» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
20 / 91
»»

trololo2 ::

dronyx je izjavil:

Ali je kdo gledal oddajo Pogledi Slovenije? Pa to ne moreš verjet! (mag.) Vizjak in dipl. ing. Žerjav dobesedno farbala od sramu, ko sta jima Bratovškova in Frangeš kontrirala! Jaz sem se takoj pripravljen odpovedati celi plači, če se tole nadaljuje še vsaj nekaj mesecev. Bravo!

Sem ujel zadnjih par minut, nič posebnega.

Eden iz SD je kot rešitev kazal katere vse mogoče davke lahko dvignemo/dodamo in to predstavljal kot rešitev. Štrukelj pa drugega kot "obdavčiti je treba bogataše" tako ne zna reči.

Me sili na bruhanje ko gledam te od realnosti odmaknjene ljudi.

Matako ::

dronyx je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Se veseli bodo, da bodo nekomu riti brisali s troslojnim papirjem!

Vržem rokavico. Jaz ti plačam na mesec 300 €, plus še par bonbončkov, ki naj ostanejo presenečenje, če si mi pripravljen brisat rit. :))

Ne seri (lol) ga Karaya. Jaz plačam več kot 2x kar da on plus bonuse! Pa še kaj!
/\/\.K.

jype ::

Karaya 52> Vzela jo bo kriza, hoces noces.

Ne, ne bo je. Jaz bom še vedno plačeval precej več kot polovico svojih prihodkov za socialno državo, kar pomeni da bo morala biti še vedno tukaj, ali pa bom prisiljen nehat plačevat.

Da plačujem obscene količine denarja me ne moti, če je od tega učinek (in zdaj je, samo mnogi ga ne vidijo, ker so pač slabo izučeni v opazovanju).

Okapi ::

No, resnici na ljubo je učinek veliko manjši, kot bi moral biti, problem je, ker 15% znižanje plač tega ne bo niti malo izboljšal, ampak samo še poslabšal.

O.

dronyx ::

Do sedaj sem mislil, da bodo na naslednjih volitvah letele iz vlade vse stranke sedanje vlade, razen SDS. Sedaj sploh nisem več prepričan, da bo SDS obstala! Popoln potop desnice. To je praktično konec parlamentarne demokracije in vrnili se bomo v enoumje! 8-)

Mislim da se bom tokrat prvič v življenju udeležil demonstracij! Pa ne proti varčevanju. Proti norčevanju!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Timurlenk ::

donfilipo je izjavil:

Matako je izjavil:

Bi rada denar? Briši guzu mala, briši!!

Ni rečeno. Men da lubija na lička in nemočnika takega karakterja onemoglega zatolčem s kladivom do argentine>:D

Ampak dobr ga tolčejo fantini politiki.
Tista obrestna mera donosnosti bo padla. Še malo pretepov v parlamentu, štrajkov in veliki židov bo dobil infomacijo, da gre vse v smislu pravega razrednega boja, kjer kapital spet drži iztočne pozicije, ki jih je nekako izgubil leta 1935.

50 let so se jim tresle hlače, zdaj v 18 letih pa so že uspeli narediti prevrat proti kapitalizmu 19. stoletja

ampak očitno se ne zavedajo, da bo zaradi tega ponovno počilo, potem bo pa sledilo jokanje

luli ::

Z eno besedo. Odlicno.

Jaz bi o ukrepih razpisal referendum. Ljudje preprosto morajo dobiti obcutek, da so sami odgovorni.
Odlocali bi o paketu
.zmanjsanje plac v javnem sektorju in podjetjih v drzavni lasti za 15%
.odpravnina znasa 3 mesecne place in je poenotena
.referendum je vezan na zaupnico vladi

Sedaj sploh nisem več prepričan, da bo SDS obstala! Popoln potop desnice.
Tistih 15% diehard fanov bo JJ sicer obdržal, se pa desnici po tem nespretnem lomastenju po socialni državi res ne obeta nič dobrega.

