» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
31 / 91
»»

Truga ::

dronyx je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

pa saj vidite, kaj hočejo desni, spraviti ženske iz poklicnega, javnega življenja in nazaj v bajte, kjer bodo lahko gospodinje in morda jim ne bo treba nositi rut s tem bo sovpadala seveda še prepoved splava, predlog pričakujem kmalu

Meni je absurdno, da se desnica bori predvsem za kapital in najbogatejši sloj, medtem ko so njeni volilci večinoma slabše izobraženi in iz podeželja. :))

Pa normalno. Bogati lobisti jim vendar tlacijo kesh direkt v zepe. Pa seveda verjetno nekaj tudi Crkev, glede na to koliko vlecejo iz proracuna.

-valvoline- je izjavil:

Okapi je izjavil:

medtem ko Okapiju sploh ni jasno kdo pije in kdo placa, ter predpostavlja, da smo drzavljani tu zato da servisiramo JS.
Ja, Karaya, saj smo že razčistili - medicinske sestre in učitelji in policisti so naši sužnji, ki jim pač damo, kolikor jim damo. Itak je vsakega centa zanje škoda in bi morali biti hvaležni, da sploh kaj dobijo;((

O.

Za tole komunajzarsko golazen z 100 dni dopusta na leto bo kar veljalo.

Okapi ::

valvoline sestram zavida njihove mizerne plače in še mizernejše delovne pogoje
Kaj češ, ima pač shitty job in slabo plačo, pa je jezen na ves svet in vsi drugi so krivi za to.>:D

O.

dronyx ::

Okapi je izjavil:

Kaj češ, ima pač shitty job in slabo plačo, pa je jezen na ves svet in vsi drugi so krivi za to.>:D
O.

Tole sedaj se mi zdi da so ravno pravi časi, ko taki ljudje dobijo na veljavi in če bi se on politično udejstvoval oz. bil član vladajoče stranke sem prepričan, da bi sodil v ožji krog 400 plus ekspertov, ki dan in noč rešujejo državo. :D

solatko je izjavil:

Tudi cerkev je pridobila status JS, torej začnimo varčevati tudi tu - se mi zdi, da bomo vsi varčevali ravno zato, da bo RKC pokasirala tisto, kar so ji obljubili za navijanje v času predvolilne kampanije.

Desnica dobro ve, da je RKC njena peta kolona in marsikateri glas pride posredno "iz prižnice". To je pa zelo daleč od ustavne ločitve cerkve od države. Mi bi morali pod nujno uvesti davek na cerkvene nepremičnine in ukini vsako financiranje RKC iz proračuna! Razumem sicer, da ne bodo storili tega ti, ki imajo od cerkve neposredno politično korist. Ne razumem pa, zakaj tega niso storile vse dosedanje leve vlade?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Arto ::

dronyx je izjavil:

Ne razumem pa, zakaj tega niso storile vse dosedanje leve vlade?

Verjetno bi jih žive pojedli.

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

medtem ko Okapiju sploh ni jasno kdo pije in kdo placa, ter predpostavlja, da smo drzavljani tu zato da servisiramo JS.
Ja, Karaya, saj smo že razčistili - medicinske sestre in učitelji in policisti so naši sužnji, ki jim pač damo, kolikor jim damo. Itak je vsakega centa zanje škoda in bi morali biti hvaležni, da sploh kaj dobijo;((

O.


Dokler so placani z denarjem davkoplacevalcev, po socialisticno uradniskem modelu, kjer si razvrscen v razrede po neki uradniski mentaliteti, potem je jasno kdo pije kdo placa, cigave place uravnava trg in cigave parlament.

