» »

Temperatura Tbirda

Temperatura Tbirda

Bajo1 ::

Kolega je kupil pri Megahitu v Celju Tbirda 950, plato MSI K7Tpro2a, 256 mb rama, ibm disk, itd. Instaliral sem 4in1 via driverje za plato, enablan ma 4x agp u biosu (gf2mx grafa). Je normalno da ma u sandri (mislim da je sandra99) memory benchmark sam 220 mb/s pa u 3dmarku 2000 4600 3dmarkov? Pa kaksne temperature so kej normalne za tbrida 950? Glede na to, da laufa na default frekvenci in je na procu se chrome orb (majesty hladilnik pise na racunu-je to chrome orb?- kiste ne morem ofnat pa prechekirat ker so dal gor nalepko) se mi zdi da se prav svinjsko greje (okol 55 stopinj pise u biosu). Kulk se kej pozna ce das termalno pasto med proc pa orba ker je uni verjetno niso dal?

VASkO ::

pasta pomaga zelo, sicer pa je temp za ta proc solidna, aja to z nalepko - probaj, ce jo gre odlepit :D:D:D

memory ima zelo nizko, naj nastavi v BIOSu memory na 133mhz, 4xinterleaving (nekaj takega) in cas2, proba, ce je stabilno in sedaj bi mogel biti 550mb/s in 450mb/s

sleby ::

Jest mam TB 850 @ 1003 pa mam okol 45-47 stopinj, ob idlanju pa 35.

VASkO ::

saj jaz mam tudi nizko temp., samo je dosti folka ki ima temp d800 ze 57°C (ne vem kaj delajo narobe, poglej na jokerjev forum), sam mam pa d700@850mhz pri 1,75V pa mi dela ob oremenitvi do max 41°C, na 950@1,85V pado 44°C, ne vem no...

Bajo1 ::

Hm mogoc se odsotnost termalne paste tulk pozna ker je mal cudn da tbirdi delajo enmu folku z 35c drugmu pa 55c. Nalepke raje nisem sel odstranjevat ker v primeru odsotnosti ali ireverzibilne deformacije le-te ode garancija... Tole zvisevanje FSBja na 133 mhz me pa mal bega - a ne bo s tem hkrati navil proca, ker ostane multiplier zaklenjen na 9.5?

Pizzicato ::

Jaz imam TBirda 800@960MHz pri 1,85V in max. temp. pride tud do 60stopinj. Pa mam gor Orba in še posebno hlajenje kište (spodaj not, zgoraj ven). Pa tud pasta je na procu. Mogoče mi temp. tolk naraste ker je v AGPju Voodoo 3500, ki se svinjsko greje (gor ma samo rebrast hladilnik brez fan-a).

Glede memorya pa daj 4 wayinterlea... CAS na 2, pa malo povišaj FSB. Aja, pa preveri kake rame maš not (100 ali 133).

Bogo:\

Stripy ::

Jaz imam D800@800, pa se je prej, ko nisem imel paste, ampak samo tisto termalno sr@nje, ki je zraven Corba, grelo cez 50C, zdaj s pasto pa je 42. Kaj bi bilo sele, ce bi bila pasta srebrna.

Pizzicato ::

Ooo pikola, pol bom pa jaz tud moral gor pasto namazat... A ma kdo kak predlog kje, kako in za koliko (nekje v Mariboru)?

:|
Bogo

3LeR. ::

ce ga je kupu v megahitu nch cudnega da se greje
men so naredl takle mess
zadeva je pršla tud do 65 stopinj dokler nisem mal operiu na njem
tle spodi so slikce kako so profesionalno montiral cooler in eno kao procesorsko pasto




Pizzicato ::

Pikola, jaz imam isto sranje namesto paste. Kaj pa to prodajalci dajejo med proc. in hladilnik?!?

In zdaj ko si zadevo porihtal me zanima kolk maš zdaj temperature?
Bogo

DirectZ ::

Po mojem majo problem z temperaturo tisti, ki mal preveč škrtarjo z fedram, pa si ne nabavjo BIG TOWER ohišja. Ker pri raznih midi pa mini je cirkulacija zraka majhna, ali pa je sploh ni. Ponavadi se proc skriva točno za napajalnikom, ki pa seveda vsaj na tisti strani nima nobenih rež, da bi mogoče vsaj malo cuzal vroč zrak. Ponavadi se z vročino ne hladi še bolj vročih zadev :))

A.L.T. ::

js mam Tb 800@990 pri 1.8V, pa mi se greje do 53C. Če pa dam na 1.85 mi se greje do 60C!!! Imam dodatno hlajeno ohišje(5 ventilatorjev za hlajenje kište, temp ohišja gre do 26C), crome orb, termalno pasto (neko od prijatla, bo treba zamenjat), v sandri mam 451Mb/s in 520Mb/s.
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

