» »

Sony v finančnih težavah na veliko odpušča

Sony v finančnih težavah na veliko odpušča

Bloomberg - Finančne težave v Sonyju se kopičijo, saj podjetje že štiri leta ni poslovalo pozitivno. Po daljnem letu 1995, ko se je Sony z izgubo spopadel v nekih drugih časih, so od leta 2009 neprestano v rdečem. Tedaj so pridelali 100 milijard jenov izgube, leto pozneje 40 milijard, lani pa kar 260 milijard jenov. Zadnje napovedi za fiskalno leto 2012, ki se je izteklo konec marca, so prav tako črnoglede, saj pričakujejo izgubo v višini 240 milijard jenov (2,2 milijarde evrov). Sonyjev novi izvršni direktor Kazuo Hirai, ki je krmilo prevzel ta mesec, se je zato podal na trnovo pot prestrukturiranja podjetja in odpuščanja zaposlenih.

Sony namerava letos odpustiti 10.000 ljudi, kar predstavlja približno šest odstotkov vseh zaposlenih. Odprodali bodo oddelek za proizvodnjo kemikalij, zaradi česar bo delo izgubilo 3000 ljudi. Že konec lanskega leta so izstopili iz skupnega podjetja za proizvodnjo LCD-panelov, kjer so bili solastniki s Samsungom; slednji je odkupil celotni del. Dodatno so Sonyjevo poslovanje lani obremenile težave s poplavami na Tajskem, ki so prizadele nekaj njihovih tovarn, in potres na Japonskem.

Bonitetna agencija Standard & Poor's je februarja že znižala kreditno oceno za Sony, in sicer na BBB+ (tretja najnižja možna) z negativnimi napovedmi. Moody's je ravnal enako in prav tako znižal oceno. Delnica je od vrha leta 2000 padla za 90 odstotkov. V tem času Sony ni skoparil z odpuščanji. Dosedanji izvršni direktor Howard Stringer je leta 2005 odpustil 10.000 ljudi in zaprl 11 tovarn, tri leta pozneje pa je odpustil še 16.000 ljudi.

45 komentarjev

Zmajc ::

what goes around comes around

gruntfürmich ::

in kdo bo pokril to izgubo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

keitai ::

posojila bank/države, odprodaja tovarn/patentov/etc. Lahko da imajo (čeprav dvomim) še likvidnostne rezerve, dokapitalizacija, odprodaja deleža (če je kej sonya v lasti sonya). Pač fural bojo dokler se ne izvlečejo ali propadejo. Upam, da jim rata.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: keitai ()

Zheegec ::

Sony ima solidne MP3 playerje, igralne konzole in pravzaprav ZELO dobre prenosnike (večinoma).
Kako to prodajajo je pa drugo vprašanje :)

Lonsarg ::

Med največ izgube so imeli pri TV division, to so prodali. Recimo Mobilno divizijo Sony-Erickson so pa odkupili, da so zdaj celotni lastniki, ta je sicer tudi imela izgubo sam očitno upajo na spremembe.

Meni osebno so Sony Erickson mobiteli najlepši in inovativni po izgledu, če bi kupoval po izgledu bi bil skoraj vsak moj mobitel od njih. Ampak me je še vedno prepričal kak drug telefon, ker enostavno niso zadosti odzivni na trg in pridejo kasneje do specifikacij, ki jih ima konkurenca prej. Če to spremenijo majo resne šanse.

Tudi Steve Jobs se strinja z mano(oziroma se je 20 let nazaj), sem našel članek o tem, kako je(sicer dolgo nazaj) prijateljeval z Sony in med drugim imel, je v enem citatu napisano, fetish na Sony izdelke, razpostavljene po svoji sobi:)
http://www.sonyrumors.net/2011/10/11/st...

Sova ::

Kakovost produktov != uspešnost podjetja.