Ej, kaj ce bi se mizarske tarife sprejeli v DZ? kumrovecpress

dronyx ::

Mislim da je za plačno reformo Virant dobil celo pohvale, ker je lepo popredalčkal čisto vse poklice v javnem sektorju od snažilk (teh več ni, ker so vse outsourcane), do specialistov kirurgov. Baje je na tak način mnogo lažje kontrolirati maso plač in nad njo izvajati excel aritmetiko (15% selektivno linearno navzdol). Je pa dejstvo, da v takem sistemu zaposleni niso plačani po učinku ali opravljenem delu, temveč po količniku, ki jim pripada. vsak mesec do centa enaka plača. Ampak nekateri ste tu odločno proti "kumrovecpress" politiki, medtem ko prav te iste principe zagovarjate pri plačah JS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Daedalus ::

Nadalje, naj sprejmejo zakon, vsi, ki izpolnejo pogoje za upokojitev brez odbitkov, se morajo upokojiti. To sicer ruši koncept ZPIZ-ovskega zakona, pa kaj potem.


Pa reformirat pokojninski sistem iz PAYG v individualno-računsko-varčevalnega.

RKC pa vrečt iz sistema JU. Uslužbencem druge države na naših tleh plačevati socialne prispevke je mimo. Plus, še obdavčit premoženje in kapital, pa bo kr kul.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

darkolord ::

Dajte, če že morate pljuvat po JS, potem vas prosim, da pustite pri miru tiste, ki dejansko delajo in to za mizerne plače!!!!!!!!!!!!
Lej, to nima čisto nobene veze.

Tudi v ZS je prece takih, ki dejansko delajo in to za piškave plače!!!!!!!! In kaj? Če skupaj porabijo več, kot ustvarijo, bodo v končni fazi šli na cesto.

Zakaj, ZAKAJ bi moralo biti pri JS kaj toliko drugače?

Vajenc ::

Če skupaj porabijo več, kot ustvarijo, bodo v končni fazi šli na cesto. Zakaj, ZAKAJ bi moralo biti pri JS kaj toliko drugače?

Ker JS ni podjetje, ki ustvarja dobiček. Ker nas je velika večina ZS dobila izobrazbo od zaposlenih v JS, ker anarhijo preprečuje JS, ker ljudje potrebujejo socialo in mora nekdo to spremljati in nadzirati, ker (včasih preveč) komplicirani birokratski postopki preprečujejo brezglavost in zmanjšujejo napake itd. Če bi vse te državne servise privatizirali, bi bilo socilnih razlik in krivic še mnogo več oz. bi bilo več "enakopravnejših" in priviligiranih.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

dronyx ::

Moram izzvati še tiste ki menijo, da je realni sektor že plačal svojo ceno krize, sedaj je na vrsti še javni sektor.

V gospodarstvu je zgodba precej preprosta. Podjetja so izgubljala naročila, dela je bilo vse manj in marsikatero je končalo v stečaju ali prisilni poravnavi, delavci pa na zavodu za zaposlovanje. Tista podjetja, ki jih recesja ni prizadela, običajno niso posegala v pravice in prejemke zaposlenih, ker se zavedajo, da brez zaposlenih nimajo več kaj početi. Zastonj pač ljudje zaenkrat še niso pripravljeni delati.

Vendar to logiko zelo težko apliciraš neposredno na javni sektor, ker tam se učenci zaradi recesije niso množično izpisovali iz šol ali otroci iz vrtcev (če bi bil ta del privatiziran, bi verjetno se, ker starši ne bi imeli denarja za plačilo storitve). Prav tako zaradi recesije čakalnice v zdravstvenih domovih in bolnišnicah ne samevajo, nasilja in kriminala pa je tudi čedalje več, nikakor ne manj!

To, da se mora sedaj žrtvovati javni sektor prevedeno v drugačen besednjak samo pomeni "Del gospodarstva je šel k vragu, število brezposelnih je naraslo za 50.000, vendar pa zahtevamo enak nivo storitev socialne države!!!".

Samo javni sektor ni enako javna dela! Verjetno je zelo težko pričakovati, da bo javni uslužbenec delal za 50% manjšo plačo, kot primerljivi zaposleni v zasebnem sektorju samo zato, ker je javni uslužbenec in bi po mnenju nekaterih tule moral delati kar zastonj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

darkolord ::

Ker JS ni podjetje, ki ustvarja dobiček
Dobička res ni treba, da ustvarja (ker pač incoming dnar pade z lufta). Če pa ustvarja velikansko "izgubo" (da porabi še več, kot pade z lufta), je pa nekaj narobe.

