Forum » Problemi človeštva » Varčevalni ukrepi vlade
Varčevalni ukrepi vlade
Temo vidijo: vsi

Pšenični ::
http://www.zurnal24.si/dozorel-je-cas-z...
""Dozorel je čas za ukinitev državnega sveta," je danes na svojem Twitter profilu objavil predsednik državnega zbora Gregor Virant. Kot je znano, več strank predlaga spremembe ustave, po kateri bi se državni svet ukinil. Poleg Liste Virant bi ga ukinila še SDS in NSi, Jankovič bi mu dal še več pravi"
Evo, mali raztura. Virant je "car".
""Dozorel je čas za ukinitev državnega sveta," je danes na svojem Twitter profilu objavil predsednik državnega zbora Gregor Virant. Kot je znano, več strank predlaga spremembe ustave, po kateri bi se državni svet ukinil. Poleg Liste Virant bi ga ukinila še SDS in NSi, Jankovič bi mu dal še več pravi"
Evo, mali raztura. Virant je "car".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Daedalus ::
Ena pametnejših danes. Seveda pa ne bo tako pametna, če se istočasno par pooblastil ne prenese na Predsednika države. Pa da malo zbalansiramo tole razmerje med parlamentom in predsednikom.
Jankovič pa... rad bi vedal, kaj kadi. More biti kr fina roba.
Jankovič pa... rad bi vedal, kaj kadi. More biti kr fina roba.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Karaya 52 ::
Nic novega torej v slovenski kloaki, ceprav se obeta veliko potez na sahovnici je vse skupaj prevec predvidljivo.
Me pa zabavajo rtv prispevki, nisem vedel da v Dnevniku dodajajo umeten smeh (2:30). To pa je novo!
Me pa zabavajo rtv prispevki, nisem vedel da v Dnevniku dodajajo umeten smeh (2:30). To pa je novo!

Okapi ::
Druga pravi, da naj poraba ostane enaka in da JS in sociala ne sme slediti prihodkom, pa magar če zato vzamemo še 20 miljard pufa.In zakaj lažeš? Tega ne pravi nihče.
O.

JS in sindikati na Luni.
"Bankrotirani >>model razvoja<< Pahorjeve vlade je temeljil na ohranjanju socialnega miru z velikim zadolževanjem države. Koaliciji Pahor-Golobič-Kresal v letih 2009-2011 ni uspelo zmanjšati javnofinančnega primanjkljaja pod pet odstotkov BDP (letno okoli dve milijardi evrov), kar je prineslo skokovito rast državnega dolga z 21 na 47 odstotkov BDP. "
Zgodovina sprememb…

Še o Pahorjevih saboterjih.
"Po podatkih ministrstva za finance je Pahorjeva vlada v prvih dveh mesecih letos Janševi vladi pustila rekordno proračunsko luknjo, globoko 700 milijonov evrov, kar pomeni, da lahko nova vlada, če želi uresničiti napovedan proračunski primanjkljaj v višini milijarde evrov (tri odstotke BDP), do konca leta poveča primanjkljaj samo še za 300 milijonov evrov."
"Po podatkih ministrstva za finance je Pahorjeva vlada v prvih dveh mesecih letos Janševi vladi pustila rekordno proračunsko luknjo, globoko 700 milijonov evrov, kar pomeni, da lahko nova vlada, če želi uresničiti napovedan proračunski primanjkljaj v višini milijarde evrov (tri odstotke BDP), do konca leta poveča primanjkljaj samo še za 300 milijonov evrov."

oldguy ::
Strukturne pufe jemljemo že 20 let, ukrepat pa še vedno nismo začeli.
My point exactly. Tukaj ni kaj dodat.

