» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
15 / 91
»»

oldguy ::

Jype:
oldguy> Kdo so ti sposobnejsi?

Jaz.

Kje sem lahko oddal glas zate?

Timurlenk ::

djordjevic je izjavil:

Kaj pa, če bi mogoče znižali obremenitve, da se lopovluk preprosto ne bi več splačal (če preračunaš tveganje & koristi)? Glede na to, da imamo, ee, koliko že - tretjino BDP v sivi ekonomiji? - to mogoče ne bi bila tako slaba zamisel.

Prekleti populisti, v vsaki temi vas je polno. ;((

to bi šlo

znižat obremenitve, ampak pojačat učinkovitost pridobivanja tistega, kar ostane

ne pa, da gre par milijard (ali pa par sto milijonov) na leto nekam na privat račune, po črti zakona pa najverjetneje celo legalno??

djordjevic ::

Ne verjemi vsemu, kar prebereš v Novicah, lepo te prosim.
No grave is deep enough to keep us in chains.

dronyx ::

Recimo italijanski premier Monti velja za strokovnjaka (Italijani so si privoščili luksuz s tehnično vlado), ne politika in eni do njegovih predlaganih ukrepov so bili zaostrovanje pogojev upokojevanja, uvedbo davka na prvo nepremičnino in zvišanje davka na dodano vrednost z 21 na 23 odstotkov. Jaz se z Jankovičem moram strinjati, da resen varčevalen paket mora poseči tudi na prihodkovno stran proračuna, predvsem pa Slovenija potrebuje tistih 100 in nekaj ukrepov SDS za oživitev gospodarstva in odpiranje delovnih mest. Meni se zdi velika škoda, da bi 400 strokovnjakov te ukrepe pripravljajo za brez veze.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

kmetek ::

Pa že enkrat napisat ZAKONE, ki bodo udarili po Tovšakovi, Zidarju in podobni gamati.

Matako ::

Timurlenk je izjavil:

2 % plus manjša znižanja plač in ohranitev potnih stroškov ter malc, saj se da vse kombinirat, ne samo črno ali belo

Ja samo kaj ko imata panakromatsko sceno tudi duo Štukelj Semo.

2 % plus manjša znižanja plač = nabijanje Štukelj-boya o "neupravičenosti kakršnegakoli zmanjševanja že tako nizkih plač v JU, ko so državljani že itak obremenjeni z zadostnim povečanjem DDV" + nabijanje Sema o "nujni uskladitvi minimalnih plač in pokojnin s povečanimi življenskimi stroški".

Povem ti. Za pogajanje s tem tandemom bi namesto Jaja rabili kakega upokojenega policijskega pogajalca, nekoga, ki je vajen iracionalnih debat.
/\/\.K.

Matako - razpočiš me, jebenti sunce. :D

Timurlenk ::

djordjevic je izjavil:

Ne verjemi vsemu, kar prebereš v Novicah, lepo te prosim.

ko bi le samo v novicah pisalo :)

Aja, pa Svet je tudi treba jemati s pošteno rezervo.

Ma, ne trobezljajte s tem DDV-jem, no. Vam je Šuško lepo povedal, da bi bil izplen daleč premajhen glede na negativne implikacije. Ob višjem DDV-ju se ti avtomatsko povečajo vsi transferji in si dal dreku focn, gospodarstvo pa je z višjim DDV-jem samo še manj konkurenčno. Jaz že zdaj včasih občujem z iglavim sesalcem, ker sem v primerjavi z nezavezanci za DDV avtomatsko 20 % dražji. A zdaj naj bom pa še za kake 2-3 %, ker ste mojstri amater-ekonomisti prepričani, da je to fina poteza? Vprašajte Belokranjce, kako jim veselo Hrvatje nakupujejo, odkar jih vlada guzi z, koliko že, 28-odstotnim PDV-jem?

Buče brihtne. ;((

Zgodovina sprememb…

Aja pa itak:

DDV ostane, kot je: prasice, samo jemali bi, kaj pa dohodkovna stran enačbe? Dajte pamet v roke in povečajte davek!

DDV se poviša: Loool! A to da ste _obljubili_, da ne boste višali pa ne velja več, a? Dajte NAJPREJ poloviti tajkune, potem pa višajte davke!!

