Forum » Zvok in slika » Nadomestni objektiv za kamero
Nadomestni objektiv za kamero

Davidoff ::
Pozdravljeni!
Lastim si body d5100 in sicer sem ga kupil v kompletu z objektivom 18-105 VR. Ker pa mi je kamera padla na tla :( , mi je v objektivu začelo nekaj škrcat, posledično mu nagaja tudi ostrenje. Če ga zmigam kar noter nekaj ropota...Objektiv bom dal v popravilo.
Ker pa rabim obektiv čimprej, nov naraščaj, bi vas poprašal kateri objektiv naj kupim za slikanje novorojenčka, mamice, narave...se pravi rabim nek vsesplošen hobi objektiv, pripravljen pa sem dat tam nekje 300-350€.
Prosim za kakšne namige kaj izbrati...hvala!
Lastim si body d5100 in sicer sem ga kupil v kompletu z objektivom 18-105 VR. Ker pa mi je kamera padla na tla :( , mi je v objektivu začelo nekaj škrcat, posledično mu nagaja tudi ostrenje. Če ga zmigam kar noter nekaj ropota...Objektiv bom dal v popravilo.
Ker pa rabim obektiv čimprej, nov naraščaj, bi vas poprašal kateri objektiv naj kupim za slikanje novorojenčka, mamice, narave...se pravi rabim nek vsesplošen hobi objektiv, pripravljen pa sem dat tam nekje 300-350€.
Prosim za kakšne namige kaj izbrati...hvala!
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

jype ::
Za silo si lahko tudi sposodiš ali kupiš rabljenega.
Glede na to da se je včasih ogromno slikalo s 50mm objektivi (in da imaš DX senzor) poskusi poiskat kakšno 30mm stvar z nikon bajonetom.
Glede na to da se je včasih ogromno slikalo s 50mm objektivi (in da imaš DX senzor) poskusi poiskat kakšno 30mm stvar z nikon bajonetom.

Good Guy ::
Če kupuješ fiksen objektiv priporočam 50mm 1.8G (cenovno zelo ugoden, oster kot britev, lep bokeh....)
če kupuješ vsestranski objektiv pa vsekakor sigma 18-200 (cca 370€, starejša verzija, novejša pride 100€ dražja), maš vse v enem, ker ti pokrije široki kot in zoom
Lahko pa enostavno kupiš isti objektiv katerega dobiš pod 300€
če kupuješ vsestranski objektiv pa vsekakor sigma 18-200 (cca 370€, starejša verzija, novejša pride 100€ dražja), maš vse v enem, ker ti pokrije široki kot in zoom
Lahko pa enostavno kupiš isti objektiv katerega dobiš pod 300€
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Canon objektiv (cca. 300€)Oddelek: Kaj kupiti | 1999 (1753) | BigWhale |
» | Fotoaparat - priporočilo za nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6276 (4681) | BRBR |
» | zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 26037 (20888) | schurda |
» | nikon d90 + nikkor 16-85 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11807 (10059) | zcetrt |