Forum » Pomoč in nasveti » Napaka računalnika
Napaka računalnika
sostarpof ::
Dober večer!
Imam problem. Prižgem računalik se mi "boota" prižiga samo ko pa pride do nalaganja v Windows 7 mi pa zašteka. Probal se tudi z Windows XP pa je isto, probal sem pa tako da sem povezav z računalnikom trdi disk na katerem je naložen Windows XP in naštimal, da se boota iz tega diska..
Če kdo ve kaj je napaka naj mi lepo prosim pove.
Hvala
LP!
Štefc
Imam problem. Prižgem računalik se mi "boota" prižiga samo ko pa pride do nalaganja v Windows 7 mi pa zašteka. Probal se tudi z Windows XP pa je isto, probal sem pa tako da sem povezav z računalnikom trdi disk na katerem je naložen Windows XP in naštimal, da se boota iz tega diska..
Če kdo ve kaj je napaka naj mi lepo prosim pove.
Hvala
LP!
Štefc
shadeX ::
Zelo težko je razbrati kaj ti nagaja, ker očitno ti tudi slovenščina dela težave oz. tvorba besednih zvez.
Uglavnem... da imaš boot na disku kateri ni v tem računalniku.. to ne bo šlo. Največ kar ti lahko pokaže je windows xp logo ter nato reset računalnika. Boš potreboval kar čisto inštalacijo XP windowsov če boš hotel videti ali ti tudi na XP deluje tako ali ne.
Kakorkoli, kje ti WIndows 7 zašteka? Med prikazovanje logota? Kako misliš "zašteka"? Zmrzne? Restarta?
Uglavnem... da imaš boot na disku kateri ni v tem računalniku.. to ne bo šlo. Največ kar ti lahko pokaže je windows xp logo ter nato reset računalnika. Boš potreboval kar čisto inštalacijo XP windowsov če boš hotel videti ali ti tudi na XP deluje tako ali ne.
Kakorkoli, kje ti WIndows 7 zašteka? Med prikazovanje logota? Kako misliš "zašteka"? Zmrzne? Restarta?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
solatko ::
Najprej stestiraj napajalnik, RAM-e, če ni nič od tega, poglej stanje kondenzatorjev na MB. Sedaj, ko je vroče, jih kar pobira na starejših platah.
Delo krepa človeka
Zelo težko je razbrati kaj ti nagaja, ker očitno ti tudi slovenščina dela težave oz. tvorba besednih zvez.
Ja zamrzne mi med prikazovanjem logota..
Odpreš ohišje in pogledaš, če je kak kondenzator napihnjen, če pa imaš malo več znanja, jih ob tem še zmeriš, saj ni nujno, da so napihnjeni, kadar so zanič.
Cene kondenzatorjev so okoli 0,10€ po komadu in v primeru, da moraš vse zamenjat, je strošek par € + delo, če tega ne znaš sam.
Cene kondenzatorjev so okoli 0,10€ po komadu in v primeru, da moraš vse zamenjat, je strošek par € + delo, če tega ne znaš sam.
Delo krepa človeka
Odpreš ohišje in pogledaš, če je kak kondenzator napihnjen, če pa imaš malo več znanja, jih ob tem še zmeriš, saj ni nujno, da so napihnjeni, kadar so zanič.
Aha. Ja zdaj sem pogledal kondenzatorje so vsi vredu noben ni napihnjen. S kom jih pa zmeriš z voltmetram?
333333 ::
Ce imas vec ram ploscic odstrani eno in poskusis samo z eno.. pol zamenjas... Lahko da je tud ram.
Spiritual
Daj bios settings na default, odklopi od plate citalec kartic, dvd in vse ostalo nepotrebno saro, tud z usbjev vse razn tip pa miske. Ce to ne bo pomagalo lahko probas zamenjat se grafo (kar mislim da nebo nic reslo), napajalnik pa kak disk pa ram test tud nebi skodil.
Spiritual
BorutK-73 ::
Ko je meni grafična crknila se mi je dogajalo kot tebi. Probaj SAFE BOOT (F8)
Če bo šlo v windowse, odinštaliraj driverje za grafično in probaj normalno zagnat windowse.
ps:
tudi safe boot ti ne dela.
Probaj še s kakšno drugo grafično (če jo imaš)
Če bo šlo v windowse, odinštaliraj driverje za grafično in probaj normalno zagnat windowse.
ps:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Ko je meni grafična crknila se mi je dogajalo kot tebi. Probaj SAFE BOOT (F8)
ps:
Ja sam če jest prtiskam F8 mi da na izbiro ali naj bootam iz diska ali iz flopya.. Mi nič ne da na izbiro SAFE BOOT.
BorutK-73 ::
F8 pritiskaj ko se BIOS že naloži, ne prej.
Če si pogledal amigo_no1 video je to nekje pri 24 sekundi, ko je BIOS že mimo.
Ker tebi se je zagnal BIOS-ov program za boot
Če si pogledal amigo_no1 video je to nekje pri 24 sekundi, ko je BIOS že mimo.
Ker tebi se je zagnal BIOS-ov program za boot
No lejte naredil sem vse, kar ste mi rekli ampak nič ni pomagalo.. Zato sem si rekel, da bo na novo naložil Windows. Dam CD v računalnik zaženem preko CD-ROM, in da se mi bo začela inštalacija mi najprej spet pokaže logo od Windowsa 7 in spet zašteka. Zato sem naredil sledeče:
- izklopil sem disk in ga priklopil na drugi računalnik;
- v ta računalnik sem vstavil CD z naloženim Windows 7;
- naložim Windows 7 na disk in poskusil, če dela, in dela;
- nato sem odklopil disk od tega računalnika in ga spet priklopil na prvotni računalnik;
- zaženem in SPET mi zašteka pri nalagnju logota;
- probal sem z SAFE BOOT in REPAIR COMPUTER pa take zadeve, pa mi prej zašteka ali pa nobena reč ne pomaga..