Sony ima top-notch izdelke. TV sprejemnike recimo. Žal so tudi cene slednjih temu primerno višje od konkurence. In na drugi strani predstavljajo 90% tržišča posamezniki, ki ne ločijo ozadja tehnikalij in kaj dejansko stoji za posamezno tehnologijo, in za katere glavni faktor pri odločitvi o nakupu šteje zgolj število nalepk na reklamnem eksponatu TV-ja, ki ga kupujejo, nato še z metrom v roki gledajo, ali bo sprejemnik pasal v njihovo 90cm široko omaro, ... nakar tik pred odhodom iz trgovine ugotovijo, da ima cenejši LG/Philips/Panasonic 200Hz nalepko za razliko od Sonya, ki je menda le 100Hz, čeprav niti pribložno ne vedo kakšen interp. algoritem se uporablja na posam. zaslonu ... "and the deal is made" ... "Francka, LG-ja bomo fzeli, ima dve nalepki več, lepše stojalo, pa še 50 Eur cenejši od Sonyja" ... :)

Edit: typo ... Se zgodi. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sova ()

Zheegec ::

Sony = Samsung kar se TVjev tiče... Določeni Panasonici so recimo boljši, dobi se celo kakšen LCD z IPS panelom, samo v Sloveniji bolj redko...

kuglvinkl ::

tošev, v prihodnje pojasni, zakaj ti gre kaj na bruhanje. Poved lahko začneš npr. takole: "Sony je eno redkih podjetij, ob katerem mi gre na bruhanje [vstavi svoj razlog, ki te sili na brhanje oz. vsaj v slabost]."

M'kay?

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

kuglvinkl ::

Lost case you are :)

mihec87 ::

Sova nekateri pač prej preverijo če velikost ustreza kot pa kupi na blef in doma pogrunta da ne gre noter(tako da ne vem kaj je tu smešnega)...
Po pravici zakaj bi dal za tv 100eur več če dobim za 100eur manj lg-ja ki niti ni tako slabši ali pa za isti denar št. večji ekran...Če češ pa kaj več pač kupiš to..navadn janez pa nvm zakaj bi rabu kupit nekaj pri čemer ne porajta razlike v trgovini še manj pa doma ko nimaš primerjave z drugimi...

mtosev ::

Yoda talk ali napačna uporaba angleščine,ker pravilno je you are a lost case
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

sverde21 ::

Zheegec je izjavil:

Sony ima solidne MP3 playerje, igralne konzole in pravzaprav ZELO dobre prenosnike (večinoma).
Kako to prodajajo je pa drugo vprašanje :)

To sm tud jst mislu, da majo dobre prenosnike... in potem že previ dan ko sem ga kupil in prinesel domov mi trackpad ni delal. Zato sem (vem, sem tvegal izgubo garancije) odprl prenosnik in odkril, da miška sploh ni bla prklopljena v plato, OK dobr popravm, zaprem in probam miško, sicer dela ampak moraš ene 10x "preprijet" s prstom, da prideš čez cel ekran, kar je zame usless miška. Potem je sicer stvar delala BP nekje pol leta, nakar je CD/DVD/Bluray enota začela zajebavat + ventilator je začel ropotat kot nor. Baterija že od začetka zdrži samo dobro uro, kar pomeni da je itaq skozi vštekan v štrom.

My point is... dal sem 1500€ za prenosnik, ki naj bi bil top shit, višji razred prenosnika in povrh še "dobra firma", ampak se izkaže da ni vreden niti polovico tega denarja ki sem ga dal, saj imam dejansko stacjonarca v malce bolj kompaktni obliki, ker rabi bit comp skozi na štromu + imeti priklopljeno zunanjo miš, da se sploh da delat.

Torej glede na tole razočaranje (pa verjetno nisem niti edini) seveda ne bom kupil več Sony, ampak bom raje dal jurja pa pol za MacBooka, ki ima 1A miško, baterija drži 7-8 ur,... Poleg vseh teh failov s kvaliteto so jih pa še hax0rji zownal ne vem kolkrat in noben si ne želi, da kr tam nekdo uleti not in vidi njegove podatke.