O.

-valvoline- ::

Upam da se bo enkrat le pojavil nov pravi delavski fuhrer,ki bo zbral skupaj zaposlenih v gospodarstvu in brezposelnih v boj proti javnemu sektorju,ter ob morebitni stavki državnih parazitskih pi*kicah z VŠ organiziral bejzbol tekmo z palicami,kjer bodo letele glave državnih parazitov namest žogice.
;((

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Po moje pa nujen game. Celo z backvokali čistega kapitalističnega zbora, kjer je kapital popolnoma luciferski. Ampak lucifer zna obljubiti tudi revežem8-)

Igra je tole zaenkrat. Da bi predvsem pokazali in dokazali, da se je treba reorganizirati in dogovoriti. Je pa taka in ta igra v glavnem vse, kar politiki povsod počno.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

dronyx je izjavil:

Do sedaj sem mislil, da bodo na naslednjih volitvah letele iz vlade vse stranke sedanje vlade, razen SDS. Sedaj sploh nisem več prepričan, da bo SDS obstala! Popoln potop desnice. To je praktično konec parlamentarne demokracije in vrnili se bomo v enoumje! 8-)

Na naslednjih volitvah bomo komaj sestavili za _eno_umje. Nekaj mi pravi, da je tudi Zokiju pošla sapa - pa še župan je spet v MOL, kjer počasi krave prihajajo nazaj mukat (upam, da ne z Barja).

Saj vam pravim - sestaviti S-T vlado!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

@Okapi: Inženir Žerjav je strokovno razložil, da ko so krave debele, se meso deli, ko so pa krave suhe, se pa nima kaj deliti. Samo problem je, če kravi režeš meso pri živim telesu! To bi prvak ljudske stranke pa lahko vedel. Kmečka logika.

Je pa Bratovškova spet blestela, ko mu je omenila izogibanje pro-cikličnim ukrepom. To pa tudi tehniki poznajo, ki so študirali sisteme, saj lahko takšno ukrepanje povzroči RESONANCO, pa se most podere.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

jype je izjavil:

Karaya 52> Vzela jo bo kriza, hoces noces.

Ne, ne bo je. Jaz bom še vedno plačeval precej več kot polovico svojih prihodkov za socialno državo, kar pomeni da bo morala biti še vedno tukaj, ali pa bom prisiljen nehat plačevat.

Da plačujem obscene količine denarja me ne moti, če je od tega učinek (in zdaj je, samo mnogi ga ne vidijo, ker so pač slabo izučeni v opazovanju).

Očitno si privoščiš preveč, ta učinek/luksuz stane približno dve milijardi več, kot trenutno plačuješ.
Lahko rečemo, da si ti ljudje svojih plač ne zaslužijo in jih je potrebno znižati. Lahko tudi obrnemo ploščo in rečemo, da v gospodarstvu napravite premalo, da bi si zaslužili to, kar imamo danes. V vsakem primeru pa je treba zmanjšati tisto velikansko luknjo.
Predstavljeni ukrepi, ki se zdijo radikalni, bi jo zmanjšali kvečjemu za polovico.

No, resnici na ljubo je učinek veliko manjši, kot bi moral biti, problem je, ker 15% znižanje plač tega ne bo niti malo izboljšal, ampak samo še poslabšal.

Maso plač v javnem sektorju bo treba zmanjšati. Vprašanje je, če bi odpuščanje bila boljša rešitev. V tem primeru bi spet lahko rekli, da ne gre za solidarnost, saj bi breme prevalili na hrbte odpuščenih, ostale bi pa pustili pri miru.

Okapi je izjavil:

Sedaj sploh nisem več prepričan, da bo SDS obstala! Popoln potop desnice.
Tistih 15% diehard fanov bo JJ sicer obdržal, se pa desnici po tem nespretnem lomastenju po socialni državi res ne obeta nič dobrega.

O.

