Forum » Programiranje » Asembler
Asembler
matej94 ::
Pozdravljeni, zanima me v primerjalnem načino CCP1CON, zakaj imamo CCP1M0,CCP1M1,CCP1M2,CCP1M3, ne vem zakaj to uprabljamo in kje dobimo prekinitve PIR1 in PIE1, če ima kdo nekaj časa naj mi prosim razloži.
MrBrdo ::
Lahko bi vsaj povedal o kateri arhitekturi govoriš. Po možnosti tudi v naslovu...
Sicer pa to vse piše v datasheetu mikroprocesorja, ki ga uporabljaš.
Sicer pa to vse piše v datasheetu mikroprocesorja, ki ga uporabljaš.
MrBrdo
matej94 ::
PIC16F877, potem z tem lahko nastavimo neko razmerje v pred delilniku 1,4,16.
če bi se vzel nekaj časa pa če imaš čas mi to razložiš ;)
Hvala
če bi se vzel nekaj časa pa če imaš čas mi to razložiš ;)
Hvala
KernelPanic ::
Jaz se trenutno sicer ukvarjam z 32bitno varianto PIC-a, ampak na kratko:
- v PIE1 omogocas/onemogocas prekinitve za periferne naprave.
- v PIR1 pa lahko pogledas, katere prekitive so se zgodile.
- CCP1M0,CCP1M1,CCP1M2 in CCP1M3 so del registra CCP1CON, v katerem nastavljas, kako naj se casovnik (Timer) obnasa - v kaksnem rezimu naj steje.
matjaz12 ::
a kdo ve kako se napiše program v asm-ju za prekoračitveni način delovanja s prekinitvami z izhodno frekvenco 5Khz?? čip je pa PIC 16f877a.
hvala za odgovore
LP
hvala za odgovore
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjaz12 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Za današnjim dnem je zasebnost v Kaliforniji postala pravicaOddelek: Novice / Zasebnost | 4261 (3704) | MrNighthawk |
» | Kako vključiti 3 monitorje na eno grafično?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1829 (1325) | Brane2 |
» | interupti in merjenje frekvence v picuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2177 (1933) | neoto |
» | Priključitev mikrokrminlnika pic16f877 na USB vmesnik.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2649 (2093) | _EN_ |
» | PPTP + kernel 2.6Oddelek: Operacijski sistemi | 1357 (1280) | MUC |