Sova je izjavil:

Sony ima top-notch izdelke. TV sprejemnike recimo.

Meni se pa zdi, da Sonyjevi TVji niso nekaj posebnega, je Samsung tehnološko daleč pred njimi IMHO.
<?php echo `w`; ?>

Spc ::

Sova je izjavil:


Sony ima top-notch izdelke.

Je imel top-notch izdelke, to kar sedaj izdelujejo je kitajsko sranje.

Za primerjavo lahko pogledamo:
http://www.superfi.co.uk/P-4323-discont...

Danes ti prodajo to:
http://www.sony.co.uk/product/hfc-radio...
 

Zheegec ::

Kot sem že rekel, Sony TV = Samsung TV. Ista tovarna. Isto podjetje.

kuglvinkl ::

mtosev je izjavil:

Yoda talk ali napačna uporaba angleščine,ker pravilno je you are a lost case


Pa ti veš, da govoriš o sebi? :)

torson ::

Meni je šel pa vedno v nos njihov Memory Stick .. da se bom lock-in-al v njihovo dražjo alternativo , ne hvala.
Verjetno zato nisem hotel kupit nič od Sony-ja, razen ene budilke (ki je super). škoda.

skika ::

Sony ima ogromno potenciala.

Sova ::

Samsung in Sony sta imela zgolj joint venture zgolj v proizvodnji lcd panelov. In je razlika med zgolj vgrajenim panelom in končnim produktom - televizorjem recimo ... Preberi specifikacije na netu, poišča dva enakovredna, in pejt v bližnjo trgovino, npr. BigBang, pogledat Sonyja in Samsunga, ki naj bi imela vgrajen enak panel, imata enako frekvenco računanja vm. slik, in sta po vse specifikacijah najprimerljivejša, imata kljub vsemu temu vidno razliko v kakovosti prikazovanja končne slike ... seveda pod pogojem, da sploh veš, kaj moraš gledati.

mihec87: Točno tako, povprečen kupec ne ve, kaj kupuje in kaj je objektivno gledano boljše in kaj slabše, njemu je pomembno zgolj to, da je dovolj dobro. Nek minimum mora biti zadoščen. In pri TVjih tega niti ni težko doseči. Pač: TV mora sproducirati boljšo sliko od starega, pokvarjenega ... In seveda, da ima novi čim nižjo ceno. In sam v tem ne vidim popolnoma nič spornega. In če je cena nižja, je popolnoma jasno, da bo takšen kupec kupil subjektivno gledano enakovreden, a objektivno gledano slabši, in cenejši produkt. Tudi sam sem kupil cenejši Dell U2711, in ne dražjega Apple Thunderbolta. Ker sem si omejil proračun. In čeprav imata vgrajen enak 27" lcd panel, priznam, da gre v teh dveh primerih za popolnoma drug razred kakovosti prikazovanja končne slike.

Želel sem zgolj pojasniti tezo, da "neuspešnost poslovanja divizije nekega podjetja ni nujno v korelaciji z kakovostjo proizvodov" ... Oziroma: slabo poslovanje ene izmed divizij nekdaj legendarne firme ne moreš upravičiti z "gostilniško" tezo, da je slednja divizija tržišču nudila slabe produkte.

Se pa popolnoma strinjam, da je v zadnjem času Samsung naredil ogromen korak naprej. Moje teze slonijo na dejstvu, da Sony nima težav od včeraj, ampak že zadnjih 5 let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sova ()

Zheegec ::

Tudi sam sem kupil cenejši Dell U2711, in ne dražjega Apple Thunderbolta. Ker sem si omejil proračun. In čeprav imata vgrajen enak 27" lcd panel, priznam, da gre v teh dveh primerih za popolnoma drug razred kakovosti prikazovanja končne slike.