Se obešate na teh 15% čisto brezveze. Jasno je bilo povedano da so to pogajalaska izhodišča vlade. Znižanje kakršno že bo pa gotovo ne bo 15%.

Pa seveda znižanje mora biti na začetku generalno, ker ko začneš delati izjeme ni konca. Kasneje se bo pa ravnovesje že poravnalo glede na situacijo na trgu dela. No recimo za učitelje ni pričakovati da bojo plače v doglednem času šle gor.

trololo2 je izjavil:

Se obešate na teh 15% čisto brezveze. Jasno je bilo povedano da so to pogajalaska izhodišča vlade. Znižanje kakršno že bo pa gotovo ne bo 15%.

Sedaj o teh 15% linearno noče nihče nič vedeti. Po moje bomo jutri v medijih prebrali, da so bile to zahteve Bruslja.

Jasno je bilo povedano da so to pogajalaska izhodišča vlade. Znižanje kakršno že bo pa gotovo ne bo 15%.
Najprej je bilo nujno potrebno, potem so se pa ustrašili in je postalo pogajalsko izhodišče.:))

O.

dronyx je izjavil:

trololo2 je izjavil:

Sedaj o teh 15% linearno noče nihče nič vedeti. Po moje bomo jutri v medijih prebrali, da so bile to zahteve Bruslja.

Linearno ne more biti v nobenem primeru. Tisti ki smo v privat sektorju že doživeli znižanje plač, vemo da je linearno samo za tiste ki tako ne padejo pod minimalno plačo.

Okapi je izjavil:

Jasno je bilo povedano da so to pogajalaska izhodišča vlade. Znižanje kakršno že bo pa gotovo ne bo 15%.
Najprej je bilo nujno potrebno, potem so se pa ustrašili in je postalo pogajalsko izhodišče.:))

O.

Jp,pristalo se pa bo pr -30%,in še 30.000 delavskih knjižicah.
Yeah baby,pestro bo.

XD

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Štrukelj se obnaša, kot da je ravno prišel iz jame.

vemo da je linearno samo za tiste ki tako ne padejo pod minimalno plačo.
Ker je res hudo stimulativno, če ima sistemski administrator s srednjo računalniško šolo v 17. plačnem razredu enako plačo kot nepismena snažilka, ne?

O.

-valvoline- je izjavil:

Jp,pristalo se pa bo pr -30%,in še 30.000 delavskih knjižicah.Yeah baby,pestro bo.

LOL. Potem boš pa tudi ti letel na cesto, ker bo delodajalec ugotovil, da lahko za podoben denar dobi bistveno bolj izobraženega delavca iz javnega sektorja, ki se poleg vsega zna še lepše izražati. :))

Zgodovina sprememb…

VelikiTun ::

Problem pri nas je, da vsi mutijo o varčevanju, pa naj stane kar hoče. Nemčija recimo je precej denarja vložila nazaj v gospodarstvo in danes se zaposlovanje veča.

Saj OK, naj se varčuje, vendar smiselno in na način, ki ne zavira gospodarske rasti, potrošnje in standarda ljudi.

Mah pestro bo kurac. Saj vem, da vsi sovražijo primerjavo z Grki, samo priznati morate, da so vseeno večji pretepači, imajo isto razdeljen narod na komije in ostale... pa so vseeno dobili po kapseljnu vsi skupaj. Ok malo raztura... ampak to je bilo to.

Kje bodo šele neke oborožene odpore se šli pusiji tipa Štrukelj-boy in Semo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Okapi> No, resnici na ljubo je učinek veliko manjši, kot bi moral biti, problem je, ker 15% znižanje plač tega ne bo niti malo izboljšal, ampak samo še poslabšal.

Ja, to pa v ničemer ne spreminja tega, da nočem še manjšega učinka.

No ja....

Učitelji so nekateri v nezavidljivi poziciji. Kot včasih pojamrajo. Loptogeniji in jugogangste, pa tudi kak krpan jih baje rutinsko pošiljajo v tri krasne, mehanizmi discipliniranja so pa baje bol tako tako....

