» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
57 / 91
»»

Mr.B ::

Vajenec, samo njihov denar od njihovih pufov ostane v Nemčiji. Grki pa so vzeli tuj denar in za to naredili nič, tako kot zadnja tri leta za socialno vzdržnost vsako leto 3 miljarde pufa, rezultat pa je, nepomemben.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vajenc ::

oldguy je izjavil:

To je kričana in debela laž. Pufamo se za "pomoč" Grčiji, za neuspele vzpodbude gospodarstva, za razne TEŠ-e, nepotrebna javna naročila. Pufamo se tudi zato, ker ljudje tako sovražijo državni aparat, da se jim zdi greh plačevat davke. Jaz kar dobro to zastopim, za razliko vam.

Hehe, ni laž. Kakšen je delež plač JS v proračunu? Kakšen je bil pred tremi leti? Kakšen je danes? Kakšen je bil BDP pred tremi leti? Kakšen je danes?

Preden me obkladaš z lažnivcem, boš lepo točko za točko napisal cifre.

Zaposlenih v JS je vsako leto več, kar je narobe. Ampak ti poglej znenske za TEŠ, Grčijo, javna naročila, pol se pa der da se pufamo zaradi javnega zdravstva in šolstva.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Mr.B ::

Sej res, vlada se je napačno izrazila, morala bi reči da ne MI NE zmanjšujemo malhe vreče za plače, ampak mi zmanjšujemo proračune posameznih ministerstev. To vpisala v zakon, da bo Vlada odškodninsko in kazensko odgovarjala, če bo vzela kredit, zato da poveča proračun ministerstva. ME zanima kako in na kakšen način bi se stavkalo. Vajenec po tvoje zarai razloga, ker je treba delati.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

ZaphodBB ::

Zaposlenih v JS je vsako leto več, kar je narobe. Ampak ti poglej znenske za TEŠ, Grčijo, javna naročila, pol se pa der da se pufamo zaradi javnega zdravstva in šolstva.

Za vse to je kriv negospodaren in neučinkovit JS, katerega ti podpiraš? Res ne vidiš paradoksa?

Buggy ::

Pesnik in profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani Boris A. Novak je za potrebe generalne stavke po svoje priredil koračnico Žiga žaga, in sicer po znani pesmi za otroke Naša četica koraka Janeza Bitenca. Pred časom je pesem že priredil za potrebe Koordinacije organizacij kulture Slovenije (Koks), zdaj pa jo je adaptiral za potrebe univerze, znanosti, izobraževanja in vzgoje.

"Potrebujemo namreč zbore - bolj ko bomo fušali, bolje bo zvenelo! Naj jo prepevajo po vrtcih in šolah! V tej generalni stavki, ki jo z vsem srcem podpiram, je poleg lucidnih analiz, solidarnosti in močne volje (kar vse ste dokazali - hvala!) potreben tudi humor, ironija, ščepec osvobajajoče hudobije! Najmočnejše orožje je smeh - da reseterjem zamrzne ciničen nasmeh na ustnicah! V čast mi bo korakati z vami," je stavkajočim sporočil Novak.

Na priredbo se je odzval tudi minister Žiga Turk, ki je na Twitterju zapisal: "Še ena pobalinska s spletnih strani SVIZ."

Priredba koračnice
Boris A. Novak

ŽIGA ŽAGA (koračnica po besedilu in na melodijo pesmi Naša četica koraka Janeza Bitenca)

Naša četica koraka
strumno in veselo,
drug za drugim v ravni vrsti
mi gremó na delo,
drug za drugim vsi po vrsti
nimamo za jelo.

Turčku bomo pomagali
Ministrstvo zgraditi,
da bo mogel kup denarcev
Univerzi skriti (varianti: znanosti prikriti / pred vzgojo skriti),
da bo mogel honorarcev
se lepó znebiti.

Žiga žaga, poje žaga,
rom, pom, pom kladivo,
mi pa vsi najboljše volje
delamo marljivo,
mi pa vsi najboljše volje
fušamo na sivo.