Sploh ne. Panel je isti, samo da je Dell anti-glare, Apple pa glossy.
Apple ima bolj fancy sliko, Dell pa bolj natančne in prave barve.

mtosev ::

kuglvinkl je izjavil:

mtosev je izjavil:

Yoda talk ali napačna uporaba angleščine,ker pravilno je you are a lost case


Pa ti veš, da govoriš o sebi? :)

vem,ampak mi je vseeno kaj praviš o meni;)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

gruntfürmich ::

najboljša zadeva je bila nedvomno minidisc:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

mihec87 ::

V čem je potem problem če ni teško zadostit minimuma..pač počiš v ponudbo tv nižjega/srednjega cenovnega razreda pa zadostiš potrebam in ob tem še zaslužiš..je pač treba še kaj drugega imet v ponudbi kot pa "high end".Potem je tu težava nefleksibilnosti podjetja....

Se mi zdi sa se je z sony-em naredilo isto kot z nokio-nekoč pojem kvalitete in vsega dobrega, danes zaostal dinozaver z cenami prejšnjega slovesa ostalega pa ne..

Zheegec ::

je pač treba še kaj drugega imet v ponudbi kot pa "high end".Potem je tu težava nefleksibilnosti podjetja....

Vprašaj Apple če to drži :)

mihec87 ::

Pa kuzmo pa ne vem koga še...
Je nekaj izjem ne rečem, tam(apple) tudi marketing laufa 1000 na uro..

Sonyu očitno to ni šlo zato bi se moral spremeniti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Sova ::

mihec87: Tut top-notch produkt ni garant za uspešnost podjetja. Zgodovina je polna takšnih primerov ... Za zgodbo o uspehu je potreben celoten top-notch poslovni paket, v katerem je med drugim vključen tudi marketing ... Nekaj je zagotovo, zaradi (ne)kakovosti njihovih TVjev že niso sproducirali minusa v segmentu, ki ga zapuščajo ... Čeprav, po drugi strani pa vstopajo v Japan Display.

ALIEn3001: Sem napisal, da imata enak panel. A tu se podobnost končan ... Verjemi mi, Thunderbolt je boljši ... Videl, stestiral. Na koncu poslušal denarnico. :) Pa mi nikakor ni žal. Le pokazati sem želel, da tako kot sem se sam zavestno odločil za inferioren Dell, se tudi marsikdo drug (ne)zavestno odloči za inferioren LG, Philips, ...

mihec87 ::

Ja saj o tem govorim top-notch ni šel..je teško naredit izdelek ki bi konkuriral v nižjem segmentu...Če ga zapuščajo verjetno ni ravno preveč +..

Pa ok sj ni samo to so še druge zadeve..V elektroniki ga je dost naprav povozilo..včasih bili njihovi walkmani super v mp3 so jih zgazili itd...Kaj grejo delat high-end naprave in upat da bo šlo..Oz jezdit na valovih stare slave..

Računalnik malo ceneje od appla pa ne lih na njegovem nivoju..nvm kaj pol pričakujejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Zheegec ::

ALIEn3001: Sem napisal, da imata enak panel. A tu se podobnost končan ... Verjemi mi, Thunderbolt je boljši ... Videl, stestiral. Na koncu poslušal denarnico. :) Pa mi nikakor ni žal. Le pokazati sem želel, da tako kot sem se sam zavestno odločil za inferioren Dell, se tudi marsikdo drug (ne)zavestno odloči za inferioren LG, Philips, ...

Imam doma podobno zadevo, kot je Thunderbolt (samo da je NEC) in ti povem, da je natančnost barv pri Applu kar slaba. Dell je dosti boljši, sploh če je pravilno kalibriran - se ga že lahko uporablja za profi grafično oblikovanje.
Če bi pa kvalitetno zadevo je pa potrebno poseči po kakšnem 27" NEC monitorju, samo so dragi (skoraj 2k€).

