» »

Kateri router?

Kateri router?

««
136 / 136
»
»»

GupeM ::

predi je izjavil:

ki ga lahko med drugim očitno uporabiš tudi za dostop do lokalnih naprav, kljub temu, da so za CG-NATom, prek WireGuard tunelov.

A ni mnogo lažje uporabiti Tailscale?

predi ::

@GupeM, ne vem. Nisem za dvojnim NATom (zaenkrat) in teh rešitev ne potrebujem.

Saj tudi če nisi za dvojnim NAT-om, je zadeva lahko zelo uporabna. Ne rabiš odpirati portov na domačem routerju. Zadeva deluje tudi na mobilnih telefonih preko podatkovnega prenosa, kjer pa si za CG-NATom. Al pa če postaviš hotspot na telefonu in se preko njega povežeš z drugo napravo. Tudi v tem primeru si za CG-NATom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

hojnikb ::

mislim, če mas doma router in nisi za CG-NATom, potem je bistveno lazje nardit port foward kot se hecat z tailcale...
#brezpodpisa

blackbfm ::

kaj ti bo port forward če imaš slabo zaščitene ali pa celo nekriptirane serverje na mreži

Potem pa mogoče tega ne exposaj na internet?
#brezpodpisa

acookook ::

A ima kdo slučajno Xiaomi AX3200? Dejansko si ga moram nabaviti zaradi podaljševanja WiFi signala na lokaciji, bi pa še nekaj rabil v za VR gaming, po možnosti pa bi se spet kaj ukvarjal z open wrt. Za ASUSe me odvrača ta video, ker ne mislim biti nekomu zombie v botnetu, pa tudi glede drugih stvari me je ASUS razočaral.
@hojnikb Ti moj Archer C5 še kuca?
.

blackbfm ::

hojnikb je izjavil:

ja , saj točno zato imaš vpn.. da imaš varno, kriptirano povezavo domov

hojnikb je izjavil:

Exactly the point?

bigbada ::

Zanima me zakaj mi, ko grem preko browserja na 192.168.0.1 (unifi dream router) napiše da ni varna povezava... odpre pa se isti vmesnik, kot če grem preko unifi.ui.com..
Dela sicer vse normalno in se lahko povežem.. wifi dela in vse... edino tisto rdečo v URLju me moti "ni varna povezava".

Je to OK? Ali moram kaj narediti?

Slika:
 unifi udr7

unifi udr7

PARTyZAN ::

Je OK, nič ne rabiš naredit.
Če se sovražiš pa obstajajo načini da namestiš let's encrypt certifikat.

acookook je izjavil:

A ima kdo slučajno Xiaomi AX3200? Dejansko si ga moram nabaviti zaradi podaljševanja WiFi signala na lokaciji, bi pa še nekaj rabil v za VR gaming, po možnosti pa bi se spet kaj ukvarjal z open wrt. Za ASUSe me odvrača ta video, ker ne mislim biti nekomu zombie v botnetu, pa tudi glede drugih stvari me je ASUS razočaral.
@hojnikb Ti moj Archer C5 še kuca?

še kuca, sam da se zdej identificira k C7:))
#brezpodpisa

Imam UniFi Dream Router 7... Novi uporabnik.. zaenkrat kul za domačo uporabo..

Imam en WiFi SSID (2.4 + 5 + 6)

Zanima me če je boljše ločiti na WiFi IME 2.4 + enega WiFi IME 5/6 ? Bi s tem kaj pridobil oz. je boljše tako?
Kako imate vi to rešeno?

Vmesnik za UniFi Dream Router je zelo kul. Dosti zanimivih stvari vidiš, celo topologijo in vse... Dobro imajo to narejeno...

Furbo ::

Jaz imam za 'pametne' naprave (žarnice, klime, pečica..) povsem ločeno 2.4 omrežje, ker tu proizvajalcem varnost ni v prvem planu ponavadi. Pa nekatere (starejše) se še povežejo ne, če je še podpora za 5,6 zraven.

Drugo omrežje za telefone, tablice, pcje.. pa nič ne ločujem, ni potrebe.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Torej imaš recimo IME 2.4 IoT in IME 5/6 ?
Kaj pa če je kakšni starejši telefon ali prenosnik, ki se samo poveže na 2.4? Je potem povezan na IoT Wifi za pametne naprave?
Ker kolikor sem testiral, se ponavadi telefon ali prenosnik avtomatsko da na 2.4 če si preveč daleč stran (recimo 4 ali 5 sob stran). Če je bliz potem deluje 5 ali 6ghz. Če je daleč stran pa samo 2.4

joez7 ::

bigbada je izjavil:

Imam UniFi Dream Router 7... Novi uporabnik.. zaenkrat kul za domačo uporabo..

Imam en WiFi SSID (2.4 + 5 + 6)

Zanima me če je boljše ločiti na WiFi IME 2.4 + enega WiFi IME 5/6 ? Bi s tem kaj pridobil oz. je boljše tako?
Kako imate vi to rešeno?

Vmesnik za UniFi Dream Router je zelo kul. Dosti zanimivih stvari vidiš, celo topologijo in vse... Dobro imajo to narejeno...

SSID je smiselno ločit na 2.4 in 5G. Men so nekatere naprave lepo poskakovale med 2.4 in 5G - dokler sem mel isti SSID. Mam možnost vklopiti Smart na routerju (pač zduži 2.4 in 5G pas), pa se ni obneslo - občasne prekinitve v rangu sekund. (Tp AX55 Fw 1.3.5).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Furbo ::

bigbada je izjavil:

Torej imaš recimo IME 2.4 IoT in IME 5/6 ?
Kaj pa če je kakšni starejši telefon ali prenosnik, ki se samo poveže na 2.4? Je potem povezan na IoT Wifi za pametne naprave?
Ker kolikor sem testiral, se ponavadi telefon ali prenosnik avtomatsko da na 2.4 če si preveč daleč stran (recimo 4 ali 5 sob stran). Če je bliz potem deluje 5 ali 6ghz. Če je daleč stran pa samo 2.4

Ne. Imam npr. Smart Home 2.5 in pa WIFI 2.4+5

Starejši prenosnik se bo povezal na tisto omrežje, s katerim ga boš pač seznanil. Ni variante da gre na tistega za pametno hišo, ker ga pač z njim ne povežem niti ne ve gesla zanj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

MrStein ::

bigbada je izjavil:

Zanima me zakaj mi, ko grem preko browserja na 192.168.0.1 (unifi dream router) napiše da ni varna povezava... odpre pa se isti vmesnik, kot če grem preko unifi.ui.com..
Dela sicer vse normalno in se lahko povežem.. wifi dela in vse... edino tisto rdečo v URLju me moti "ni varna povezava".

Je to OK? Ali moram kaj narediti?

Slika:
 unifi udr7

unifi udr7

Verjetno je certifikat izdan za ono domeno, ne pa za tisti ip naslov.
Poglej podrobnosti certifikata.

Načeloma to ni nek problem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zako ::

Uporabniki UCG Max ali drugih Ubuqiti routerjev, tukaj si lahko inštalirati app za monitoring temperature in konfiguracijo ventilatorja.
Men se je grel že na 99C, od kar sem inštaliral omenjen app je na 51 do 62C.

https://github.com/iceteaSA/ucg-max-fan...
Zako je zakon!!!
««
136 / 136
»
»»