» »

Čudni problemi z napajalnikom

Čudni problemi z napajalnikom

polde66 ::

Pozdravljeni,
imam 3 mesece star napajlnik LC Power 6650 in mi je ob restartu enaostavno ugasnil. Se ne zgane. Zamenjal sem ga s prav takim, ki mi je pred 3 meseci na isti sistem "ugasnil" in stari deluje. Predvidevam, če bi ga ponovno vstavil v škatlo bi novi prav tako začel delovati. Niti ni iz škatle prismrdelo niti pisnknilo, skratka nič. Čudn problem, ki je meni malce čudn. A ima kdo kakšne izkušnje s tem?

LP A.
polde

69charger ::

Poskusi ga zagnat z sponko(na 24 pinskem kablu skleni katerokoli črno žico z zeleno žico-samo ena) pa priklopi vsaj kakšen ventilator gor. Če se bo zagnal je napajalnik vredu in bo verjetno problem z matično ali pa power switchem.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

polde66 ::

Ta kombinacija črne in zelene ga požene brez problema. Matična plošča je pa u bistvu nova Gigabyte GA-880GM-UD2H.
polde

solatko ::

Poglej kako imaš priklopljeno na plošči + in - za stikalo in reset. Preveri stikala, morda ti reset stikalo ostane v kontaktu.
Delo krepa človeka

polde66 ::

Evo nekej časa sem imel mir (ker nisem ugašal kompa) sedaj pa sem zopet parkrat restartal računalnik in seveda zadeva se več ne zažene. Prvič sem počakal pol ure in potem je ponovno zagnal, po ponovnem restartu pa je praktično umrl. Ga moram še sprobat če dela zelena in črna. No ko vstavim drugega (prav tako LC 550W) pa spet dela do parih restartov. Počasi verjamem da gre za kako nekompatibilnost z matično ploščo, ker mi je ta isti napajalnik na prejšnji asusovi plati z istim procesorjem samo 4gb rama je delalo vse normalno. Vsi pini in konektorji so pravilno vstavljeni, če bi bil napajalnik preobremenjen bi verjetno me med igranjem BF3 metal ven. Nobene logike samo najdu se je da me zafrkava.

bom zamenjal napajalnik pa da vidm kaj bo. Kakšen nasvet kaj vzet? Sem pa zamenjal tudi grafiko v GTX 550 TI, mogoče s časoma v kaj močnejšega, tako da štartam na kaj 650 W ali več.
polde

solatko ::

Imaš napajalnik, kjer je verjetno ob zagonu, preveč obremenjena ena od 12V-nih linij. Poizkusi napajalnik z večjo amperažo na teh linijah. Ob zagonu se praktično vse komponente obremenijo na 100%, v samem delovanju pa redko pride preko 60, zato ti je komp, ko ga nisi ugašal, deloval b.p..
Delo krepa človeka

polde66 ::

Hvala
polde

Gigahertz ::

Evo ko je ravno tema o napajalniku me zanima, ali bi tale http://www.dinokomp.si/product_info.php... bil dober za 360w al bi bli problemi?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19923799 (6556) hojnikb
»

Restartanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
292343 (2013) s1ck
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema
182275 (2030) zinedine
»

Napaka računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
323510 (2780) 333333
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
693954 (3185) Pyr0Beast

Več podobnih tem