Tvoj Dell ali pa Apple imata notri 27" LG-jev panel mimogrede.

djordjevic ::

Sova je izjavil:

se tudi marsikdo drug (ne)zavestno odloči za inferioren Philips, ...

You are joking, right?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zheegec ::

djordjevic je izjavil:

Sova je izjavil:

se tudi marsikdo drug (ne)zavestno odloči za inferioren Philips, ...

You are joking, right?

To so taki, ki so prepričani v superiornost svojega izdelka, oziroma potem ko nekaj kupiš ne smeš priznati "joj kupu sm jajc".
Takšnih primerov imam vsak dan dosti in jih že od daleč prepoznam :)

Sova ::

Zheegec je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Sova je izjavil:

se tudi marsikdo drug (ne)zavestno odloči za inferioren Philips, ...

You are joking, right?

To so taki, ki so prepričani v superiornost svojega izdelka, oziroma potem ko nekaj kupiš ne smeš priznati "joj kupu sm jajc".
Takšnih primerov imam vsak dan dosti in jih že od daleč prepoznam :)

Ne vem sicer, na koga sta slednja dva stavka naslovljena. Se ne smatram za fanboya nobene znamke ali produkta, saj menim, da si s tem zgolj zapreš pot za odkritje the next-big-thing, in nobenega proizvajalca ne zagovarjam ... Zgolj gojim razmišljanje: "give credit where credit is due" ... Glede Della, Thunderbolta in primerjavo z NEC-om, ... : Okej, lahko potem v debato pripeljemo še eizota :))) ... Bottom line je se vedno budget, ki ga stranka nameni za nakup produkta.

Zmajc ::

Sony prodaja samo in samo ime. V veliki večini primerov njihovi izdečki niso ne boljši od konkurence kaj šele da bi si zaslužili ceno za katero jih prodajajo. So izjeme, ampak teh ni prav veliko.

Še vse za kar sem imel Sony-jevega mi je bilo pozneje žal plačanega denarja.

Spock83 ::

Jaz imam marsikaj od Sonya (LCD TV, imel telefon, Sony A55, kamero, PSr3, PSP...) in se kar zadovoljen. Seveda, večina od teh zadevev sem dobil po nižnji ceni. Po polni ceni ga ne bi kupil. Recimo, zdaj ne bi kupil Sony LCD, ker se mi zdi predrag in konkurenca ponuja enako kvaliteto za manjši denar. Da ne rećem, da sta Samsung in LG pokazala 50" OLED TV. Kje je pa Sony? Pa tako so bili prvi pri razvoju in so celo prodajali zaslone do 14" če se ne motim.

mihec87 ::

Sony more počakat da bo lahk kupu panel od samsunga al pa lg :)

3furious ::

Sony odgovor na OLED je "Crystal LED". Zaslon nima backlighta, ampak je vsaka barva (RGB) v pixlu mini ledica, tako da Full HD zaslon sestavlja okoli 6 milijonov ledic.
In the age of information, ignorance is a choice.

Zheegec ::

v temi o nakupu prenosnika sem dal link na sony vaio s 15.6" IPS 1920x1080 anti-glare panelom za okoli 1000eur.
HP, Lenovo, Dell imajo takšen prenosnik za 2k eur. Acer, Asus, Apple in večina ostalih ga sploh nima v ponudbi...
Tako da ja, določene stvari imajo super.
Osnovni sony vaio je pa precenjen, to so takšni za 600 ali 700.

RejZoR ::

Sova je izjavil:

Kakovost produktov != uspešnost podjetja.