@telbanc - zvijaj in prikazuj kakorkoli hočeš. Takratna opozicija je pač aktivno sodelovala pri blokiranju bilokakega poskusa reform s strani pahorjeve vlade. In ta angažma se ji zdaj počasi maščuje. Sindikati, ma kaj sindikati, pijana študentarija je že enkrat ustavila Vlado. A misliš, da se to ne more ponoviti? Glej, pa se čudi.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Mesar ::
Strukturne pufe jemljemo že 20 let, ukrepat pa še vedno nismo začeli.
My point exactly. Tukaj ni kaj dodat.
Te še že ni dovolj hudo.
Your turn to burn!

@telbanc - zvijaj in prikazuj kakorkoli hočeš. Takratna opozicija je pač aktivno sodelovala pri blokiranju bilokakega poskusa reform s strani pahorjeve vlade. In ta angažma se ji zdaj počasi maščuje. Sindikati, ma kaj sindikati, pijana študentarija je že enkrat ustavila Vlado. A misliš, da se to ne more ponoviti? Glej, pa se čudi.
Kaj so sprejeli, socialno reformo, ki v bistvu razlašča male ljudi. Privatizacijo premoženja malih ljudi.
Socialno čuteči levičarji, ki kar še gonijo svoje. Da je bi Pahor Ok.

Kaj so sprejeli, socialno reformo, ki v bistvu razlašča male ljudi. Privatizacijo premoženja malih ljudi.
Malo delo, pokojninska reforma... To se je vse pavšalno rušilo zgolj zaradi "napačne vlade".
Očitno ne vidiš dobro izza svojih rumenih očal. Kar pravim je, da če je Janša računal na to, da bo na finto "pravega predsednika vlade" (kar Pahor menda ni bil) in mesijanstva (bomo popucali za temi salonskimi kontinuitetnimi levičarji), se je prekleto zmotil. Razpoloženje, ki ga je SDS pomagala napihovati, ni izginilo, ko je SDS prišla na oblast. In to se bo trenutnim vladnim pomembnežem maščevalo. Glej, pa se čudi, drugega nimam kaj več za dodat.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Malo delo, pokojninska reforma... To se je vse pavšalno rušilo zgolj zaradi "napačne vlade".
Očitno ne vidiš dobro izza svojih rumenih očal. Kar pravim je, da če je Janša računal na to, da bo na finto "pravega predsednika vlade" (kar Pahor menda ni bil) in mesijanstva (bomo popucali za temi salonskimi kontinuitetnimi levičarji), se je prekleto zmotil. Razpoloženje, ki ga je SDS pomagala napihovati, ni izginilo, ko je SDS prišla na oblast. In to se bo trenutnim vladnim pomembnežem maščevalo. Glej, pa se čudi, drugega nimam kaj več za dodat.
Maščevalo se bo JS, ki bo ostal brez plač. Glede na vzdušje na forumu, se za to noben ne bo preveč sekiral.
Če ti ni jasno, kaj je počel Pahor, pol jaz ne morem pomagat.

Timurlenk ::
djordjevic je izjavil:
Aja, pa Svet je tudi treba jemati s pošteno rezervo.
Ma, ne trobezljajte s tem DDV-jem, no. Vam je Šuško lepo povedal, da bi bil izplen daleč premajhen glede na negativne implikacije. Ob višjem DDV-ju se ti avtomatsko povečajo vsi transferji in si dal dreku focn, gospodarstvo pa je z višjim DDV-jem samo še manj konkurenčno. Jaz že zdaj včasih občujem z iglavim sesalcem, ker sem v primerjavi z nezavezanci za DDV avtomatsko 20 % dražji. A zdaj naj bom pa še za kake 2-3 %, ker ste mojstri amater-ekonomisti prepričani, da je to fina poteza? Vprašajte Belokranjce, kako jim veselo Hrvatje nakupujejo, odkar jih vlada guzi z, koliko že, 28-odstotnim PDV-jem?
Buče brihtne.![]()
cela evropa je že dvignila ddv, edino mi ne
pač ščijemo proti vetru
djordjevic je izjavil:
Jaz pa sem vedno bolj mnenja, da je znižanje edina pravilna pot, in sicer zato, da ena polovica Slovenije vidi, kaj se zgodi, ko keša ni od kod vzet. Da je treba 'downsizat'. Na silo. Da ni fino. Bodo mogoče v bodoče zato bolj zmerni.
tudi jaz se strinjam z znižanji
ampak, če med 700-1500€ znižaš za 15 % moraš tisti, ki zaslužijo še več, znižat za 25
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Timurlenk ()