Zgodovina sprememb…

jrtjtejtt ::

darkolord je izjavil:

Ker JS ni podjetje, ki ustvarja dobiček
Dobička res ni treba, da ustvarja (ker pač incoming dnar pade z lufta). Če pa ustvarja velikansko "izgubo", je pa nekaj narobe.


seveda ma izgubo, ker ma "dumpinške cene". verjemi, če bi mel sprivatizirano, ne bi mel zgube...sam nekateri tukaj bi si težko privoščili zdravljenje ob kakšni bolj težki bolezni (vse razen prehlada).

recimo opevane ZDA ti pregled pljuč (brez rentgena seveda) pri dohtarju zaračunajo 2000-3000$. če bi pri nas dohtarji izdajali račune, bi potem mogoče raja imela občutek da se proizvaja (seveda bi pa potem tudi tulila o previsokih cenah)

imagodei ::

Poteze desnice so tokrat prvič res klasično desne - zaenkrat nič kaj dosti ideologije in pričkanja rdeči/beli, ampak zgolj ukinjanje socialne države.

Problem je v tem, da so v Sloveniji mnogi tisti, ki volijo desnico, "desno" opredeljeni samo zato, ker jih nekaj žuli v socialistični preteklosti, ker zamerijo bivšemu režimu in današnjim "silam kontinuitete". Ta skupina pa ne korelira direktno z bogataši in vplivneži, ki jim gre na jetra, da morajo od svojega prihodka solidarnostno plačevati višje davke, da raja lahko uživa brezplačno zdravstvo in šolanje.

Ukrepi, ki jih izvaja tale vlada zdaj, pa tepe najbolj po srednjem razredu, iz katerega na veliko črpa tudi Janševa volilna baza. Za "desno opredeljeni" srednji razred sledi čas streznitve. Nekateri smo na to opozarjali že davno.

Morda bi bilo na dolgi rok to še dobro, saj trdim, da bi Janša morali odstraniti čim dlje od politike sploh in te reforme, če mu uspejo, mu bodo garantirano prinesle strmoglavi negativni trend. Žal sem ob vsem dogajanju zelo pesimističen, da bomo v doglednem času odstranitev narcisoidnega tirana iz politike lahko proslavljali v miru.

Skratka, Janša, reši nas.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Bo pa vsekakor zanimivo opazovati razvoj dogodkov do poletja. Ker namreč, kot lahko razberem med vrsticami izjav članov vlade, razmišljajo v slogu železne lady. Sindikati bodo pač stavkali, čisto normalno, ker so ukrepi boleči, in nič hudega, če bodo, saj stavkajo po vsej Evropi, ampak na koncu se bodo delavci vdali in popustili. Se bodo res?

O.

dronyx ::

Jaz janšo mislim da dovolj dobro poznam in on stavi na spopad med javnim in zasebnim sektorjem, tako da on tu računa na to, da izpade kot borec proti javnosektaškim lenuhom in parazitom, ki se na ta način bori za delavca (v realnem sektorju). Kakor opažam, so angažirali tudi celo malo četico svojih pristašev in simpatizerjev, ki ta "spopad" aktivno podpihujejo po forumih in drugje na spletu. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

noraguta ::

kaki delavci=? JU so zajedalci ne delavci. pa ne mi spet o medicinskih sestrah , zanje plačujem zdravstveno zavarovanje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Okapi ::

on stavi na spopad med javnim in zasebnim sektorjem,
Samo bi rekel, da so v tem primeru naredili taktično napako, ker je med ukrepi precej takih, ki udarijo tudi delavce v zasebnem sektorju.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

oldguy ::

Jaz janšo mislim da dovolj dobro poznam in on stavi na spopad med javnim in zasebnim sektorjem, tako da on tu računa na to, da izpade kot borec proti javnosektaškim lenuhom in parazitom, ki se na ta način bori za delavca (v realnem sektorju). Kakor opažam, so angažirali tudi celo malo četico svojih pristašev in simpatizerjev, ki ta "spopad" aktivno podpihujejo po forumih in drugje na spletu.


