Forum » Elektrotehnika in elektronika » Bipolarni ali Unipolarni koračni motor
Bipolarni ali Unipolarni koračni motor
PriesteR ::
Zdravo!
Imam koračni motorček in nevem ali je bipolarni ali unipolarni. Zanima me, kako lahko to ugotovim?
tukaj je slika 2 motorčko, ki me zanimata kakšne vrste sta. Levi ima 5 pinov desni pa 6.
hvala že v naprej za odgovore in pomoč
Lp Daniel
Imam koračni motorček in nevem ali je bipolarni ali unipolarni. Zanima me, kako lahko to ugotovim?
tukaj je slika 2 motorčko, ki me zanimata kakšne vrste sta. Levi ima 5 pinov desni pa 6.
hvala že v naprej za odgovore in pomoč
Lp Daniel
- spremenil: PriesteR ()
borisk ::
ugotoviš lahko kot je že predhodnik napisal, na spletni strani proizvajalca, v data sheetu.
Sta pa oba unipolarna, s tem da sta pri tistem z 5 priključki sredinski odcepa povezana. Na ploščici lahko vidiš, da iz motorja prihaja 6 vodnikov.
Sta pa oba unipolarna, s tem da sta pri tistem z 5 priključki sredinski odcepa povezana. Na ploščici lahko vidiš, da iz motorja prihaja 6 vodnikov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilen prevod električnih komponentOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3186 (1885) | BivšiUser2 |
» | Popravilo monitorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1908 (1717) | MIHAc27 |
» | servo motorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7255 (6527) | perooo25 |
» | Grafenski tranzistorji obljubljajo 100 GHzOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12527 (10730) | Thomas |
» | cncOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3696 (3244) | brez-imenko |