Naša četica koraka
strumno in veselo,
drug za drugim v ravni vrsti
mi gremó na delo,
drug za drugim v pravni krsti
čakamo razpelo ...

Matako ::

Ok, nazaj k resni debati.

Torej, če stavka uspe, bo Jajček tenko piskal - to vemo vsi.

Kaj pa če ne uspe. Če namesto Jaja faila Štrukelj? Gredo njegovi cohones? Se bo ostrigel?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Karaya 52 ::

C-c-c-c, Boris A. A. Novak, mislim da sem sam naredil boljso priredbo:

Svicez leze, sveizec gre
kar ugleda, vse poje
najbolj ceni sladkarije
kot bi trenil vse pouzije
urno skrijte vse jedi
da jih svizec ne dobi

Vidim da niti 1/3 JS ne stavka. Slabo tole... za SVIZ.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Če stavka uspe, ne bo samo Jajček tenko piskal, Matako. Piskali bomo vsi.

Sindikati spet izsiljujejo državo.

Timurlenk ::

sindikati

a 500.000 ljudi je pa pičkin dim
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Okapi ::

Janša: Ti ljudje živijo na luni, vlada pred sindikati ne bo pokleknila

oldguy ::

Se bom nehal, takoj potem, ko se boš ti nehal dret, da ljudje sovražimo državni aparat zgolj zato, ker ne želimo plačevati previsokih davkov in ker nočemo, da se le-ta pufa v nedogled ampak da se poraba prilagodi prihodkom.

Obenem spet (kako nepričakovano) ni bilo prav nobenih številk od tebe. Put up or shut up!

TEŠ pa Vegrad pa NLB pa cestarje ob stran, povej cifre! Povej tudi, kako lahko glede tega karkoli spremenimo zdaj, da naslednje leto ne bom spet dolžen 1000€ več kljub temu, da vse davke plačam do zadnjega evra?

Luštno je sanjat ba bit neodgovoren glasen idealist, ampak realni problemi zahtevajo realne rešitve.

TEŠ pa Vegrad pa NLB pa cestarje ob stran

what

why

what

why

Because - boš povedal, kako boš zdajle dobil denar od njih. Povej še, kako bo zaradi njih naslednje leto puf kaj manjši? V trenutku, ko ti to uspe (brez sanjskih zaplemb premoženja, ki ga ni, zlobnim tajkunom pa firmam, yadayada), sem na tvoji strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

kmetek ::

Kaj če bi še gospodarstvo lepo šlo štrajkati....zakaj vedno ti kurci na JU/JS ?

Truga ::

oldguy je izjavil:

da naslednje leto ne bom spet dolžen 1000€ več kljub temu, da vse davke plačam do zadnjega evra?
Kaj majo davki veze z osebnim pufom?

Od kje ti ideja, da gre za osebni puf?

oldguy je izjavil:

Od kje ti ideja, da gre za osebni puf?

Ce ni oseben puf, kaj pa je pol, da terjajo od tebe 1000e?

Ce ni oseben puf, kaj pa je pol, da terjajo od tebe 1000e?

Tudi od tebe jih, a se tega očitno sploh ne zavedaš. Pa, BTW, terjajo cca. 8.000€ + obresti, ne le jurja.

Aja? Men se noben ni reku da sm komurkoli karkoli dolzen. Kvecjemu jaz posojam folku dnar.

Aja? Men se noben ni reku da sm komurkoli karkoli dolzen. Kvecjemu jaz posojam folku dnar.

Hehe, welcome to the beauty of public debt... ;)

Ce se mi bo zdelo da mi kle ni vsec iz tega ali onega razloga (med njimi je lahko tud ta), se bom pac odselil. Res ne vidim nobenga problema kle...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

Ce se mi bo zdelo da mi kle ni vsec iz tega ani onega razloga (med njimi je lahko tud ta), se bom pac odselil. Res ne vidim nobenga problema kle...

Ja, saj...tako se seveda odplačevanju tega pufa zlahka ogneš. No, Slovenija se pa ne bo...

Bo pa propadla. Saj ne bo taprva. Pac evolucija, al kako ze recejo.