Tale tvoja teorija ima eno veliko luknjo. Ogromno, pravzaprav. Dve miljardi dvesto ogromno...

Zdej, al se tebi zdi da gre za levi-desni spopad, al da ukrepi niso vredu pa bi jih speljal bolje, ali pa da si dejansko država lahko privošči 25% pufa vsako leto, mene ne zanima niti najmanj. Zmente se kako bo šlo z 25% manj. Nehajte pa pufat prihodnje generacije in delavce v ZS. Kako, zakaj, kdo, na kakšen način in kaj je krivo, BMK.

Jaz Janši lahko samo ploskam, če mu uspe zmanjšat ono cifro na npr. 500 miljonov. Če pa poleg tega še sebe zapre zaradi bedarij v preteklosti, še toliko bolje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Matako ::

Onyx, preveš sodiš celotno stanje po borovniški specifiki. No saj, razumljivo - bližnje okolje je zelo pomemben faktor pri oblikovanju mnenja. Običajno je sicer življenje mešana pašta.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

dronyx ::

Okapi je izjavil:

on stavi na spopad med javnim in zasebnim sektorjem,
Samo bi rekel, da so v tem primeru naredili taktično napako, ker je med ukrepi precej takih, ki udarijo tudi delavce v zasebnem sektorju.

O.

Verjetno stavijo na slabšo izobrazbeno strukturo zasebnega sektorja. Preden bodo oni poštudirali nateg, bodo že nove volitve. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

-valvoline- ::

dronyx je izjavil:


Tole sedaj se mi zdi da so ravno pravi časi, ko taki ljudje dobijo na veljavi in če bi se on politično udejstvoval oz. bil član vladajoče stranke sem prepričan, da bi sodil v ožji krog 400 plus ekspertov, ki dan in noč rešujejo državo. :D



Bog vam pomagaj če se pojavi Slovenski Fuhrer da mene in istomislečih organizira.Na vsakem vogalu bo taborišče rezervirano za državne parazite z napisom zgoraj *arbeit macht frei*.Al bom pa jaz mogu prevzet dirigentsko palico in ustanovil antiparazitsko stranko.
:D

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Truga ()

oldguy ::

Verjetno stavijo na slabšo izobrazbeno strukturo zasebnega sektorja. Preden bodo oni poštudirali nateg, bodo že nove volitve.


Jaz se ne bi hvalil z izobrazbeno strukturo JS, glede na to da eni zgleda tudi osnovnošolske matematike ne znate.

Janezek ima 8 miljard žepnine. Zapravi jih več kot deset, manjek si sposodi iz mamine denarnice. Koliko časa lahko to počne, dokler jih ne dobi po riti?

solatko ::

Karaya 52 - Socialistično uradniški model plačevanja JU, je bil sprejet v DEMOS-ovi vladi in krepko popravljen v Janševi - Virantov plačilni sistem. Oba sta temeljila na plačevanju formalne izobrazbe, nekako solidno preživetje pa šele od fakultetne izobrazbe (ali opravljanja del, z zahtevano tako izobrazbo), torej ne po opravljenem in potrebnem delu, temveč po formalni izobrazbi in napredovanju, po določenih letih dela ali ventilitanja v JU ali JS.
Nihče ne preverja opravljenega dela, še manj kvaliteto storitev. Pravniki imajo svoj lobi, ki ščiti in pokriva napake, do primera Nekrep, smo imeli edini v svetu zdravnike, brez napak - praviloma so bile za vse, krive medicinske sestre ali vratar.
Na sodiščih je včasih prav komično, ko nekateri advokati, brijejo norce iz tožilcev, državnih strokovnjakov ali celo iz sodnikov, zato tudi noben veliki lopov ne odgovarja.

Plače so jim pa zrihtal lepe in zopet so za vse krivi tisti, ki dejansko delajo in to kvalitetno, za 600 - 700€/mesec.

Naši FDV, pravni in ekonomski "strokovnjaki", so pač poskrbeli, skupaj z vlado in posranci, za svoje riti, krivdo za stanje v katerega so nas te glavce spravile, pa valijo na vratarje, snažilke (večina jih je pri privatnikih), uslužbence za šalterjih, carinike, medicinske sestre in ne nazadnje, učitelje.