Zato vas lepo prosim, če kdo ve še kakšno idejo, da bi popravil računalnik, ker ga bom zej zlo rabu za šolo..
LP!
- izklopil sem disk in ga priklopil na drugi računalnik;
- v ta računalnik sem vstavil CD z naloženim Windows 7;
- naložim Windows 7 na disk in poskusil, če dela, in dela;
- nato sem odklopil disk od tega računalnika in ga spet priklopil na prvotni računalnik;
- zaženem in SPET mi zašteka pri nalagnju logota;
- probal sem z SAFE BOOT in REPAIR COMPUTER pa take zadeve, pa mi prej zašteka ali pa nobena reč ne pomaga..
Zato vas lepo prosim, če kdo ve še kakšno idejo, da bi popravil računalnik, ker ga bom zej zlo rabu za šolo..
LP!
einstein :P ::
probaj zamenjati on-board baterijo. jaz sem imel enake težave in je bil to problem.
takole izgleda baterija, ko jo vzameš ven.
takole izgleda baterija, ko jo vzameš ven.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Pol ti se edino ostane sistem izlocanja, se pravi zamenjas 1. napajalnik, 2go grafa, aja pa kak 3. je ram pa sata kabel bi se probal zamenjat ce ni to ti ostane se pol samo plosca. Da je proc defekten je zelo zelo mala verjetnost.
Spiritual
Xserces ::
da nebi res sel po temu seznamu... 1 napajalnik in tako dalje... ce imaš več palčk rama najprej poskusiš to. vzameš vse vn razn 1... lahko tut probaš z memtestom
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Enron x86 ::
Lahko si snameš Lubuntu in ga namestiš na ključek ali CD ter nato zaženeš "live" preizkus, se pravi, da se nič ne zapiše na disk. Lubuntu ti že takoj v štartu ponudi tudi možnost testiranja pomnilnika. Če se ti pa niti Lubuntu ne bo zagnal, potem je res nekaj hudo narobe ...
lp
lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Enron x86 ()
Xserces ::
ali pa Memtest zapečeš na cd z power iso in bootaš.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
RuskiSnajper ::
moreš malo povedat od kdaj se je to začelo, kako je blio prej, od kdaj je bilo tako, takšne detaile mogoče kako je do tega prislo, okoliščine v katerih se je prvič zgodilo, lahko je kaki hardware kriv ko se loadajo drajveri , s tako malimi informacijami več nevem.
Si sploh formatiral HDD pred re-installom ?
kolko je star komp
kako je naret ...etc
točno ime in model ter kapaciteta komponent (malo težje če nimaš papirov, ker v komp očitno ne moreš da bi to prevero preko CPU-Z)
Na koncu pa je lahko tudi kriv trdi disk, če je star 5+ let je to očitno. Odvisno tudi kakšen rank je.
kolko je star komp
kako je naret ...etc
točno ime in model ter kapaciteta komponent (malo težje če nimaš papirov, ker v komp očitno ne moreš da bi to prevero preko CPU-Z)
Na koncu pa je lahko tudi kriv trdi disk, če je star 5+ let je to očitno. Odvisno tudi kakšen rank je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RuskiSnajper ()
RuskiSnajper je izjavil:
moreš malo povedat od kdaj se je to začelo, kako je blio prej, od kdaj je bilo tako, takšne detaile mogoče kako je do tega prislo, okoliščine v katerih se je prvič zgodilo, lahko je kaki hardware kriv ko se loadajo drajveri , s tako malimi informacijami več nevem.
kolko je star komp
kako je naret ...etc
Ja računalnik ma:
- 2GB RAMa
- 500GB Trdi disk
- 1GB Grafična (Nvidia Geforce)
- Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E8500 3,16 GHz
- Matična: Asus P5KPL-AM
- 2x CD-ROM
Takret k mi je poj to zaštekal sem velikokrat pustil računalnik v stanju pripravljenosti, čez noč in take fore. Nisem ga velikokrat dokončno ugasnil..
Preglej kondenzatorje, glede na starost plošče in to, da nisi ugašal računalnika, bi lahko bil kak napihnjen ali suh, sicer bi moral normano v sistem.
Te plošče so imele nekaj solid kondenzatorjev, nekaj pa navadnih in te niso prav preveč kvalitetni.
Te plošče so imele nekaj solid kondenzatorjev, nekaj pa navadnih in te niso prav preveč kvalitetni.
Delo krepa človeka
Lej ce nic od tega ne funcjunira kar smo ti svetovali, je se moj edini nasvet. VZAME NAJVECJE KLADIVO PA AKCIJA! Al pa nesi na servis ker je ocitno da nisi sposobn odpravit napake sam oz nimas komponent itd na zalogi da lahko diagnosticiras sploh. :)
Spiritual
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 333333 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se po zagonu ugasne (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10148 (7237) | BivšiUser2 |
» | Počasen zagon sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2218 (1681) | Compufreek |
» | Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5675 (4501) | BorutK-73 |
» | Blue screenOddelek: Programska oprema | 4394 (3663) | solatko |
» | nenadni reset/crash/blue screenOddelek: Pomoč in nasveti | 1722 (1401) | Red_Mamba |