Tako da kvalitetna javna šola goodbye.
Morda pa jih kot drugje lahko nadomestijo privatne? Skoraj malo dvomim.

Okapi je izjavil:

vemo da je linearno samo za tiste ki tako ne padejo pod minimalno plačo.
Ker je res hudo stimulativno, če ima sistemski administrator s srednjo računalniško šolo v 17. plačnem razredu enako plačo kot nepismena snažilka, ne?

O.

To ali pa odpuščanje.

Taka je realnost pa če se postavite na glavo. Če ne bo Jajo bo pa nekdo drug.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

dronyx je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Jp,pristalo se pa bo pr -30%,in še 30.000 delavskih knjižicah.Yeah baby,pestro bo.

LOL. Potem boš pa tudi ti letel na cesto, ker bo delodajalec ugotovil, da lahko za podoben denar dobi bistveno bolj izobraženega delavca iz javnega sektorja, ki se poleg vsega zna še lepše izražati. :))

Družboslovnih prekladačev papirja in degustatorjev kavic nihče ne rabi.
Če samo poveš da si bil zaposlen v javnem sektorju si v gospodarstvu odpisan. Haha. Fuck them all.
:D

Zgodovina sprememb…

jernejl> Lahko tudi obrnemo ploščo in rečemo, da v gospodarstvu napravite premalo, da bi si zaslužili to, kar imamo danes.

To drži in vzroke za to gre iskati predvsem v preslabo izšolanem kadru. Pri tem ne mislim direktno tistih, ki dejansko fizično delajo, temveč pri njihovih šefih, ki jim ne znajo dat za delat reči, ki bi jih prodajniki lahko prodajali za resen denar. Seveda so tudi direktno tisti, ki fizično delajo, pa slabemu šefu ne dajo odpovedi, delno odgovorni za nastalo situacijo.

Valentino> To ali pa odpuščanje.

Z odpuščanjem tistih, ki ne delajo, ni nič narobe, je pa narobe, če se odpušča čez palec in na pamet, namesto po smiselnih metrikah.

Matako je izjavil:

Mah pestro bo kurac. Saj vem, da vsi sovražijo primerjavo z Grki, samo priznati morate, da so vseeno večji pretepači, imajo isto razdeljen narod na komije in ostale... pa so vseeno dobili po kapseljnu vsi skupaj. Ok malo raztura... ampak to je bilo to.

Ja ampak Grki so praktično v popolnem stečaju. Mi pa manj dolžni, kot je povprečje Evrope!!!

Pa še nekaj je. Balkanksa jeza je res hitra, ampak kot sem sam videl, če pa slučajno res kdo zjezi slovence, delavce, grče, se pa tudi balkanci raje skrijejo.

Je pa res, da jih je zelo težko res zjeziti in veliko lažje spreti med sabo. Se reče reveže med sabo, kot roštilj pred parlamentom, s pesmijo: 'Pokliči znance, pokliči znance, pekli 'mo poslance';((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

amigo_no1 ::

Kdaj nazadnje je bilo vsaj 1/2 Slovencev jeznih in kaj jih je razjezilo ?
Se ne spomnim kdaj naj bi to bilo.

jype je izjavil:

jernejl> Lahko tudi obrnemo ploščo in rečemo, da v gospodarstvu napravite premalo, da bi si zaslužili to, kar imamo danes.

To drži in vzroke za to gre iskati predvsem v preslabo izšolanem kadru. Pri tem ne mislim direktno tistih, ki dejansko fizično delajo, temveč pri njihovih šefih, ki jim ne znajo dat za delat reči, ki bi jih prodajniki lahko prodajali za resen denar. Seveda so tudi direktno tisti, ki fizično delajo, pa slabemu šefu ne dajo odpovedi, delno odgovorni za nastalo situacijo.

Valentino> To ali pa odpuščanje.

Z odpuščanjem tistih, ki ne delajo, ni nič narobe, je pa narobe, če se odpušča čez palec in na pamet, namesto po smiselnih metrikah.