Ja, nekako jo imam sam vseeno prerad, da bi razmišljal tako ozko. Rajši bi, da standard v njej ostane približno enak zdajšnjemu, če se že ne bo izboljšal.

Zato se pa petelinim tule gor...

Karaya 52 ::

Nic kaj posebnega se ne dogaja na forumu, Miki ne posta, zgleda da stavka, medtem ko so Strukelj fani na ulicah, razen Timurlenka, ki protestira kot FDV na internetu. Tistim par sto na Gregorcicevi je potrebno pristeti se stavkajoce na Luni, by Jekleni Janez - Dzej Dzej Store. Spopad Jeklenega in Kodrolasega, kdo bo koga ostrigel?

No, na sreco javni dolg ocitno nima kaj dost veze s standardom: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c...

Kok mamo pri nas, 40%? 50%?

kok je sploh folka na cestah? ;((

No, na sreco javni dolg ocitno nima kaj dost veze s standardom

Imamo cca. 50%. Ampak žal nismo ne Amerika, ne Japonska...smo Slovenija, država z dvema miljonoma prebivalcev. Ko se dokončno prodamo bankam, nam bodo standard diktirali od zunaj.

jype ::

Karaya 52> mislim da sem sam naredil boljso priredbo:

Ti še manjka kilometrine, očitno.

oldguy> Ko se dokončno prodamo bankam, nam bodo standard diktirali od zunaj.

Krneki. Standard si vsak določa sam - s tem koliko ustvari.

darkolord ::

Standard si vsak določa sam - s tem koliko ustvari.
Ja v JU hitr dobiš kšn division by zero :)

Jaz sem pa skos mislu da se pufamo zato da obdrzimo vsaj nek standard med krizo (ki je ocitno pr nas se ni konec), ki bi ga ce se nebi "prodajal bankam" ze zdavnaj zgubil...

CoolBits ::

In kdo je s pufanjem obdržal standard? Ti, ki danes stavkajo al ostali?

Vsi tisti, ki dobivajo pokojnino in socjalo ker so zaradi krize brezposelni, pa brez pufov verjetno nebi vidli piskavega grosa. Ker JS bo seveda trgal pri sebi sele nakoncu, pa se takrat nerad (kot se kaze danes). Tisti, ki bi jih kriza dalec najbolj prizadela imajo verjetno se najvec od tega.

Daedalus ::

Kaj če bi še gospodarstvo lepo šlo štrajkati....zakaj vedno ti kurci na JU/JS ?

Da vidim. Gremo na naši firmi štrajkat za en teden. Sfalimo cilje, ne moremo izdati računov. No, lahko jih, sam jih stranke ne bojo plačale (vsaj ne polnega zneska), ker delo ne bo opravljeno pravočasno - po pogodbi that is. Za posledico, al bo plača -25% (variabilni del za doseganje ciljev), ali pa je ne bo. In še sranje zaradi izpada prihodka pol pucaš dva do tri mesece.

Ain't gonna happen. Samo, to je lekcija, ki je JS ne pozna. Tam plača pač je... od Boga poslana, od proračuna dana. Who cares, dude.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vsi tisti, ki dobivajo pokojnino in socjalo ker so zaradi krize brezposelni, pa brez pufov verjetno nebi vidli piskavega grosa.

Ti danes ne stavkajo...

Daedalus: točno tako....gospodarstvo sploh ne sme/more štrajkati, ker bi pljuval sam sebi v skledo.
JU/JS pa itaq bruh....nesorazmerja nas se uredijo pa mir. Če ni denarja, ni denarja za vse. Politika si mora znižati plače hudimana....Virant kok že, 7000€ bruto?

Seveda ne. Ce bi bil v pripravi zakon ki bi zmanjsal pokojnine in socjalo na zavodu za 15% verjetno tud nebi bli na cesti tisti k so danes ane?

@dedal, point stavke JS je da raja opazi da sranje ki ga oni delajo za (vecinoma) mizerne place nekdo pac mora delat, in da ce bojo place nizje oni tega vec ne bojo pocel. V ZS to zgleda tko da gres in reces sefu, ko ti hoce znizat, ali pa noce zvisat place, da bos su h konkurenci. No, JS konkurence pac nima...