Povem vam. Počasi bo treba razmisliti o tistem ciankaliju v dispenzerjih za vodo na javnih uradih. Jebi ga, kruta rešitev, ampak taki so tudi časi. EDIT: Jajo bo ziher za to, bom predlagal na Dnevu odprtih vrat Borovniške SDS celice.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Pa kaj hrvaški cariniki nič ne ocarinijo nakupe pri nas?

Matako je izjavil:

Povem vam. Počasi bo treba razmisliti o tistem ciankaliju v dispenzerjih za vodo na javnih uradih. Jebi ga, kruta rešitev, ampak taki so tudi časi.

Zadnjič sem prebiral na wikipediji zapis o nemškem koncentracijskem taborišči Auswitz. Baje so tam na višku sezone uplinili prek 24.000 taboriščnikov s plinom Zyklon B (sem ti dal idejo?). Ampak pozor! Na dan! Ti si po moje čista reinkarnacija kakšnega izmed paznikov ali vsaj pomožnega osebja.

Jaz se z Jankovičem moram strinjati, da resen varčevalen paket mora poseči tudi na prihodkovno stran proračuna, predvsem pa Slovenija potrebuje tistih 100 in nekaj ukrepov SDS za oživitev gospodarstva in odpiranje delovnih mest. Meni se zdi velika škoda, da bi 400 strokovnjakov te ukrepe pripravljajo za brez veze.

Ne. Prihodkov je dovolj. BDP 2011 = 37 miljard (ocenjeno). Proračun je bil 10 miljard. Prilivov je bilo 8 miljard. 27% zate ni dovolj striženja? Gremo rajši na 50%, da slučajno ne bo treba koga vržt na cesto ali mu znižat plače?

Glede investicij je pa tako. Najprej naj se pogasi prejšnji požar preden gremo kurit nov ogenj. Že TEŠ bi morali lepo pospraviti v omaro, kar se mene tiče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

kmetek je izjavil:

Pa kaj hrvaški cariniki nič ne ocarinijo nakupe pri nas?

Kot so ga Avstrijci nam, ko smo vozili špecerijo čez mejo? ;)

dronyx je izjavil:

Matako je izjavil:

Povem vam. Počasi bo treba razmisliti o tistem ciankaliju v dispenzerjih za vodo na javnih uradih. Jebi ga, kruta rešitev, ampak taki so tudi časi.

Zadnjič sem prebiral na wikipediji zapis o nemškem koncentracijskem taborišči Auswitz. Baje so tam na višku sezone uplinili prek 24.000 taboriščnikov s plinom Zyklon B (sem ti dal idejo?). Ampak pozor! Na dan! Ti si po moje čista reinkarnacija kakšnega izmed paznikov ali vsaj pomožnega osebja.

Pha, amaterji.
/\/\.K.

Pšenični ::

Matako je izjavil:

Aja pa itak:

DDV ostane, kot je: prasice, samo jemali bi, kaj pa dohodkovna stran enačbe? Dajte pamet v roke in povečajte davek!

DDV se poviša: Loool! A to da ste _obljubili_, da ne boste višali pa ne velja več, a? Dajte NAJPREJ poloviti tajkune, potem pa višajte davke!!

Povem vam. Počasi bo treba razmisliti o tistem ciankaliju v dispenzerjih za vodo na javnih uradih. Jebi ga, kruta rešitev, ampak taki so tudi časi. EDIT: Jajo bo ziher za to, bom predlagal na Dnevu odprtih vrat Borovniške SDS celice.

Ne,ne...mi nismo za tako radikalne ukrepe.

Plače dol za 30% in 15% šutiranja za začetek. Ne moreš kr s kanonom na muho?

Pa da vidimo?

Evo, vidite, JU, kaj vas doleti, če se zezate z borovniško SDS? Niste hoteli sprejeti 15% znižanja, zdaj pa boste dobili po kepi duplo. ;)

Po drugi strani ima Borovnica srečo. Če jaz pridem gor, jo zravnamo in spremenimo v golf igrišče. Jajo bo pa caddie. Oprosti, onyx, nič osebnega, se boš pač preselil - saj si itak mislil ne?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

jype ::

oldguy> Kje sem lahko oddal glas zate?

Nimam se časa ukvarjat s takimi malenkostmi.

Še tole. V prejšnjem letu smo se torej zapufali za 25% prilivov v proračun. Četrtina, ki jo bo enkrat treba vrnit. Da se ne bo kdo slučajno obesil na to, da je država vzela le 8 miljard. Vzela jih je 10, s tem, da jih ni pobrala le vam, temveč 20% tudi prihodnjim generacijam. Denar, ki ga ni, ki šele bo.