Sony ima top-notch izdelke. TV sprejemnike recimo. Žal so tudi cene slednjih temu primerno višje od konkurence. In na drugi strani predstavljajo 90% tržišča posamezniki, ki ne ločijo ozadja tehnikalij in kaj dejansko stoji za posamezno tehnologijo, in za katere glavni faktor pri odločitvi o nakupu šteje zgolj število nalepk na reklamnem eksponatu TV-ja, ki ga kupujejo, nato še z metrom v roki gledajo, ali bo sprejemnik pasal v njihovo 90cm široko omaro, ... nakar tik pred odhodom iz trgovine ugotovijo, da ima cenejši LG/Philips/Panasonic 200Hz nalepko za razliko od Sonya, ki je menda le 100Hz, čeprav niti pribložno ne vedo kakšen interp. algoritem se uporablja na posam. zaslonu ... "and the deal is made" ... "Francka, LG-ja bomo fzeli, ima dve nalepki več, lepše stojalo, pa še 50 Eur cenejši od Sonyja" ... :)

Edit: typo ... Se zgodi. :)


Sorry sam TV-ji od Sony-ja so brezvezni. Dražji in tehnološko zaostali. Že 6 let gledam LCD-je vsak dan v okviru službe, pa ima Sony daleč najslabšo sliko. Vse neki megleno in spacano pri SD signalu, ki je itaq 90% vsega kar lahko gledaš. Sem imel zraven na isti signal priklopljen Philips in LG TV-je, pa se vidi neprimerno več detajlov, podnapisi so lepo izostreni itd. Šele z LED modeli je nekako prilezel na isti nivo kot ostali čeprav slika še vedno ni neki, da bi dol padu. Edino risanke in Full HD signal izpadeta dobro. Prva zato ker detajlov sploh nima in so samo flehe barve, drugo pa zato ker je v osnovi tolk detajla, da bi moral bit res ekspert za poslabšat sliko. Da ne omenjam podpovprečne podpore USB predvajanja. Pomoje pol stvari sploh noče predvajat, tisto kar pa špila, pa ne moreš gledat s podnapisi, ker ne zna prebavljat šumnikov.

Sony ima dobre samo konzole (PlayStation) in pa telefone (Androidki). Pa prenosniki, čeprav so mal dragi.
Vse ostalo je bolj meh kot ne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

Osebno največji šus v koleno pri sonyu je posiljevanje z lastnimi formati in neprizanvanje standardov.

Sem kupoval kompakten fotoapart pa te sony hoče posilit z memory stickom, pa pri enem telefonu se spomnim sem tudi moral za drage paer kupit 4gb memory stick, zdaj ga mam lahko pa za stol podložit. Sem misli, da ga bo mogoče upoabit vsaj za Vito. Jok brate odpade, kupuj novo kartico.

To so pač odločitve, ki se na dolgi rok, sploh v kriznih časih drago plačajo.

SuperVeloce ::

Tole z Vito je res grda, kljub njihovim dokaj uveljavljenim in dovolj hitrim memory stickom imajo svoj format ohišja (tehnologija ne dvomim, da je identična)..
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Sova ::

RejZoR je izjavil:

Sorry sam TV-ji od Sony-ja so brezvezni. Dražji in tehnološko zaostali. Že 6 let gledam LCD-je vsak dan v okviru službe, pa ima Sony daleč najslabšo sliko. Vse neki megleno in spacano pri SD signalu, ki je itaq 90% vsega kar lahko gledaš. Sem imel zraven na isti signal priklopljen Philips in LG TV-je, pa se vidi neprimerno več detajlov, podnapisi so lepo izostreni itd. Šele z LED modeli je nekako prilezel na isti nivo kot ostali čeprav slika še vedno ni neki, da bi dol padu. Edino risanke in Full HD signal izpadeta dobro. Prva zato ker detajlov sploh nima in so samo flehe barve, drugo pa zato ker je v osnovi tolk detajla, da bi moral bit res ekspert za poslabšat sliko. Da ne omenjam podpovprečne podpore USB predvajanja. Pomoje pol stvari sploh noče predvajat, tisto kar pa špila, pa ne moreš gledat s podnapisi, ker ne zna prebavljat šumnikov.

