in napotek k pirčevi tu ni napačen ...
www.strancar.com

shadeX ::

Ne sekiraj se. Nič nebo. Sem stoprocenten. Pomoje te hočejo samo prestrašit. Dokler nimajo tvojih osebnih podatkov te ne morejo ovaditi.

DragonHeart ::

eh. česa pa te lahko obsodijo? da si šlogal da mu grozi smrt?

lol:D takšno pač šloganje je..včasih nekdo napove da bo nekdo zadel na loteriji, včasih nekdo napove da se bo bivša ljubezen vrnila nazaj k partnerju, včasih pa napove smrt. ma vsak razumen človek ve da je vse itak en velik lari fari. Saj ne rečem, nekateri so dejansko sposobni napovedati prihodnost, ampak taki ne napovedujejo prihodnost navadnih lolekov ampak večje reči.

kakorkoli....kot je rekel shadeX, ne sekiraj se. Dokler ne dobiš na dom kakšnega uradnega obvestila da te nekdo toži pa sploh nimaš razloga da bi se sekiral.

verjetno gre za takšnega človeka, ki ni sposoben dojeti namena foruma in je zdaj užaljen do amena.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Ni kar tako enostavno - drugače bi vsi "šlogali" - "nisem mu grozil, samo napovedal sem mu, kaj se mu bo zgodilo, če ne naredi tega in onega!"

DragonHeart ::

ja to že, samo ne moreš šloganja po forumu (če sem prav razumel se je to zgodilo na slo-techu??) vzeti resno in človeka tožiti:D

Saj ne da ga zagovarjam. Nasprotno, mislim da so šlogarji eni navadni prevaranti.

Sicer pa me zelo zanima kaj točno si mu napisal da zdaj misliš da te zaradi tega toži. Ali je šlo za standardno šloganje (kopica generičnih stavkov, ki lahko veljajo kakorkoli jih obrneš) ali pa si se izrazil tako trapasto da to pač ni bilo šloganje ampak je izpadlo kot da mu dejansko napoveduješ smrt? V vsakem primeru je tožba nekako pričakovana (smrti pač ne moreš nekomu napovedati), le da v prvem primeru si nekako "varen", v drugem pa pač ne.

šernk ::

Saj ne rečem, nekateri so dejansko sposobni napovedati prihodnost, ampak taki ne napovedujejo prihodnost navadnih lolekov ampak večje reči.


slednje je praktično nemogoče, ok možno je napovedati, da se bo nekdo pri določeni hitrosti zabil v zid, vendar to ni napovedovanje to je izračun verjetnosti. vse ostalo je nakladanje.

kdo bo tožil pa tistega, ki je napovedal da so 3 pobegli dijaki na hrvaškem, bili so pa v trstu?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

poweroff ::

Jaz mislim, da ni problema. Če si vedeževalec, si pa pošlogaj ali te bodo obsodili ali ne. :))
sudo poweroff

zee ::

Meni se vse skupaj res zdi pomilovanja vredno ampak če se že grejo tožarjenje pa naj se gremo! Imam čas in denar tko da mi ni nek velik problem najeti kakšnega boljšega odvetnika pa da če ne druga da bom vsaj oproščen ali pa da jim vrnem milo za drago...


Glede na citirani del, ne razumem namena te teme. Verjetno ga je najbolj subtilno povzel Matthai.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Okapi ::

Fanta so imeli poln q na nekem forumu in so ga sklenili prestrašiti. Njihov namen je v bistvu povsem uspel, model je precvikan in da sedaj sigurno mir na tistem forumu.

Zato jim nima smisla tega sedaj pokvarit z razlaganjem, da noben tožilec ne bo sprejel tako smešne ovadbe. In celo če bi jo, ne bi mogel nič narediti. Pač rečeš, da so ti tarot karte tako pokazale. Dokler prerokovanje pri nas ni prepovedano, ti čisto nič ne morejo, tudi če napoveš konec sveta.

O.

Izi ::

Prerokovanje menda še nikjer ni prepovedano, čeprav bi po mojem mnenju moralo biti. So pa letos, če sem pravilno obveščen, na Madžarskem sprejeli zakon, da je vsak vedeževalec, kazensko odgovoren za vsako svojo napoved, če se ta ne uresniči.
Če ti vedeževelka na Madžarskem nekaj napove, in se to ne uresniči, jo lahko tožiš. Tako bi moralo biti tudi pri nas. Zadnje čase se to širi prek vseh razumnih mej, celo po TV imamo vedeževalske kanale. Včasih so vedeževale samo Ciganke, kar nobenega ni motilo, saj vsi vemo, da te cigani vedno hočejo ociganiti (beseda je iz SSKJ). Danes pa bi vedeževal že kar vsak ki ima 5 minut prostega časa.

Looooooka ::

Drugic zacni sloganje z
citiram:
"in tle not napisi, kar koli hoces".
Ce te kdo kaj vprasa...si copy/pastal s strani, ki se je ne spomnis vec....od nekoga, ki spremlja isto temo kot ti in opravlja na drugem forumu.
Pa naj ti pol dokazejo karkoli.

DragonHeart ::

1. odpri google

2. vpiši v iskanje "in tle not napisi, kar koli hoces".

3. število zadetkov: 1

4. sledi vprašanje: si dejansko kopiral ali pa si le sanjal da si kopiral?


ps.: tako profesorji na enostaven način preverijo pristnost oddanih nalog :P

tako da loooooooka, your argument is invalid.

dodatek: seveda se da naredti da preko googla ne najde zadetka takega stavka:) vendar ponavadi stvar deluje brez najmanjšega problema.


vseeno tudi meni ni čisto jasno kaj je namen te teme? avtor išče načine kako tistemu ki naj bi ga "tožil" vrniti milo za žajfo?

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Izi je izjavil:

... na Madžarskem sprejeli zakon, da je vsak vedeževalec, kazensko odgovoren za vsako svojo napoved, če se ta ne uresniči.

Kaj pa če vedeževalc ne da roka v katerem naj bi se napoved uresničila?
A bo kazensko odgovoren tud župnik, če pravi, da bo nekdo šel v nebesa pa se to ne zgodi? To bi blo kr fajn, ja. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

B-Stard ::

Si ti Milan Tarot mogoče? Vidoviti Milan?

Mehmed ::

Op, ce so oni prijavili to samo po sebi ne pomeni, da imajo prav pa da bo slo naprej.
Razen ce si slogal da bo janso pobralo. Potem ti ni pomoci.

Rupa ::

In kaj je narobe, če nekomu našloga smrt? Kaj bo užaljeni trdil, da ne drži, ker on je nesmrten?
Na smrt smo bili obsojeni tisti trenutek, ko smo se rodili.
Meni se vse skupaj z nobenega vidika ne zdi problematično, razen če bi bila ta "prerokovana" smrt izražena tako, da bi se jo lahko razumelo kot neposredno grožnjo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PIRATSKI WINDOWS 10

Oddelek: Operacijski sistemi
202056 (1107) Lonsarg
»

pravna pomoč - tatvina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10522090 (10639) nezz6548k
»

Pod črto: Informator policije vdrl v elektronsko komunikacijo več sto posameznikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11141342 (29931) windigo
»

Zaseg računalnikov in odškodnina

Oddelek: Loža
469415 (6882) an3333
»

Ugrabitev identitete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7212427 (9696) St235

Več podobnih tem