Bom še jaz malce slikovit. Vsakemu Hasu mutivodiču je jasno, kam to zgoraj pelje - do tega, da bo Mujo the loan shark enkrat prišel in mu polomil obe nogi, če mu ne da vile, ki jo je nabavil za brezzveze s taistim pufom. S tem, da morda vila sploh ne bo več vredna toliko, da bi plačala cel puf...v tem primeru bo pač Haso dal še kak uč...

oldguy je izjavil:

Glede investicij je pa tako. Najprej naj se pogasi prejšnji požar preden gremo kurit nov ogenj. Že TEŠ bi morali lepo pospraviti v omaro, kar se mene tiče.

France au secours: http://rtvslo.si/gospodarstvo/alstom-vo...
/\/\.K.

Vedno več sem mnenja, da bi bilo bolje dvigniti DDV na 22% pa mir.

In pa seveda odpustiti 60.000 ljudi v JU. Leta 1992 smo imeli 60.000 zaposlenih, danes 160.000

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

"Še tole. V prejšnjem letu smo se torej zapufali za 25% prilivov v proračun. Četrtina, ki jo bo enkrat treba vrnit. Da se ne bo kdo slučajno obesil na to, da je država vzela le 8 miljard. Vzela jih je 10, s tem, da jih ni pobrala le vam, temveč 20% tudi prihodnjim generacijam. Denar, ki ga ni, ki šele bo."

Taka situacija je že 4 leto. Še zmeraj pojemo vsak dan 25% več kot zaslužimo.

oldguy je izjavil:

Še tole. V prejšnjem letu smo se torej zapufali za 25% prilivov v proračun. Četrtina, ki jo bo enkrat treba vrnit.

Trik je ta, da znaten del prebivalstva preprosto ne verjame, da bo to kdaj treba zares narediti. Zaradi Grčije. Kao, če si sposodiš od pokvarjenih kapitalistov, ne velja - to je zastonj keš.

Samo tukaj delamo gyros brez pite - vse se bo razsulo po tleh.

kmetek je izjavil:

Vedno več sem mnenja, da bi bilo bolje dvigniti DDV na 22% pa mir.

In pa seveda odpustiti 60.000 ljudi v JU. Leta 1992 smo imeli 60.000 zaposlenih, danes 160.000

Veliko sreče pri tej kompromisni rešitvi.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

djordjevic je izjavil:

Evo, vidite, JU, kaj vas doleti, če se zezate z borovniško SDS? Niste hoteli sprejeti 15% znižanja, zdaj pa boste dobili po kepi duplo. ;)

Kakor sem slišal, se janša samo križa, ko mu povedo, kakšno blamažo jim dela borovniška SDS. Baje pa ne bodo dobili nobene dobro plačane sekretarske funkcije, ker so preprosto povsem nepredvidljivi. Je pa zdajle sezona političnega zaposlovanja na vrhuncu.

Zgodovina sprememb…

Jaz pa sem vedno bolj mnenja, da je znižanje edina pravilna pot, in sicer zato, da ena polovica Slovenije vidi, kaj se zgodi, ko keša ni od kod vzet. Da je treba 'downsizat'. Na silo. Da ni fino. Bodo mogoče v bodoče zato bolj zmerni.

Kmetek: link

160 dodatnih miljonov, če dvignemo obe stopnji za procent (negativni učinki na gospodarstvo niso všteti). S tem da, good luck with that. Semolič bi skočil do stropa...

Ob tem pa:
Če bi namreč maso plač v javnem sektorju znižali za deset odstotkov, bi na letni ravni privarčevali 390 milijonov, z 12-odstotnim znižanjem pa 470 milijonov.

Tudi tu negativni učinki na gospodarstvo niso všteti.

Ob tem, da se jaz rajši zbudim v državi, kjer JS ve, kdaj je treba zategnit pas kot pa v državi, kjer se stopnja davka ustavi pri 100%

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Kakor sem slišal, se janša samo križa, ko mu povedo, kakšno blamažo jim dela borovniška SDS. Baje pa ne bodo dobili nobene dobro plačane sekretarske funkcije, ker so preprosto povsem nepredvidljivi. Je pa zdajle sezona političnega zaposlovanja na vrhuncu.

