Forum » Loža » Tržna inšpekcija
Tržna inšpekcija
kr1ženska ::
Pred časom sem organizirala eno zabavo, kjer sem prodajala pijačo. Seveda tega nisem prijavila in sedaj me gnjavi tržna inšpekcija. To nase veže še kup drugih problemov, pa to bomo že nekako rešili.
Zanima me, kakšno kazen lahko pričakujem? Ali ima kdo kakšno prakso s tem? Koliko časa traja preden mi izstavijo račun? Kam se bom morala iti zagovarjat?
Wish me luck
Zanima me, kakšno kazen lahko pričakujem? Ali ima kdo kakšno prakso s tem? Koliko časa traja preden mi izstavijo račun? Kam se bom morala iti zagovarjat?
Wish me luck
- zaklenil: Mavrik ()
a to je tista zabavo na kateri si policaje "odpravila" s tem da si jih dodala na FB? :)
upam da ti rata tudi s tržno inšpekcijo! ;)
Ni to ta. je pa tole zabava, ki ni bila zame tko da bom jaz račun kar naprej poslala. So me u bistvu oni prvi klicali. Me pa vseeno zanima kakšne so kazni, ker nikjer nič ne najdem. Pa če kdo ve kaj o tem? Kam bo treba vse lutat, kašna poročila spet pisat itd...
- Kršila sem z kaljenjem nočnega miru, za kar sem že plačala kazen (so 4x prišli policaji in so mi že mogl neki napisat)
- in nisem prijavila na davčni urad ter na SAZAS
vse ostalo sem priskrbela
Sice pa pijača kupljena pošteno v trgovini.
Je bil pa tole manjši žur za študente, kjer smo prodajali alkoholno pijačo izključno za to, da smo si pokrili stroške tko da res ne razumem kva majo tle za težit.
No ja, bomo videli kva bo ven iz tega ratal.
Daedalus ::
Drugič pobiraj "prostovoljne prispevke" na vhodnih vratih, ti vsaj inšpekcija ne bo morila...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Furbo ::
In ti si jim kar priznala storjeno ali kako?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
KoMar- ::
Pomoč in nasveti
Če imate kakršnekoli težave z računalnikom in jih ne znate uvrstiti v katerega od spodnjih oddelkov, je to pravo mesto za vas.
Ziga Dolhar ::
Hvala Komar.
Med "Problemi človeštva" in "ZIT" sem se odločil za ... "Ložo".
Med "Problemi človeštva" in "ZIT" sem se odločil za ... "Ložo".
https://dolhar.si/
PromeuZ ::
Je bil pa tole manjši žur za študente, kjer smo prodajali alkoholno pijačo izključno za to, da smo si pokrili stroške tko da res ne razumem kva majo tle za težit.
Blok A žur ni ravno mali dogodek se verjetno kar konkretni €€€ obrnejo na takih dogodkih...
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->
Gray_Warden ::
dodaj inšpektorja na facebook, pa bo vse ok.
Ali pa mu ukradi gmail račun kot je to naredila tista bivša od nekega fanta (še vedno sumim da si bila ti) in mu uniči vse račune vezane na ta račun.
that will teach him a lesson :D
Ali pa mu ukradi gmail račun kot je to naredila tista bivša od nekega fanta (še vedno sumim da si bila ti) in mu uniči vse račune vezane na ta račun.
that will teach him a lesson :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gray_Warden ()
St235 ::
a to je tista zabavo na kateri si policaje "odpravila" s tem da si jih dodala na FB? :)
upam da ti rata tudi s tržno inšpekcijo! ;)
Ni to ta. je pa tole zabava, ki ni bila zame tko da bom jaz račun kar naprej poslala. So me u bistvu oni prvi klicali. Me pa vseeno zanima kakšne so kazni, ker nikjer nič ne najdem. Pa če kdo ve kaj o tem? Kam bo treba vse lutat, kašna poročila spet pisat itd...
- Kršila sem z kaljenjem nočnega miru, za kar sem že plačala kazen (so 4x prišli policaji in so mi že mogl neki napisat)
- in nisem prijavila na davčni urad ter na SAZAS
vse ostalo sem priskrbela
Sice pa pijača kupljena pošteno v trgovini.
No ja, bomo videli kva bo ven iz tega ratal.
V bistvu to, da so te "najel" za organizacijo dogodka precej poslabša zadevo:)
Kakšne konkretne kazni bodo je pa težko reč dokler ne dobiš kaj ti pravzaprav očitajo. Verjetno bo šlo za kršitve vezane z opravljanjem neregistrirane dejavnosti, dodatno so to lahko tudi kršitve HACAP in davčna utaja. Ampak to dvoje bodo preizkovale druge inšpekcije. Tržna se bo nate spravila predvsem zato, ker si opravljala tržno dejavnost brez ustreznih dovoljenj (torej prodaja pijače) in ge za kršitev Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Kako daleč bodo šli pri tem je pa druga zgodba. Kazni so tam od 200 do 2000€.
Gray_Warden ::
kako zaboga je tržna sploh izvedela za to da si prodajala pijačo? je nekdo na žurki poklical tržno, da je prišla preverit?:D
Kdo bi si misli, da jih moti da nekdo organizira zabavo z 50-100 ljudmi, preprodaja pijačo in mirno pokasira v žep par tisoč €. Le kam gre ta svet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
D3m ::
V kaj se spotikajo? Punca ni imela prijavljeno zabavo/dogodek. Kaj če bi se na zabavi kaj zgodilo (primer: poškodbe)?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Mr Hilter ::
Mi smo kot mularija imeli en vaški disko, kjer smo iz Italije nosili alko pa prodajali... Dokler nam ni en znalec dal prijateljski nasvet. K sreči še nismo bili polnoletni, denar pa ni šel nam v žep ampak smo urejali prostore in opremo (biljard miza, muzika....).
A sedaj je dobro zate Gandalfar?
A sedaj je dobro zate Gandalfar?
Klasika, mi smo mel podobno foro v študentskem klubu. Pol smo en čas namesto, da bi prodajal pijačo pobiral prostovoljne prispevke. Sam nič od tega ne premeni dejstva, da je to kršitev in širše kot je zadeva zastavljena (vas, klub, študetsko naselje) bolj verjetno je da se bo nekdo v to spotaknil. Sploh, ker se z takim širjenjem socialnega kroga spreminja tudi poraba denarja. Na vasi ste še mogoče ta denar investiral v skupno dobro, avtorica teme, pa ga je pa mirno pospravila v žep.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Mavrik ::
Glede na to, da noben ni uspel odgovoriti na eno samo vprašanje avtorja in vsi samo offtopic nabijate, bom temo zaklenil.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Orgaizacija party-ja.Oddelek: Loža | 1470 (1152) | Furbo |
» | Uveljavljanje stvarne napake - prenosnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16477 (15017) | St235 |
⊘ | 18. rojstni dan-help !! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41892 (36120) | BigWhale |
» | Pravila (pravna) za prireditve na prostem? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34576 (32275) | KaiV6 |