Mi bedaki pa v to celo verjamemo.
Delo krepa človeka

BlaiseM ::

Mesar je izjavil:

Jah, od nekje je treba plačat doktora, da te zdravi, policaja, da ti kazni piše in davčnega inšpektora, da ti na začetku leta zamrzne račune.

Zakaj potrebujemo cloveka, da zamrzne racune? A je za zamrznitev potrebna subjektivna presoja ... ali so numericno doloceni pogoji za to?

Podobno za gospodo na ZZZS ...

Timurlenk je izjavil:

pa saj vidite, kaj hočejo desni

spraviti ženske iz poklicnega, javnega življenja in nazaj v bajte, kjer bodo lahko gospodinje in morda jim ne bo treba nositi rut

s tem bo sovpadala seveda še prepoved splava, predlog pričakujem kmalu

Pa kdo vraga so to "desni"? Dajte si vbit v glavo, da te kolektivizacije/grupiranja objektivno NI ... nasploh pa je nekoristna (se posebej v tako mali drzavi). Podobno, kot se Crnci, Belci, Hispanci, itd. zdruzujejo v skupine (in imajo npr. blacks' right day) ... samo slabse je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlaiseM ()

dronyx ::

-valvoline- je izjavil:

Bog vam pomagaj če se pojavi Slovenski Fuhrer da mene in istomislečih organizira.Na vsakem vogalu bo taborišče rezervirano za državne parazite z napisom zgoraj *arbeit macht frei*.Al bom pa jaz mogu prevzet dirigentsko palico in ustanovil antiparazitsko stranko.
:D

Predlagam, da na črnem trgu kupiš čim več Zyklona B, preden poleti cena v nebo. :))

V zgodovini so se enkrat taki ekstremisti že pojavili, vendar navadna raja ni dolgo časa poštudirala, kaj so jim skuhali. Manipulacija in propaganda sta strahoviti orožji, hujši kot vse klasične bombe in rakete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

oldguy je izjavil:

Janezek ima 8 miljard žepnine...

Car tale Janezek. Samo čudi me, zakaj ne natera mamico da dela dva šihta v treh izmenah? :))

oldguy ::

Sej sem rekel, ti si zaslužiš 50% zmanjšanje. Sej itak ne znaš poračunat, koliko je to. :D

solatko ::

Morda ima kdo od vas doma kakšno medicinsko sestro, mamo, sestro ali teto, pa naj na tem forumu razloži, kakšne pridejo domov, po 12-ih urah dela v nedeljo ali soboto zjutraj, kakšno je njihovo zdravstveno stanje, po nekaj letih, takega mučnega dela.
Morda ima kdo celo policista v familiji - pa ne mislim tistega iz pisarne, temveč takega, ki dela na terenu, je zraven pri nesrečah, samomorih, nepričakovanih smrtnih primerih, požarih, ko vlačijo ven na pol zoglenele človeške pečenke ali pa v končni fazi, preiskujejo baričevičevem podobne primere (na srečo jih je bolj malo).

Koliko ima družina od teh ljudi, za ušivih 600-1000€ neto dohodka, v katerem so tudi minula leta, vsi dodatki in malica, ter prevoz.

Potem pa s temi ljudmi primerjajte njihove šefe, ki praviloma delajo samo od 9-17, imajo cel kup privilegijev, dodatke za izredno uspešnost......, suma sumarum za 3000€+ (veliko jih ima tudi služben avto), obvezno rezerviran brezplačni PP, da ne govorimo o zastonj "poslovnih" kosilih in večerjah, s partnerji, pri katerih za odlično ceno, naročajo obratna sredstva.
Kolikokrat so udeleženi na "strokovnih" izletih enakih parazitov, drugih držav, kamor potujejo na stroške raznih farmacevtskih ali oborožitvenih gigantov.......,

Ko boste to preštudiral, pa začnite udrihat po pravih parazitih te države, skupaj z vso politično elito zadnjih 22 let+ dodatki od prej (redki so namreč obrazi, ki niso bili tako ali drugače, politično aktivni, že v totalitarnem sistemu.
Veliko jih je tudi na seznamu sodelavcev bivše UDBE.
Delo krepa človeka

nevone ::

oldguy je izjavil:

Sej sem rekel, ti si zaslužiš 50% zmanjšanje. Sej itak ne znaš poračunat, koliko je to. :D


Mah veš, sedaj so pogruntal, da dnar se dobi, samo dost tišast moraš bit.

