Forum » Kaj kupiti » računalnik za soseda
računalnik za soseda
OrkAA ::
Sosed mi je dovolu, da mu sestavm računalnik po delih. Prpravlen je dat od 160 do 190 tisoč sit. Uporablov ga bo pa za word pa gledov bo filme (divx) na televiziji, zato rabi tv-out grafično. Jest sm si že zamislu kaj bi kupu ampak me zanima kaj vi priporočate
P.S:procesor nej bi biu amd(ampak ni nujn),
ram pa ddr obvezno!
P.S:procesor nej bi biu amd(ampak ni nujn),
ram pa ddr obvezno!
Zoidberg ::
Epox 8rda+
Athlon 1700+
256MB 333mhz
radeon 8500le ce se se dobi
WD 80GB 8mb
pa ena cheap kišta pa te pride prblizno 170ksit
Athlon 1700+
256MB 333mhz
radeon 8500le ce se se dobi
WD 80GB 8mb
pa ena cheap kišta pa te pride prblizno 170ksit
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.
Zheegec ::
No zdaj lahko kar R9100 za 29K vzameš. Pa procesor Throughbred (XP1700+), pa še ene zvočnike rabiš Pa kišta + 300W napajalc = 16K najmanj (big tower)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
jest sm mislu amd xp 2000+ (de mu ne bo prehitro zastaral )
Grafično sm mislu kupt geforce 2 mx400 64mb, ampak se mi zdi ati radeon 7500 bolj v redu. On iger ne misli igrat , zato ne rabi nevem kakšne grafične kartice. Pa ram bi dal raje 512mb ddr (megaherce niso važne - čim cenej tem bolj ) On zvočnike že ima pa kišto tut. Samo napajalnik bom drug kupu, ker je ta prešvoh.
Če se komu zdi pri tem, kar sem povedal kaj narobe, nej mi prosim pove!
P.S: Za matično ploščo mi je vseeno kera firma ali model je. Važn da bodo šle te stvari gor, zato ker on ne rab superstabilnega računalnika in 99 prostih pci mest
Grafično sm mislu kupt geforce 2 mx400 64mb, ampak se mi zdi ati radeon 7500 bolj v redu. On iger ne misli igrat , zato ne rabi nevem kakšne grafične kartice. Pa ram bi dal raje 512mb ddr (megaherce niso važne - čim cenej tem bolj ) On zvočnike že ima pa kišto tut. Samo napajalnik bom drug kupu, ker je ta prešvoh.
Če se komu zdi pri tem, kar sem povedal kaj narobe, nej mi prosim pove!
P.S: Za matično ploščo mi je vseeno kera firma ali model je. Važn da bodo šle te stvari gor, zato ker on ne rab superstabilnega računalnika in 99 prostih pci mest
boštjan ::
verjamem da ne rabe super stabilnega sistema,samo stabilnega pa ziher.
CPU naj bo kar 1700+Tbred,ker to so novi proci na 0,13 mikronski tehnologiji,ki se manj grejejo,kot palomino.grafično ti jaz priporočam navadno 9000 od sapphire(23k).
a je 20k preveč za plato?v tem rangu se najbolje obnese ECS K7S5A(podpora sdr in ddr,toda MAX PC266),pol pa maš še tu ECS k7s6a ( ddr MAX na pc333),
512MB ddr je okoli 38-42k(pc266 in pc333).
napajalnik pa kaki 350W,da bo mir,dobiš že za dobrih 8k(http://www.e-misija.si/shop/glavni.php?... )
CPU naj bo kar 1700+Tbred,ker to so novi proci na 0,13 mikronski tehnologiji,ki se manj grejejo,kot palomino.grafično ti jaz priporočam navadno 9000 od sapphire(23k).
a je 20k preveč za plato?v tem rangu se najbolje obnese ECS K7S5A(podpora sdr in ddr,toda MAX PC266),pol pa maš še tu ECS k7s6a ( ddr MAX na pc333),
512MB ddr je okoli 38-42k(pc266 in pc333).
napajalnik pa kaki 350W,da bo mir,dobiš že za dobrih 8k(http://www.e-misija.si/shop/glavni.php?... )
Aha pol bom pa kupu 1700+ Tbred, pa ram - 512mb pc266. Za tlato sm pa muslu dat od 20 do 30k, tako de bom vzel neki podobnega kar si reku. Za grafično bom pa še vidu. Pa še to : kateri hladilnik priporočate za ta procesor?? ....
A je firma PCX computers v redu?
Če se vam kakšna firma zdi boljša? (naj bo v Ljubljani ali Kranju)
A je firma PCX computers v redu?
Če se vam kakšna firma zdi boljša? (naj bo v Ljubljani ali Kranju)
Zheegec ::
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
boštjan ::
tudi JAE, je v redu.cooler tt volcano 7+ al pa zalman6000Cu.oba iz bakra,oba regulator hitrosti venta.
če pa misliš dat za plato do 30k,pa bo treba kako boljšo vzet,ala ASUS,abit,epox,MSI,gigabyte
če pa misliš dat za plato do 30k,pa bo treba kako boljšo vzet,ala ASUS,abit,epox,MSI,gigabyte
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo rad sestavlja računalnike :) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 6617 (4676) | kloshar |
» | kupujem nov comp in prosim za nasvet:Oddelek: Kaj kupiti | 1623 (1188) | b4d |
» | Kaj naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5354 (4171) | B_U_R_I |
» | Prosim pomagajte z nasvetom kaj izbrati med temi komponentami!Oddelek: Kaj kupiti | 1704 (1427) | koyotee |
» | Pocenitev ze prihaja - se zdruzimo??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4995 (3493) | OZZY |