Seveda!
Najbolje, da ustanovimo komisijo, ki bo delovala 10 let in odlocila kdo je prevec.
Tukaj bi lahko zaposlili kaksnih 1000 novih koritnikov, pa se brezposelnih bi bilo manj. Seveda bi lahko tukaj delo dobilo se najmanj 300 ljudi, ki bi delali preko avtorskih pogodb, pa se kaksnih 50 preko studentskih napotnic.

Kdaj nazadnje je bilo vsaj 1/2 Slovencev jeznih in kaj jih je razjezilo ?
Se ne spomnim kdaj naj bi to bilo.

V bližini moje vasi v eni gostilni. Med 16 balkanci, 4 grče in je bilo drobno vse so fundamenta in še odpeljali so se8-)

Kot narod pa dejansko dosedaj nikoli, kar vem. Ni pa rečeno da bo vedno tako.

luli> Seveda!

Jaz se s tem načrtom strinjam. Predlagam, da se kar najame kredit za plače teh ljudi za naslednjih 10 let, pa lahko potem, če bo nuja, ta denar porabimo še za kaj drugega in si pozneje še kaj sposodimo.

Celo če nikogar ne odpustimo, smo s tem praktično rešili vse težave.

Matako je izjavil:

Jaz pa upam da bodo že enkrat dobil dolgo zaslužene batine,da prebijemo tega komunajzarskega vrageca ven z njih,tapravi egsorcisem v živo bo.
:D

Pšenični ::

dronyx je izjavil:

Mislim da se bom tokrat prvič v življenju udeležil demonstracij! Pa ne proti varčevanju. Proti norčevanju!

Bojim se, da bom jaz na drugi strani. Bom na "antidemonstracijah"....proti JS enoumlju. Me zanima na kiri strani nas bo več.

Zgodovina sprememb…

Jaz bom delal.

(Da se boste raja lahko igračkali.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Jaz sem iz dneva v dan bolj prepričan, da je dovolj te hohštaplarije in da moramo dobiti tehnično vlado po vzoru Italije. V tem primeru se nam bonitete popravijo še preden bo povlekla prve poteze.

Mislim da dobro poznam domet politikov in tole je pretežko breme za njih. Če se izrazim v prispodobi je to tako, kot če bi se na Vegovo matematično tekmovanje prijavil nekdo, ki računa na prstke. Predvsem pa to ni fer do SDS in ostalih vladnih satelitov. Slovenija dolgoročno potrebuje tudi desnico, sicer imamo nazaj enoumje.

Erjavec pa baje zaradi govorne napake hodi k logopetu. Verjetno misli, da bodo tudi po njem posneli film tipa Kraljev govor (remake).

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

luli> Seveda!

Jaz se s tem načrtom strinjam. Predlagam, da se kar najame kredit za plače teh ljudi za naslednjih 10 let, pa lahko potem, če bo nuja, ta denar porabimo še za kaj drugega in si pozneje še kaj sposodimo.

Celo če nikogar ne odpustimo, smo s tem praktično rešili vse težave.

Sploh ne razumem v cem je tezava!
Zakaj bi sploh nekdo zelel odpuscati. Pa ravno zdaj, ko imamo toliko brezposelnih. Sem ravno zadnjic slisal, da na institutu Jozef Stefan dela 800 ljudi, vecina z dr. Kako si avtomehaniki in cistilke sploh predstavljajo, da ne bi financirali tega instituta? Kako pa naj ti strokovnjaki sploh zasluzijo denar? Ko naredijo doktorat jih itak nihce noce.

Jaz pravim, da ce avtomehaniki ne bodo financirali teh ljudi, tudi ti strokovnjaki k njim ne bodo vozili svojih avtomobilov. Cistilke pa ne bodo imele vec nikomur za cistit.

PaX_MaN ::

Slovenija dolgoročno potrebuje tudi desnico, sicer imamo nazaj enoumje.