Če bodo Grkom odpisali dolgove, zakaj pa ne še nam, recimo, je ena taka računica.

Tako da, ti si v bistvu naiven, če želiš imeti čiste račune. Tega danes ni več.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jrtjtejtt ::

oldguy je izjavil:

Janezek ima 8 miljard žepnine. Zapravi jih več kot deset, manjek si sposodi iz mamine denarnice. Koliko časa lahko to počne, dokler jih ne dobi po riti?



Janezek ima 8 miljard žepnine. Zapravi jih več kot deset, manjek si sposodi iz mamine denarnice. Od teh deset dobiš ti 5 za opravljeno delo, ostalih 5 pa Anica na lepe oči. Ko Janezek dobi po prstih začne trošiti le še 8 milijard: za tvoje opravljeno delo da samo 2 milijardi, 1 gre za odplačilo pofa, 5 pa Anici na lepe oči. Ti se zbuniš, ker za isto delo dobiš le še 2/5 plačila...Janezek pa reče jbt ga, ni denarja, šparamo. In ti se sprijazniš in delaš za pol manj dalje...

Karaya 52 ::

solatko je izjavil:

Karaya 52 - Socialistično uradniški model plačevanja JU, je bil sprejet v DEMOS-ovi vladi in krepko popravljen v Janševi - Virantov plačilni sistem. Oba sta temeljila na plačevanju formalne izobrazbe, nekako solidno preživetje pa šele od fakultetne izobrazbe (ali opravljanja del, z zahtevano tako izobrazbo), torej ne po opravljenem in potrebnem delu, temveč po formalni izobrazbi in napredovanju, po določenih letih dela ali ventilitanja v JU ali JS.
Nihče ne preverja opravljenega dela, še manj kvaliteto storitev. Pravniki imajo svoj lobi, ki ščiti in pokriva napake, do primera Nekrep, smo imeli edini v svetu zdravnike, brez napak - praviloma so bile za vse, krive medicinske sestre ali vratar.
Na sodiščih je včasih prav komično, ko nekateri advokati, brijejo norce iz tožilcev, državnih strokovnjakov ali celo iz sodnikov, zato tudi noben veliki lopov ne odgovarja.

Plače so jim pa zrihtal lepe in zopet so za vse krivi tisti, ki dejansko delajo in to kvalitetno, za 600 - 700€/mesec.

Naši FDV, pravni in ekonomski "strokovnjaki", so pač poskrbeli, skupaj z vlado in posranci, za svoje riti, krivdo za stanje v katerega so nas te glavce spravile, pa valijo na vratarje, snažilke (večina jih je pri privatnikih), uslužbence za šalterjih, carinike, medicinske sestre in ne nazadnje, učitelje.

Mi bedaki pa v to celo verjamemo.


Saj drugacnega obnasanja kot neracionalnega od drzavnih sluzb ni pricakovati. To je jasno vsakemu, ki ne zivi pod kamnom ali dela na ljubljanskem magistratu. Ce smo zaradi plac najemali kredite in padli v globok minus, jah, potem je logicno da se resuje vir tega problema in to so tudi place javnih usluzbencev. Ne bomo se sli negativne selekcije in kar povedali, da so del tega problema tudi place vratarjev, cistilk, carinikov in pa seveda uciteljev, pa se bi lahko nasteval.

Edina vecja takticna napaka vlade je ta, da niso refrome sprejeli pred pocitnicami, ob koncu junija, potem pa naj solniki cez poletje stavkajo kolikor hocejo, zaradi mene na Pagu v sindikalnih apartmajih. Ja, tudi to je privilegij.

dronyx ::

Karaya 52 je izjavil:

Edina vecja takticna napaka vlade je ta, da niso refrome sprejeli pred pocitnicami, ob koncu junija, potem pa naj solniki cez poletje stavkajo kolikor hocejo...