jype ::
Timurlenk> ampak, če med 700-1500€ znižaš za 15 % moraš tisti, ki zaslužijo še več, znižat za 25
Zakaj pa? Ker ne zaslužijo bit pošteno plačani za nivo znanja, ki ga premorejo?

Grey ::
Pri takih cenah surovin zmanjševati plače ljudem, ki zaslužijo 1000€ ali manj za 15% se mi zdi neumno. Začeti bi se moralo pri 1000€ plače in 5% zmanjšanjem pa vse do maksimuma pri večjih plačah 2000€+, kjer bi se progresivno večalo do 30%, če se že gredo zniževanje plač. Namreč visoke plače so premium standard, nizke plače so take kot so in morajo še vedno zagotavljati normalno življenje ljudem, ki šele stopajo v "realni svet" (nimajo stanovanja/hiše, avta itd.). V primerih ekonomske krize naj bi se odvzemalo tistim, ki imajo več, kot potrebujejo za spodobno življenje. Luksuz v krizah trpi, osnove potrebščine pa nikdar ne bi smele biti luksuz!

Buggy ::
tisti ki imajo toliko vec place so po vecini srednji in visji management, kjer pa ni toliko v ospredju nivo (tehnicnega) znanja kot pa politicne mahinacije.
tudi pri nas v firmi, ko so se nizale place je bilo 5% za ostalo rajo in 10% za ves management.
tudi pri nas v firmi, ko so se nizale place je bilo 5% za ostalo rajo in 10% za ves management.

krneki0001 ::
Pri takih cenah surovin zmanjševati plače ljudem, ki zaslužijo 1000€ ali manj za 15% se mi zdi neumno. Začeti bi se moralo pri 1000€ plače in 5% zmanjšanjem pa vse do maksimuma pri večjih plačah 2000€+, kjer bi se progresivno večalo do 30%, če se že gredo zniževanje plač. Namreč visoke plače so premium standard, nizke plače so take kot so in morajo še vedno zagotavljati normalno življenje ljudem, ki šele stopajo v "realni svet" (nimajo stanovanja/hiše, avta itd.). V primerih ekonomske krize naj bi se odvzemalo tistim, ki imajo več, kot potrebujejo za spodobno življenje. Luksuz v krizah trpi, osnove potrebščine pa nikdar ne bi smele biti luksuz!
Pri nas je luksuz nagrajen z manjšimi davki, raji, ki komaj preživi mesec, se pa jemlje koder se lahko.
Zakaj pa recimo politiki ne začnejo pri sebi in naj bodo za zgled vsem ostalim. Naj politiki vsi dajo 30% svoje plače stran, ali pa 50, saj za preživet bi jim bila lahko že osnovna plača dovolj - itak razen sranja nič pametnega ne počnejo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

jrtjtejtt ::
Pod črto, dve struji sta tule.
Ena pravi, da naj se poraba prilagodi prihodkom. Da če ni, ni, in da naj se poraba prilagodi.
Druga pravi, da naj poraba ostane enaka in da JS in sociala ne sme slediti prihodkom, pa magar če zato vzamemo še 20 miljard pufa. Čez deset let bojo pa že boljši časi...
recimo takole:
organizaciji škripa, denarja ni, bojite se za plače. pride direktor in reče treba bo hudičevo šparat druge nam ni če nočemo v pol leta ostati brez denarja za plače. na deski potem visi ukrep o zmanjšanju plač za 15% in prisilni upokojitvi nekaterih starejših delavcev.
čez teden dni ti kot prodoren mlad delavec, ki se spozna še na finance pripraviš realen načrt, kako pri naročanju materiala in storitev prišparati več 100.000 EUR, kar bi v končni fazi pomenilo izdatno omilitev ukrepov na deski.
s tem greš do direktorja in ti reče, "sine, ne se zajebavat no, pusti to nam, ki se spoznamo".
kaj boš podprl v tem primeru???