Kako to misliš enoumje?
Lih ko je bil ultralevi trojček KGB ni blo dneva da ne bi vsaj eden podjebaval(="rušil"=se ne strinjal) vsaj enega drugega; vsaj take so bile glasne kritike...

donfilipo je izjavil:

Pa še nekaj je. Balkanksa jeza je res hitra, ampak kot sem sam videl, če pa slučajno res kdo zjezi slovence, delavce, grče, se pa tudi balkanci raje skrijejo.

Mogoče. Mogoče ne.

Kot rečeno pri nas bodo na _množičnih_ demonstracijah morali korakati paraziti ob boku s svojimi gostitelji.

Sicer bomo imeli spet nekaj na nivoju kulturno-umetniške predstave društva 15o.

Failoramo.
/\/\.K.

dronyx je izjavil:

Jaz sem iz dneva v dan bolj prepričan, da je dovolj te hohštaplarije in da moramo dobiti tehnično vlado po vzoru Italije. V tem primeru se nam bonitete popravijo še preden bo povlekla prve poteze.

Mislim da dobro poznam domet politikov in tole je pretežko breme za njih. Če se izrazim v prispodobi je to tako, kot če bi se na Vegovo matematično tekmovanje prijavil nekdo, ki računa na prstke. Predvsem pa to ni fer do SDS in ostalih vladnih satelitov. Slovenija dolgoročno potrebuje tudi desnico, sicer imamo nazaj enoumje.

Erjavec pa baje zaradi govorne napake hodi k logopetu. Verjetno misli, da bodo tudi po njem posneli film tipa Kraljev govor (remake).

Javni sektor bi rad šparal pri drugih, za tehničnega mandatarja bi mel kakšnega bebota kot smo ga meli prej, da bi lahko cuzali Real sector še naprej.

Malo sutra.

Sem že hotel napisati, da danes zvečer pogrešam telebanca. Očitno je Borovniški SDS ob pivu v Godcu analiziral performance mag. Vizjaka na Pogledih. Kakšen se ti je zdel nastop? Meni precej zmeden. Na koncu sem mislil, da se bo Bratovškovi kar razjokal v naročju.:))

Ma meni se je zdela pa ravno Bratovška že malo na koncu z živci. Sploh jo je zjebal tisti "ok, zakaj pa nisi teh super logičnih ukrepov izvajala, ko si imela priliko". Saj res. Zakaj ni? Ne mi reči, da takrat ni bilo treba?

Ker je ista goflačka, kot vsi.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

Javni sektor bi rad šparal pri drugih, za tehničnega mandatarja bi mel kakšnega bebota kot smo ga meli prej, da bi lahko cuzali Real sector še naprej.Malo sutra.

Ne verjamem. Resna tehnična vlada bi javni sektor naredila stroškovno učinkovit, znebila se politično nastavljenih parazitov in motivirala ostale zaposlene za delo.

VelikiTun ::

dronyx je izjavil:

Sem že hotel napisati, da danes zvečer pogrešam telebanca. Očitno je Borovniški SDS ob pivu v Godcu analiziral performance mag. Vizjaka na Pogledih. Kakšen se ti je zdel nastop? Meni precej zmeden. Na koncu sem mislil, da se bo Bratovškovi kar razjokal v naročju.:))
Vizjak je že pred imenovanjem za ministra rekel, da se bolj vidi v energetiki (navsezadnje je po izobrazb elektrotehnik) ali s to dejavnostjo povezano funkcijo. Kekec z SLS pa o gospodarstvu prav tako nima preveč pojma.

Invictus ::

dronyx je izjavil:

Vidim da vas je tudi danes precej na dopustu in bom moral pozno v noč brati vse komentarje.

Meni je zanimivo, koliko iz ekipe rumenih in črnih ima še vedno socialistični pogled na plače v javnem sektorju. Njim se zdi, da so plače za parazite eden izmed socialnih transferjev, ki jih pač v krizi preprosto linearno znižaš.