JS nima konkurence v plačah... za vse ostalo, pa ste dobrodošli v ZS.

Zmanjšat pokojnine in socialo pa bolj kot je že skoraj nemoreš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

Mene samo cudi da ob takem "pocez" rezanju plac v JS socjale in pokojnin jansa ne ukine. Verjetno si ne upa. Zdej je na vrsti pac JS. Kako ze gre uno? First they came for the communists...

Ja naj poberejo socialo in 30% JS na cesto... da vidimo pol veselje. Pametno pametno...

amigo_no1 ::

jype je izjavil:

Karaya 52> mislim da sem sam naredil boljso priredbo:

Ti še manjka kilometrine, očitno.

V kakem okolju živi po juretovem očitno nima veze, torej lahko tudi tuaregi sredi sahare delajo kombajne in trajekte ;((.
Tudi nima veze če jih ne morejo dostaviti kupcem (če jih po nekem čudežu naredijo), jebiga, jih bo še Scotty "pobemal" do njih ?
Ti predlagam da greš v Afriko (Somalija za začetek, potem Sudan, dalje Sierra Leone) za par let in pomagaš širiti svojo mantro v RL.
ane ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Keyser Soze ::

Zato pa obstajajo nujna dela in naloge, ki je potrebno izvajat, neglede na stavko. S tem da nekateri celo nimajo pravice do stavke.

Kot da se komu pozna ta stavka.
OM, F, G!

Aha. Boš tole pogumno sporočil še onim, ki v Ljubljani točno zdajle trobijo, kako zmanjšanje porabe uničuje standard in razgrajuje socialno državo?

VelikiTun ::

Tisti tako ali tako ne vedo, zakaj stavkajo - važno, da se štrajka, potem pa hitro v BTC/CityPark zapravljat. Podobno kot je bilo že v nekaterih drugih primerih.

Valvoline ::

Valvoline je izjavil:

http://www.finance.si/350011/Krivi%C4%8...
Need we say more?

Janša in Bankirji so krivi!

haha stanislav kovač :))

saj bi bila tako bolj solidarna do svojih številnih delavskih tovarišev z podpovprečnimi plačami iz zasebnega sektorja

sposobni managerji, press

Na drugi strani je imelo samo 25 odstotkov zaposlenih v zasebnem sektorju višjo plačo od povprečne bruto plače

še več sposobnega zasebnega sektorja, ki očitno res ustvarja dodatno vrednost

kot npr. gorenje, najuspešnejša slovenska firma v zgodovini, ki si lahko lepo privošči plačati delavce 600 €, ker so tako uspešni

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Timurlenk je izjavil:

On pozna odgovore na vsa vprašanja tega sveta. Tako kot Valvoline, Zaphond, Karaja in ostala kompanija tule gor. Fantje majo sistem v nulo naštudiran.
OM, F, G!

ta sestavek zgleda bolj valvoline kovač, kot pa stanisalv kovač

nihče se pa ne vpraša, zakaj so plače v zasebnem sektorju tako slabe

hint, ni zato, ker imamo sposobne privatnike in niti zato, ker ima štrukelj 2000 evrov plače, ki jo dobi s članarinami posameznikov, ki so včlanjeni v sindikat

Timurlenk je izjavil:

saj bi bila tako bolj solidarna do svojih številnih delavskih tovarišev z podpovprečnimi plačami iz zasebnega sektorja

sposobni managerji, press

Na drugi strani je imelo samo 25 odstotkov zaposlenih v zasebnem sektorju višjo plačo od povprečne bruto plače

še več sposobnega zasebnega sektorja, ki očitno res ustvarja dodatno vrednost

kot npr. gorenje, najuspešnejša slovenska firma v zgodovini, ki si lahko lepo privošči plačati delavce 600 €, ker so tako uspešni

Če bi bila država manj požrešna, bi ljudje lahko dobili po 900€ plače.

Aja pozabljam, da vam to pripada.
««
57 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26751054 (45174) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531144426 (135724) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20784516 (80100) lexios

Več podobnih tem