MisterR ::
Kot se je že predlagalo v JS in podjetji v državni lasti nebi nihče smel imeti večje plače od predsednika vlade. To pa je cca 3k če se ne motim?

Timurlenk> ampak, če med 700-1500€ znižaš za 15 % moraš tisti, ki zaslužijo še več, znižat za 25
ker baje šparamo, sem nekje prebral
a gospa, ki mi vsakih 6 let izda osebno, si tudi ne zasluži biti plačana?

kmetek ::
Nebivedu: se popolnoma strinjam s teboj, poslanec več kot 1500€ bruto si niti ne zasluži. Itak imajo vse plačano! 1000€ GSM na leto? HALO? Potem kaj dobijo, dodatek na samostojno življenje, ROFL?
Nujno prevetriti vse plače javnih uslužbencev (vseh 160 tisoč + komplet politična garnitura), ki se jim plače napajajo od nas, davkoplačevalcev, delavcev!!!
Nujno prevetriti vse plače javnih uslužbencev (vseh 160 tisoč + komplet politična garnitura), ki se jim plače napajajo od nas, davkoplačevalcev, delavcev!!!

Ob višjem DDV-ju se ti avtomatsko povečajo vsi transferji in si dal dreku focn, gospodarstvo pa je z višjim DDV-jem samo še manj konkurenčno.Zakaj pa potem DDV ne znižamo? Upam, da ne boš sedaj trdil, da je ravno 20% magična številka, ko je DDV "najboljši", ker se ti bom smejal.
O.

nevone ::
Zakaj pa recimo politiki ne začnejo pri sebi in naj bodo za zgled vsem ostalim. Naj politiki vsi dajo 30% svoje plače stran, ali pa 50, saj za preživet bi jim bila lahko že osnovna plača dovolj - itak razen sranja nič pametnega ne počnejo.
Ne želim, da se tole razume kot rant, ampak politiki in drug vodstveni kader, ki izhaja iz teh vod in ima plačo večjo kot 2000 evrov, bi lahko simbolično vsak izbral eno revno družino in ji namenil 500 EUR svoje plače. On bo še vedno lahko preživel, ampak simbolika bi bila pa velika. Pa zaradi mene lahko tudi žrebajo, komu bodo dali, saj imajo evidence o prihodkih, pa tudi ljudem je precej jasno, kdo so tisti, ki zares rabijo pomoč, tako, da to ne bi bilo tako težko. Če lahko delamo dobrodelne akcije, ki včasih komu pomagajo iz dreka, bi lahko delali tudi to.
Me prav zanima, kdo ima toliko poguma in volje, da bi del svoje dovolj velike plače, ki mu jo zagotavlja država, podaril nekomu, ki zares potrebuje.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Invictus ::
Ne želim, da se tole razume kot rant, ampak politiki in drug vodstveni kader, ki izhaja iz teh vod in ima plačo večjo kot 2000 evrov, bi lahko simbolično vsak izbral eno revno družino in ji namenil 500 EUR svoje plače. On bo še vedno lahko preživel, ampak simbolika bi bila pa velika. Pa zaradi mene lahko tudi žrebajo, komu bodo dali, saj imajo evidence o prihodkih, pa tudi ljudem je precej jasno, kdo so tisti, ki zares rabijo pomoč, tako, da to ne bi bilo tako težko. Če lahko delamo dobrodelne akcije, ki včasih komu pomagajo iz dreka, bi lahko delali tudi to.
Me prav zanima, kdo ima toliko poguma in volje, da bi del svoje dovolj velike plače, ki mu jo zagotavlja država, podaril nekomu, ki zares potrebuje.
o+ nevone
To je že pase. Zakaj bi moral nekdo ki se je trudil za dobro službo, dajati od te plače nekomu, ki je pač prežuriral leta ko bi se lahko učil?
Karkoli daš, moraš nekaj imeti od tega. PA magari dohodninsko olajšavo, ki jih je prejšnja Janševa vlada veselo ukinila.
Ljudje morajo biti motivirani da nekaj dajo od sebe in za to nekaj pričakujejo. Vse ostalo je bullshit.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