Uf, glede na to, da po nekaterih informacijah na tem forumu sodeluje sam Jajo se zna zgoditi, da mi ukrade idejo o Borovnici kot golf igrišču. Samo s to razliko, da bo caddie telebanc!
/\/\.K.

Mah ne vem res, čarobne palice ni. Naj vzamejo vse nakradeno premoženje tajkunov potem!!!!

kmetek> čarobne palice ni

Je. Bombardiranje s knjigami.

kmetek je izjavil:

Mah ne vem res, čarobne palice ni. Naj vzamejo vse nakradeno premoženje tajkunov potem!!!!

Edina čarobna palica je navadna palica. Samo je treba z njo tolčti.
/\/\.K.

Pod črto, dve struji sta tule.

Ena pravi, da naj se poraba prilagodi prihodkom. Da če ni, ni, in da naj se poraba prilagodi.

Druga pravi, da naj poraba ostane enaka in da JS in sociala ne sme slediti prihodkom, pa magar če zato vzamemo še 20 miljard pufa. Čez deset let bojo pa že boljši časi...

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

dronyx je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Uf, glede na to, da po nekaterih informacijah na tem forumu sodeluje sam Jajo se zna zgoditi, da mi ukrade idejo o Borovnici kot golf igrišču. Samo s to razliko, da bo caddie telebanc!

Ja, ko bo poleti najavleno še dodatno 15% znižanje plač v JS ju, se bo marsikdo vprašal, kdo je "Jajo" na tem forumu?

Je Yipe, Je morda Matako?.....je morda onyx........nastopa morda kot provokator in zagovarja JS ali je morda "radikalec iz okolice ljubljane"?

Matako je izjavil:

Mimogrede, ali se kdo še spomni, ko je janša pred leti obljubljal (goli) otok pred Izolo in Disneyland za javne uslužbence v Prekmurju? Kam so poniknili ti projekti in ali so všteti v kvoto 100 plus ukrepov za oživitev gospodarstva, ki jih je pripravljalo 400 ekspertov?:))

oldguy> Druga pravi, da naj poraba ostane enaka in da JS in sociala ne sme slediti prihodkom, pa magar če zato vzamemo še 20 miljard pufa.

Ne. Pravimo, da puf ni noben kriminal. Da se da zelo natančno zračunat, kolk stane naslednji puf, kolk pa stane klestenje socialnih programov na kratki rok (recimo kolk stane to, da na produktivni ljudje na zobarja čakajo pol leta in so v tem času produktivni samo 30%, ker imajo težave z zobmi).

Pravimo tudi, da je problem javnega sektorja zgolj problem neučinkovitosti, ki ni omejen na javni sektor - država tudi v neučinkovite dele zasebnega sektorja z zelo debelo cevjo črpa denar.

@onyx: Bolj svež je spomin na Križaničevega jurja minimalne plače. Ob tempu idiotskih potez, ki jih je nanizal, bi tudi do te prišli najpozneje v dveh letih. ;((

dronyx je izjavil:

Matako je izjavil:

Mimogrede, ali se kdo še spomni, ko je janša pred leti obljubljal (goli) otok pred Izolo in Disneyland za javne uslužbence v Prekmurju? Kam so poniknili ti projekti in ali so všteti v kvoto 100 plus ukrepov za oživitev gospodarstva, ki jih je pripravljalo 400 ekspertov?:))

??? Prvič slišim! Resno?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

djordjevic> Bolj svež je spomin na Križaničevega jurja minimalne plače.

Meni se to zdi super ukrep.

Če lahko delavca odpustiš čez noč, ker ga ne potrebuješ več ali ga ne moreš plačevati, s tem ni nič narobe.

Hja, pa ga čez noč tudi zaposliš? Ne govorim o visokokvalificiranih miškofukih, ampak o OFRjih?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako> Ne govorim o visokokvalificiranih miškofukih, ampak o OFRjih?

Ja. Saj to so praktično edini, ki so na minimalcih.

Matako je izjavil:

dronyx je izjavil:

Matako je izjavil:

??? Prvič slišim! Resno?

Tole morda za osvežitev spomina.

Gre za eno izmed investicij, ki jih namerava vlada izvesti do leta 2023, stala bo približno 100 milijonov evrov. Okoli 30 milijonov evrov bo pridobljenih iz državnih, pokrajinskih in občinskih sredstev, 60 milijonov evrov bo evropskih sredstev, 10 milijonov pa bodo prispevali zasebniki.