DirectZ ::

Ja sej so vsi cromi taki. Majo pac eno plast "nečesa", paste pa verjetno ne dajo gor. Ko se zadeva mal preveč segreje pa nekaj te stvari steče tudi na samo ohišje proca :(
Ampak sej nis reku nobenmu verjetn da boš navijal. K po moje da če bi to reku bi že v osnovi ostal brez garancije. Čudna so pota računalništva :)

Pizzicato ::

Čuj DirectZ, jaz mam BIG TOWER pa ima temp. procesorja še vseeno viisookoo. A kdo ve kje naj v Mariboru kupim pasto?
:|
Bogo

Stripy ::

Silikonsko pasto lahko dobis v vsaki trgovini z elektroniko. Zraven orbov pa pac dobis, kar dobis. Sploh slaba ideja pa je, da orb namontiras s to originalno termalno podlogo, potem das orb dol (hoces pobarvati L1 mosticke n-tic), potem das pa orb nazaj spet z isto podlogo. Potem je stik zelo slab in takrat se proc se bolj greje.
Drugace so pa paste poceni (vsaj te silikonske, ceprav bi jaz rad kaksen arctic silver), tako da zbrisi z alkoholom ostanke originalne podloge s hladilnika in procesorja, ter namazi s pasto.

Pizzicato ::

Ja OK. Bom probal na novo namazat, čeprav me spet skrbi premikanje Orba (težko dol, in težko gor). Pa kak so si ravno tak mehanizem zmislili ... ?!?!;((
Bogo

VASkO ::

bajo1, plata ima asinhrono vodilo, to pomeni, da tvoj kolega lahko ram nastavi na 133mhz, pri tem pa fsb ostane na 100, s tem ne bo nic navijal.

Za majhne kiste obstaja resitev: modificiras napajalnik, naredis vanj luknjo tik nad procesorjem, not das se en vent, ki potem zrak vlece od procesorja, sem sam to naredo pa je sistem hladnejsi za 4 st., imam pa midi tower.

Pasto v Mariboru dobite v HTE (ne vem ulice), je pa tam v blizini FERI, dol na glavni cesti proti mostu...

zizi ::

Moj chrome orbič je nenavit 25 stopinj navit700 1000
pa550:)0:)

TTine ::

Toliko da boste vedeli. Hladilniki Mayesti (al tako nekako) ki jih prodaja Megahit izgledajo tocno tako od chrom orb (ok, pustimo tiste 2 ventilatorske mayesti coolerje ki itak ne delajo tako kot obljubljajo). Izgledajo ze tako kot COrb, ko pa pogledas spodaj imajo neko roza plast neke cudne materije (kao ena taka gel-pena), ki ne opravlja svojega dela (namena)... V eni besedi, cimprej se je znebite. Resno!!! Mi tudi prodajamo te coolerje in vedno dajemo dol tisto sranje in namestimo pasto. Pa se to: dol gre lepo z OLFA nozkom in ETROM (ne nucat navadnega alkohola ker ne zaleze). To bi blo kar se tice hladilnika.
RAM pa more delat res hitreje. Sam mam KT7a raid pa gonim Hyundai ram in dela od 592 - 612 MB/s, vsaj tko pravi Sandra.
LP
Tine.

3LeR. ::

jst pol k sem porihtu in spravu un pink shit dol (muka) mam may temp 52 stopinj pr temp ohišja 27 stopinj

laufam ga na 6x133 @1.70V

prenos iz ram:
cpu 470 mb/s
fpu 530 mb/s

Pizzicato ::

Čuj Vasko, jaz sem prebral nekje na spletu, da je ABIT uradno priznal, da asinhrono vodilo me deluje na ABIT KT7a RAID platah. Tako, da je baje vseeno kak nastaviš v BIOSU.:P
Bogo

Stripy ::

No, ne vem za KT7A RAID, ampak na KT7 RAID brez A asinhrono vodilo deluje, preverjeno. Ne vem, zakaj potem na A ne bi delovalo.

VASkO ::

ziher deluje, imas fsb 100, memory pa dvignes za fsb+33%, kar ima vsako novejse VIA cipovje (tudi za p3)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilator vreden TB 1200?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231472 (1187) DeLonghi
»

Učinkovit nanos Artic Silver 2 paste?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151226 (1074) TheHijacker
»

zakaj se mi proc tako greje

Oddelek: Pomoč in nasveti
191250 (1000) Pizzicato
»

Duron temparatura (drugič)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141661 (1512) ||_^_||
»

slab duron + temp.

Oddelek: Pomoč in nasveti
111218 (1051) Yohan del Sud

Več podobnih tem