» »

nakup TV 3D

nakup TV 3D

elektron71 ::

Po dolgem času sem se odločil da bi kupil TV ne vem za kaj bi se natančno odločil. Ker to ne kupujem vsak dan sem se odločil, da si pogledam malo boljše naprave.
Včeraj sem si v živo ogledal Sony 55 HX 820, cena visoka vendar menim, da bi se v tem razredu dobilo isto kvaliteto za nižjo ceno. Danes brskam po netu in po katalogih pa sem prišel še do LG in Samsunga ostalo nekje ne pride v poštev. Velikost 55 ali 46. Ne vem kaj 3D pomeni za oči ali je sploh ta zadeva vredu. Bral sem nekaj o aktivnih očalih, ki jih imata Samsung in Sony in navadna očala, ki jih ponuje LG. Kaj to pomeni za oči je glavno vprašanje.
Modeli so sledeči:
http://www.bolha.com/televizorji-led/lg...
http://www.mimovrste.com/artikel/135000...
http://www.sony.si/product/tv-139-55-lc... (cena preko 2500 EUR)
http://www.mimovrste.com/artikel/135000...

Poznavalci in uporabniki prosim za pomoč ne bi žele kupiti nekaj kar ni možno uporabiti v tem času.
Glavno vprašanje ali sploh je smiselna nabava 3D TV, prvič zaradi oči in v nadaljevanju zaradi cene in možnosti uporabe.
Za vsako opisano izkušnjo in odgovor vam bom zelo hvaležen.
lp
Jože

astras ::

ja ce bos gledal 3d potem kupi 3d, ce ne pac ne ;) zarad oci se ne prevec sekirat, ker mislim da je tv ze tako ali tako skodljiv, ce pa je se 3d pa huh... isti smorn
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

sg23 ::

po vsem kar sem prebral in zasledil je tole verjetno price-performance najbolje

http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...

3D pa je itak pri LG-ju najboljši; baje

BALAST ::

3D je preseravanje na kvadrat, kupi mainstream TV za 40% manj od 3D. Zraven pa raje neko solidno ozvočenje (stereo ojačevalec in dva Bookshelf zvočnika).
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

astras ::

pa zakaj.. naj si clovek kupi kar hoce..
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

elektron71 ::

TV dela vrhunsko se mi je pa odprlo še kup vprašanj.
Ima že standardno vgrajeno možnost sprejema satelitske antene, to sem priključil pa je našel mnogo brezveznih programov, ima kdo namig kam ga usmerit da bo kaj pametnega.
V nadajevanju sem se povezal z HDMI na PC zadeva deluje vrhunsko. Imam pa vprašanje. Sem uporabnik Amis TV pa me zanima če kdo ve playlist za Pop OTO in Fani. Druge aplikacije od Pop non stop sem našel tega pa bi rabil za otroke. Playlis moram še dodelat potem pa ga lahko dobite na zs.

kocbek ::

Vse kaj je na satelitu pametnega je kodirano, žal,razen pro7,sat1,rtl,vox,kabel1,rtl2 pol ti ostane astra na 19,2. Me pa zanima kako si usposobil amis na pc-ju?
?????

MIx ::

Tkole bom reku, 3D tv je tko tko danes, ni veliko filmov 3D. Potem rabiš še 3D predvajalnik in je to še dodatnih cca 300 eur. Ti garantiram da ne boš preveč gledal stvari v 3D.
Še v HDju je samo par programov. Počakaj še par let ko se bo 3D gledalo brez očal. Kupi neko 50" plazmo od Panasonica, ker plazme so za dinamične slike, LCD in LED pa bolj za statiko, npr. če priklapljaš Računalnik na TV in podobno. Kakorkoli boste drugi dejali, da je plazma šit, dobro recite, ampak nobena druga tehnologija lepše ne prikazuje slikic na sekundo kot plazma. dejstvo (0.001ms osveževalni čas) Imel se LCD kjer mi je pri kacija slika ciklala ker je vse tako na hitro, preverite v Bigbangu ali kje drugje. Ampak žal vedno prikazujejo statično sliko kjer se tega ne opazi, in LED zmaga zaradi nažganega kontrasta, potem pa slišim komentarje obiskovalcev, WAUUUU kera slika, hja že že. Nerealna, moteča za oči ko gledaš dlje časa.

uglavnem predlagam da z 3D počakaš in kupiš Full HD plazmo, če ne misliš priklapljati TVja.

Lp

Letalec ::

MIx je izjavil:

Tkole bom reku, 3D tv je tko tko danes, ni veliko filmov 3D. Potem rabiš še 3D predvajalnik in je to še dodatnih cca 300 eur. Ti garantiram da ne boš preveč gledal stvari v 3D.
Lp


3D predvajalnik? Se ti hecaš? Za 3D je dober vsak predvajalnik, ker je navadna slika, samo side-by-side. To se potem odreže in izmenično prikazuje, ampak to je že stvar televizorja. 3D filmov je vse več, če kot predvajalnik uporabiš svoj PC preko HDMI, pa jih imaš že na youtube kar nekaj.

sg23 ::

praktično že vsak malo boljši TV ima vgrajen player (smart TV), in mislim, da po kakšnem dodatnem predvajalniku sploh ni potrebe
videl sem kako deluje smart TV pri LG-ju

Pesimist ::

Lol. Ovi ti hoče bedno plazmo prodat. Ne nasedat. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri TV za do 1000€ kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13226659 (24261) djordjevic
»

Kateri 3D LED TV s pasivnimi očali? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5920506 (15139) fpbs
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8627919 (21247) popster
»

nakup TV - stotič

Oddelek: Zvok in slika
163084 (2747) floyd1
»

LED LCD TV

Oddelek: Kaj kupiti
184473 (4170) vanjapok

Več podobnih tem