Samo ko ti isti ljudje, ki bi gradili otok za 100 milijonov, čez par let pridejo na svetlo dneva z idejo, da vzamejo regres in vsakemu 15% od plače, si rečeš lahko samo WTF! WTF!:)

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Matako> Ne govorim o visokokvalificiranih miškofukih, ampak o OFRjih?

Ja. Saj to so praktično edini, ki so na minimalcih.

Današnjih minimalcih. 1K je že druga predstava.

@onyx:
No evo onyx - kaj niso nekateri tukaj točili solze za Hooverjevimi projekti in udarnimi brigadami? Bomo pač za Jaja otoke nasipali - in zvečer ob tabornem ognju igrali kitaro in peli pesmi!

Jaz osebno bi sicer raje počakal na totalno razprodajo Grčije, pa maznemo en otok kar iz kompenzacije.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako> Današnjih minimalcih. 1K je že druga predstava.

To zgolj pomeni, da bodo morali več ustvariti v istem času. Od tod bombardiranje s knjigami.

Ostali bodo pač honorarci in part timerji, tako kot so v Nemčiji.

Sliši se kot plan, jype!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ne. Pravimo, da puf ni noben kriminal. Da se da zelo natančno zračunat, kolk stane naslednji puf, kolk pa stane klestenje socialnih programov na kratki rok (recimo kolk stane to, da na produktivni ljudje na zobarja čakajo pol leta in so v tem času produktivni samo 30%, ker imajo težave z zobmi).

Aha smo že tu, pričakovano. Da se tudi zelo natančno izračunat, koliko stanejo državo previsoki davki. S tem, da se boš gotovo strinjal, da že zdaj nismo ravno raj za tuje investicije (jasno, še zdaleč niso davki edini krivec). Pa če pustiva stanje (zobo)zdravstva, ki še zdaleč ni rožnato, ob strani - dokler puf ni strukturni, me ne moti prav zelo. Ko pa postane strukturni, je pa treba ukrepat - znižat stroške ali pa zvišat davke.

Optimalno bi bilo zvišati učinkovitost in na ta račun znižat stroške. Ampak sem ti že povedal, če optimal ne znamo, bo good enough, no, good enough...

...dokler seveda ti ne boš našel časa za takšne malenkosti... ;)

Zgodovina sprememb…

oldguy> Da se tudi zelo natančno izračunat, koliko stanejo državo previsoki davki.

Jaz nisem pristaš višanja davkov na račun tega, da se nič ne stori nikjer drugje.

oldguy> Ko pa postane strukturni, je pa treba ukrepat

Strukturne pufe jemljemo že 20 let, ukrepat pa še vedno nismo začeli.

oldguy> ...dokler seveda ti ne boš našel časa za takšne malenkosti... ;)

Mislim, da bi daleč najbolj pomagalo državi, če bi se namesto z neumnostmi ukvarjala s tem, kako istospolno usmerjenim zagotoviti enake pravice kot jih imajo vsi ostali, da bi se lahko geji (ki sestavljajo 98% prebivalstva) posvečali delu, ne pa ukvarjanju z administrativnimi zapleti.

Limit-sky ::

Matako je izjavil:

Jaz osebno bi sicer raje počakal na totalno razprodajo Grčije, pa maznemo en otok kar iz kompenzacije.

A to misliš s prebivalci ali brez? :D
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Invictus ::

kmetek je izjavil:

Pa že enkrat napisat ZAKONE, ki bodo udarili po Tovšakovi, Zidarju in podobni gamati.

Saj zakoni so, beri gospodarsko pravo.

Ampak jim morajo najprej dokazati namen. Jebi ga, saj vsi hočete pravno državo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

darkolord ::

Naj vzamejo vse nakradeno premoženje tajkunov potem!!!!
Definiraj nakradeno. Vsi prihodki, višji od tvoje plače?

Pa tut če, ajde... Kolk pa je tega premoženja? Milijarde? Pa kr v gotovini verjetno?

Počasi ti tajkuni prevzemajo vlogo zmajev v votlinah. Tudi tiste beštje so tipično ždele na nagrabljenem bogastvu in niso jebale žive sile, dokler ni uletel kak chucknorrisovski vitez, jih pofental (nobenih sodnih zaostankov, lol) in ukradeno razdelil pomoči potrebnim.

Za majhno provizijo, seveda.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

««
15 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26754352 (48472) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531149264 (140562) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20786082 (81666) lexios

Več podobnih tem