nevone ::
Ljudje morajo biti motivirani da nekaj dajo od sebe in za to nekaj pričakujejo. Vse ostalo je bullshit.
Se strinjam, vendar simbolično bi to veliko pomenilo.
Sicer pa mnogi tudi kaj dajo od sebe, pa so prav tako revni. Saj se lahko poišče takšne. Spet simbolično.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Ob višjem DDV-ju se ti avtomatsko povečajo vsi transferji in si dal dreku focn, gospodarstvo pa je z višjim DDV-jem samo še manj konkurenčno.Zakaj pa potem DDV ne znižamo? Upam, da ne boš sedaj trdil, da je ravno 20% magična številka, ko je DDV "najboljši", ker se ti bom smejal.
O.
Potem se nisi slisal za Laferjevo krivuljo. Vceraj sem se dobro nasmejal v Odmevih, kako bi Jankovic tem in onim vzel, vrgel tja, pa se malo vzel, raztrosil skozi okno... Clovek more bit totalen analfabet da pozre neumnosti tega pajaca.

No še en razlog zakaj sem proti rezanju plač:
http://www.finance.si/347482/Toma%C5%BE...
Zaradi takih in podobnih...ker pa se seveda tega noče rešiti, se pač predlaga rezanje plač.
http://www.finance.si/347482/Toma%C5%BE...
Zaradi takih in podobnih...ker pa se seveda tega noče rešiti, se pač predlaga rezanje plač.

Ma ja, vsak izgovor, ki pujskom fila korita je dovolj dober. Zadnjic sem videl cisto gazo v smetisni kanti, halo, kaksno razmetavanje z denarjem?!

krneki0001 ::
sedma zapoved pravi NE KRADI!. Ampak v resnici bi morala povedat tole:
NE KRADI, KER CERKEV IN POLITIKA NE MARAJO KONKURENCE!
NE KRADI, KER CERKEV IN POLITIKA NE MARAJO KONKURENCE!
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |

Mesar ::
Cerkev in vera s svojimi zapovedmi nista eno in isto, čeprav imamo pogosto tak občutek. Povrh vsega imam občutek, da nič od tega ni v naši državi tak problem kot se zdi ampak to, da začnemo probleme sanirati, ko je prepozno... to je tak kot, da bi v primeru požara počakal, da zgori vse do konca pa bi potem šel skupaj pobirat ostanke. Zdaj so pa zadeve tako daleč, da so potrebni radikalni ukrepi, ki jih marsikdo ne želi... ampak brez tega bomo tonili le še globlje. Kdorkoli v vladi zdaj nima dobrih možnosti, ker lahko fura naprej vse skupaj v krizo ali pa sprejme takšne ukrepe, da bo najbolj zasovražen v državi čeprav bo na dolgi rok rešil situacijo. Kaj bomo torej? Migrirali v države, ki imajo to urejeno?
Your turn to burn!

