Forum » Zvok in slika » Nov monitor, črna obroba
Nov monitor, črna obroba
Kleemen ::
Danes sem kupil nov lcd led monitor Samsung 22SA350 in imam problem. Monitor sem normalno priklopil preko hdmi v grafično, dela normalno s tem da je slika na sredini monitorja, okrog pa je približno 1cm na vsaki strani črne praznine, kot da bi izbral način da je slika samo na sredini, namesto raztegnjena čez cel zaslon. Potem sem probal priklopit še preko VGA in dela normalno, brez črne obrobe. Torej zanima me, če je kdo že imel tak problem in kje lahko spremenim da bi imel tudi preko hdmi priklopa sliko čez celoten enkran in ne samo na sredini.
Kar se tiče ločljivosti sem pregledal, ampak dela isto. Nevem kaj bi lahko bilo narobe..
Hvala.
Kar se tiče ločljivosti sem pregledal, ampak dela isto. Nevem kaj bi lahko bilo narobe..
Hvala.
Sedaj mi preko VGA deluje normalno (FullHD), preko hdmi pa je isto kot je bilo prej.. Slika na sredi, okrog črna obroba.. Čudi me to, da sedaj dela normalno preko VGA in zakaj preko HDMI ne..
Od grafične so naloženi.. Od monitorja mislim da sem tudi dal prave gor..ker jih je več..
Sale_One0 ::
Ce mas Radeona, si poglej Underscan/Overscan opcije v Scaling Options meniju v CCC.
Si vis pacem, para bellum.
Gionni ::
To se je tudi meni zgodilo. Greš pod nastavitve zaslona in nastaviš večjo resolucijo :)
Imam pa še eno vprašanje. Če povežem monitor preko HDMI, mi ne dela zvok. Monitor namreč nima svojih zvočnikov, zvok gre pa, kot kaže, vseeno preko HDMI kabla. V nastavitvah glasnosti mi tudi kaže, da zvok dela na HDMI Output. Kje bi lahko to spremenil?
Imam pa še eno vprašanje. Če povežem monitor preko HDMI, mi ne dela zvok. Monitor namreč nima svojih zvočnikov, zvok gre pa, kot kaže, vseeno preko HDMI kabla. V nastavitvah glasnosti mi tudi kaže, da zvok dela na HDMI Output. Kje bi lahko to spremenil?
Gionni ::
Sem že zrihtal glede zvoka: desni klik na zvočnik desno spodaj, potem "sound" - "playback" in izberem speakers za privzeto (prej je bil pa privzet zvok za hdmi).
satfinder ::
Danes sem kupil nov lcd led monitor Samsung 22SA350
?Gre to za Samsung SyncMaster S22A350H,
ker "Samsung 22SA350" NE obstaja.
?Ali sem v zmoti. -)
[€125] Samsung SyncMaster S22A350H /
21.5" (LS22A350HS) / VGA, HDMI / ...
http://geizhals.at/eu/619621
http://geizhals.at/eu/?sr=619621,-1
Drugace pa, tisti, ki imate
Samsung SyncMaster S22A350H,
kako ste z monitorjem zadovoljni.
?In kateri zunanji TV Tuner
uporabljate, ce katerega sploh.
Korak do konca in Naprej :).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: satfinder ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov ekran - elipseOddelek: Pomoč in nasveti | 5656 (5054) | Opkow |
» | Kateri monitor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 22055 (17256) | hotig |
» | Monitor 24" ali 23"Oddelek: Kaj kupiti | 2949 (2818) | Robi :P |
» | Kabel HDMI?Oddelek: Kaj kupiti | 5021 (4805) | zoot |
» | Kateri monitorOddelek: Kaj kupiti | 1832 (1631) | xxxgeekxxx |