Forum » Elektrotehnika in elektronika » Modifikacija razdelilca
Modifikacija razdelilca
d0rK ::
Ena za električarske mačke. Ker mi je zapasalo igračkanje, me zanima če se da vtični razdelilec (Tak) podaljšati z nekako direktno vezavo kabla. Na kratko, rad bi sparil kabel, najraje računalniški napajalni 220v kabel, s tem razdelilcem.
Se da? Odcviknem konec kabla, odprem razdelilec naredim luknjo za speljavo kabla, nekako povežem.
Se da? Odcviknem konec kabla, odprem razdelilec naredim luknjo za speljavo kabla, nekako povežem.
beeone ::
Vse se da če se hoče , samo glede na to, da to sprašuješ, predvidevam da nekega znanja nimaš o elektro stvareh, zato predlagam da pustiš stvar pri miru pa kupiš navaden podaljšek z več vtičnicami na koncu, dobiš jih že za manj kot 5€... Kar se pa igračkanja tiče, pa predlagam da se špilaš s tistim, kar potencialno ne bo ogrožalo tvojega zdravja...
d0rK ::
Brez skrbi.. Neki štromarskih opravil okoli bajte sem že dal mimo. Ne bi pa šel razstavljat razdelilca in rezat kabla brez da bi vsaj kakšnega štromarja povprašal.
Kje in kakšna pa je potencjalna nevarnost? Da me strese ali da se kaj zakuri?
Kje in kakšna pa je potencjalna nevarnost? Da me strese ali da se kaj zakuri?
beeone ::
No še te zanima, kako zgleda od znotraj razdelilec, ga odpri in poglej, v tem ni nič hudega, samo neki podobnega kot pa ti nameravaš delat pa se ne bi spravljal delat, ker je že narejena alternativa veliko prepoceni. Sam sem že tut nekaj dal napeljav skozi in tako ti povem, domače inovacije so čisto vredu, če so vsaj malo spodobno narejene in pa če delaš z njimi sam, kakor pa pride zram neka tretja oseba, ki ponavadi ne ve nič o štromu, je pa lahko hitro kaj narobe...
No kar se pa zdravja tiče so pa ti dve možnosti najmožnejpe ja. Požar je neprijetna stvar, ko te pa 230v malo požgačka pa ti iz lastnih izkušenj povem da tudi ni neki užitek
No kar se pa zdravja tiče so pa ti dve možnosti najmožnejpe ja. Požar je neprijetna stvar, ko te pa 230v malo požgačka pa ti iz lastnih izkušenj povem da tudi ni neki užitek
francek1 ::
S pravim spajkalnikom bo šlo, glej le, da potem skrčke potegneš čim bližje mesta lotanja. So pa ti razdelilci običajno zanetani. Zato bo na koncu treba obe polovički okrova priviti skupaj z daljšim vijakom.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razdelitev UTP kabla (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 25664 (10626) | Daniel |
» | Prekinjena nula v hišnem razdelilcu (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13329 (11307) | starfotr |
» | Podaljšanje in razdelitev kabla za kabelsko TVOddelek: Omrežja in internet | 11801 (11202) | ...:TOMI:... |
» | Računalnik se ne prižge - težave z elektriko (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5609 (4857) | Bostyan007 |
» | LCD TV - 15m od vira signala. Kabli? Ojacevalec?Oddelek: Zvok in slika | 5199 (4878) | J.McLane |