noraguta ::
O.
Seveda ni, švicarsklih osem pa pol je optimalnih. In država prosperira. Ceraqvno se ne deklarira kot neka socialna država. Ponuja pa osnovno infrastrukturo gospodarstvu in to kakšno! Pri nas pa v spregi sociale zaposlujemo nepotreben kader da zmanšujemo nezaposlenost, državnim podjetjem in bankam dajemo nepoštene vzpodbude tako da krnimo trg in se scela obnašamo kot v planskem gospodarstviu. Kdor kaj proizvede ga odbavčimo na vseh možnih straneh potyem pa se cudimo da nihce noce vlagat v slopvenijo in begu kapitala.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Ma ja, vsak izgovor, ki pujskom fila korita je dovolj dober. Zadnjic sem videl cisto gazo v smetisni kanti, halo, kaksno razmetavanje z denarjem?!
če sem tole narobe razumel me popravi.
ti zagovarjaš fiktivna svetovanja, ki znašajo recimo mojo 3 letno bruto bruto plačo???
in zakaj bi jaz in vsi ostali morali imet nižjo plačo zaradi tako potrošenega denarja. če mi lahko na tole smiselno odgovoriš, bom sprejel tvoje stališče. ampak dvomim da lahko...

joze67 ::
Zadnje čase je (vsaj v Financah) moderno citirati gospodinjsko logiko ga. Tacherjeve. In s tem opravičevati varčevanje.
Ampak kje v resnici vlada varčuje? Takole po gospodinjsko? Nikjer. Zame bo vlada varčevala, ko se bo odrekla nekaterim svojim funkcijam in atributom. Ne morem varčevati tako, da Gen-i-ju in SiOL-u rečem, glejte, časi so hudi, sedaj bom za elektriko plačal samo 80% računa in za trojček samo 40€. Ker me bosta nasuvala v ... in rekla, glejte, gospod 67, če hočete plačati samo 80% elektrike, seveda ni problem, samo porabo zmanjšajte za 40% in bo; in če želite za trojček plačevati 40€, spremenite svoj paket na osnovni in v nadaljnem obdobju ne glejte filmov in športa. In bom varčeval tako, da se bom nečemu odrekel, ne pa da bom nekomu - ajd, direkt: ukradel.
Vlada pa hoče delat vse kot do sedaj, le plačala bi manj. Za plače, za transferje, ... Se je odrekla kaki občini? Kaki bolnici? Je skrčila vojsko? Zaprla kako šolo? ... Nič od tega, še vedno so vse funkcije in vsi atributi (ok, res je, državnih proslav bo manj, to je dober začetek).
ker če bi se država kaki funkciji odpovedala in tam pustila luknjo, bi jo lahko zapolnili drugi ponudniki. Če pa samo stiska levo in desno, pa teh priložnosti pač ne bo.
Ampak kje v resnici vlada varčuje? Takole po gospodinjsko? Nikjer. Zame bo vlada varčevala, ko se bo odrekla nekaterim svojim funkcijam in atributom. Ne morem varčevati tako, da Gen-i-ju in SiOL-u rečem, glejte, časi so hudi, sedaj bom za elektriko plačal samo 80% računa in za trojček samo 40€. Ker me bosta nasuvala v ... in rekla, glejte, gospod 67, če hočete plačati samo 80% elektrike, seveda ni problem, samo porabo zmanjšajte za 40% in bo; in če želite za trojček plačevati 40€, spremenite svoj paket na osnovni in v nadaljnem obdobju ne glejte filmov in športa. In bom varčeval tako, da se bom nečemu odrekel, ne pa da bom nekomu - ajd, direkt: ukradel.
Vlada pa hoče delat vse kot do sedaj, le plačala bi manj. Za plače, za transferje, ... Se je odrekla kaki občini? Kaki bolnici? Je skrčila vojsko? Zaprla kako šolo? ... Nič od tega, še vedno so vse funkcije in vsi atributi (ok, res je, državnih proslav bo manj, to je dober začetek).
ker če bi se država kaki funkciji odpovedala in tam pustila luknjo, bi jo lahko zapolnili drugi ponudniki. Če pa samo stiska levo in desno, pa teh priložnosti pač ne bo.