Sony ima dobre samo konzole (PlayStation) in pa telefone (Androidki). Pa prenosniki, čeprav so mal dragi.
Vse ostalo je bolj meh kot ne.


Okej ... Edino s čimer se strinjam je slaba podpora predvajanju ločenih podnapisov preko USB memory sticka. To je res neprikladno, in zna biti frustrirajoče, da moraš podnapise predhodno zapečt na video ... A iskreno povedano, je za ta namen smotrneje investirati v dober mm predvajalnik. Po mojem mnenju je smiselno kot glavni kriterij za izbor TV sprejemnika gledati zgolj kakovost/ostrino/pravilnost izhodne slike. Spremljajočo funkcionalost pa je v tem trenutku, ob predpostavki kaj sploh nudi tržišče, ceneje in kakovostnejše nadomestiti z nakupom dobrega ext. predvajalnika.

Z ostalim napisam se pa enostavno ne morem strinjati. Videl na lastne oči, kaj lahko dober algoritem naredi iz SD signala, kako popravi ostrino podnapisov, detajlov, kako pravilno detektira gibanje objektov in posledično pravilno reproducira vmesne frame (ki za razliko od LGja niso zgolj mat. povprečje, ampak dejansko "premakne" predmet na pravilen del zaslona, vse to še posebej dobro vidno pri spremljanju SD signala z dinam. vsebino, športne vsebine npr., in mi ni potrebno uporabljati domišljije, kaj se je zgodilo vmes ko je nek objekt potoval iz leve na desno stran fulstruma) ... Ajde, ne bi rekel, če bi govoril na pamet in zgolj bral primerjalne teste, specifikacije, bral mnenje drugih na forumih ... Imaš seveda pravico do lastnega okusa in mnenja, a enostavno ne morem potrditi, da imajo Sonyi najslabšo sliko ... Pismo ej, se še spomnim, kako sem pred časom (nazadnje pre 14 dnevi) v BB in HN primerjal slike SD Telamach kab. signala in se skupaj s prodajalcem strinjal, da imata LG in Philips enakega cenovnega razreda (+/- 50Eur v primerjavi s Sonyjem) vidne kockice/zaplate barv, pri čemer je Sony pravilno detektiral in popravil obliko predmeta. In ravno to je po pojem mnenju najpomembneje, kadar 90% časa na TVju spremljaš zgolj SD vsebine ... Pismo ej, so mi šli kar lasje pokonci, ko sem na LGju gledal "pixel art podnapise", in opazoval, kako Philips ni bil sposoben pravilno oblikovati ostrin in krivin in spustil čez "jagged edges".

In vse to napišem ob dejstvu, da si sam Sonyja trenutno ne lastim. Sem bil pa že ničkolikokrat zraven pri nakupu. Nazadnje pred dvemi tedni. In mi je kristalno jasno, kaj bi kupil. ...

Še ena paralela, ki mogoče je, mogoče ni, na mestu: VW s prodajo Bugatijev ustvarja minus, kar pa še ne pomeni da je Veyron brezvezen izdelek. Pa si ga niti ne želim lastiti. Eno je tehn., drugo pa poslovna uspešnost. In v isti sapi priznam da je Veyron "fine piece of engineering".

RejZoR ::

No ja, to da je šel Sony na SD kartice pri fotoaparatih in telefonih tko kot vsi ostali je že fajn.
Najbolj tečno je bilo nekoč prodajat Sony telefone za katere si moral obvezno imet M2 kartico in njihove fotkiče z Memory Stick. Nič drugačen pa ni bil Olympus s svojim xD formatom kartic. Oba sta šla sedaj na SD standard. A fuckin men.

