» »

LED trak za hrbtno stran monitorja

LED trak za hrbtno stran monitorja

RejZoR ::

Dobil sem idejo, da bi si naredil LCD monitor z backlightom na podobno foro kot Philips Ambilight.
Me pa zanima če obstaja kaj narejenega, da bi samo nalepil zadaj in vklopil v USB ali v 230V vtičnico (oz kot adapter med monitor in napajalni kabel, da je čim manj navlake).

Nekaj na to foro:
http://store.antec.com/Product/soundsci...

Samo ker ga imam na steni z doma narejenim nosilcem se stene povsem tišči in bi rabil ene 50cm dolg LED trak, ki bi ga dal na monitor pod kotom 90°, da bi svetil navzven po steni in ne kot je na Antec sliki, kjer je prilepljen vzporedno z monitorjem. Je kaj takega? Ker nimam želje zadaj dajat ogromnega trafota in čudnih ogromnih konektorjev.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Duhec ::

RejZoR ::

Uf, 60 evrov je mal drago pa tud ne rabim tolk. Tja do ene 20 EUR bi bilo ok. To čudo od Anteca bi me iz Amazona prišlo 9 funtov + poštnina. Ena od opcij je tudi LED svetlobna cev, ki ne rabi trafota sam je pa mal debelejša sama po sebi in ne vem če bi dala dost svetlobe.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jamiroq ::

ikea dioder - naredis lahko nekaj takega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jamiroq ()

SkyEye90 ::

Kaj pa kaj takega? :D

ps: RGB led trak 5m je na dealextreamu 30evrov (ta ko je v hofru 60).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

Janac ::

mene pa zanima ce je OK, da se LED trak segreva? Kar mocno. Imam na lestencu LED zarnice pa se manj segrevajo.

Highlag ::

Ja verjetno imajo led v lestencu manjšo moč. Da se LED diode ne segrevajo je samo mit.
Never trust a computer you can't throw out a window

AngelOfDeath ::

Jaz za to že ene 17 let uporabljam nekaj takega:

edit: Slovnica

first_line ::

LED (sploh pa SMD) se grozno segrevajo. Močnejše LEDice rabijo kar ogromen hladilnik. Ko se ogreje manj sveti, ko se pregreje nič več ne sveti, samo to boš dosegel le z kakšnimi previsokimi napetostmi (ali odlepljenim hladilnikov pri ročnih lučeh).

BladE_ ::

Na ebayu se dobi 5M trak za 15-20€, lahko ga režeš ali štukaš...
Akcija - Reakcija

veste mogoče kje naj dobim ORANŽEN LED TRAK min 1m recimo 60 diod...

Ziga Dolhar ::

Janac je izjavil:

veste mogoče kje naj dobim ORANŽEN LED TRAK min 1m recimo 60 diod...

V Šenčurju je v Cubisu (ena zgradba tik ob glavni cesti proti Kranju) ena prodajalna svetil, kjer imajo tudi ponudbo LED trakov.
https://dolhar.si/

Map ::

Tukaj poglejte, sem že nabavljal pa je se delalo kot mora. Imajo tudi pestro izbiro. Tudi pri pošiljanju so pazljivi. Vse sem dobil v kartonski cevi, tako da se ne more poškodovat. Je bilo pa v vrednosti okrog 50€, nevem pa, kako je s cenejšimi trakovi. Vam toplo priporočam.

pa si ziher da imajo oranžne? Ker jih nikjer po googlu nisem našel...

Map je izjavil:

Tukaj poglejte, sem že nabavljal pa je se delalo kot mora. Imajo tudi pestro izbiro. Tudi pri pošiljanju so pazljivi. Vse sem dobil v kartonski cevi, tako da se ne more poškodovat. Je bilo pa v vrednosti okrog 50€, nevem pa, kako je s cenejšimi trakovi. Vam toplo priporočam.

kje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Map ::

Pozabil dodat link, se oproščam. Tukaj: http://www.led-sm.com/index.php/produkt...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Map ()

SkyEye90 ::

Sam priporočam da LED trakove kupujete na ebay-u ali dealextream-u, imam vse iz tam pa ni nobenih problemov. Pri nas prodajajo iste trakove, le da so 3x ali 5x dražji.

SkyEye90 je izjavil:

Sam priporočam da LED trakove kupujete na ebay-u ali dealextream-u, imam vse iz tam pa ni nobenih problemov. Pri nas prodajajo iste trakove, le da so 3x ali 5x dražji.

pa zelo skromno izbiro barv imajo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED TRAK - Nočna osvetlitev prostora

Oddelek: Loža
338578 (710) Invictus
»

Osvetlitev delovnega pulta v kuhinji (strani: 1 2 )

6725432 (6460) Machete
»

LED trak, IR senzor in dimmer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
193420 (2310) bsslo
»

LED trak

203230 (2452) jest10
»

Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitor