Forum » Zvok in slika » Zrnata slika na ekranu
Zrnata slika na ekranu
Carmack ::
Pozdravljeni!
Na sestrinem računalniku je slika groba, zrnata. Pregledal sem običajne nastavitve (resolucija, globina barve,...) in je vse normalno. Računalnik in monitor sta praktično nova (cca. 6 mesecev). Monitor je Philips 192E, resolucija 1366x768. Računalnik je prek HDMI kabla priklopljen na TV, vendar ko kabel iztaknem zadeve ostanejo enake.
Če se komu sanja kaj bi lahko bilo bi bil vesel odgovora.
Še slika za lažje razumevanje težave:
Na sestrinem računalniku je slika groba, zrnata. Pregledal sem običajne nastavitve (resolucija, globina barve,...) in je vse normalno. Računalnik in monitor sta praktično nova (cca. 6 mesecev). Monitor je Philips 192E, resolucija 1366x768. Računalnik je prek HDMI kabla priklopljen na TV, vendar ko kabel iztaknem zadeve ostanejo enake.
Če se komu sanja kaj bi lahko bilo bi bil vesel odgovora.
Še slika za lažje razumevanje težave:
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...
Opkow ::
Na sliki, ki si jo dal, ne vidim nic neobicajnega.
Problem zna biti v samem monitorju, ki ga pa s Print Screenom ne mores zajeti.
Bos moral vzeti v roke fotoaparat in ga poslikati.
Ceprav se mi zdi, da z monitorjem samim ni nic narobe. Morda ima samo folijo oz premaz cez panel, ki da obcutek vecje zrnatosti slike.
Problem zna biti v samem monitorju, ki ga pa s Print Screenom ne mores zajeti.
Bos moral vzeti v roke fotoaparat in ga poslikati.
Ceprav se mi zdi, da z monitorjem samim ni nic narobe. Morda ima samo folijo oz premaz cez panel, ki da obcutek vecje zrnatosti slike.
Eh šalabajzer, sem dal print screen pa sem še študiral da se dobro vidi napaka...joj tele..
V glavnem, folije mislim da ni več, moram pogledat, vendar je slika nekako žagasta, kakor da nebi bila prava resolucija...bom jutri poskusil še malo tweekat.
lp!
V glavnem, folije mislim da ni več, moram pogledat, vendar je slika nekako žagasta, kakor da nebi bila prava resolucija...bom jutri poskusil še malo tweekat.
lp!
francek1 ::
A je resolucija nastavljena na naravno resolucijo monitorja?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zdravo!
Ni premaz,sem se igral z nastavitvami monitorja, sem vklopil opozarjanje glede optimalne resolucije in mi je vrglo ven da monitor uporablja 1280x768, v nastavitvah računalnika pa je izbrana 1366x768.
Nimam pojma zakaj, uporabljam sicer VGA kabel in ne DVI, bom poskusil zamenjati če dobim kakšnega doma. Zaenkrat bom poskusil naložiti najnovejše gonilnike za grafiko.
lp!
Ni premaz,sem se igral z nastavitvami monitorja, sem vklopil opozarjanje glede optimalne resolucije in mi je vrglo ven da monitor uporablja 1280x768, v nastavitvah računalnika pa je izbrana 1366x768.
Nimam pojma zakaj, uporabljam sicer VGA kabel in ne DVI, bom poskusil zamenjati če dobim kakšnega doma. Zaenkrat bom poskusil naložiti najnovejše gonilnike za grafiko.
lp!
francek1 ::
Ni mi jasno, zakaj v računalniku ne nastaviš 1280x768. Zdaj se namreč piksli ne pokrivajo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Ne, malo čudno sem napisal. Monitor napiše da je optimalna resolucija 1366x768 (kar je v win7 nastavljeno), da pa je trenutno v uporabi 1280x768.
Saj je:)
V nastavitvah je nastavljena resolucija 1366x768, monitor pa mi sporoča da je nastavljena resolucija 1280x768.
V nastavitvah je nastavljena resolucija 1366x768, monitor pa mi sporoča da je nastavljena resolucija 1280x768.
Ali ima kaj povezava s TV prste vmes...sicer pa sem naložil nove gonilnike, pred tem pa odklopil HDMI. Še vedno isto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV - PC (težave s kabli)Oddelek: Zvok in slika | 1390 (1194) | Senitel |
» | HDMIOddelek: Strojna oprema | 1887 (1384) | Engineer_SLO |
» | LCD TV namesto LCD monitorja?Oddelek: Zvok in slika | 3865 (3305) | damirez |
» | grafična kartica 1366x768Oddelek: Zvok in slika | 1506 (1305) | Azrael |
» | Katera graficna z DVI izhodom in locljivostjo 1360 x 768Oddelek: Kaj kupiti | 1500 (1205) | Anonymouse27 |