» »

Monitor se ugasne

Monitor se ugasne

aaads ::

Zdravo, prosim za nasvet. Monitor se mi ugasne, pred zagonom xpja (tam ko bi moral vtipkat geslo, do sem slika dela, samo je razpotegnjena) in potem se začne prižigat in ugašat, vendar slike ni, samo bliska se. Kaj bi to lahko bilo? Monitor je rabljen dva meseca, tako da sklepam da je krivo kaj drugega?

MIHAc27 ::

Če je star 2 meseca, in PC z drugim monitorjem nima težav... lepo nesi na servis.

aaads ::

No zdaj sem priklopil monitor na drug računalnik in dela isto, tak da je definitivno kriv monitor. verjetno bom ga res moral nest na popravilo, nekaj me še zanima, a se da kako preko škatle povezat prenosnik (ker drugega monitorja trenutno nimam doma) imam pa prenosnik in bi rabil nujno povezat s škatlo ker rabim neke dokumente. Ali se da kako drugače povezat, samo tolko da dobim sliko...

Scorpia ::

ocitno monitor ne prebavi visje locljivosti in se ugasne. probaj v varnem zagonu dobiti dokumente.
////

aaads ::

ja samo kako je to možno, če pa prej je pa dva meseca lepo delal??

Scorpia ::

Nekje je slab stik, slabo napajanje itd...
////

aaads ::

Hmm... nevem, zdaj sem probal zagnat v načinu Enable VGA mode in je šlo samo je pač slaba resolucija pa to, pa dobro glavno da sem si dal dokument ki sem ga rabil na ključ. Še vedno mi ni jasno kaj je narobe? Ker monitor sem dobil od kolega, ki ga ni rabil in monitor je bil nov, zapakiran v škatli in zdaj ga mam dva mesca pa ne dela... ponavadi so mi monitorji delali brezhibno minimalno 3 leta ali več.

Scorpia ::

Lej pač tako je, v proizvodnji pride tudi do napak. Kakšen slab element itd.. po menjavi bo monitor delal, tudi 10 let. Tukaj nikoli ne veš, ni vsak proizvod enak drugemu, kar se tiče same sestave loti itd... lahko gre za čisto nedolžno stvar, ki jo bo treba zamenjati, kot je npr. kondenzator.
////

aaads ::

A ve kdo, ki spremlja ta post, kaj točno bi lahko bilo narobe oziroma koliko bo stalo popravilo?

sajko ::

Če je star 2 meseca je verjetno še v garanciji?

aaads ::

Zdravo, spet se oglašam. Zdaj sem si zrihtal en stari monitor in ga priključil na škatlo in dela popolnoma isto kot pri mojem monitorju. Torej tam do windows zaslona kjer bi naj vpisal geslo se ugasne. Kaj je torej narobe? Po moji logiki, če dela na dveh monitorjih enako, ni kriv monitor, ali? A je kaj z grafično mogoče ali kaj? Rame sem tudi menjal in nič drugače...???

solatko ::

Kabel si menjal? Dobi drugo grafično in preizkusi.
Delo krepa človeka

aaads ::

A je možno da je kriv napajalnik? Ker sem danes mel računalnik prižgan ene par ur in monitor na najmanjšo ločljivost (edino na tej dela, samo vidiš četrtino cele slike) in mi je naenkrat začel ventilator zelo glasno "ropotati"

BRBR ::

A si probal zamenjat podatkovni kabel, tako kot ti že piše zgoraj ?
Never underestimate the power of idiots in large groups.

aaads ::

Kateri kabel je to? Tisti ki gra na disk zraven napajalnega? Tak širok, bel... (mam malo starejši računalnik, na novih se mi zdi da je ta kabel rdeč)

ST-777 ::

aaads je izjavil:

A je možno da je kriv napajalnik?
Da, možno je, da je kriv napajalnik. Ko se je moj napajalnik pokvaril, so se ob vklopu zavrteli ventilatorji, slike na monitorju pa ni bilo. Napajalnik se je nato po 10 sekundah izklopil, ker ima zaščito. Če tvoj napajalnik te zaščite nima, se lahko zgodi, da ti bo ob daljšem vklopu skuril še kakšne druge komponente v računalniku. Ko sem zamenjal napajalnik, je seveda monitor deloval brezhibno.

ST-777 ::

aaads je izjavil:

Kateri kabel je to?
Monitorjev podatkovni kabel gre iz izhoda grafične kartice v vhod na monitorju.

Še nekaj v zvezi z mojim prejšnjim postom, ko sem pisal o napajalniku, sem mislil na tistega v računalniku in ne na monitorjev napajalnik.

aaads ::

Aha, torej to je ta kabel ki ga daš na grafično in priviješ z dvema vijakoma? Ja kako pa naj zamenjam ta kabel?

BRBR ::

Tako, da daš drugega.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

aaads ::

Mislim, da je kriv napajalnik. Če bom kupil drugega, katerega naj kupim, zdaj mam 300 watt-nega, vendar na internetu takega nisem našel, najmanj je 400 watt-ni.

ST-777 ::

SEASONIC so zelo kvalitetni, vendar dragi. Če boš kupil cenejšega, naj ima oznako: aktivni PFC.

O aktivnem PFC-ju in drugih zadevah v zvezi z napajalniki so pisali tudi na slo-tech.com: http://slo-tech.com/clanki/03017/03017....

aaads ::

Hvala za informacijo, bom upošteval.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor se ugasne ko dobim SMS (resno!)

Oddelek: Strojna oprema
222655 (947) _Tom_
»

monitor ne dela preko dvi priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
71778 (1255) Wolfman
»

Utripajoča lučka na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
292481 (2027) black soul
»

Problem s PC-jem

Oddelek: Strojna oprema
121066 (832) grosekinho
»

Samsung 226bw+utripajoča slika

Oddelek: Pomoč in nasveti
151850 (1628) gor13azd

Več podobnih tem