@Sova
Se nikakor ne morem strinjat. Sony ima zanič filtre za sliko, pa naj bo katerikoli Bravia Engine že. Celo ko smo ostrino navili do amena je bila slika še vedno brez detajlov.
Postavi skupaj Sony KDL32EX500 in Philips 32PFL5404H. Zadevi sta bili nekak isti razred. Philips pelje scat zadevo hands down. Daj gor nek SD posnetek obraza, pa na soniju sploh ne boš videl gubic in npr smejalnih linij. Na Philipsu pa se vse čist lepo vidi. Kot bi Sony s svojimi filtri za deblocking in denoise povsem spacal sliko. Če pa to dvoje zmanjša pa so vidne kocke in včasih na analognem grd šum.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

SuperVeloce ::

No ja, ne vem kaj si primerjal, ampak tudi Philips je daleč od odličnega. Pravzaprav v bolj budget segmentih že dolgo niso sami razvijali, ampak so kupovali od OEM proizvajalcev. Sedaj (od lani enkrat) pa so skoraj čisto ukinili razvoj TVjev

Še ena paralela, ki mogoče je, mogoče ni, na mestu: VW s prodajo Bugatijev ustvarja minus, kar pa še ne pomeni da je Veyron brezvezen izdelek. Pa si ga niti ne želim lastiti. Eno je tehn., drugo pa poslovna uspešnost. In v isti sapi priznam da je Veyron "fine piece of engineering".

Ubistvu so ugotovili, da je Veyron precej cenejša reklama za koncern kot sodelovanje v F1, WRC in podobnem.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

To sploh nima veze kdo dela kaj. Philips je imel svoje algoritme za ostrenje slike, ki so enostavno superiorni večini drugim.

In Philips ni nič ukinil, samo odprodali so (oz še bojo letos) vse tovarne LCD-jev. Načeloma se bo še vedno delalo v istih tovarnah, ampak jih bo Philips pač naročal, kot bi jih naročal od nekega drugega OEM-a. Slednji pa bo lahko delal not tud LCD-je za druge znamke po naročilu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BALAST ::

Sony now forecasts a record $6.4 billion loss.

The additional losses are "primarily due to the establishment of valuation allowances against certain deferred tax assets, predominantly in the U.S," Sony claims.


Pa to ne more bit res, številke o izgubi se s tem kar PODVOJIJO.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

fpbs ::

RejZoR je izjavil:



Sorry sam TV-ji od Sony-ja so brezvezni. Dražji in tehnološko zaostali. Že 6 let gledam LCD-je vsak dan v okviru službe, pa ima Sony daleč najslabšo sliko. Vse neki megleno in spacano pri SD signalu, ki je itaq 90% vsega kar lahko gledaš. Sem imel zraven na isti signal priklopljen Philips in LG TV-je, pa se vidi neprimerno več detajlov, podnapisi so lepo izostreni itd. Šele z LED modeli je nekako prilezel na isti nivo kot ostali čeprav slika še vedno ni neki, da bi dol padu. Edino risanke in Full HD signal izpadeta dobro. Prva zato ker detajlov sploh nima in so samo flehe barve, drugo pa zato ker je v osnovi tolk detajla, da bi moral bit res ekspert za poslabšat sliko. Da ne omenjam podpovprečne podpore USB predvajanja. Pomoje pol stvari sploh noče predvajat, tisto kar pa špila, pa ne moreš gledat s podnapisi, ker ne zna prebavljat šumnikov.


S teboj se popolnoma strinjam. Sicer so pa TV proizvajalci v vojnem stanju, samo, da je Sony vojno že izgubil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony z ogromno izgubo, a bolje od pričakovanj

Oddelek: Novice / Rezultati
206987 (5113) boolsheat
»

Sony sedmič zapovrstjo z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
134312 (2987) Truga
»

Japonski proizvajalci elektronike v hudih težavah

Oddelek: Novice / Rezultati
196296 (4537) zmaugy
»

Kazuo Hirai bo novi Sonyjev izvršni direktor

Oddelek: Novice / Ostale najave
94506 (3796) FiR3F0X
»

NEC zapušča trg LCD-jev in odpušča

Oddelek: Novice / Rezultati
325284 (3408) dukenukem

Več podobnih tem