Jaz trdim, da so plače v javnem sektorju plačilo za opravljeno delo, enako kot dobijo plače zaposleni v zasebnem sektorju. Predlog janšata je, da se za 15% linearno zmanjša plačo politično nastavljenim aparatčikom prejšnje vlade, ki so sedaj postali fikus zaradi "nekompatibilnosti", a še vedno vlečejo čez 2000 € neto na mesec, enako 15% vzameš tistim, ki so obremenjeni 150% in se ven ne vidijo od dela in seveda vsem ostalim. To je zame enostavno traparija, ki bo imela samo za posledico, da tisti prvi še naprej ne bodo delali nič za 15% manj denarja, tisti drugi, ki ponavadi tako kot v zasebnem sektorju vlečejo voz naprej, pa se bodo počutili bedake in zmanjšali storilnost za 70% ali več. Plača je v JS danes povsem neodvisna od dela in rezultatov, tako da s tako potezo ne izgubijo nič, samo več bodo brskali po internetu, brali knjige, ali fušali za koga drugega.

Kar se mojega dela tiče bom ponovil še enkrat. Jaz delam v sistemu, ki ima 900 zaposlenih, čez 500 računalnikov, 15 strežnikov ter cel kup ostale strojne in programske opreme, ki mora delovati. Za to sva sistemizirana dva informatika, kar je po vseh standardih tudi gospodarstva malo, oziroma bi marsikje imeli za to IT službo z 10 ali več zaposlenih.

Podobno delo, kot ga opravljam jaz, počno kolegi v drugih firmah in kot sem večkrat dejal za JS ne delajo posebne IT opreme, ki bi bila prilagojena tem nivoju. Marsikdo iz ZS se tudi čudi, ko mu omeniš, kaj vse je danes informacijsko podprto in mora delovati praktično neprestano.

Če meni vzameš 15% sem praktično na 1000 € neto plače, kar je seveda za parazita po mnenju SDS-ove celice Borovnica še vedno 20% preveč. To, da jaz potem delam samo še minimum od minimuma in bom nekaj mesecev na leto na bolniškah, ni pomembno, ker važno, da se parazitom pokaže vraga. vendar vse kar jaz počnem, bo moral nekdo kljub vsemu narediti in zasebni sektor bo nadvse vesel, če bo padla pogodbica za 100.00o € letno. Ampak to za ekipo rumenčkov pa ni več problem, ker v tem primeru ne služijo paraziti.

Ubogi revež. Si pač izjema. Ampak izjeme potrjujejo pravilo. Kar pomeni da večina dela premalo.

Sicer greš pa lahko vedno delat v gospodarstvo, če ti JU ni všeč.

BTW. to kar si naštel, ni nič posebnega. Če bi imel stvari porihtane, bi lahko mirno spal v službi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

@Matako: Ali si jo poslušal, ko je razlagala, kako je janševa vlada 2004-2008 ustvarila v proračunu takoj milijardo minusa z davčno reformo, plačno reformo javnega sektorja pa še nekaj je naštevala. Tega niso pokrili z ničemer in se vleče do danes.

dronyx je izjavil:

Situacija je v Borovnici pod nadzorom. To je najbolj važno. Reforme prihajajo na vsa vrata.

Eh, Vizjak, bo že "speljal".

luli> Kako pa naj ti strokovnjaki sploh zasluzijo denar? Ko naredijo doktorat jih itak nihce noce.

Ne boš verjel, dobro ga zaslužijo. Ker so plače tam nizke, morajo denar dobiti drugje - običajno to storijo tako, da industriji prodajajo rešitve (in imajo jih precej) podobne tistim, o katerih govoriva v zasebnih sporočilih.

Invictus je izjavil:

BTW. to kar si naštel, ni nič posebnega. Če bi imel stvari porihtane, bi lahko mirno spal v službi.

Kaj pa misliš da počnem? :8)
««
20 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26754776 (48896) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531149934 (141232) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20786215 (81799) lexios

Več podobnih tem