Ja, tole bi pa znalo boleti, če bodo vse šole in vrtci res zaprti par dni. Nekateri bodo morali vzeti ali dopust (in odpade poleti morje), ali pa plačati drage zasebne varuške. In morda bodo šele takrat, ko bo zasebna varuška samo za čuvanje (ne učenje) izdala račun po tržni ceni nekateri spoznali, da ni nič zastonj!

noraguta ::

dronyx je izjavil:

oldguy je izjavil:

Janezek ima 8 miljard žepnine...

Car tale Janezek. Samo čudi me, zakaj ne natera mamico da dela dva šihta v treh izmenah? :))

čist simpl ker šihtov ni in temu se pravi recesija, če še nisi dojel ti visoko izobražen kader.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

dronyx ::

noraguta je izjavil:

čist simpl ker šihtov ni in temu se pravi recesija, če še nisi dojel ti visoko izobražen kader.

Prvič, za tiste, ki imajo znanje, ki je na trgu iskano, ni nikakršne recesije in gredo lahko nenazadnje delat tudi v tujino. Za ostale pa se delo tudi zna najti, samo je pa potrebno konkurirati s ceno dela, kar v praksi pomeni, da je potrebno minimalno plačo spustiti na 300 € ali jo celo povsem odpraviti. Ne štekam, zakaj bi moral privatnik nekomu plačevati 750 € bruto, če dobi delavca, ki je isto pripravljen delati za 450 € bruto in si bo konec leta lahko samo iz prihrankov na postavki stroškov dela kupil jahto srednjega razreda? >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Karaya 52 ::

dronyx je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Edina vecja takticna napaka vlade je ta, da niso refrome sprejeli pred pocitnicami, ob koncu junija, potem pa naj solniki cez poletje stavkajo kolikor hocejo...

Ja, tole bi pa znalo boleti, če bodo vse šole in vrtci res zaprti par dni. Nekateri bodo morali vzeti ali dopust (in odpade poleti morje), ali pa plačati drage zasebne varuške. In morda bodo šele takrat, ko bo zasebna varuška samo za čuvanje (ne učenje) izdala račun po tržni ceni nekateri spoznali, da ni nič zastonj!


Ja sj to se bo zgodilo, starsi bodo otroke raje puscali v privat vrtcih, ker ostali ne bodo vec zanesljivi. Zato se stavke v vrtcih veselim, prej kot propade kolhoz varusk, bolje bo. Upam da se bo podobno zgodilo v zdravstvu, ce mi ne bodo vec riti brisali bom pac sel privat. Big deal. Zaenkrat gre vse na vladni varcevalni mlin. Js pravim, pa naj stavkajo!

Timurlenk ::

upam, da imaš plačo vsaj 2k karaya, drugače boš lahko privat le skozi steklo opazoval

Karaya 52 ::

Nimam ne otrok, ne 2k place. Zato bo naslednji korak vlade privatizacija vrtcev, komplet. Tukaj se skriva veliko denarja. Se vedno pravim, naj stavkajo! To bo za drzavljane najceneje na dolgi rok. Zakaj bi morali biti vrtcni javni, lahko kdo to pojasni?

-valvoline- ::

Timurlenk je izjavil:

upam, da imaš plačo vsaj 2k karaya, drugače boš lahko privat le skozi steklo opazoval

A res?
http://www.bolha.com/dom-ostalo/varstvo...
Hm,kako to?

Karaya 52 ::

Haha, drobiz. Tile solniki si pilijo kol na katerega se bodo nasadili. Razmisljam da bi ustanovil vrtec.

Zgodovina sprememb…

Timurlenk ::

Karaya 52 je izjavil:

Haha, drobiz. Tile solniki si pilijo kol na katerega se bodo nasadili.

u are so wrong with this :)

dronyx ::

Timurlenk je izjavil:

upam, da imaš plačo vsaj 2k karaya, drugače boš lahko privat le skozi steklo opazoval

To je še eden izmed paradoksov te države. Namreč smešno je, da se najbolj proti socialni državi (in javnosektaškim parazitom) borijo tisti z nižjimi dohodki, ki s tem največ profitirajo, nekako postrani se pa drži najbogatejši sloj, ki bi si zlahka privoščil kvalitetnejše zasebne storitve po sistemu "plačam kar dobim", namesto da bogato financira tole socialistično uravnilovko.

