Forum » Strojna oprema » HP Pavillion - kaj storiti?
HP Pavillion - kaj storiti?
zzizek ::
Že nekaj časa nazaj sem pri prenosniku izgubil tisti levi vijak, in se je posledično zaslon nehal vrteti na tistem valju, kot je tudi mišljeno. Ves čas sem potem s tem, ko sem zaslon odpiral in zapiral, obenem potiskal predvsem levi del tipkovnice gor, tako da je delovalo, kot da se bo računalo raztrgalo.
Ko sem računalnik odprl, sem silil ta del pod tipkovnico da jo potiska gor ... zadeva je en čas še delala, potem pa je danes zaslon "crknil" na način, da kaže le še bele črte, vmes pa pokaže tudi dejansko sliko, ampak je 4bitna z najnižjo resolucijo in s črtami.
Po tem, ko se mi je danes to zgodilo, sem dal računalnik fotru, ki je popravil ta del, da se sedaj zapira in odpira povsem normalno, ampak slike pa pač več ni.
Rač. se prižge, sliši se da pride v Windows, ampak ni slike NITI TAKRAT, če daš na tv out in ga priključiš na zaslon oz. LCD TV - ga ne najde ...
Sedaj nevem ... mogoče se je zjebal ta del matične, kjer je tudi ta tv izhod, ali je pokvarjen zaslon ... ali pa je pokvarjena grafične, za katero je prej, ko sem delno videl sliko in lahko delal v Winsu, pisalo, da ne deluje ...
Kakšna ideja, mogoče? Vsaj okrog tega, kaj je najbolj smiselno, da je pokvarjeno ...
Ful hvala za kakršno koli pomoč.
Ko sem računalnik odprl, sem silil ta del pod tipkovnico da jo potiska gor ... zadeva je en čas še delala, potem pa je danes zaslon "crknil" na način, da kaže le še bele črte, vmes pa pokaže tudi dejansko sliko, ampak je 4bitna z najnižjo resolucijo in s črtami.
Po tem, ko se mi je danes to zgodilo, sem dal računalnik fotru, ki je popravil ta del, da se sedaj zapira in odpira povsem normalno, ampak slike pa pač več ni.
Rač. se prižge, sliši se da pride v Windows, ampak ni slike NITI TAKRAT, če daš na tv out in ga priključiš na zaslon oz. LCD TV - ga ne najde ...
Sedaj nevem ... mogoče se je zjebal ta del matične, kjer je tudi ta tv izhod, ali je pokvarjen zaslon ... ali pa je pokvarjena grafične, za katero je prej, ko sem delno videl sliko in lahko delal v Winsu, pisalo, da ne deluje ...
Kakšna ideja, mogoče? Vsaj okrog tega, kaj je najbolj smiselno, da je pokvarjeno ...
Ful hvala za kakršno koli pomoč.
UPDATE:
Za v pomoč pri pomoči: če se računalo zelo zelo segreje (15min na postelji in pokrit z odejo), sedaj slike dela perfektno, brez belih črt.
Bi se dalo s tega kaj sklepati?
Za v pomoč pri pomoči: če se računalo zelo zelo segreje (15min na postelji in pokrit z odejo), sedaj slike dela perfektno, brez belih črt.
Bi se dalo s tega kaj sklepati?
To bi moral odpret, vzet dol ventilator da pridem do grafične in potem delat tisto neko segrevanje grafičnega čipa al neki? Neke takšne variante sem zasledil na netu. Sicer je baje 20% šansa, da se zjebe do kraja, ampak če bi to res pomagalo, bi magari probal. Drugače je 2 x 2.23 GHz, 500GB 7200 disk itd., tako da o nakupu novega nekako ne razmišljam, ker je še itak dost stroj za moje potrebe (pač, ne-igranje iger), čeprav je star 3.5 leta ...
OK, pol pa raje ne diram. Glede na to, koliko (ne)sreče mam v lajfu, dvomim da najdem teh 5% na moji strani. :S :)
jukoz ::
Da ne boš prehitro stran metal:
How to fix HP tx1000 with black screen - Quick fix - (With Hair dryer) Works!
#000000, ti mu pa pošlji številko tistga strica ki to dela profesionalno, da ne bomo amaterji konkurence delal.
How to fix HP tx1000 with black screen - Quick fix - (With Hair dryer) Works!
#000000, ti mu pa pošlji številko tistga strica ki to dela profesionalno, da ne bomo amaterji konkurence delal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri monitor priporočate do 200€?Oddelek: Strojna oprema | 15474 (14018) | webmojsterrr |
» | počen plastičen rob zaslona prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7895 (4714) | 49106 |
» | Povsem nov laptop.. na servisu že več kot 1 mesec. (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7427 (6017) | Zheegec |
» | Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ankete | 11646 (8514) | Matevžk |
» | Zagon Windows pri prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2514 (2004) | Gundolf |