Potem se nisi slisal za Laferjevo krivuljoKi je v Sloveniji kakšna točno? Prosim za kakšen link, kjer je s številkami podprto, da je 20% DDV v naših trenutnih razmerah najboljši.
O.

Sploh pa nevem zakaj je potrebno podpirat razne klinične centre in mesposoben kader tam notri. Specialiste moraš ponavadi itak poiskat na privatnem ttrgu, za zdravljenje turkov pa kucanov pa tudi niso usposobljeni razgnat bando nesposobno s kendo načelu.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: VelikiTun ()

jernejl ::
V zadnjih letih je zaradi gospodarske situacije več evropskih držav zviševalo stopnje DDV, kar pomeni, da se je zaradi tega tudi naš "laffer" pomaknil nekoliko bolj v prid višjih stopenj DDV.

V zadnjih letih je zaradi gospodarske situacije več evropskih držav zviševalo stopnje DDV, kar pomeni, da se je zaradi tega tudi naš "laffer" pomaknil nekoliko bolj v prid višjih stopenj DDV.
Gospodarstva pa to ni zagnalo. Kvecjem oslabilo ga je. Sicer pa ce so sloi britanci z 17 na 22 so še vedno ugodnejsi od nas. Potem se pa ti pojdi spletno trgovino v sloveniji.

Potem se nisi slisal za Laferjevo krivuljoKi je v Sloveniji kakšna točno? Prosim za kakšen link, kjer je s številkami podprto, da je 20% DDV v naših trenutnih razmerah najboljši.
O.
Kje je tocna cifra je vprasanje za stvarnika. Prvic, bi morali drzavljani zagovarjati cim nizje davscine. To je NORMALNO, vse drugo je zame patolosko, produkt ideolosko cankarjanske mentalitete. Seveda velik del populacije zivi od davkov, tako da njihov pohelp po denarju zasebnega sektorja razumem. Drugic, Jankovicev super izum, visji DDV, predpostavlja nek linearno odvisen dvig prihodkov, kar direktno negira lafferjevo krivuljo. Dva diletantizma na kupu, kilavi drzavljani, ki pamet se vedno dajejo v roke drzave in hobi ekonomiste, ki se spoznajo samo na trgovino in investicije, pa se to ne.
Tako da se mora JU vprasati, je ona servis drzavljanom ali obratno.

VelikiTun ::
Sploh pa nevem zakaj je potrebno podpirat razne klinične centre in mesposoben kader tam notri. Specialiste moraš ponavadi itak poiskat na privatnem ttrgu, za zdravljenje turkov pa kucanov pa tudi niso usposobljeni razgnat bando nesposobno s kendo načelu.Meh, falil gumb citiraj in ti dal predlog za izbris. Ignoriraj.
Kakorkoli. Pa privatniki tudi opravljajo razne presaditve organov in podobno zapletene operacije? Nudijo celovito zdravstveno oskrbo?

-valvoline- ::
O.
20% je absolutno preveč.
10% enotni ddv,10% davek na dobiček.10% davek na plače.
Lopovske trošarine naj si vtaknejo v rit.
Javni sektor finančno temu prilagodit.Basta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()

VelikiTun ::

Kje je tocna cifra je vprasanje za stvarnika.Aha, in ti imaš torej direktno zvezo z njim, da lahko trdiš, da je 20% bolje od 22%.

Prvic, bi morali drzavljani zagovarjati cim nizje davscine. To je NORMALNO, vse drugo je zame patolosko, produkt ideolosko cankarjanske mentalitete.Ja, in čim višje plače tudi. Razen če ti živiš v nekem drugem svetu, kjer je dobro imeti čim nižjo plačo.
Pogovarjamo se o najboljšem načinu reševanja trenutnih težav, ne o življenju v indiji koromandiji.
O.