Karaya 52 ::

Ko Karaya naredi vrtec, bodo tile javni zgledali kot vietnamske tovarne petard. :))

Okapi ::

Bog vam pomagaj če se pojavi Slovenski Fuhrer da mene in istomislečih organizira
Ja, potem bo pa že spet 50 let jok in stok, ko boste spušili, kot so tisti, ki so prisegali fuhrerju, enkrat že.>:D

O.

Timurlenk ::

desnica likes to get fucked in the ass 8-O

dronyx ::

Karaya 52 je izjavil:

Ko Karaya naredi vrtec, bodo tile javni zgledali kot vietnamske tovarne petard. :))

LOL! Prvo kar boš naredil je, da boš šel k ministru jokat za koncesijo, čez čas pa še enkrat jokat, da se s tako koncesijo ne da živet! Samo to ni niti p... od privat! To je samo eden izmed načinov za cuzanje denarja iz proračuna.

Vajenc ::

Ja sj to se bo zgodilo, starsi bodo otroke raje puscali v privat vrtcih, ker ostali ne bodo vec zanesljivi. Zato se stavke v vrtcih veselim, prej kot propade kolhoz varusk, bolje bo. Upam da se bo podobno zgodilo v zdravstvu, ce mi ne bodo vec riti brisali bom pac sel privat. Big deal. Zaenkrat gre vse na vladni varcevalni mlin. Js pravim, pa naj stavkajo!

Bog ti bo oprostil (če boš dobro plačal), tvoji otroci in njihovi potomci težje, razen, če si eden izmed tistih 10 Slovencev, ki sedijo na kapitalu.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

-valvoline- ::

dronyx je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

upam, da imaš plačo vsaj 2k karaya, drugače boš lahko privat le skozi steklo opazoval

To je še eden izmed paradoksov te države. Namreč smešno je, da se najbolj proti socialni državi (in javnosektaškim parazitom) borijo tisti z nižjimi dohodki, ki s tem največ profitirajo, nekako postrani se pa drži najbogatejši sloj, ki bi si zlahka privoščil kvalitetnejše zasebne storitve po sistemu "plačam kar dobim", namesto da bogato financira tole socialistično uravnilovko.

huh?
Poberejo nama pol plače,futra se raznorazna državnoparazitska zalega in brezposelni lenuhi,za vsak liter goriva enga še morm državi kupit,čeprav nisem študiral mi izstavijo račun....
Jah,hvala za socijalizem.
;((

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: solatko ()

Timurlenk ::

http://www.demokracija.si/v-fokusu/slov...


hahaha


a se začenja požig reichstaga s strani komunističnih sil?


pač pa so zadevo v roke vzeli tudi domnevno levičarski ekstremisti, ki so v nedeljo vdrli na dvorišče vladnega poslopja (pravzaprav dvorišče generalnega sekretariata vlade, kjer se nahajajo tudi protokolarna vozila) v Ljubljani in z granitnimi kockami obmetavali poslopje ter avtomobile, ob tem pa so povzročili veliko škode

-valvoline- ::

Timurlenk je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Haha, drobiz. Tile solniki si pilijo kol na katerega se bodo nasadili.

u are so wrong with this :)

In kak boš zdele komentiral privat vrtce in njihove cene?

Timurlenk ::

rad bi videl privatnost tistega vrtca


oglas na bolhi je res so cash ane

bolha.com

diler.si



VPIŠITE SE NA PRIVATNO UNIVERZO JAMBREK

SAMO ŠE DANES IN ČE PRIPELJETE ŠE 1 OSEBO 10 % POPUST NA ŠOLNINO

Zgodovina sprememb…

««
31 / 91
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26746477 (40597) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531137732 (129030) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20782307 (77891) lexios

Več podobnih tem