Forum » Pomoč in nasveti » CPU poraba
CPU poraba
Jan3 ::
pozdravljeni.
mene pa sam zanima nekaj malega glede CPU. imam pavilion dv7 z moznost menjave graficne. tam pod porabo procesorja se mozno vkljuciti kolko % ga lahko porabi pac v nastavitvah za daljse delovanje al pa večji performance. imam pa tudi monitorje ki merijo koliko % CPU trenutno porablja. vcasih imam obcutek glede na to da je i5 procesor da dela zelo pocasi (4 gb rama ima racunalnik). sem imel na stacionarcu amd athlon dual core 6000+ pa je delal hitreje vsaj meni s ezdi. a je kje kaka finta ali stos al nekateri programi enostavno ne poberejo vec kot tolko CPU moci?
hvala za kakrsnkoli odgovor.
LP
mene pa sam zanima nekaj malega glede CPU. imam pavilion dv7 z moznost menjave graficne. tam pod porabo procesorja se mozno vkljuciti kolko % ga lahko porabi pac v nastavitvah za daljse delovanje al pa večji performance. imam pa tudi monitorje ki merijo koliko % CPU trenutno porablja. vcasih imam obcutek glede na to da je i5 procesor da dela zelo pocasi (4 gb rama ima racunalnik). sem imel na stacionarcu amd athlon dual core 6000+ pa je delal hitreje vsaj meni s ezdi. a je kje kaka finta ali stos al nekateri programi enostavno ne poberejo vec kot tolko CPU moci?
hvala za kakrsnkoli odgovor.
LP
Jan3 ::
Ppol bi znalo razlozit ja obcasno pocasno odzivnost na programe. k tud kdr odprem vec oken na enkrat kaksen bot steka za znort. pol dejansko od CPU-ja nimam nc kej dosti koristi al je i5 al i7.
hvala.
hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | i5 8500 , ga ima kdo? - sm z 12GB prešvoh? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 7555 (6129) | XLapse |
» | AMD-jeve novosti v letih 2015-2016Oddelek: Novice / Procesorji | 14580 (11325) | hojnikb |
⊘ | procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5406 (4880) | dzinks63 |
» | Kupiti procesor i3 ali i5?Oddelek: Kaj kupiti | 7206 (6503) | Mesar |
» | Intel I5 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 15349 (8763) | galu |