Sploh pa nevem zakaj je potrebno podpirat razne klinične centre in mesposoben kader tam notri. Specialiste moraš ponavadi itak poiskat na privatnem ttrgu, za zdravljenje turkov pa kucanov pa tudi niso usposobljeni razgnat bando nesposobno s kendo načelu.Meh, falil gumb citiraj in ti dal predlog za izbris. Ignoriraj.
Kakorkoli. Pa privatniki tudi opravljajo razne presaditve organov in podobno zapletene operacije? Nudijo celovito zdravstveno oskrbo?
Menda vendar. Niti za 2m populacijo ne nucašvseh specialistov. Ampak greš kot naši precedniki v tujino.

Kje je tocna cifra je vprasanje za stvarnika.Aha, in ti imaš torej direktno zvezo z njim, da lahko trdiš, da je 20% bolje od 22%.
Prvic, bi morali drzavljani zagovarjati cim nizje davscine. To je NORMALNO, vse drugo je zame patolosko, produkt ideolosko cankarjanske mentalitete.Ja, in čim višje plače tudi. Razen če ti živiš v nekem drugem svetu, kjer je dobro imeti čim nižjo plačo.
Pogovarjamo se o najboljšem načinu reševanja trenutnih težav, ne o življenju v indiji koromandiji.
O.
Mislim, da je nekdo, ki zivi od lastnega dela in je za visje davscine ... malo nor. Ce se zelo milo izrazim. Seveda razumem pohlep sindikatov javnega sektorja. Bolj ko zazirajo v privatni sektor, bolje jim gre, zato pa bodo na ulicah trcili ob protestnike, ki bodo protestirali proti njihovemu pohlepu, malomarnosti in nesramnosti - da si sploh se upajo kruliti po vsem kar so povzrocili privatnemu sektorju.

BlueRunner ::
Gospodarstva pa to ni zagnalo. Kvecjem oslabilo ga je. Sicer pa ce so sloi britanci z 17 na 22 so še vedno ugodnejsi od nas. Potem se pa ti pojdi spletno trgovino v sloveniji.
Japajade. V UK so na zacetku krize (decembra 2008) sli iz 17,5% na 15%, nato so se vrnili na 17,5% (januarja 2010) in sele nato povisali na 20% (januarja 2011).
Torej, ce nic drugega, so v VB videli vse konce te krivulje. Sam bom rekel, da je krivulja nerealna oziroma sfericna krava in kot taksna ne nujno uporabna za napovedovanje cesarkoli, se manj pa za kakrsno koli primerjavo med dvema ekonomijama.

xandros ::
"Vlada še ni sprejela ukrepov, ampak pogajalska izhodišča. Čemu tak napad?Predlagajte boljše rešitve, če jih imate, zato so pogajanja."
Kako naj to komentiram?
Da ne ve kaj zeli, in da malo provocira, da dobi pač eno smer.
Sem pravilno razumel?
Kako naj to komentiram?
Da ne ve kaj zeli, in da malo provocira, da dobi pač eno smer.
Sem pravilno razumel?

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/...
Takih novic je zadnje tri leta ogromno.
Od srede še 100 neto vplačnikov manj.
Realni sektor tone kot torpedirana ladja. Če bo šlo tako naprej, bo morala vlada precej zaostrit pogajalska izhodišča.
Takih novic je zadnje tri leta ogromno.
Od srede še 100 neto vplačnikov manj.
Realni sektor tone kot torpedirana ladja. Če bo šlo tako naprej, bo morala vlada precej zaostrit pogajalska izhodišča.
Zgodovina sprememb…

dajmo resnično zategnit pas, pa se zmenimo, da 2 leti nihče v sloveniji nima plače višje kot 1000 €
ampak ne, to pa je populizem in provokacija
ampak ne, to pa je populizem in provokacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 54433 (48553) | dstr17_ |
» | Stavka (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 149369 (140667) | poweroff |
» | Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 86108 (81692) | lexios |