» »

Namizje izgine v XP SP3!

Namizje izgine v XP SP3!

astronavt ::

Pri zagonu OS Windows XP SP3 se ne postavi namizje! Prazen ekran, brez ikon in brez opravilne vrstice. Namizje tudi ne reagira na miško, npr. desni klik na prazno namizje! Ca. +5let star računalnik je bil okužen z virusi, katere sem popucal z Avast-om (zanimivo, da je te viruse spustil skozi, saj je bil le- vseskozi inštaliran)! Lahko sem zagnal program za zagon programov "Run" s kombinacijo na tipkovnici "Win tipko+R". V okno "Run" sem vpisal ukaz "taskmgr.exe" in ga zagnal, vendar se ni zagnal! Zagnal pa se je program z ukazom "msconfig.exe" s prikazom okna na monitorju! Enako sem zagnal tudi "explorer.exe"! Nekaj orodij nisem mogel tako zagnati nekaj lahko- očitno je bilo kar nekaj datotek poškodovanih, oz. jih enostavno ni bilo (več)! HDD ima C in D Volume, vendar v Explorerju ni bilo mogoče prebrati nič, kar je bilo vsebovano na C in D (razširjeno s klikom miške na +). Nadalje je bil tudi Start menu prazen! Vse skupaj sem nekako popravil, ampak namizja pa še vedno ni, niti ikon na njem ne! Rešitev??? O tem je bilo že veliko napisanega, ampak rešitve iz 2003 pač žel ne funkcionirajo!! Tudi MS Update-i ne delajo (verjetno zaradi neorig Win!?). Kako preverim, če so Win originalni? Na MS strani pri Udate-u javi napako [Error number: 0x800A0046]- sledim navodilom, a je vedno enako!! Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490443879 (9560) jedateruk
»

Device failed

Oddelek: Pomoč in nasveti
202235 (1790) Daedalus
»

Izginilo namizje, ikone, start meni prazen

Oddelek: Operacijski sistemi
329188 (8473) k4vz0024
»

Težave ob namestitvi in odpiranju določenih programov